2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

turkıyede volkanık arazının en yagın oldugu oldugu bolge dogu anadoludur.Asagıda verılen dogu anadolu volkanık daglarından hangısının uzerınde kaldera goluyer alır?
agrı
süphan
nemrut
tendürek
bingöl

vikipedi alıntı :D

9,5 km çaplı ve 600 m derinlikli Mount Aniakchak Kalderası, Alaska ve içinde oluşmuş küçük volkanik koniler

Kaldera, volkanik kökenli, kazan şeklinde çok büyük çöküntü. Bu çöküntülerin içi su dolduğunda kaldera gölü oluşur. Kaldera ve krater birbirinden farklı jeomorfolojik birimlerdir.

Nemrut krateri Türkiye’de birinci, Avrupa’da dördüncü, Dünya’da onaltıncı sırada yer almaktadır.
6 km çapındaki Nemrut Krater Gölü, Dünyada ikinci durumdadır.

CEVAP: NEMRUT

kızlar bi soru ekleyip çıkmam lazım . . .

doğu anadolu bölgesi için
1 türkiyenin en az gelişmiş ölgesidir
2 türkiye de maden çeşitliliği ve revervi akımından en zengin bölgedir
3 türkiye de petrolün en çok çıkarıldığı bölgedir

özelliklerinden hangisi ya da hangileri doğrudur ?

a 1
b 1ve2
c1ve3
d 2ve 3
e 1,2ve3​

kolaylıklar kızlar yarın görüşürüz okymmmmmmmm cnm tarihten 1. dünya savaşına kadar şahit olduğum en orjinal sorularla yarın akşam burdayım inşallah . . .

Doğu anadolu bölgesi için

A 1
b 1ve2
c1ve3
d 2ve 3
e 1,2ve3​

kolaylıklar kızlar yarın görüşürüz okymmmmmmmm cnm tarihten 1. Dünya savaşına kadar şahit olduğum en orjinal sorularla yarın akşam burdayım inşallah . . .

cvp hepsi diyorumm

Doğu anadolu bölgesi için

A 1
b 1ve2
c1ve3
d 2ve 3
e 1,2ve3​

kolaylıklar kızlar yarın görüşürüz okymmmmmmmm cnm tarihten 1. Dünya savaşına kadar şahit olduğum en orjinal sorularla yarın akşam burdayım inşallah . . .

cvp hepsi diyorumm

a 1
b 1ve2
c1ve3
d 2ve 3
e 1,2ve3​

kolaylıklar kızlar yarın görüşürüz okymmmmmmmm cnm tarihten 1. dünya savaşına kadar şahit olduğum en orjinal sorularla yarın akşam burdayım inşallah . . .

1 ve 2 dıyorum ben :31:
tama canım bnde yarın tarıh tekrarı yapıcam 1. dunya savasına kadar ancak gelırım ertesı gunde kalan kısmı tamamlıycam yarın tarıh soru cozumune sorular ayarlarım ıyı geceler tatlım :38:

kızlar bende cıkıyorum hepınıze ıyı geceler :38: bugun cok yogundum calısamadım pek 100 cografya 40 turkce cozdum hıc yoktan ıyı yıne doguanadolu bolgesınıde bıtırdım cok sukur kaldı 2 bolgem haftaya ver elını vatandaslık :31:

günaydın kızlar:)

coğrafyayla başladım güne:)
test çözüyorum
uyanan varmı nasılsınız

günaydınnn :8:

benim bugn okulda sınavım var..ona çalışıcam..snra da dershaneye gidicem

akşam gelincede artık sizlerle buradan test çözümüne katılırım :32:

yarın tarihe başlıcam :) fransız kalıorum inkılap sorularına çok..

Günaydın hanımlar kahvaltı edip türkce ve coğrafya çözücem sonra tarihi 1. Dunya savaşına kadar tekrar edip bol bol soru çözücem herkeze iyi çalısmalar :12:

a 1
b 1ve2
c1ve3
d 2ve 3
e 1,2ve3​

CEvap 1 ve 2
Açıklama; TR'nin en az gelişmiş bölümü:: Çünkü dağlık arazi bol.Tarım yok.Sanayi eh.nufüs desen giden gidene doğuran doğurana.
Maden açısından gelişmiş..Yukarı fırat bölümü çünkü volkanik arazi bol.Volkanik arazi olunca madenler de olurmuş.
petrol açısından gelişmiş bölge g.D anadoludur.Batman özellikle.

a 1
b 1ve2
c1ve3
d 2ve 3
e 1,2ve3

tuzaklı bir soru kızlar çoğu kişi petrolün doğuda olduğunu düşünüyor fakat emply in de dediği gibi güneydoğu anadoluda . . .

1 ve 2 dıyorum ben :31:
tama canım bnde yarın tarıh tekrarı yapıcam 1. dunya savasına kadar ancak gelırım ertesı gunde kalan kısmı tamamlıycam yarın tarıh soru cozumune sorular ayarlarım ıyı geceler tatlım :38:

cnm varım . . .

sabuncum sorumu soracaksın değilmi, bulamadım videoda,
canım sorarsan çok sevinirim.
herkese iyi geceler bende cıkıyorum
kesinlikle soracağım cnm merak etme hoca soruyu tam görmek istiyor sözlü ifade ettim mesela enlem sorusunu soruyu görelim daha sağlıklı yönlendirelim dedi peki didim . . . bu hidroelektrik mevzusunuda yazıp götürücem o yüzden . . .
günaydın kızlar:)

coğrafyayla başladım güne:)
test çözüyorum
uyanan varmı nasılsınız

:16:

günaydınnn :8:

benim bugn okulda sınavım var..ona çalışıcam..snra da dershaneye gidicem

akşam gelincede artık sizlerle buradan test çözümüne katılırım :32:

yarın tarihe başlıcam :) fransız kalıorum inkılap sorularına çok..

bende bu gün başlıyorum inkılaba bakalım haydi bismillah . . .

CEvap 1 ve 2
Açıklama; TR'nin en az gelişmiş bölümü:: Çünkü dağlık arazi bol.Tarım yok.Sanayi eh.nufüs desen giden gidene doğuran doğurana.
Maden açısından gelişmiş..Yukarı fırat bölümü çünkü volkanik arazi bol.Volkanik arazi olunca madenler de olurmuş.
petrol açısından gelişmiş bölge g.D anadoludur.Batman özellikle.

teşekkürler tatlım . . . :nazar:

selam kızlar
illerdeki organize sanayi sayısı önemli midir ? yoksa en fazla nerde (hangi illerde) olduğunu bilmek yeterli midir ?

Son düzenleme:
coğrafyaya çalışanlara bir soru hazırladım.

Aşağıda verilen bölümlerin hangisinde bulunan toprak türü en verimli toprak türüdür ?

a)Kıyı Ege bölümü b ) Erzurum - Kars bölümü c ) Antalya bölümü d ) konya bölümü e) yukarı sakarya bölümü

coğrafyaya çalışanlara bir soru hazırladım.

Aşağıda verilen bölümlerin hangisinde bulunan toprak türü en verimli toprak türüdür ?

a)Kıyı Ege bölümü b ) Erzurum - Kars bölümü c ) Antalya bölümü d ) konya bölümü e) yukarı sakarya bölümü

Erzurum Kars bolumu:ssz:

100 türkce 100 coğrafya sorusu coZdum şimdi tarih tekrarına başlıyorum Allah'ın izniyle hadi herkeze kolay gelsin iyi calismalar:10:

:ssz::ssz::ssz::ssz: bu arada sedu yok ortalarda kaç zamandır coğrafyaya gömüldü galiba . . .

burdayım canım :32:
okul derslerine hem de coğrafya ya gömüldüm doğru :1:
son bi konu kaldı coğrafyadan akşam onu bitirmeyi planlıyorum tabi kafa kalırsa :31:

Back
X