2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Geçmiş olsun adacım.
Benim bugün hiç çalışasım yok ya :/ içimden hiç birşey gelmiyor :50: neden böyle oldum anlamadım.dün fırsat bulsam da çalışsam diye hevesliydim:50: En iyisi matematikten kalan ünitelerime çalışayım:43:

Tşk ederşm cnm benimde hiç çaalışasım yok bir mat. denemsi çözdüm ara verdim biraz ssonra vata baktım sıkıldım bıraktım neyse bugünlük böyle oldu yarın telafi ederiz hatta akşam keyfim olursa bakarım şimdide bakıyorum da bi oturuyorum drsin başına sıkılıyorum kalkıyorum iki turluyorum sonra bi dha daha böyle gidiyor konsantre olamıyorum bir türlü...

sağol _ada_cımm
ama ilk soruda kanuni esasinin dinle ne ilgisi var onu anlamadım:44: yani diğer islam ülkelerinde böyle yenilikler olmadığı için ilk osmanlıda olduğu için ilk olma özelliği taşıyor da ama bu soruya dini açıdan değil de genel açıdan yaklaşıcaz dimi cnm... ben dini açıdan bakmştım... ama soru islam ülkeleri açısında soruyo anladımmmm:15:

Dini açıdan bakma zaten Osm. oluup da islam ülkelerinde olmayan olarak bak genel yani ilam dünyası genel olarak yönetimde teokratik olarak yönetilir ama Osm. ilk senedi ittfifak ile anayasal gelişme adımı atıldı sonra kanuni esasi Türk tarihinin ilk yazılı anayasası oldu yani meşruti monarşi anayasası oldu o açıdan bak canm

Adacım gecmis olsun ins. Kısa sürede saglıgına kavuşursun :16:Zap_zup canım bendede bir uyuşukluk var zorluyorum kendimi:37:Sıcaklarda bastırdı Allah yardımcımız olsun zamanda çok çabuk geçiyor saat 4 oldu bile bir saat sonra esim çıkacak mesaisine 5 buçukta evde oluyor :31:Sabah 30 soruluk mat denmesi coZdum coğrafi konum ve yeryüzü sekillerine çalıştım 40 soru coZdum coğrafyadan sonra 120 soruluk bir deneme yaptım yeni bitti yemek yapicam sonra cevaplarına bakicam :31:Zordu biraz genel kültür çok çelişkili cevaplar var yediiklim coZdum bugün aksam coGrafya sorularına devam edicem birkaç testte türkce çözücem Ağustos ayında girdik eylulde sinav:18:

canlar nasılsınız gecmıs olsun ada tez zamanda ıyıles ınsallah kızlar rehavet yapmıssınız yok oyle yağma memur olacagınız gıunşerı dusununnnn acaıp tesvık edıcı olur benı tesvık ederdı ben bu sene bısıy olamıcam ama :) sonuclar acıklansın aynı dusunceyle calısıcıııgımm

Kızlar uyudunuz mu:1::1: Benim 2 tane tarih sorum varrr:1::1:

Osmanlı devletinde meydana gelen gelişmelerden;

I.Kanun-i Esasi

II. Mecelle

III. Meclis-i Mebusan

Hangileri ile bu devetin islam dünyasında "ilk olma" özelliğine sahip olduğu söylenebilir?

A)Yalnız I

B)Yalnız II

C) II ve III

D)Yalnız II

E)I,II ve III

I.Kanun-i Esasi YAZILI KANUNLAR YAPAN VE BUNLARI ILK KEZ UYGULAYAN İSLAM DEVLETİ

II. Mecelle DAHA COK BORC TICARTE HAYATI VB ILISKILERI ISLAM DININE GORE YORUMLAYAN VE COZUME BAGLAYAN KANUNLAR YINE ILK KEZ ISLAM DEVLETLERINDE OSMANLI ILE YAPILMISTIR

III. Meclis-i Mebusan PARLAMENTO ILE HALKINDA YONETIME KATILDIGI ILK ISLAM DEVLETI OSMANLI OLUYOR

CANIM ASLINA BAKARSDAN BURDA BILMEN GEREKEN OSMANLININ ISLAM TOPLUMLARI ICINDE EN ILERI SEVIYEYE ULASMIS DEVLET OLDUGU YANI YANI YONETIM BUYUKLEUK GELISMISLIK VS VS OSMANLI ILE ILKLERI YASAMISTIR.

Osmanlı devletinin temel özellikleri dikkate alındığı taktirde padişah ferman ve kanunların en çok

I.Toprak

II.Reaya

III.Din

Hangi alanda yoğunlaştığı söylenebilir?

A)Yalnız I

B)Yalnız II

C)I ve II

D)Yalnız III

E)I,II,III

I.Toprak HALKI ILGILENDIREN VE PADISAH TARAFINDAN DUZENLENEN BIR ALANDIR TOPRAK YANI ESAS OLARAK DIN KURALLARI BU ALANDA YETERLI OLMADIGINDAN PADISAH ESASLARINI BELIRLER

II.Reaya HALK MANASINA GELEN REAYA DA HALKI ILGILENDIREN DINDE YETERLI ACIKLAMASI BULIUNMAYAN BIR KONU HALKIN REFAHINI SAGLAMAK ICIN PADISAH YINE BU ALANDA EMIRLER BUYRUKLAQR VS CIKARIR SOSYAAL DEVLET

III.Din DIN KURALLLARI ZATEN KUTSAL KITABIMIZDA YAZAR GERI KALAN EKSIK BILGILERDE HADISLER VS ILE ACIKLANMISTIR DAHADA DETAY BIR ACIKLAMA ILMI BILGI SAHIBI SEYHULISLAMLAR TARAFINDAN YAPILIR PADISAH HALIFEDIR AMA BU DIN KURALLARI KOYABILECEGI MANASINA GELMEZ DININ KORUYUSU VE UYGUYLANMASINDA YARDIMCIDIR.

uyuşukluğuma rağmen tarihten muharebeler ve antlaşmaları bitirdim ama testini çözmedim anlayamadım.matemetiktende modüleri bitirdim top. 35 soru çözdüm .Bugün performansım düşük :/ okuduklarım kafama girmiyor.;Kızımda uyudu uyandı artık pek çalışamam ders .Bugünü kapadık sanırım Herkese iyi çalışmalarrr :31:
bi de matematik sorularım var kızlar
1. sorum 5 gün çalışıp 1 gün izin yapan bir memur ile 4 gün çalışıp 1 gün izin yapan bir işçi pazartesi günü işe başlarsa ilk defa hangi gün ikisi de izinli olur ? cvp salı

2. sorum
(2008) üssü 2010 + (2010) üssü 2008 toplamının 2009 ile bölümünden kalan kaçtır cvp 2

Son düzenleme:
İyi geceler hanımlar bugün 120 coğrafya 40 türkce 30 soruluk mat denemesi 80 anayasa birde 120 soruluk deneme coZdum şimdi anayasanın ilk konusunu tekrar edip yaticam bütünlük benden bukadar:31: herkese iyi geceler :3:

maşallah okyanus çalşmana hayranım nazar boncuğun :nazar: :1: nazar değmesin.. Ben kendime seni örnek aldım 2014 kpss ye çalşırken sen gibi olmak istyorum:27: önce mat temelimi halletmem laızm tabi:27:

uyuşukluğuma rağmen tarihten muharebeler ve antlaşmaları bitirdim ama testini çözmedim anlayamadım.matemetiktende modüleri bitirdim top. 35 soru çözdüm .Bugün performansım düşük :/ okuduklarım kafama girmiyor.;Kızımda uyudu uyandı artık pek çalışamam ders .Bugünü kapadık sanırım Herkese iyi çalışmalarrr :31:
bi de matematik sorularım var kızlar
1. sorum 5 gün çalışıp 1 gün izin yapan bir memur ile 4 gün çalışıp 1 gün izin yapan bir işçi pazartesi günü işe başlarsa ilk defa hangi gün ikisi de izinli olur ? cvp salı

2. sorum
(2008) üssü 2010 + (2010) üssü 2008 toplamının 2009 ile bölümünden kalan kaçtır cvp 2

1. sorunu yanıtlamaya calısayım
memur 5g calısıyor 1g ızın yapıyor 6gün
işci 4g calısıyor 1 gun ızın yapıyor 5 gun
pazartesı beraber basladılar ılk bulusma ne zaman gereklesır
6gunluk devır ıle 5 gunluk dvır ılk ne zaman aynı gune gelır
6 ile 5 in okek ını alırız 6.5=30
30 gun sonra 6 lık ıle 5lık aynı gune gelır
30 gun ıcınde 30/7= 4 hafta var(7.4=28)+2 gün var
hafta basıundan pazartesıden 4 hafta sonra yani 28 gun sonra gunlerden pazar haftanın son gunu
kalan 2 gun ıocınde 2 ılerı gun sayacagız pazardan yanııı pazartesı SALI olacak.
acıklayıcı oldumu bılemedım ama anlamadıysan anlatayım baska bıcımde yada anlatmaya calısayım:)
canım bu buyuk uslu ıfadelerde bende pek ıyı degılım cıkartamadım ısın kotu yanı bu ıslemlerı moduler kıtaplarda anlatmaz ama denemelerde sorarlar hıyarlar:)

Gunaydin hanimlar:10:Esimi gönderdim islerimi halledil ders basına oturucam hemen. Ağustos ayıda geldi Eylül'de sinav dün eşimde hatırlattı valla stres olmaya başladım artık :18:Konu tekrarlarına dün başlamıştım coğrafyadan bugün anayasa coğrafya tarih hepsinden birkaç konu tekrar edip sorularımı çözücem hergünku gibi çözdüğüm saatte bir deneme çözücem yine :31:Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik Allah utandirmasin ins. hepimiz hayirlisiyla memur oluruz:16:Hadi uyanın bakalım :4:

Son düzenleme:
s.a kızlr napıonuz

çıkmış soruları inceleyen varmı? problemderde aynı kalıplarmı?

sıralama böylemi

yani en çok ithalat sanayi maden sonra tarımmı
.....................
bide en çok iş hacmi
sanayi >hizmet > Tarım > maden

günaydınnnnnn :16::16: oruç sıcak nası çalışcm bilmıyorumm bugun :31: okyonuscum maşallahh ne azimlisin cnm yaa keşke sen kadr vaktım olsa azmimde :9: hem işte olup okadr çalışmam ımkansız saten ama elımden gelenı yapıorum bende :31:

1. sorunu yanıtlamaya calısayım
memur 5g calısıyor 1g ızın yapıyor 6gün
işci 4g calısıyor 1 gun ızın yapıyor 5 gun
pazartesı beraber basladılar ılk bulusma ne zaman gereklesır
6gunluk devır ıle 5 gunluk dvır ılk ne zaman aynı gune gelır
6 ile 5 in okek ını alırız 6.5=30
30 gun sonra 6 lık ıle 5lık aynı gune gelır
30 gun ıcınde 30/7= 4 hafta var(7.4=28)+2 gün var
hafta basıundan pazartesıden 4 hafta sonra yani 28 gun sonra gunlerden pazar haftanın son gunu
kalan 2 gun ıocınde 2 ılerı gun sayacagız pazardan yanııı pazartesı SALI olacak.
acıklayıcı oldumu bılemedım ama anlamadıysan anlatayım baska bıcımde yada anlatmaya calısayım:)
canım bu buyuk uslu ıfadelerde bende pek ıyı degılım cıkartamadım ısın kotu yanı bu ıslemlerı moduler kıtaplarda anlatmaz ama denemelerde sorarlar hıyarlar:)

:54: Çok sağol canım ben deviri 4 5 alıp okek 20 demişim anladım .Sorma ya bende karıştırıyorum bu soruları

Son düzenleme:
2. sorum

2008= a
2010 = b dersek

a'b + b'a oldu

2. sorum

2008= a
2010 = b dersek

a'b + b'a oldu

mod sorusu bu. tabanları 2009 a bölerek buluyoruz. misal 2008 in 1. kuvvetinin 2009 a bölümü 2008 eder.

2008[SUP]0[/SUP]=1
2008[SUP]1[/SUP]=2008
2008[SUP]2[/SUP]=1
2008 in her çift katında sonuç 1 çıkıyor. 2008[SUP]2010[/SUP] olduğu için sonuç yine 1 çıkar.
aynı olay 2010 tabanlı sayı içinde geçerli onunda 2009 a bölümü 1 çıkıyor.

bu durumda ikisinin toplamı 2 yapar.

karışık gibi anlattım ama mod konusuna bakarsınız tekrar ne demek istediğimi anlarsınız. umarım yardımcı olabildim

Slm hanımlar, bugün önce tarih notlarımı tekrar ettim sonra 205 tarih sorusu çözdüm şimdi biraz dinlenip 120 soruluk deneme yapmayı düşünüyorum. Hepimize kolay gelsin...

s.a kızlr napıonuz

çıkmış soruları inceleyen varmı? problemderde aynı kalıplarmı?

sıralama böylemi

yani en çok ithalat sanayi maden sonra tarımmı
.....................

cnm ;

2012 Haziran ayında fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “kıymetli taşlar ve metaller” (1 622 milyon dolar) olurken; bu fasılı “motorlu kara taşıtları ve aksam parçaları” (1 318 milyon dolar), “demir ve çelik” (1 077 milyon dolar), “kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler; bunların aksam ve parçaları” (1 040 milyon dolar) ve “elektrikli makina ve cihazlar, bunların aksam-parçaları” (756 milyon dolar) izledi.

Haziran ayında; en yüksek ithalatı olan fasıl “mineral yakıtlar ve yağlar” (4 970 milyon dolar) oldu. Bu fasılı; “kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler; bunların aksam ve parçaları” (2 118 milyon dolar), “demir ve çelik” (1 738 milyon dolar) ve “kıymetli taşlar ve metaller” (1 405 milyon dolar) izledi. :34::34::34::34:

cnm ;

2012 Haziran ayında fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “kıymetli taşlar ve metaller” (1 622 milyon dolar) olurken; bu fasılı “motorlu kara taşıtları ve aksam parçaları” (1 318 milyon dolar), “demir ve çelik” (1 077 milyon dolar), “kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler; bunların aksam ve parçaları” (1 040 milyon dolar) ve “elektrikli makina ve cihazlar, bunların aksam-parçaları” (756 milyon dolar) izledi.

Haziran ayında; en yüksek ithalatı olan fasıl “mineral yakıtlar ve yağlar” (4 970 milyon dolar) oldu. Bu fasılı; “kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler; bunların aksam ve parçaları” (2 118 milyon dolar), “demir ve çelik” (1 738 milyon dolar) ve “kıymetli taşlar ve metaller” (1 405 milyon dolar) izledi. :34::34::34::34:

Anayasanın ilk konusunu tekrar edip 140 soru coZdum 40 soruda türkceden coZdum şimdi deneme yapicam herkese iyi calismalar

Back
X