2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

iyi hatırlattın :D tarih öğretmenini dershanede göremedm ..ama akrabam tarh öğretmenydi onuu aradım..oda dersteymş fazla konuşamadık..o direk hepsini söyledi... açıklama yapamadı çnkü beni zor anladı... bence soruyu biz yanlş anlamışız.hepsi balballa alakalı zaten ama biz soruyu farklı anlamıştık :D soruyu kim hazırladıysaaaaaaaaaa artkkk!

ama soruda yanlış anlaşılcak bişey yok ki :26:
hangisi balbalın sonucu diyo :45:

naber kızlar ay nasıllllllll cnm sıkkın bu aralar bi türlü dersin başına oturamıyorum hiçbişe yapamıyorum benden hiçbişe olmaz yaaa çok sinirlerim bozuk :14::14::14::14:

naber kızlar ay nasıllllllll cnm sıkkın bu aralar bi türlü dersin başına oturamıyorum hiçbişe yapamıyorum benden hiçbişe olmaz yaaa çok sinirlerim bozuk :14::14::14::14:

kızlar koşun koşun renklikelebek pes etmiş bu demek oluyoki avmlerdeki giysiler,ayakkabılar,keyifler bize kaldı :8::8:
renklikelebek özel sektörde kanının sömürülmesine razı olmuş biz 8 saat çalışıp eve gidip keyif yaparken renklikelebek hala işlerini toparlamaya çalışıcak.biz akşam yemeğinden kalkmış olucaz renklikelebek daha yeni işten çıkıcak.biz dizi film keyfi yaparken renklikelebek daha yeni eve gitmiş olucak :8::8::8:

ne diyosun bu duruma renklikelebekcim :52::52:

birşey danışmak istiyorum kızlar

tarıh okudum bitti
az az tarih testleri de çözmeye başladım

ama tarih benim için çok önemliydi

şimdi neyle çalışmaya devam edeceğimi bilmiyorum

bi coğrafya alıyorum elime
bi vatandaşlık

ama ikisinede devam edemiyorum a
aklım hala tarihte
tam pekişmemiş olduğu için tarih biliyyormuyum bilmiyormuyum anlamıyorum

bana akıl vereyim
ne ile yoluma devam etmeliyim

Son düzenleme:
birşey danışmak istiyorum kızlar

tarıh okudum bitti
az az tarih testleri de çözmeye başladım

ama tarih benim için çok önemliydi

şimdi neyle çalışmaya devam edeceğimi bilmiyorum

bi coğrafya alıyorum elime
bi vatandaşlık

ama ikisinede devam edemiyorum a
aklım hala tarihte
tam pekişmemiş olduğu için tarih biliyyormuyum bilmiyormuyum anlamıyorum

ne ile yoluma devam etmeliyim

Bana kalırsa tarih dersi bittiyse cografyadan devam etmelisin en sona vatandaşlıgı bırak çünkü sırf ezber ve tekrar isteyen bir ders ben kac kere tekrar ettim unuttum sayısını :52:

ayrıca nacizane önerim konular bittikten sonra çözümlü soru bankalarından çalışman çünkü orada tek tek cevaplar veriliyor buda işini kolaylaştırıyor.sonra bol soru ve deneme :) iyi Çalışmalar cnm

1. mahmut açmış fakat geliştirmemiş
3. selim ıslahatlarında geçiyor bu yüzden
^^
sagolasın.
1. mahmu t değilmiydi
bendeki sorudada 1. mahmut almıs ama ihtiyacta 3. selim baslıgında almıs konu anlatımda.

sorum var :(

hangiler yeniceri ocagına alternatif olarak düsünüldügü söylenebilir?
1.eşkinci ocagı
2.nizamı cedit
3.istihkam okulu

cevap 1-3 diyor. neden nizamı cedit i almamıs anlamadım. kabakcı mustafa isyanında amaclardan biri yenicerililerin bu orduyu kaldırması degil mi?

:33:

@adilemir anladıgım kadarıyla konuları bastan sona okumussun. bence konu konu göz atıp, önce konu anlatımlı kitaptan testi cöz sonrada soru bankalarını çöz konu konu.
tarih için diyorum bunu. tarih bitince cografya ya gec. ben tarih cografya birlikte götürüyorum su an. vatandaslık cok ezber son aya bıraktım ben onu.

Son düzenleme:
bugün hiç ders çalışmadım..hava çok kasvetliydi, başım ağrıyrdu :/ bana göre değil ya bu ders çalışma işi...offfffffffffff..

bugün hiç ders çalışmadım..hava çok kasvetliydi, başım ağrıyrdu :/ bana göre değil ya bu ders çalışma işi...offfffffffffff..

kızlar hayırdır ya bu pes etme durumları önce renklikelebek sonra sen kendinize gelin :47:
siz böle yaptıkça daha ders çalışmaya başlayamayanlar hatta ölesine sınava girenler sizin yerinize atanım maaş alıcak bunumu istiyosunuz :20:

canım sorunla ilgili bilgm olmadığından ben birşey diyemiyorum:/

1.eşkinci ocagı
2.nizamı cedit
3.istihkam okulu

cevap 1-3 diyor. neden nizamı cedit i almamıs anlamadım. kabakcı mustafa isyanında amaclardan biri yenicerililerin bu orduyu kaldırması degil mi?

1.eşkinci ocagı
2.nizamı cedit
3.istihkam okulu

VİKİPEDİADAN ŞÖYLE NOT ALDIM SENİN İÇİN :d
KİTABIMDADA AYNISI YAZIYOR..BENDE İSTİHKAM OKULUNUN MANTIĞINI ANLAYAMADIM...nizamı cedit hadi olamayblr çnkü yeni bir ordu.

III. Selim:Yeniçeri Ocağını kaldırma girişimi olmamıştır ancak Nizam-ı Cedid adında ikinci bir ordu kurmuştur.

II. Mahmut:

Sekban-ı Cedid, Eşkinci ocaklarını kurmuştur ancak Yeniçeriler'in isyanı ile kapatılmıştır.Ardından

1826 yılında Yeniçeri Ocağını kaldırarak

Asakir-i Mansure-i Muhammediye ordusunu kurmuştur( Vaka-i Hayriye)

III.Selim yeniçeri ordusuna zorunlu eğitim getrmişti...ve nizam-ı cedit ordusunu kurdu(batı tarzı kuruluan ilk ordu)...

kabakçı mustafa isyanı ile III.SELİM ıslahatları sona erdi.yani buda demek oluyrki ,bizim kabakçı genel olarak ıslahatlara karşı isyan çıkarmış :DDD (yeniçerilere değil) nizamı cedit ayrı,yeniçeriler ayrı cnm ;)

Back
X