• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

hemen anlatıyorum canım
yol 5x dedim toprak kısmı x toprak olmayan kısım 4x olur

toprak olmayan yolun hesaplaması 4x=v.t[SUB]1[/SUB] dedim
toprak kısım x =v/5.t[SUB]2[/SUB] dedim

ikinci denklemde x e karşılık gelen hesaplamaları 4x denklemine yerleştiriyorum 4.(v/5.t[SUB]2[/SUB]=v.t[SUB]1[/SUB] burdan denklemi eşitlediğimizde

5t[SUB]1[/SUB]=4t[SUB]2[/SUB] ye eşit olur t[SUB]1[/SUB]+t[SUB]2[/SUB]=18 ise t[SUB]2[/SUB]=10 olur

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:
aklımdakini uygulayamıyorum hala :41::41:

hemen anlatıyorum canım
yol 5x dedim toprak kısmı x toprak olmayan kısım 4x olur

toprak olmayan yolun hesaplaması 4x=v.t[SUB]1[/SUB] dedim
toprak kısım x =v/5.t[SUB]2[/SUB] dedim

ikinci denklemde x e karşılık gelen hesaplamaları 4x denklemine yerleştiriyorum 4.(v/5.t[SUB]2[/SUB]=v.t[SUB]1[/SUB] burdan denklemi eşitlediğimizde

5t[SUB]1[/SUB]=4t[SUB]2[/SUB] ye eşit olur t[SUB]1[/SUB]+t[SUB]2[/SUB]=18 ise t[SUB]2[/SUB]=10 olur

ben diyorum soru eksik :) meğersem yola 5x dememişim :1:

çok sağol canım.
:54:

iki zar birlikte atıldığında üst yüzeye sayıların(nokta sayılarının) toplamnın 9dan büyük olma olasılığı kaç?

size sorduktan sonra soruyu çödüm ama sizde çözün çeşit olsun :) :)

Son düzenleme:
hoşbulduk kızlarr gülen kalp en olasılığa daha gelmedim ama bir çözmeyi deneyim çarpanlara ayırma çalışıcm yrn inş. nasip olursa:23:

iki zar birlikte atıldığında üst yüzeye sayıların(nokta sayılarının) toplamnın 9dan büyük olma olasılığı kaç?

şıkları yazabilir misin canım

sen niye izliyorsun kız katıl çabuk :57:

ama ama soru bana baktı bn soruya :9::9:

ben hiç çözemedim ki :27::27:
hoşbulduk kızlarr gülen kalp en olasılığa daha gelmedim ama bir çözmeyi deneyim çarpanlara ayırma çalışıcm yrn inş. nasip olursa:23:

işte benim arkadaşım geldi bak :29:
sor tatlım üslü sor çırpınlara ayırma sor bana sen :3::3:

Back
X