2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

(0,04)[SUP]3/2[/SUP]. (0,064)[SUP]4/3[/SUP].10 üzeri 4
İşleminin sonucu?

A)2[SUP]11[/SUP].10[SUP]-3[/SUP]
B) 2[SUP]5[/SUP]
C) 2[SUP]9[/SUP]
D) 2[SUP]4[/SUP].10[SUP]6[/SUP]
E) 2[SUP]9[/SUP].10[SUP]4[/SUP]

Kızlar nereyi göremedim acaba sonucu çıkaramadım:26:
ben A şıkkını buldum ama sana çözümü gönderebilirsen göndereyim tatlım

quietttt :) sana mat sorusu sorablrmym :)

haydi sor sor :52::52:
(0,04)[SUP]3/2[/SUP]. (0,064)[SUP]4/3[/SUP].10 üzeri 4
İşleminin sonucu?

A)2[SUP]11[/SUP].10[SUP]-3[/SUP]
B) 2[SUP]5[/SUP]
C) 2[SUP]9[/SUP]
D) 2[SUP]4[/SUP].10[SUP]6[/SUP]
E) 2[SUP]9[/SUP].10[SUP]4[/SUP]

Kızlar nereyi göremedim acaba sonucu çıkaramadım:26:

canım cevap a
şöleki ilkinde
(0,04)[SUP]3/2[/SUP] = 2[SUP]3[/SUP].5[SUP]-3[/SUP]
(0,064)[SUP]4/3[/SUP] = 2[SUP]4[/SUP].5[SUP]-4[/SUP]
10[SUP]4[/SUP]=2[SUP]4[/SUP].5[SUP]4[/SUP]

bunları çarpınca 2[SUP]8[/SUP].5[SUP]-3[/SUP] olur buda a şıkkı :34:

guiettt sordum şekerim :D bi sayfa geride en altta kaldı:1: yardımcı olursan çok sevncem :D şu eşitlklerde sadeleştrmeyi yapamıorum :(

Cnm ben antremanlarla matematğn 10. günündeymde sadeleştrme konusundayım.. eşitliklerde sadeleştrmede zorlanıyorum :( eşitlğn öbür tarafına payda çarpım olarak geçiyo... pay işareti değişip geçio felan ya :( ben onları karştrdım :( şunları bi arkadaş anlattı onun yanındayken yapabliodum ama malesef şimdi yapamıyorum unuttum :( :84::84::84:

Eki Görüntüle 464796

canım sadeleştirmede eğer arada = varsa payla payı paydayla paydayı sadeleştirebilirsin.
ilk soruda paydalarda ortak m var onlar birbiriyle sadeleşir
geriye
(m-7)/4=2/3 kalır
arada = olunca = üzerinde x koy burdanda (m-7).3=4.2 çıkar parantezi dağıtınca
3m-21=8 çıkar
3m=21+8
3m=29
m=29/3 çıkar

aynı yöntemle 2.yi yaparsak.
(3k+5)/15k=(2k-1)/5k

burdada paydada k ve 5 ortak sadeleşince

(3k+5)/3=2k-1 olur
yine = üzerine x koy
(3k+5)=3.(2k-1)
3k+5=6k-3
8=3k
k=8/3 :34:

Cnm benm durumumda aynı.. Bende AÖF çalıştım. Büte kalmayayım diye sadece ona odaklandım alttan derslermde vardı geçen yıl çalşıyordum çünkü hiç kitap yüzü bile açamayacağım bi işte çalışıyordum :( aöf den alttan dersim vardı bide ortalamamı yüksek tutmak istedm... temelden matematk çalışıyorum... keşke yatsaydım ama yatmadım yani yattığım için geç kalmadım kpss ye... ilk defa kpss çalışıyorum bide geç kaldım finallerden falan.. Ben en azından 1 ay daha olsa o 1 ay sadece soru çözerdm çünkü 3 buçuk ay kala başladk çalşmaya baştan temelden çalşıyorum bütün derslere ancak yetişecek konular barii soru çözmeye vakit kalsaydı diye dedim ama zaten benm hedefm 2014 :) ama 1 ay fazladan olsa benm işime yarradı.. 1 hafta bile yarar :)

aynı durumdayım inanki :D iki tane alttan dersim vardı iktisat ve uygarlık tarihi .Sırf büte kalmamak için harıl harıl çalıştım . :31: öyle bi çalışmışım ki onur belgesi aldım.Ben çalışmıyorum ama 1 buçuk yaşında bebeğim var . hiç mi hiç durmuyor bi tek uyurken adam akıllı çalışıyorum.konuları belki yetiştirirm ama deneme çözmeye vaktim kalmayacak malesef .2 sene daha beklemek istemiyorum .Gerçekten bu işe ihtiyacım var

benimde geometri sorularım öyle bi biriktiki . nasıl ekleyeceğimi bilemedim . Lisedeyken takır takır çözerdim . Şimdi ben bunu çözüyordum şıp diye ama nasıl diye kendime yanıyorum . :43: içim daraldı coğrafya çalışmaya başladım bende :44:

canım sadeleştirmede eğer arada = varsa payla payı paydayla paydayı sadeleştirebilirsin.
ilk soruda paydalarda ortak m var onlar birbiriyle sadeleşir
geriye
(m-7)/4=2/3 kalır
arada = olunca = üzerinde x koy burdanda (m-7).3=4.2 çıkar parantezi dağıtınca
3m-21=8 çıkar
3m=21+8
3m=29
m=29/3 çıkar

aynı yöntemle 2.yi yaparsak.
(3k+5)/15k=(2k-1)/5k

burdada paydada k ve 5 ortak sadeleşince

(3k+5)/3=2k-1 olur
yine = üzerine x koy
(3k+5)=3.(2k-1)
3k+5=6k-3
8=3k
k=8/3 :34:
Cnm çok sağol... :1: yani aradaki = yerine x çarpma geliyomuş gibi düşünücez demi

aynı durumdayım inanki :D iki tane alttan dersim vardı iktisat ve uygarlık tarihi .Sırf büte kalmamak için harıl harıl çalıştım . :31: öyle bi çalışmışım ki onur belgesi aldım.Ben çalışmıyorum ama 1 buçuk yaşında bebeğim var . hiç mi hiç durmuyor bi tek uyurken adam akıllı çalışıyorum.konuları belki yetiştirirm ama deneme çözmeye vaktim kalmayacak malesef .2 sene daha beklemek istemiyorum .Gerçekten bu işe ihtiyacım var

benimde geometri sorularım öyle bi biriktiki . nasıl ekleyeceğimi bilemedim . Lisedeyken takır takır çözerdim . Şimdi ben bunu çözüyordum şıp diye ama nasıl diye kendime yanıyorum . :43: içim daraldı coğrafya çalışmaya başladım bende :44:

Cnm kolay değil tabi sen bide evlymşsn... yaş kaç cnm senn?? Eylülde önlisansdan mı liseden mi gireceksn... AÖF kaçıncı sınıftasın??

Cnm kolay değil tabi sen bide evlymşsn... yaş kaç cnm senn?? Eylülde önlisansdan mı liseden mi gireceksn... AÖF kaçıncı sınıftasın??

sağol canım.22 yaşındayım . Önlisanstan giricem .Geçen sene dondurdum aöfyi .Bebek küçük olunca zor oldu .Bu sene Halkla ilişkiler ve tanıtımdan mezun oldum . 3. sınıfa geçmek istiyorum iktisada falan bakalım kısmet :31:

= üzerine kocaman bi çarpı çiz uçları denk gelenler birbiriyle çarpılıyo canım :34:

cnm benm çok sağol:1:

sağol canım.22 yaşındayım . Önlisanstan giricem .Geçen sene dondurdum aöfyi .Bebek küçük olunca zor oldu .Bu sene Halkla ilişkiler ve tanıtımdan mezun oldum . 3. sınıfa geçmek istiyorum iktisada falan bakalım kısmet :31:

Cnm daha çok gençmşsn :) bebek falan deyince ben 27-28 sandım en az:1: Cnm kpss de işe yarayacak bi bölüm okuda ne okursan oku :1: hayrlısı olsun

merhaba kızlar nasılsınız
ben 2 gün tatil yaptım
ayvalık a gittik kayınvalidemlere
bir tatil yaptım
iyi geldi
az önce geldik eve
bende ders çalışmaya başlıyacağım tekrar yarın inşallah

tatil iyi geldi
deniz bol güne ş
yüzdüm bol bol streç attım
enerji depoladım

sizde iyisiniz inşallah

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin özel konusuyla ilgili bir özellik değildir?
Doğuya gidildikce sıcaklığın azalması
Sahip olduğu yeraltı zenginlikleri
Eski dunya karaları arasında yer alması
Gece-gündüz süre farkının görülmesi
Önemli ulaşım yolları üzerinde yer alması

Ruzgar erezyonun en fazla görüldüğü iklim çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
Lapya
Çıkmaz vadi
Polye
Dolin
Peneplen

Aşağıdaki yarım adalardan
1.sinop
2.urla
3.bodrum
4.kapidag
5.datca
Hangileri tombolo özelliği taşımaktadır?
Yalnız 1
Yalnız 3
1ve 2
1ve4
3ve5

--
aşağıdaki çümlelerin hangisinde sözün söylendiğiği anda eylemin gerçekleşmediği anlamı vardır
a.üniversiteyi birincilikle bitirdiğini annesine yarın söyleyecek
b.kardeşlerimle beraber bahçeye dökülen yaprakların tamamını topladık
c.arabanın bozulan kornasını değiştirmek için evden çıkmaya hazırlanıyor
d,türkçe sözlükten anlaını bilmediği sözccükleri bulmaya çalışmış
e.vizyondaki son filmi arkadaşlarıyla beraber sinemada seyretti
---------------------------
öğrencilerin (hepsi )fatma hoca yıı severdi
aşağıdaki parantez icindeki sözçüklerin türce yukarıdaki altı çizili sözcükle özdeştir
a.(bütün )insanlar özünde iyidir ,derdi
b.(onu) her aradığımda yerinde bulamıyorum
c.kitaplardan( bazılarını) okumadan verdi
d.artık (hiçbir) şey ilgilendirmiyor beni
e.(birtakım) soruları çözemediğinden getirmiş
------------------
aşağıdakilerden hangisi yükleminin türüne göre diğerlerinden farklıdır
a.ne zaman geleeceği belli olmazmış
b, anlatılanlar onu etkilememişti bile
c.
oturduğu yer cok dağınıkmış d.soğukta fazla kalınca hastalandı
e.ona ,herkesten çok değer veriyor

--------------------------
aşağıraki dizelerden hangisi ,yüklemin yerine göre diğerlerinden farklı bir cümle niteliğindedir
a,ardıma bir gölge gibi düşen oydu
b.oydu ,bir görüşte tanıdım onu
c.bir uşuktu bembeyaz yüzü .
d.sanki bir mezardan kalkar sessiz .
e.dün bir gölge gibi geçti yanımdan
----------------------
aşağıdaki çümlelerin hangisinde özne yaptığı işten kendisi etkilenmiştir
a.arsayı çok ucuza aldım .
b.sonuçlar acıklanınca çok üzüldüm
c.duvarlar özenle boyandı
d.notlar temize çekildi
e.afişi çok güzel hazırladım

okyanuscuğum erezyon çıkmaz vadi de mi çok olur acaba
onun cevabını yazmamışsın

kızlar cevaqları yazayım türkçenin
.üniversiteyi birincilikle bitirdiğini annesine yarın söyleyecek
.sonuçlar acıklanınca çok üzüldüm
kitaplardan( bazılarını) okumadan verdi
bir uşuktu bembeyaz yüzü
oturduğu yer cok dağınıkmış

Son düzenleme:
günaydın kızlar
nasılsınız
en son mesajı ben yazmışım
dün akşamdan beri gelen olmamış
:36:

günaydın kızlar
nasılsınız
en son mesajı ben yazmışım
dün akşamdan beri gelen olmamış
:36:

Gunaydin canım :29:Esim nöbetten geldi kahvaltı hazırladım, balkonda keyif yaptık bir makina çamaşır yıkadım astım yemek yaptım :ssz: şimdi tarih tekrarı yapicam Burdurdan fem tarih soru bankası almistim tekrardan sonra ona başlıcam tekrar ettigim konuların testlerini çözücem birazda türkce ve anayasa çözücem bugün böyle gecer yarın anayasadan yasamaya gecicem hayirlisiyla :31:Aksam üzeri 5 ten sonra denize gidicez biraz bir saat yuzup geliyoruz iyi oluyor :10:Senin planın ne bugün neler yapacaksın?

Son düzenleme:
canım benim planım
sabah kalktım kahvaltı yaptırdım çocukları
sonra biraz vatandaşlık baktım

sonra çok sıcak çoçukları bekledim banyoda
onlar küvette suyla oyynarken ben bekledim
1 saat kadar

sonra küçük yoğurt yedirdim
ve yatırdım
biraz türkçe baktım çok iyi değil türkçem
ablam 30 da 30 yapmıştı türkçeden
sürekli onu arayıp duruyorum
şu neydi bu neydi diye
ama anlamadığım yerler var
yapamıyorum

işte böyle
akşam biz de denize gideceğiz
büüyük oğlum zaten deniz diye tutturuyor hergün
araba babamızda var
bize 5-6 km deniz
o yüzden babamız akşam 6 gibi gelir bizi denize götürür
işte böyle şimdi biraz ders bakarım
ama ne bakayım bilemiyorum

belki coğrafya bakarım
belki tarıh
biliyorsun tarih tekrar edilmez ise unutuxluyor
ve antaltım bozuklukları da benim kötü
bulamıyorum anlatım bozukluklarını

kendine iyi bak

selam kızlar . . . ben bu hafta içi pegem in çıkmış sorularını almayı planlıyorum bakalım hocalar çok övüyorlar pegemin çıkmış sorularını . . . konu tekrar edip konu testi olarakta çıkmış soruları çözeceğim . . . bol soru bol soru bol soru . . . :52::52::52::52:

Back
X