2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

tatlım çözümü ekledim açıklayıcı olmuştur inşallah :34:
$SAM_3366.webp

bir ahırda 20 ineğe 14 gün yetecek kadar ot vardır.bu inekler 5 gün beraber yaşadıktan sonra 5 tanesi kesime gönderiliyor. buna göre kalan ot ahırda kalan ineklere kaç gün yeter:53::53:soru evlere şenlik:22:

bir ahırda 20 ineğe 14 gün yetecek kadar ot vardır.bu inekler 5 gün beraber yaşadıktan sonra 5 tanesi kesime gönderiliyor. buna göre kalan ot ahırda kalan ineklere kaç gün yeter:53::53:soru evlere şenlik:22:

oldu canım :1:
dağcılarla aynı yöntem ben tuturamıyorum onun sonucunu :9::9:
kızlar ben kaçar beşer beşer başladı :27::27::27::27:
kk açık ama :12:

12 mi tatlım cevap böyle soru çözmeyeli uzun zaman oldu :31:

evet cnm doğru çözümü anlatırmısın ya çok sinir oldum soruyaaa:47:

canım bunlar 5 gün kalmışlar yani 14 günlük yiyecekten 5 günlüğünü kullanırlarsa 9 günlük yem kalır ellerinde
e buarada 5 inekte gidiyor yani 15 inek kalıyor geriye şöyle bi denklem kuruyoruz
20 ineğe 9 günlük yem varsa
15 ineğe kaç günlük olur diye ama sakın doğru orantı yapma ters orantı olucak bu tür sorularda yani 20.9/15 =12 çıkar sonuç

canım bunlar 5 gün kalmışlar yani 14 günlük yiyecekten 5 günlüğünü kullanırlarsa 9 günlük yem kalır ellerinde
e buarada 5 inekte gidiyor yani 15 inek kalıyor geriye şöyle bi denklem kuruyoruz
20 ineğe 9 günlük yem varsa
15 ineğe kaç günlük olur diye ama sakın doğru orantı yapma ters orantı olucak bu tür sorularda yani 20.9/15 =12 çıkar sonuç

çok teşekkürler cnm :46::46::46::46:

bende beyaz şovu izliyorum çok seviorum bu programı yaa :29:kızlar yrn ben yokum akşama kadar akşam gelirim merak etmeyin beni :1::1:kocişle gezicez çizme alıcaz bana yılbaşı hediyesi:32::32::21:
siz sevdiceğinize yıbaşında ne alcksınız ben daha karar vermedim :51:

bende beyaz şovu izliyorum çok seviorum bu programı yaa :29:kızlar yrn ben yokum akşama kadar akşam gelirim merak etmeyin beni :1::1:kocişle gezicez çizme alıcaz bana yılbaşı hediyesi:32::32::21:
siz sevdiceğinize yıbaşında ne alcksınız ben daha karar vermedim :51:

ahhhhhhhh ah yarama tuz basma canım ya :14:
28inde yıl dönümümüz bide yılbaşı var ve birlikte olamıcaz.sen bize bol bol dua etki kavuşalım bi an önce :52::52::52:

ahhhhhhhh ah yarama tuz basma canım ya :14:
28inde yıl dönümümüz bide yılbaşı var ve birlikte olamıcaz.sen bize bol bol dua etki kavuşalım bi an önce :52::52::52:

ah canım hiç dua etmemmi yaa inş. en kısa zaamanda kavusursunuz :16:bu arada inş. kazanırsın yazmışım kafayı bozdum ben kpss ile :60:

30 kişilik birdağcı grubu yanlarına 14 gün yetecek kadaar yiyecek alarak dağa çıkıyorlar. 10 gün sonra guptan 6 kişi yrılıyor. buna göre kalan yiyecekler kalan dağcılara kaç gün yeter?

canım bunun cevabını 5 buldum

Back
X