2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

evet canım dogru cevapladı n

canım bende bu gün çoğrafya konu başından başlayarak tekrar etmeye başladım

benim kitapta da türkiyenin en buyuk hidroelektirik santralleri doğu anadolu bölgesinde keban atatür k ve karakaya dır
nedeni de debisinin yüksek olmasıdır yazıyor
ama atatür k barajı güneydogu anadoluya giriyor
v ee kitap atatürk barajı türkiyenin en buyuk barajıdır yazmış
sulama yoluyla harran ovasının kaderini atatürk barajı degiştirmiştir yazıyor
ben dikkat etmemişim
atatürk barajı güney doğu anadolu daymiş

simdi ben kıyı eğe bölümünün en verimli topraklara sahip olduğunu düşünüyorum
çünkü delta ovası çok fazla
delta ovalarında alüvyon toprak var
alüvyonlar toprak verimini arttırır

erzurum kars ta yazın çok yagış alır ama toprak ları ege kadar verimli değildir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
kendimce doğru cevabı bir türlü bulamadığım aşağıdaki sorudur kizlar ..
bana yardım edin

karadeniz bölgesi yağış rejimi düzenli olmasına rağmen bölge akarsularının reejimleri düzensizdir
bu durumun nedeni aşağıdakilerdin hangisidir
yer şekilleri
vadi şekilleri
orman örtüsü
toprak özellikleri
boylarının kısa oluşu

cevap yerşekilleri
bana nedenini açıklayabilen olur mu acep

Son düzenleme:

En verimli topraklardan biri Çernezyom tipi topraktır. Bu da Türkiye de kuzeydoğu yani Erzurum - Kars bölümünde bulunur. Yeteri kadar verim alınmamasının nedeni yer şekilleri, yükseltidir.

En verimli topraklardan biri Çernezyom tipi topraktır. Bu da Türkiye de kuzeydoğu yani Erzurum - Kars bölümünde bulunur. Yeteri kadar verim alınmamasının nedeni yer şekilleri, yükseltidir.

öylemiymiş
bir şey daha öğrendim sayenizde
birbirimize çok katkımız olduğunu düşünüyorum

canım hani Karadeniz bölgesi dağlık ve engebeli ya aynı zamanda kıyıyada paralel.yüksek dağlardaki karların ilkbaharda erimesiyle o mevsimde daha fazla su taşır.yazın ise yağışlarla beslenir.(akarsuların rejimlerinin düzensiz olması eğimle doğrudan alakalıdır)

Son düzenleme:
kızlar dün çıktım bugünde gelemedim bu havada insan hastalanırmı ya
bu gece sabahlıcam inşallah

kızlar zabın geldi nerdesiniz oky süpris yumurta papatya kuit . . . haydin . . .

Geldim canım tarihi yarıya kadar tekrar ettim 200 tarih sorusu coZdum daha 100 soru daha var bugün bitiricem onları da hadi başlayalım saat 10 da esim gelecek 3 gündür tugayda kalıyor denetlemeleri var gelemiyor eve yarım saat burda olamayabilirim yemek hazırlarım kaç gündür tost yiyormusYemek yaptım ins. Gelebilir Sen neler çalıştın bugün ben sabahtan 100 türkce 100 coğrafya coZdum 2 buçuk saat tarih tekrarı yaptım 200 soru coZdum 100 sorum daha var 500 soru olcak bugün ins.

valla tam zamanında geldin sabun sülüman başladı

di mi kuitim yaaaa şu ülkede bi ben bakmıyorum galiba o diziye . . .​
cnm ortaylının gönderimi geldi gerçekten çok beğendim . . .

kızlar yok bari biz çeyiz muhabbeti yapalım yaa . . . cnm bak bunları aldım dün ;

çok güzel tatlım ya güle güle kullan bende bi tane beyaz arıyorum ama bulamadım gönlüme göre
benimde bugün tupper ekmekliğimle baharatçıklarım geldi

Hayirli olsun canım güle güle iyi günlerinde kullan ben böyle pek seçemedim çeyiz benim sevdicegin acele etti evlenelim diye aslında bu yaz evelenecektik neyse hayirlisi buymuş iyini evlenmişimSenin varmı Nisan olayı falan

cnm geldin miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii süper ilerlemişsin okym . . . bende tarih çözdüm bu gün accık matematik brz coğrafya . . . türkçeden bi bulantı geldi bana ne zaman geçecek bilemiyorum . . .

F

cnm geldin miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii süper ilerlemişsin okym . . . bende tarih çözdüm bu gün accık matematik brz coğrafya . . . türkçeden bi bulantı geldi bana ne zaman geçecek bilemiyorum . . .

geldim canım Bende türkcede paragrafları okurken esniyorum sürekli zar zor tamamlıyorum 30 soruyu ama ille coZuyorum yoksa bıraksam kalır Bugün yazım yanlısı ve noktalamada coZdum 100 soru oldu türkceden eşimde yok ya evde can sıkıntısına calisiyorum 400 soru çözmüştüm en çok bugün 500 U bulacam ins.

inşallah cnm sende izlemiyosun galiba muhteşem yy yi . . . hemen başlayalım mı tarih sorularına ?
islamiyet öncesinden mi başlayalım yoksa osmanlı mı ?​

inşallah cnm sende izlemiyosun galiba muhteşem yy yi . . . hemen başlayalım mı tarih sorularına ?
islamiyet öncesinden mi başlayalım yoksa osmanlı mı ?​

esım ızlıyor genelde bende onunla ızlıyorum sorulara dladım ızlemıyorum benım devamlı takıp ettıgım kanal d de yalan dunya var ya onu kacırmıyorum hc :) esım bugun 10 da gelecek ıns. acar ızler ama yorgundur yemek yer uyur ben yıne yalnızım baslayalım canım karısık cozelım ıkısındende

osmanlı tarıhınde sadrazamlıgı sartlı olarak kabul eden ılk devlet adamı asagıdakılerden hangısıdır?
tarhuncu ahmet paşa
köprulu fazıl ahmet pasa
köprülü mehmet paşa
kuyucu murat paşa
humbaracı ahmet pasa

kızlar zabın geldi nerdesiniz oky süpris yumurta papatya kuit . . . haydin . . .

yetttimm gayri

anca geldm dershaneden..bende yüzyıl izliorum :) netten bakıorum..bi yandan sizlerle soru çzöücem :) osmanlıyı bitrmştm çok oldu..hiç tkrar yapmadım..bakalım hatırlıcammı

okyonus bu ne :18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…