2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

geç mezzzz diyo cnm . . .

doğu ve batı karadeniz kıyılarında delta ovası yer almamaktadır
bu kıyılarda delta oluşmamasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir ?

a akarsuların yeterli alüvyon getirmemesi
b akarsuların boylarının kısa olması
c kıyıda güçlü akıntıların olması
d kıta sahanlığının dar olması
e kıyıda gel git olayının güçlü olması

kıta sahanlığı evet okymmmm :46::46::46::46:

türkiye de heyelan olayının en fazla gerçekleştiği bölge karadeniz dir heyelanlar sonucunda heyelan set gölleri oluşmuştur
aşağıdaki göllerden hangisi heyelan set gölü özellyiği göstermemektedir ?

a çıldır
b tortum
c sera
d abant
e yedigöller

cevap kesıkopru barajıymıs canım altınkaya barajı kızılırmak nehrı uzerınde ve orta karadenızdekı samsun ılı ıcerısınde bulunan bır barajmıs:31:

cnm benim kitap kesikköprüyü de kızılırmak üzerinde gösterio . . .:53: guugıla gidiyim bakiyim . . .

türkiye de heyelan olayının en fazla gerçekleştiği bölge karadeniz dir heyelanlar sonucunda heyelan set gölleri oluşmuştur

a çıldır
b tortum
c sera
d abant
e yedigöller

çıldır :28::28:

a çıldır
b tortum
c sera
d abant
e yedigöller

cıldır golumu canım

bu arada kızlar ben telden giriyordum ama deli ediyordu yazdıklarım gıtmıyordu artık pc den gırmeye calısacagım :D
bende baska konulardan soru sorayım ıstersenız:D

canım soru ekleyim diyeceğim ama ben bu konulara ne çalıştım nede soru çözdüm:43:

cnm en güzel sorularla öğreniliyo konu . . . bir de pc ekranına yazıyorsun iyice pekişir aklında görsel hafızan devreye girer . . . buradaki yorumlarla oturur bilgiler . . .:21:

aşağıdakilerden hangisi karadeniz bölgesi ile akdeniz bölgesi nin ortak özelliklerinden biri değildir ?

a yaylacılığın gelişmiş olması
b buzul göllerinin bulunması
c kıyı kesiminde nufus yoğunluğunun fazla olması
d karstik arazinin geniş yer tutması
e demir çelik fabirkasının bulunması

asagıdakılerden hangısınde karadenız bolgesınde cıkarılan maden ve cıkarıldıgı yer yanlıs eslestırılmıstır?
zonguldak - tas komuru
kure ve murgul - bakır
ereglı ve karabuk - demır
çeltek ve dodurga - lınyıt
kastamonu ve borcka - manganez

cnm en güzel sorularla öğreniliyo konu . . . bir de pc ekranına yazıyorsun iyice pekişir aklında görsel hafızan devreye girer . . . buradaki yorumlarla oturur bilgiler . . .:21:

aşağıdakilerden hangisi karadeniz bölgesi ile akdeniz bölgesi nin ortak özelliklerinden biri değildir ?

a yaylacılığın gelişmiş olması
b buzul göllerinin bulunması
c kıyı kesiminde nufus yoğunluğunun fazla olması
d karstik arazinin geniş yer tutması
e demir çelik fabirkasının bulunması

d karstik arazinin geniş yer tutması :)

bu arada kızlar ben telden giriyordum ama deli ediyordu yazdıklarım gıtmıyordu artık pc den gırmeye calısacagım :D
bende baska konulardan soru sorayım ıstersenız:D

olur cnm . . .

qq alivyon akarsuyun taşıdığı parça pinçikler ama bu parça pinçikler çok kıymetli toprağı verimli kılıyor . . .

soruyorum madem :D

Orta karadeniz bölümünde aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisinin yetiştirilmesi daha zordur?

a)pirinç
b)muz
c) ayçiçeği
d) buğday
e) tütün

Back
X