2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

x!=3!.y!
olduğuna göre y'nin alabileceği değerler toplamı kaçtır?(cevap=6)

ardışık üç tek sayının toplamı A olduğuna göre EN BÜYÜK sayının A türünden eşiti kaçtır?
cevap=A+6/3

10-11+12-13+......-49+50 işleminin sonucu kaçtır?
cevap=30

Son düzenleme:
ikisi 20 den büyük olan birbirinden farklı dört pozitif çift tam sayının toplamı 602dır.Buna göre bu sayıların EN BÜYÜĞÜ EN ÇOK kaçtır?
cevap=32

3a+7b=72
a ve b sayma sayıları olduğuna göre a+b toplamı EN BÜYÜK değeri kaçtır?
cevap=20

dipnot=bu sorular yargının soru kitapçığından arkadaşlar hade kolaay gelsin...:16:

zaten cevizi çook severim bide su ohh sağol kızlar yaa...benim size bi sorum daha olcak..ben çalışıyorumm bı tanede kızım varyaa o yuzden onun uyudugu zamanlar sozel calısabılıyorum sabahları erken kalkıyorum bazen 5 bazen 6 ....ama anlamakta gucluk cekıyorum tekrar etmek zorunda kalıyorumm ...acaba dıyorum gec mı yatsam ...:44:

günaydın canım bence geç yatma erken yatıp erken kalk ki hem kendine faydan olsun hem kızına. bir sürü soru sormuşsun yapabilcek miyim uğraşayım :)

Son düzenleme:
günaydın canım bence geç yatma erken yatıp erken kalk ki hem kendine faydan olsun hem kızına. bir sürü soru sormuşsun yapabilcek miyim uğraşayım :)

ilgi ve alakn için çook teşekkür ederimmm...sizden öğrendiğim çook yöntem oldu...gerçekten size minnetarım ...dilerim hepiniz gönlünüzdeki yeri kazanır istediğiniz işleri yaparsınızz..

x!=3!.y!
olduğuna göre y'nin alabileceği değerler toplamı kaçtır?(cevap=6)

bunu malesef yapamadım :s

ardışık üç tek sayının toplamı A olduğuna göre EN BÜYÜK sayının A türünden eşiti kaçtır?
cevap=A+6/3

ardışık tek sayılar x x+2 x+4 ... diye gider. x+x+2+x+4=A 3x+6=A olur. x'i yalnız bırakırız.
3x=A-6 x=(A-6)/3 bulunur. en büyük sayıyı x+4 tü

x=(A-6)/3 +4= A+6/3 bulunuyor.

10-11+12-13+......-49+50 işleminin sonucu kaçtır?
cevap=30

10dan sonraki sayıları 2li öbekleri halinde hesapla. -11+12=1 -13+14=1 20ye 11den 20 ye toplam 5 olur 21den 30a toplam 5 oluyor yani -11den 50ye toplam 20 olacak.

en baştada 10 vardı. 10+20=30 olur. umarım anlatabildim canım.

ikisi 20 den büyük olan birbirinden farklı dört pozitif çift tam sayının toplamı 602dır.Buna göre bu sayıların EN BÜYÜĞÜ EN ÇOK kaçtır?
cevap=32

canım bu soruda hatalı verdiğin bi bilgi olablir mi.?

3a+7b=72
a ve b sayma sayıları olduğuna göre a+b toplamı EN BÜYÜK değeri kaçtır?
cevap=20

dipnot=bu sorular yargının soru kitapçığından arkadaşlar hade kolaay gelsin...:16:

3a+7b=72

b:0 için a:24

b:3 için a:17

b:6 için a:10

b:9 için a:3

sayma sayısı dediği için 0'ı alamıyoruz. 17+3=20 oluyor.

bu tip her soru için 0dan başlayarak değer ver. zaten belli bir kurala göre ilerlicektir canım. mesala a'nın değeri 7 azalarak gidiyor.
b'nin değeri 3 artarak. inşallah cevapları anlatabildim.

Son düzenleme:
ilgi ve alakn için çook teşekkür ederimmm...sizden öğrendiğim çook yöntem oldu...gerçekten size minnetarım ...dilerim hepiniz gönlünüzdeki yeri kazanır istediğiniz işleri yaparsınızz..
burda hepimiz birbirmizden çok şey öğreniyoruz öğrenmeye de devam edicez. birbrimize yararımız oluyorsa ki olduğuna inanıyorm ne güzel bi şey yapıyoruz.

inşallah hepimizde kazanıcaz ve hayatımıza en güzel şekilde yön vereceğiz. güzel gönlünle yaptığın dua için çok sağol.

Dün türkçede sözcükte anlam ünitesini bitirdim. bu soru kafaamı karıştırdı...:50:

"Marmara'da her yelken / Uçar gibi neşeli" dizelerinde olduğu gibi kimi sözler benzetme amacı gütmeden kendi anlamları dışında kullanılır. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bu örnektekine benzer bir kullanım vardır?

a)Dalgalan sen de şafaklar gibi ey nazlı hilâl
b)Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım
c)Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda
d)Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı
e)Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda

Sorunun çözümü:
Verilen dizelerde "yelken sözcüğü" "tekne" yerine kullanılarak ad aktarması yapılmıştır. A seçeneğinde geçen "hilal" sözcüğüyle de "bayrak" bayrak anlatılmak istenmiş. yelken nasıl teknenin bir parçaıysa hilal de bayrağın bir parçasıdır. (Parça söylenerek bütün anlatılmak istenmştir.) Öss de çıkmış bu sorunun yanıtı B seçeneği de olabirdi. çünkü B de "Ben ezelden beridir hür yaşadım" sözlerinde "Ben sözcüğüyle "Türk ulusu anlatılmaktadır. kısacası, soru çtift yanıtlı olmuş..

Arkadaşlar bu soru kafamı karıştırdı.. Tamam sorunun cevabı A ..... fakat B seçeneği de yanıt olabilir diyor sorunun çözümünde... Ama benim kafamı C ve E seçenekleri de kurcaladı:26: " VATAN" sözcüğünde de adaktarması yokmu?

kolay gelsin canım benim :54:
çalışırken bak şöle motive et kendini.sınava girdin seneye atandın evlendin evine yeni eşyayı kazandığın parayla eşinle birlikte alıcaksın:34:
kazandığın parayla iş çıkışı arkadaşlarınla çay içip eve öle döniceksin akşam 5te çıkıcaksın ya :34::29:

ewt cnm çok güzel bi hayal :31:

Dün türkçede sözcükte anlam ünitesini bitirdim. bu soru kafaamı karıştırdı...:50:

"Marmara'da her yelken / Uçar gibi neşeli" dizelerinde olduğu gibi kimi sözler benzetme amacı gütmeden kendi anlamları dışında kullanılır. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bu örnektekine benzer bir kullanım vardır?

a)Dalgalan sen de şafaklar gibi ey nazlı hilâl
b)Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım
c)Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda
d)Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı
e)Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda

Sorunun çözümü:
Verilen dizelerde "yelken sözcüğü" "tekne" yerine kullanılarak ad aktarması yapılmıştır. A seçeneğinde geçen "hilal" sözcüğüyle de "bayrak" bayrak anlatılmak istenmiş. yelken nasıl teknenin bir parçaıysa hilal de bayrağın bir parçasıdır. (Parça söylenerek bütün anlatılmak istenmştir.) Öss de çıkmış bu sorunun yanıtı B seçeneği de olabirdi. çünkü B de "Ben ezelden beridir hür yaşadım" sözlerinde "Ben sözcüğüyle "Türk ulusu anlatılmaktadır. kısacası, soru çtift yanıtlı olmuş..

Arkadaşlar bu soru kafamı karıştırdı.. Tamam sorunun cevabı A ..... fakat B seçeneği de yanıt olabilir diyor sorunun çözümünde... Ama benim kafamı C ve E seçenekleri de kurcaladı:26: " VATAN" sözcüğünde de adaktarması yokmu?

ben B seçeneğinin cevap olabilceğini düşünmüyorum. eğer marş olarak bakarsan anca ben kelimesini ulus olarak düşünürüz ama cümle cümle bakıyoruz.

VATAN kelimesindeki ad aktarmasını neye göre düşündün? Türkiye olarak düşündüysen eğer B şıkkındaki gibi çelişir bence.

ben B seçeneğinin cevap olabilceğini düşünmüyorum. eğer marş olarak bakarsan anca ben kelimesini ulus olarak düşünürüz ama cümle cümle bakıyoruz.

VATAN kelimesindeki ad aktarmasını neye göre düşündün? Türkiye olarak düşündüysen eğer B şıkkındaki gibi çelişir bence.

Ewet Türkiye olarak:31: Özellikle C Şıkkı.. Etmeesin tek vatanımdan beni dünya da cüda = Etmesin beni tek türkiyemden.........

Ewet Türkiye olarak:31: Özellikle C Şıkkı.. Etmeesin tek vatanımdan beni dünya da cüda = Etmesin beni tek türkiyemden.........

bilmiyorum ben mantığıma pek yatmadı. bütün olarak bakamayız cümle sonuçta bu. seni tatmin etmediyse kızların fikrinide alalım bakalım onlar ne dicek.

zaten cevizi çook severim bide su ohh sağol kızlar yaa...benim size bi sorum daha olcak..ben çalışıyorumm bı tanede kızım varyaa o yuzden onun uyudugu zamanlar sozel calısabılıyorum sabahları erken kalkıyorum bazen 5 bazen 6 ....ama anlamakta gucluk cekıyorum tekrar etmek zorunda kalıyorumm ...acaba dıyorum gec mı yatsam ...:44:

caım ben 3 te yatıyorum bak daha yeni kalktım ve yataktan ayrılamadım kahvaltı bile yapmadım :31: erken yat sen vücud dinlenmiş olur :29:

cevap=32

canım bu soruda bi eksiklik var gerçekten :44:

günaydın kızlar :54:
kahvaltı yapıp kendime geliyim.kk açık olucak bugünde her zamnki gib :1:
siz sorularınızı sorun bende bakarım alan çalışcam yine :47:

haklısın quietnrkn arkadaşımm en iyisi erken yatıp erken kalkmak...gulenkalp arkadasım ozur dılıyorumm...yazarken elım kaymıs kontrol etmedım 60 olacak o 602 değil...:17:

haklısın quietnrkn arkadaşımm en iyisi erken yatıp erken kalkmak...gulenkalp arkadasım ozur dılıyorumm...yazarken elım kaymıs kontrol etmedım 60 olacak o 602 değil...:17:

ah ah bi bende yapabilsem :9:
canım çift ve sadece 2 si 20 üzeriymiş 4 sayı dediği için ve en büyük en çok kaç diye soruyo o zman zaten 20 den büyük olan bi sorulan sayı olur bide 22 olur.diğer sayılarda 2 ve 4 olur çünkü basamak şartı vermemiş.
2+4+22=28
60-28=32 :54:

Son düzenleme:
erken yatma işinimi yapabilsem diyorsun anlamadımm...:44:

soru cevabı için teşekkürler....bende ikisi 20 den büyük dediği için 20+22+2 46 dedim sonra 60-46=14 ...:26:

Back
X