2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Neden konuşmuyorsunuz ki cnm kavga falan mı ettiniz ?

Cnm buraya gelcekti hala gelmedi başka sorunlarmzda vardı arama bi daha beni dedim o da gururludur arama dedkten sonra ölse aramaz:ssz: başkalarnn sevgililerni,nişanlılarını,eşlerini görüyorum afdilemek için peşinden çok koşuyorlar bu benm ki kime çekmş bilmem

Kizlar nerdesiniz gelin sohbet edelim biraz:10:Ben 200 coğrafya sorusu 120 soruluk bir deneme ve 30 soruluk mat denemesi coZdum ara verdim biraz sonra türkce çözücem birde 30 soruluk tarih denemesi çözücem :8:

hoşbuldum şekerim :12:
sor sor çöziyim bayadır çözmüyorum :23::23:

36 kişilik bir topluluktan İngilizce kursuna gidenlerin sayısı , Almanca kursuna gidenlerin sayısının 3kati , her iki kursa da gitmeyenlerin sayısının 2katidir. Buna göre her iki kursada giden en çok kaç kisi vardır?

13 soruluk bir sınavda ogrencilerden 10 soruyu cevaplamaları istenmiştir.Ogrencilerin ilk 6 sorudan sadece 5 tanesini cevaplamak koşuluyla bu sınavı kaç farklı sekilde cevaplandırır?

36 kişilik bir topluluktan İngilizce kursuna gidenlerin sayısı , Almanca kursuna gidenlerin sayısının 3kati , her iki kursa da gitmeyenlerin sayısının 2katidir. Buna göre her iki kursada giden en çok kaç kisi vardır?

9 mu canım bu ?

Evet canım doğru:119: çözümü yaparmısin

diğerini neden bulamıyoruz ki :ssz:
sende ayrıca alıyosun dimi canım hiç kursa gitmeyenler diye:6:

ilk 6 sından 5 ini cevaplıcaklar 6nın 5 li kombinasyonu 6!/5!.1!=6
13 soru var kaldı 7 soru.5 taneye cevap verdiler 7 sorudandan 5 taneyi işaretlicekler burdandna 7 nin 5 li kombinasyonu
7!/5!.2!=7.6/2=21

21.6=126 canım ikili işlem olduğu ve bağlı işlem olduğu için çarpım :34:

teşekkür ederim
ikinci sorunun cevabı ne kadar kolaymış aslında .görmek lazım önce .

ilk sorunun cevabına gelince ben denklemi
(1/24+1/15)x=1/2
olarak kurmuştum .
yani gün bulunmak istendiğinde hep yapılan işlerin yanına koyulur ya x .hep öyle düşündüm
peki sen neden işim tamamlan kısmına koydun,bunun bir açıklaması varmı acaba,mantığını anlarsam başka sorularda da çözebilmem için .yani sen 1/2x demişsin ya .
bir de x/2 gibi bir ihtimal varmı.yani 1 in yanına yada 2 nin yanına da konulabilir mi x
bunun da bir açıkalaması vardır sende belki,
yada 0,5x desekte olur demi karıştırmamak için .

canım senın yaptıgın ıslemde aslında benımkıyle aynı yanı çarpanın yerını değiştirmişsin
(1/24+1/15)x=1/2 ile 1/24+1/15=1/2x aynı işlemdir çarpanın yeri değişik
ben x i 1/2 nin yanına koyuyorum hocamız boyle ogretmıstı ama aynı ıslem normalde iş bitimi derse 1/x derim ama işin yarısı ise 1/2x çereği deseydi 1/4x yazabilirdik yani ben x i çoğaltmadan işlem yapıyorum 1/24+1/15 işlemine x i karıstırmadan yapıyorum hepsi bu işin yarısı yapılacaksa x/2 yapaamayız lakın 1/2x yapabılırz. umarım anlatabılmısımdır.

cevabı 8 mi canım

13 soruluk bir sınavda ogrencilerden 10 soruyu cevaplamaları istenmiştir.Ogrencilerin ilk 6 sorudan sadece 5 tanesini cevaplamak koşuluyla bu sınavı kaç farklı sekilde cevaplandırır?

126 mı?

canım senın yaptıgın ıslemde aslında benımkıyle aynı yanı çarpanın yerını değiştirmişsin
(1/24+1/15)x=1/2 ile 1/24+1/15=1/2x aynı işlemdir çarpanın yeri değişik
ben x i 1/2 nin yanına koyuyorum hocamız boyle ogretmıstı ama aynı ıslem normalde iş bitimi derse 1/x derim ama işin yarısı ise 1/2x çereği deseydi 1/4x yazabilirdik yani ben x i çoğaltmadan işlem yapıyorum 1/24+1/15 işlemine x i karıstırmadan yapıyorum hepsi bu işin yarısı yapılacaksa x/2 yapaamayız lakın 1/2x yapabılırz. umarım anlatabılmısımdır.

126 mı?

Evet canım 126 olacak cevap

Olasılığa tekrar çalışayım unutmuşum :26:Mat denemesi coZuyorum hergün unuttuklarım olursa kitabı açıp bakıyorum iyi oluyor bugünkü denemede hedef 25 ne sure 22 dk ben 24 net 28 dk yaptım :27:Dünkü deneme 28 net 21 dk di bu ihtiyac çıldırtiyor insanı

36 kişilik bir topluluktan İngilizce kursuna gidenlerin sayısı , Almanca kursuna gidenlerin sayısının 3kati , her iki kursa da gitmeyenlerin sayısının 2katidir. Buna göre her iki kursada giden en çok kaç kisi vardır??

kızlar cevap 8 ve bu bır kume sorusudur.
$08082012(001).webp

nasıl bir denklemdir öle :30:

okyonuscum ihtiyaç tuhaf ya sinir ediyo insanı :47::47:

ben ihtiyaç dershanesıne gıdıyordum :) ordan alıskınım :))
y ye o dan baska hıcbır deger olmuyor buda demek oluyorkı aslında almanca kursuna gıdenlerın hepsi aynı zamanda ing kursunada gıdıyorlar yanı ıng kumesı alm kumesını kapsıyor.:52:

ben ihtiyaç dershanesıne gıdıyordum :) ordan alıskınım :))
y ye o dan baska hıcbır deger olmuyor buda demek oluyorkı aslında almanca kursuna gıdenlerın hepsi aynı zamanda ing kursunada gıdıyorlar yanı ıng kumesı alm kumesını kapsıyor.:52:

o kısım tamamda ilk başta nasıl kurdun denklemi :52:

Bende küme yaptım ama çıkmadı canım denklemi anlamadım ben 2x ikisindede ortak ya digerine neden 2bilinmeyen yazdın kafam karıştı

canım şimdi şöyle ki almanca bılenlerın 3 katı olan bir ing var ve aynı zamanda bu ıng hıcbır kursa gıtmeyenlerınde 2 katı olacak bu nedenle hem 2 hm 3 çarpanını kullanacagız
ortak olan sınıfa 2x dersek yıne 2 ye bolunen bır bılınmeyende sadece alm bılenlere vermek zorundaydık orayada 2y verdık
almaanca toplamda 2x+2y oldu.
ing sınıfı almancanın 3 katıymıs yanı ıng toplamda 6x+6y oldu
ortak kume yanı hem ıng hem alm kursuna gıdenler 2x oldugıunu bılıyoruz
bırde hıc kursa gıtmeyenler var onlarda ıng sınıfının yarısıymıs o da 3x+3y oldu
toplamda mevcut 36
36=(3x+3y)+(2x+2y)+(6x+6y)-2x (2x ı cıkardık cunku ortak kumede var 2 defa yazmamıs olmak ıcın)
36=9x+11y
y=0
x=4
2x=8

canım yazarken karmasık oluyor ama umarım anlatabılmısımdır. tek bılınmeyenle halletmemız ımkansız cunku ıng kumesının aslında alm kumesını kapsadıgını bılmıyoruz ıslem yaptıktan sonra cıkıyor.

Back
X