2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

şöyle diyorum 5!.a^2 her zaman çift sayı çıkacak 5! in açılından dolayı e 5!.a^2+ 2007 sonucu da tek sayı olucak
şimdi denklemin diğer tarafına gelelim a veya b fark etmez orda faktöriyel işareti var ve yine a+b toplamını çift sayı yapar
geriye c kaldı

denklemin karşı tarafı tek sayı çıkıyordu (a+b)! çift oluyorsa c nin mutlaka tek sayı olması gerekir

insanı nasıl şaşırtıyolar ya faktöriyel var diye afam karışmıştı. çok sağol canım.

ardışık 12 tane çift tamsayının toplamı 12.x olduğuna göre x hangisi olamaz?

10 11 12 14 16

:26:

havan bittiyse çözümü alayım :)

bak şimdi canım çift dediği ve tamsayı dediğiiçin -8,-6,-4,-2,0,2,4,6,8,10 bunları aldım toplamı 10 yaptı -6dan itibaren aldığımdada -6,-4,-2,0,2,4,6,8,10,12 oldu sıralama topladığımda yine 10ve 12 çıktı -4 alsaydım 10,12,14 çıkıcak yanı 11 çıkmıyor hiç bir zaman:31:

11 tek sayı ondan x 11 olamaz

öyle gelip laf atıp sohbete gitmekle olmuyo :57:

bak şimdi canım çift dediği ve tamsayı dediğiiçin -8,-6,-4,-2,0,2,4,6,8,10 bunları aldım toplamı 10 yaptı -6dan itibaren aldığımdada -6,-4,-2,0,2,4,6,8,10,12 oldu sıralama topladığımda yine 10ve 12 çıktı -4 alsaydım 10,12,14 çıkıcak yanı 11 çıkmıyor hiç bir zaman:31:

anlaım canım sağolasın. ee biraz siz sorun bende çözeyim özledim valla :)

öyle gelip laf atıp sohbete gitmekle olmuyo :57:

anlaım canım sağolasın. ee biraz siz sorun bende çözeyim özledim valla :)

lafı doğru atıyorum ama kısa yoldan çözüm yapıyorum :9::9:
makaramı özlemiştim kaç gündür konuşamıyordum doğru düzgün

kızlar ben çıkıyorum sabah sizin çözdüğünüz çözemediğiniz sorulara tekrar bi göz atarım

kısa ve öz 11 çünkü tek dedin gittin şaştım kaldım böyle :53: :) :)

Allah muhabbetinizi arttırsın madem :38:

canım zaman önemli bişi kısa yoldan çözüm sınavda çok işe yarar ve tabi dikkat cevaplarda da 11 direkt gözüme takıldı
burda soru çözmekten çok fazla sohbet edemiyoruz birbirimizle şöyle bi pazar çayı gibi bişi yapalım da topikte sohbet edelim bol bol bi tatil günü olsun :9::9:

kızlar ben çıkıyorum dayanmıyorum artık uykusuzluğa kucağımda bilgisayar uyuyakalmışım :53:
bugün çok yoruldum valla :14:
yarın görüşmek üzere kızlar :32:
haftasonu diye kaytarmak yok haberiniz olsun benim bi isürü sorum var :52::52:
hepinize iyi geceelr topic güzelleri :24:

kızlar ben çıkıyorum dayanmıyorum artık uykusuzluğa kucağımda bilgisayar uyuyakalmışım :53:

canım yrn pek ugrayamam bn belki kociş bu gece nöbetçi yrn gelicek dışarı çıkıcaz çarşıya akşamda balık yemeğe götürcek beni :38:yrn öğleden sonrada kuaföre fln gidicem basit eşitsizlikleri çalışıp soruları bitirmeyi planlıyorum bakalım hayırlısı:29:

canım zaman önemli bişi kısa yoldan çözüm sınavda çok işe yarar ve tabi dikkat cevaplarda da 11 direkt gözüme takıldı
burda soru çözmekten çok fazla sohbet edemiyoruz birbirimizle şöyle bi pazar çayı gibi bişi yapalım da topikte sohbet edelim bol bol bi tatil günü olsun :9::9:

millet bi toplansın bunu yapalım bencede :)

sizden cevap beklerken bende uyucaktım artık. soru istedim diye yatcam da diyemedim. bende yatayım. hadi Allah rahatlık versin herkese.. =)

evet ya bir güzel sohbet edelim sohbetede ihtiycm var benim burda bir tek kocamla dertleşiyorum komşum bile yok :5:

bende cv mi attım. geldim. ama dağılmıyorsunuz umarım. var mı soru?

edit; sohbet fikri çok güzel.

okyonus üzüldüm bak şimdi. neyse biz buradayız :)

Son düzenleme:
Back
X