2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Günaydın hanımlar.;
Kaç gündür kendimi ölü gibi hissediyorum.:14::14:
Enerji arttıran bildiğiniz şeyleri yazsanıza bana
:42::42::42::42:

cnm kuruyemiş yiyebilirsin . . .

İstediğiniz her konuda özel senaryolar itina ile yazılır.Bu şekilde akılda kalıcılığı artıyor.:51::51::51::51:

cnm vatandaşlıktan bize bol bol senaryo yazabilirsin mesela . . . zevkle okuruz .

derınlıgı az olan gollerın mevsımler arasındakı yuz olcumu farkları fazladır.Asagıdakı gollerden hangısınde mevsımler arasındakı yuzolcumu farkı dıgerlerınden daha fazadır?
van golu
tuz golu
hazar golu
cıldır golu
egırdır golu

soru yu dikkatli okursanız cevap içinde var

tuz gölü en siğ gölümüzdür
derinlik yok denecek kadar az diğer göllere göre

bu yüzden tuz gölü yağışlarla beraber geniş alana yayılmak zorundadır
çünkü derinlik yok
tuz gölü ülkemizin en sığ gölüdür

cnm evet ya buharlaşma muharlaşmaya falan girmeye hacet yok . . . sığlık derinlik bile düşünüldüğünde ki tuz gölünde kimi zamanlar kaya gibi ya üzerinde bile yürünebiliyor . . . :16:

90 türkce sorusu coZdum size soru ekleyin çıkicam tarih genel tekrar testi çözüp madenleri gölleri akarsuları bir kağıda not çıkartıcam çok karıştırıyorum sonra Karadeniz bölgesine çalışıp soru çözücem daha yemek yapicam :27:Çamaşırlar makinada onları asicam ay nekadar yoğunum :1:

Soru 1
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nicel ve nitel anlam taşıyan sözcükler bir arada kullanilmamistir?
Aslının yürek daglayan sesi uyandırır keremi
Sokağın hemen basında iki kırmızı şemsiye dans ediyordu adeta
Elinde güzel kokulu çiçeklere kapımı çalan kimdir?
Bulutlar gittikçe yaklaşıyordu
Can Yücel edebiyatımızda eşsiz bir yere sahiptir.

Soru 2

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gun sözcüğü deyim icinde kullanılamıştım?
Bu, gun görmemiş kadının acılarını yüzünden okuyabiliyorsunuz
Bu sehre gunünü gun etmek için gelmemişti
Dur bakalım hele gun dogmadan neler doğar
Kendisine bu sözleri sarf edenleri bulunca onlara gunünü göstereceğini söylüyordu.
Hiçbirimiz ona nasil davranacağımızı kestiremiyorduk

Soru 3

Aşağıdaki ikilemlerden hangisi busbutun tamamen anlamına gelecek sekilde kullanılmıştir?
Komadaki hastanın durumu günden güne düzeliyordu.
Yavaş yavaş aksam çöküyordu sehrin kimsesiz sokaklarına
Bahçedeki çiçekleri tek tek sular, bakım yapardı.
Kıs mevsimi kendini iyiden iyiye belli ediyordu.
Efil Efil esen rüzgarın karsında , çocukluğunun en güzel günleri gelmişti aklına

Buyrun hanımlar :27:

Son düzenleme:
1-B 2-BOŞ 3-A sanırım 2.soru eksik yazılmış.bende karışıkta olsa çalışmaya devam ediyorum.dün deneme yaptım 70 net yapabildim.çok çaloşmam lazım zamanda az kaldı.

1-B 2-BOŞ 3-A sanırım 2.soru eksik yazılmış.bende karışıkta olsa çalışmaya devam ediyorum.dün deneme yaptım 70 net yapabildim.çok çaloşmam lazım zamanda az kaldı.

2. Soruda kullanilmamistir diyor yanlış olmuş kusura bakma
1. Soru b şıkkı doğru 3. Soru b şıkkı degil canim

90 türkce sorusu coZdum size soru ekleyin çıkicam tarih genel tekrar testi çözüp madenleri gölleri akarsuları bir kağıda not çıkartıcam çok karıştırıyorum sonra Karadeniz bölgesine çalışıp soru çözücem daha yemek yapicam :27:Çamaşırlar makinada onları asicam ay nekadar yoğunum :1:

Soru 1
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nicel ve nitel anlam taşıyan sözcükler bir arada kullanilmistir?

Soru 2

Kendisine bu sözleri sarf edenleri bulunca onlara gunünü göstereceğini söylüyordu.

Soru 3

Aşağıdaki ikilemlerden hangisi busbutun tamamen anlamına gelecek sekilde kullanılmıştir?
Efil Efil esen rüzgarın karsında , çocukluğunun en güzel günleri gelmişti aklına

2. nin soru kökü kullanılmışmıdır kullanılmamışmıdır olacak ?

3 de tek tek suladı diyor ya bahçedeki çiekleri tek tek sular bakım yapardı olacak .​

2. nin soru kökü kullanılmışmıdır kullanılmamışmıdır olacak ?

3 de tek tek suladı diyor ya bahçedeki çiekleri tek tek sular bakım yapardı olacak .​

Evet canım 2. Soru kullanilmamistir olacak ipaddengirdim nete kendi kendine duzeltiyor arkamdan yazdiklarimi:51:
3. Soruyu bende o dedim ama değilmiş kıs mevsimi bendini iyiden iyiye kendini belli ediyor olacakmış

Soru ekleyim dedim. Hepsi karıştı birbirine ya:30:

Son düzenleme:
cnm gün doğmadan neler doğar deyim değilde atasözü olduğu için o olabilir mi ?

şu iyiden iyiye ile tek tek olayı aklımı karıştırdı bak . . . dershanedeki türkçecide berbat . kimden öğrenicez biz şimdi bunu öffffffffffffffffffffffffff . . .​

okyanusum karadenize iyi çalış manyak sorular var elimde :52::52::52::52:
kaçtım kızlar akşama görüşürüz . . .

cnm gün doğmadan neler doğar deyim değilde atasözü olduğu için o olabilir mi ?

şu iyiden iyiye ile tek tek olayı aklımı karıştırdı bak . . . dershanedeki türkçecide berbat . kimden öğrenicez biz şimdi bunu öffffffffffffffffffffffffff . . .​

okyanusum karadenize iyi çalış manyak sorular var elimde :52::52::52::52:
kaçtım kızlar akşama görüşürüz . . .

Tek tek olan sık baba daha Mantıklı geldi ama o degilmis:26:Digerinde doğru canım gundomadan neler doğar olcak cevap

Çalışıcam biraz sonra şimdi tarih coZuyorum aksama bende hazırlarım sorulari çözeriz canım hadi iyi çalısmalar kolay gelsin aksam gorusuruz

Vatandaşlıktan kafam bulandı.
Şimdi coğrafyadan ilk konu tekrarı yapacağım.
Hayırlısı artık.
Bir de bu sayfa hep ön lisans mı? Benimle temmuzda sınava girecek yok mu?
Benim yerime de girebilir fark etmez.

Vatandaşlıktan kafam bulandı.
Şimdi coğrafyadan ilk konu tekrarı yapacağım.
Hayırlısı artık.
Bir de bu sayfa hep ön lisans mı? Benimle temmuzda sınava girecek yok mu?
Benim yerime de girebilir fark etmez.

ben lisans artı eğitim bilimlerine gircem temmuzda :( ama ders çalışamıyorum ya doğru düzgün :(( tarihe bakmaya korkuyorum..matematk zaten yok sayılır(çnkü meslk lisesi çıkşlıyım) genel yetenk genel kültür beni çok zorluyor anlayacağın :((

slm arkadaşlar bende temmuz 7de hem sabah hem öğleden sonra gireceğim.tarih öğretmeniyim umarım herkes emeğinin karşılığını alır.tarih soruları olursa ben burdayım

Soru 1
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nicel ve nitel anlam taşıyan sözcükler bir arada kullanilmamistir?

Soru 2

Soru 3

Kıs mevsimi kendini iyiden iyiye belli ediyordu.

3 . soruda kış mevsimi kendini iyiden iyiye yerine büsbütün konulursa cümlenin anlamı bozulmuyor ,uyuyor cümleye
diğerlerinde hiç uymuyor

2 de ben doğru cevabı bulamadım
ama doğru cevabı siz yazınca dikkat ettim

gün görmemiş kadın yerine
gün yüzü görmemiş demek mi gerekiyordu ki bu sorunun cevabı doğru olsun

Son düzenleme:
çalışmaya 1 hafta sonra yeniden başlayacağım
o zamana kadar verdiğim ara kafamı toplamaya yeter inşallah

yani sabuncuğum
erdek ve sinop ta aslında 2 ayrı ada iken dalgaların taşıdığı kum ve taşlarla bu 2 ada yarım adaya mı dünüşmüş

yarın biga dan 3 yıl aynı binada oturduğum komşum bana geliyor
büyük oğlumla yaşıt kızı var
2 günümde onlarla dolu dolu geçecek inşallah

Son düzenleme:
çalışmaya 1 hafta sonra yeniden başlayacağım
o zamana kadar verdiğim ara kafamı toplamaya yeter inşallah

yani sabuncuğum
erdek ve sinop ta aslında 2 ayrı ada iken dalgaların taşıdığı kum ve taşlarla bu 2 ada yarım adaya mı dünüşmüş

yarın biga dan 3 yıl aynı binada oturduğum komşum bana geliyor
büyük oğlumla yaşıt kızı var
2 günümde onlarla dolu dolu geçecek inşallah

evet cnm ne enteresan di mi ?

qqqq sorum var sana ya . . .

yoksun ortalarda ama
yazim kızlar bi bakın belki mantığını çözen olur . . .

ayşe hanım ile fatma hanım saç bakım merkezine gidiyorlar yapılan testler sonucunda ayşe hanımın 260 000 saç telinin olduğu ve 3 günde 1000 tanesinin döküldüğü fatma hanımın 120 000 saç telinin olduğu ve 4 günde 2000 tanesinin çıktığı görülmüştür.
kaç gün sonra saç teli sayıları birbirine eşit olur ?:52:

slm kızlar . . . bi hatırlatma . . .

KPSS 2010- ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM SINAV TARİHLERİ

Sınav tarihi:26.09.2008

Sınav Başvuru Tarihleri:

31.05.2008
02.07.2008

cnm merhaba dün okym de hastalandı erken çıkmak zorunda kaldı . . . geçmiş olsun cnmcm . . .

gelelim tombolo sorusuna dalgalar taşıdığı malzemelerle adayı karaya yapıştırıveriyo süpris yumurtam ada oluyo sana yarımada bu örnek türkiyede 2 tane akılda da kalır erdek yarımadası kapıdağ diğer adı balıkesirde bu cnm diğeri de sinopta . . . oluşumları aynı . adacıkmış ada olmuş.

kaynak tipi sorusuda gayzer cnmcm doğru.:16:

kıyıboyu sorusunda da bize Türkçe yardımcı olur . . . kıyı boyu kıyı boyu kıyı kıyı kıyı istiyo bu kıyıda da yerleşme istiyo demek . . . soru değildir sorusu . e kırklarelinde deniz yok . deniz olmayan yerde kıyı olmaz kıyıboyu yerleşmesi heç olmaz . . . ;)

cnm bi de vatandaşlıktan memnun musun ihtiyacın anlatımından yani faydalı oluyo mu dersler ?

Canim cok tsk ederim hepsini anladimmmm
Cokk saol canim benim

vatdan memnunum eksikler oluyor cok detayli anlatmiyo
bende datanin anayasasini aldim ordan da calisiyorum

yoksun ortalarda ama

ayşe hanım ile fatma hanım saç bakım merkezine gidiyorlar yapılan testler sonucunda ayşe hanımın 260 000 saç telinin olduğu ve 3 günde 1000 tanesinin döküldüğü fatma hanımın 120 000 saç telinin olduğu ve 4 günde 2000 tanesinin çıktığı görülmüştür.

kafadan codum bunu canım 150 gunmu cevap :26:

yoksun ortalarda ama

gülmekten yerlere yattım :60::60: bu ne böle allah iyiliğini versin :60::60:

bakcam şimdi :3:

bu arada sabuncum tarih kitabı geldi bana ilber ortaylının 7 tl kargo paralı olan çok çok çok beğendim :52::52::52::52:

yoksun ortalarda ama

gülmekten yerlere yattım :60::60: bu ne böle allah iyiliğini versin :60::60:

bakcam şimdi :3:

bu arada sabuncum tarih kitabı geldi bana ilber ortaylının 7 tl kargo paralı olan çok çok çok beğendim :52::52::52::52:

Back
X