2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

d hariç diğerlerinde insanın doğaya müdahalesi var ama denizden yararlanmak doğaya müdahale etmek değil onun imkanlarından yararlanmaktır bu nedenle doğru şık sanırım-tünel ve baraj kolay çok barizdi de son üç şıkta nüanslar ince...

pegem5000 iyidir canım.
kolay gelsin herkese

bende ilk önce c d demiştim sonra değiştirdim fikrimi of ya :9:

d hariç diğerlerinde insanın doğaya müdahalesi var ama denizden yararlanmak doğaya müdahale etmek değil onun imkanlarından yararlanmaktır bu nedenle doğru şık sanırım-tünel ve baraj kolay çok barizdi de son üç şıkta nüanslar ince...

pegem5000 iyidir canım.
kolay gelsin herkese

sağolasın canım ^__________________________________^

bende ilk önce c d demiştim sonra değiştirdim fikrimi of ya :9:

canım benim sınavda en az korkacağın türkçe olsun. ben -abartmıyorum- neredeyse hiç bakmadım, 200soru çözmedim sınava kadar ama fulledim. testlerde tereddütte kalıp endişeleniyorsun ama inan sınavda çok rahat yapıyorsun.doğru şık kabak gibi ortada oluyor(geçmiş yılları çöz; ne demek istediğimi anlarsın;)

canım benim sınavda en az korkacağın türkçe olsun. ben -abartmıyorum- neredeyse hiç bakmadım, 200soru çözmedim sınava kadar ama fulledim. testlerde tereddütte kalıp endişeleniyorsun ama inan sınavda çok rahat yapıyorsun.doğru şık kabak gibi ortada oluyor(geçmiş yılları çöz; ne demek istediğimi anlarsın;)

bende 2011 kpss ye sadece deneme çözerek girdim türkçeden 2 yanlışım çıktı boşum yok :9: 1i yanlış diğeri dikkatsizlikten yanlış işaretlemişim :9:
sözel çözerken kendimi soyutluyorum hayattan daha dikkatli olduğum için kaçırmıyorum.ama şimdi mat çözerken böle sorualra bakınca toparlayamıyorum :60:

eşimin arkadaşı çaya gelicek kısır ve havuçlu cevizli tarçınlı kek yaptım :56:biraz geç katılabilirm aranıza hiç misafirsiz kalmıyoruz:22:

eşimin arkadaşı çaya gelicek kısır ve havuçlu cevizli tarçınlı kek yaptım :56:biraz geç katılabilirm aranıza hiç misafirsiz kalmıyoruz:22:

olsun olsun evinizin bereketi artar tatlım :52:
tamam canım sorular hazır zaten misafirinede de çabuk gidin ders çalışıcam kızlar bekler :9:

kızlar :52::52::52::52::52::52:
24 soruluk mat testinde 2 boş genel bi test okyonuscum hız testi 8 :9:
1 adet olasılık 1 adet hız 1 adet karışım problemi barınıyor içinde :27::27:
çok mutluyum çok :119::119::118:

kızlar bi işçi sorusu var bana mantığını anlatırmısınız :31:
süleyman bir işi tek başına x günde,çakırla birllikte ise 5 günde bitirebiliyor.çakır bu işi tek başına süleymandan daha uzun sürde yaptıüğına göre x için hangis doğrudur?

1<x<5
5<x<10
5<x<15
10<x<15
10<x<20

ben 5ten büyük olduğunu buldum ama gerisini yapamdım :50:

5 ile 10 arasında olacak nedenine gelince ... Eğer ikiside eşit zamanda yapsalardı işi 10 birim zamanda yaparlardı değil mi. Süleyman Çakırdan hızlı olduğuna göre 5 ten büyük 10 dan küçük olması gerekiyor...

5 ile 10 arasında olacak nedenine gelince ... Eğer ikiside eşit zamanda yapsalardı işi 10 birim zamanda yaparlardı değil mi. Süleyman Çakırdan hızlı olduğuna göre 5 ten büyük 10 dan küçük olması gerekiyor...

saol canım bende 5i buldum diğerini bulamadım :9:

evet kızlar bir hız sorusu :23:

a-------------------b-------------------------c
a noktasından 80 km/sa
b noktasından 50 km/sa
a-b arası 80 km

iki araçtan b noktasındaki araç 2 saat yol aldıktan sonra a noktasındaki araç harekete başlıyor ve öndeki araca c noktasında yetişiyor. buna göre b-c arası kaç km :23::23::10:

evet kızlar bir hız sorusu :23:

a-------------------b-------------------------c
a noktasından 80 km/sa
b noktasından 50 km/sa
a-b arası 80 km

iki araçtan b noktasındaki araç 2 saat yol aldıktan sonra a noktasındaki araç harekete başlıyor ve öndeki araca c noktasında yetişiyor. buna göre b-c arası kaç km :23::23::10:

cevap buçuklu olamaz değil mi??? 212,5 buldumda ^____^

birde çözümü olmayan diğer iki soru nedir??? nerdedir??

edit; 400 mü???

Son düzenleme:
kızlar ben bu soruyu sormuştum ama çözüm olmamıştı :31:
4^11+5^11+6^11+...+36^11+37^11
sayısının 41 ile bölümünden kalan kaçtır :27:

1/4 ü tu zolan 80 kg tuzlu suya kaç kg saf tuz katılmalı ki elde edilecek yeni tuzlu suyun 2/5i döküldüğünde kalan karılımın %40 ı tuz olsun :52::52::52:
soruda herşey var kızlar :32:
ben çözdüm bunu buyrun size örnek soru :52:

cevap buçuklu olamaz değil mi??? 212,5 buldumda ^____^

birde çözümü olmayan diğer iki soru nedir??? nerdedir??

edit; 400 mü???

400 canım :46:
diğer sorularda bknz yukarıda :9:

kızlar geometrik ortalama desem ne dersiniz :23:
a ve b sayılarının aritmetik ort 13,geometrik ort 5 tir
(a^2.b+b^2.a)/10 kaçtır :52:

Back
X