2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

1-büyüleyici bir bahçe ()
2-ön tarafta köşk tazında yapılmış tuduncu bir ev()
3-sol köşesinde her daim oturduğumuz kırmızı perdeli bir oda ()
4-ne hoş bir evdir o()
5-sabahları bir melodi gibi kuş sesleri ()
bu parçadaki numaralanmış yerlerin hangisine diğerlerinden farklı bir noktalama getirilmelidir
1-2-3-4-5

nevruzun anlamı yeni gün demekti.

bu cümlede anlatım bozukluğ u varmış ama ben göremedim

canım bende onu işaretledim ama değilmiş doğru cevap
sanırım sıklar yalış
çünkü 5 de yüklem yok
ondan ... olmalı haklısın

nevruzun anlamı yeni gün demekti.
sonundaa r yok
yanı orda diyorsun ki r olmaz ise kesinlik yok
o zamanda değişmiş oluyor nev ruzun anlamı demi
ama eğer r olsaydı anlamı kelimesini kullanmaya gerek kalmayacaktı demi

Son düzenleme:
ben en çok anayasadan korkuyorum
vatandaşlıktan yani
hiç anlamıyorm
okyanus başlasanıza artık anayasaya
hadi bir kaç soru yaz
ben bilgisayar kursundayım
kitap yanımda olsaydı ben yazardım size

ben en çok anayasadan korkuyorum
vatandaşlıktan yani
hiç anlamıyorm
okyanus başlasanıza artık anayasaya
hadi bir kaç soru yaz
ben bilgisayar kursundayım
kitap yanımda olsaydı ben yazardım size

Vatandaşlık bugün kaldı sabun yok ısı çıktı herhalde:26:Ben sabahtan 60 türkce 30 mat 40 coğrafya coZdum sonra tarih tekrarı yaptım kurtuluşun saVasini deneme coZdum türkceden 3 yanlışın 2 si anlatim bozukluğu çıktı anlatim bozukluğu testi çözücem tekrar ettigim tarih konusundan soru çözücem vatandaşlık yarın calisicam ins. Mattan yüzde problemini yapamadım gecen sinavdada yapamadım bir test yüzde problemi çözücem sanaa denemedensoru ekleyim ben :29:

kızlar yarını ki kpss herkese başarılar,yarına kadar ne yapa biliriz,birde nasıl giyilmeli,hadı yardım

sanırım tersi olması lazı m okyanış

Valla ihtiyaçtan hesapladim onlisans puanı orda düşük çıkıyor 150 soruya göre alıyor kanımca 120 soruya düştü duzltmemisler hesaplamayı

88.50 çıktı Netim

Türkce 27 doğru 2 yanlış 1 bos
Mat 26 doğru 4 bos
Tarih 23 doğru 2 bos 5 yanlış
Vatandaşlık 2 doğru 3 yanlış
Coğrafya 14 doğru 4 yanlış

Genel kültür 36 net
Genel yetenek 52.50 net

Valla ihtiyaçtan hesapladim onlisans puanı orda düşük çıkıyor 150 soruya göre alıyor kanımca 120 soruya düştü duzltmemisler hesaplamayı

88.50 çıktı Netim

Türkce 27 doğru 2 yanlış 1 bos
Mat 26 doğru 4 bos
Tarih 23 doğru 2 bos 5 yanlış
Vatandaşlık 2 doğru 3 yanlış
Coğrafya 14 doğru 4 yanlış

Genel kültür 36 net
Genel yetenek 52.50 net

maşallah canım sana

Türkiye ihracatının %4.5ini tarım ürünleri oluşturmaktadır.tarimurunlerinin ihracatı içindeki payı azalmasına rağmen elde edilen gelir artmaktadır.buna göre aşağıdaki tarım ürünlerinin hangisinin tarım urunleriihracati içindeki payı en azdır?
Pamuk
Tutun
Buğday
Fındık
İncir

Sedat'lar Mehmet efendinin inşaa ettigi camii aşağıdakilerden hangisidir?
Süleymaniye
Sultan Ahmed
Sehzade
Selimiye
Üc şerefeli

Bir askeri birlikte 30 askere 8 ay yetecek kadar yiyecek vardır. 3 ay sonra birlikten 15 asker terhis olursa geriye kalan yiyecekler kalan askerlere kaç gun yeter?

Aşağıdakilerden hangisinden anlatim bozukluğu vardır?
Bu sorunları personelimizle daha sonra görüşmeyi düşünüyoruz.
Küresel ısınmanın önlenmesi ile ilgili calışmalarımız devam ediyor.
Velilere okulumuzu etkinlikleri konusunda bilgi vermek istiyoruz.
Gazetemiz, herkesi ücretsiz üniversite sınavına hazırlıyor.
Bu yaz Bodrum'a gelen yabanci turist sayisindaartis olmuş.

Adilemir daha sorum var eklerim yine sen bunları çöz ben biraz anlatim bozukluğu testi çözücem yanlışım çıktı , tekrar ettigim kurtuluş savasiyla ilgili tarih çözücem birazda mat yüzde problemi çözücem gelirim yine hadi sana kolay gelsin 2 vatandaşlık sorusu ekleyim gitmeden

1982 Anayasa'nda meclis başkanlığı secimi için en fazla kaç tur ongorulmustur?
1
2
3
4
5

Aşağıdakilerden hangisi taşra Teşkilatı'nın organlarından biri değildir?
Kaymakam
İlçe idare kurulu
İl idare Şubat baskanı
Bucak komisyonu
Belediye meclisi

bodoslama atlamış gibi olmayayım ama "nevruzun anlamı yeni gün demekti" sözündeki anlatım bozukluğunun nedeni gereksiz sözcük kullanımıdır arkadaşlar. "anlamı" ve "demektir" bi arada kullanılmaz çünkü aynı anlamdalar. "nevruz yeni gün demektir" olmalı doğrusu. ya da "nevruzun anlamı yeni gündür." aman gereksiz sözcüklere dikkat. geçen sene de anlatım bozukluğu gereksiz sözcükten gelmişti.. hepimize bol şanslar.. hayırlısıyla aşacağiz bu engeli..

kızlar yarını ki kpss herkese başarılar,yarına kadar ne yapa biliriz,birde nasıl giyilmeli,hadı yardım

rahat giyinin kızlar, sıkmayan rahat bi sütyen takın, ben taytla penye bi tunik giyecem. bi de evde yiyecek bişeyler hazırladım çantaya koyacam gece, bi örtü götürüyorum yere serecem tabi bu 3. girişim olunca baya tecrübelendim artık. dişarda yemek yemek mümkün olmuyor o kadar kalabalık ki.. geçen sene 1 bucuk saat yemek yiyebileceğim bi yer aradım. canlandırıcı güzel bitki çayi götürüyorum , bi de seyahat yastiğimi alacam yanıma, yemekten sonra biraz uzanacam , zaten nişanlım bekliyor olacak. yatmadan önce de bi kağida eğitimle ilgili kariştirdiğim zimbirtiların notlarini alacam. son 1 saat göz gezdiririm.. bu sefer olsun artık.. hayalkırıklığından umutsuzlıktan allaha sığınıyorum diyip girecem.. hepimiz aşarız umarım.. gelip buraya atandiğimiz yerleri yazarız..

Türkiye ihracatının %4.5ini tarım ürünleri oluşturmaktadır.tarimurunlerinin ihracatı içindeki payı azalmasına rağmen elde edilen gelir artmaktadır.buna göre aşağıdaki tarım ürünlerinin hangisinin tarım urunleriihracati içindeki payı en azdır?
Pamuk
Tutun
Buğday
Fındık
İncir

Sedat'lar Mehmet efendinin inşaa ettigi camii aşağıdakilerden hangisidir?
Süleymaniye
Sultan Ahmed
Sehzade
Selimiye
Üc şerefeli

Bir askeri birlikte 30 askere 8 ay yetecek kadar yiyecek vardır. 3 ay sonra birlikten 15 asker terhis olursa geriye kalan yiyecekler kalan askerlere kaç gun yeter?

Aşağıdakilerden hangisinden anlatim bozukluğu vardır?
Bu sorunları personelimizle daha sonra görüşmeyi düşünüyoruz.
Küresel ısınmanın önlenmesi ile ilgili calışmalarımız devam ediyor.
Velilere okulumuzu etkinlikleri konusunda bilgi vermek istiyoruz.
Gazetemiz, herkesi ücretsiz üniversite sınavına hazırlıyor.
Bu yaz Bodrum'a gelen yabanci turist sayisindaartis olmuş.

sedatlar mehmet efendiyi duymadım hiç ama sedefkar mehmet ağa var o sultan ahmedi yaptı.
bu askeri birlik sorusunu da 10 ay buldum cevabını

sabah kalktım işime ögittim paralarla oynadım biraz geldim şimdi son denememi çözücem :12::12:
yıllardır anlamıdığım yada anlamak istemediğim kongreler mnibüs içierisinde 15 dakkada aklıma girdi nedense :52::52:

kızlar. Cumartesi sabah oturumu sınava gırıs belgemde t.c kmlık numaramın yazdığı kısıma sanırım su damlamıs. silik görünüyor. Cumartesi öğleden sonra oturumu belgemde sıkıntı yok. sorun olur mu sizce? Printer da tam bozulacak zamanı buldu :(

canım içine neden sıkıntı yapıcan bi daha çıkartıver nolucak :8:

Yargi deneme coZdum lisans puani83 onlisans 75 çıktı ilginc:27:

canım önlisanslar hala 120 soruay göre hesaplanmıyo ayrıca katsayılar farklı olduğu için düşük çıkar :34:

valla kafana göre takıl canım yarın sınav napabilirsin ki :9:
canım öss ye nasıl gittiysen öle git rahat bi şekilde.öilk defa sınava giricek insan değilsinki sakin ol birz :34:

sedatlar mehmet efendiyi duymadım hiç ama sedefkar mehmet ağa var o sultan ahmedi yaptı.
bu askeri birlik sorusunu da 10 ay buldum cevabını

Soru duyduğun sekilde canım benim iPad arkamdan toparlamış yine kendine göre :27:Cevaplarının 2side doğru :46:

Soru duyduğun sekilde canım benim iPad arkamdan toparlamış yine kendine göre :27:Cevaplarının 2side doğru :46:

:1::1::1:
ya bende düşnüyorum düşünüyorum sedatlar mehmet efendi ne alaka falan oldum şıklara baktım sedefkar mehmet ağanın yaptığı şey var orda
sonra dedim bunun ipad kesin yine düzeltti :1::1: ondan bi öyle açıklayıp yazayım dedim :1:

Bıktım bundan kafasına göre duzeltiyor :22:İşine geleni :ssz:Çalısmalar nasil gidiyor tatlım neler yapıyorsun:29:

çalışmalar bu ara normal hızında
konum kalmadı bende sen sor ben söyleyeyim kitabını roman okur gibi okuyorum bu ara :1:
deneme de yapıyorum ama öyle her gün değil daha eksik olduğumu düşünüyorum denemelere temmuz 20 den sonra başlıcam günde 2 tane olarak.
salı günü zaten altınoluktayım.
artık plajda kpss çalışırım güneşlenirken kitap okurum :1::1:

:1::1::1:
ya bende düşnüyorum düşünüyorum sedatlar mehmet efendi ne alaka falan oldum şıklara baktım sedefkar mehmet ağanın yaptığı şey var orda
sonra dedim bunun ipad kesin yine düzeltti :1::1: ondan bi öyle açıklayıp yazayım dedim :1:

Bıktım bundan kafasına göre duzeltiyor :22:İşine geleni :ssz:Çalısmalar nasil gidiyor tatlım neler yapıyorsun:29:

Back
X