2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

lacivert sinrimi bozuyosun ama birinide bilme arkadşım ya :15:
doğru tatlım çözüm lütfeeeen :21:

:1::1: ya bana olasılık, modüler işlem sor bilemem mesela :2:onlara çalışacağım

(a^a)^5=3^90

(a^a)^5 = (3^18)^5

5leri atarız, yani,
a^a = 3^18 olur.

bu da,

a^a = 3^2^9 buna eşittir.

a^a = 9^9 diye yazarım bunu. amaç eşitliğin iki tarafını da birbirine benzetmek...

yani a=9dur. b ise, 45

:kkk:

:1::1: ya bana olasılık, modüler işlem sor bilemem mesela :2:onlara çalışacağım

(a^a)^5=3^90

(a^a)^5 = (3^18)^5

5leri atarız, yani,
a^a = 3^18 olur.

bu da,

a^a = 3^2^9 buna eşittir.

a^a = 9^9 diye yazarım bunu. amaç eşitliğin iki tarafını da birbirine benzetmek...

yani a=9dur. b ise, 45

:kkk:

işlem modlada bana gelebilirsiniz canlar :34:

beni sinir eden soru kalıplarıdan biri buyrun kızlar :42:
x ve y birer tam sayıdır.
x^2+y^2-8x-12y+52=0 ise
x+y=?
:52:

hadi kızlar yollayın matematiği, valla ben coğrafya çalışıyorum şu an, yoksa tüm sorular kurban olsun size :9: ben ebob ekok özürlüsüyüm o sorulardan yollarım yarın size :49:

aynen canım :9: bana bıraksanız mutlak değer ebob ekok eşitsizlik hepsini tek tek sorarım.sevmiyorum sevmiyorum sevemiyeceğim :41:

sorudan bol ne var :1:

A,B,C,D,E,F birbirinden farklı rakamlar. bu rakamlarla yazılan iki basamaklı AB,CD,EF sayılarının toplamı 216 old. göre AB en küçük değeri?

bu sorular nasıl çözülüyo?

tatlım valla harikasın ya :52::52::52::52:
ne kadar sevindiğimi anlatamam sana 783 tl çok iyi valla ay canım dua edicem senin için valla şu spk yı atlat bi güzelde atan memurluğa.valla omuzlarımdan yük kalktı yemin ederim sana :52::52::52:

Güzel duaların için tşk ederim canım :52: ben kabaca hesapladım ama yazdığım tutarlar arasında çok fark olucağını zannetmiyorum en iyisi bankaya gidip hesaplatmak :52:
Maşallah maşallah iyi gidiyor sizde çalışmalar 17 sinden sonra bende aranızdayım kızlar kpss ye devam ama sizide takipteyim :52:

Back
X