2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Cnm yaş kaç?? hangi ünv.den mezunsun? senin matematk nasıl iyi mi?

afyon mezunuyum 29 yasındayım, matematikte fena değil ;)

Yürütmeyide bitirdim sonunda:32:Anayasadan bir konum daha bitti iki kaynaktan çalıştım şimdi sorulari çözmeye başlıyorum bakalım:6:

gözün aydın bol soru gerekıyor yoksa pekişmiyor ;) ben hiç çalışmadım desem yerıdır

Eki Görüntüle 468948

Ya nerde hata yapıyorum bilmiyorum :( Ne güzel basit denklemleri çözüyordum bu soruda takıldım :5: offfff matematk başımn belası :1: anlayınca seviyorum anlamayıncada nefret ediyorum:1:

canım dogru cevap 3/2 çıkacak

(20x-2).2=56 ise 20x-2=28 iseee 20x=30 iseee x=3/2 olur

gözün aydın bol soru gerekıyor yoksa pekişmiyor ;) ben hiç çalışmadım desem yerıdır

Benimde biraz geometri var birazda anayasa bu ay bitecek ins :31:

bende turkçe mat çalışırken bas agrısı cekerdım :) özellıkle cozemedıgım soru cıkınca mat de dılbılgısı sorularındada aynı sekılde.

Ben mAti çok seviyorum sabahtan aksama kadar çözerim dilbilimi çalıştım ama unuttum çok oldu tüm konular bitsin tekrar edip bir soru bankası bitiricem her ders için ayırdım bir kitap konuların bitmesini bekliyorum:ssz:

Ben mAti çok seviyorum sabahtan aksama kadar çözerim dilbilimi çalıştım ama unuttum çok oldu tüm konular bitsin tekrar edip bir soru bankası bitiricem her ders için ayırdım bir kitap konuların bitmesini bekliyorum:ssz:

:) iyisin hadi insallah rabbim emeklerinizin karşılıgını versin bende kendimi parcaladım ama olmayınca olmuyor yahu sınav anı pek bı garıp azda kastırmıslarsa o an sınır stres basıyor :S

(20X-2).2=56
40X-4=56
40X= 60
X=60/40
X=3/2 olacak son kısmı yanlış yapmışsın bu sekilde olacak :42:

sağolun kızlar:16::16:

(20x-2).2 yani böyle durumlarda çarpım durumundaki 2 ile parantez içindeki rakamların hepsini tektek çarpıyoruz öylemi:26: peki anladım da 60/40 = 3/2 oluyor ama ben hep neden böyle şu şeklde düşünüyorum:26: 60/40 = 30/20 = 15/10 yani ben neden sonuna kadar sadeleştrmeye çalışıyorum:26::26: ya şu matematği öğrenemycem galiba ben :84::84::84:

:) iyisin hadi insallah rabbim emeklerinizin karşılıgını versin bende kendimi parcaladım ama olmayınca olmuyor yahu sınav anı pek bı garıp azda kastırmıslarsa o an sınır stres basıyor :S

Zaten önemli olan sinav ani Allah yardımcımız olsun hayirlisi bakalım kısmet hersey kısmetimizde varsa olur

sağolun kızlar:16::16:

(20x-2).2 yani böyle durumlarda çarpım durumundaki 2 ile parantez içindeki rakamların hepsini tektek çarpıyoruz öylemi:26: peki anladım da 60/40 = 3/2 oluyor ama ben hep neden böyle şu şeklde düşünüyorum:26: 60/40 = 30/20 = 15/10 yani ben neden sonuna kadar sadeleştrmeye çalışıyorum:26::26: ya şu matematği öğrenemycem galiba ben :84::84::84:

canım bu çarpanlara ayırma ısını okek obeb konusunda kavrarsın 30 ile 20 sayılarının obeb i yani ortak bölemnlerının en büyüüğü 10 sayısıdır ıkısınıde 10 a bölerssen sadeleşmıs olur ve daha fazla bölünemez yanı tam olarak blnmz anlarsın basıt matematık anlatan kıtaplarla basla piyasada kolay mat gıbı kıtaplar var ve cozdugun soruların mutlaka cozumlu olmasına ozen goster yoksa bu basıt bı soru mantık hatası yapmıssın 20x den 2 yı ıkarmıssın hata burda 20x den 2 yı cıkarabılmen ıcın 2 nın yanında x bulunmalı yanı 20x-2x olmalıydı anladın mı?

Son düzenleme:
canım bu çarpanlara ayırma ısını okek obeb konusunda kavrarsın 30 ile 20 sayılarının obeb i yani ortak bölemnlerının en büyüüğü 10 sayısıdır ıkısınıde 10 a bölerssen sadeleşmıs olur ve daha fazla bölünemez yanı tam olarak blnmz anlarsın basıt matematık anlatan kıtaplarla basla piyasada kolay mat gıbı kıtaplar var ve cozdugun soruların mutlaka cozumlu olmasına ozen goster yoksa bu basıt bı soru mantık hatası yapmıssın 20x den 2 yı ıkarmıssın hata burda 20x den 2 yı cıkarabılmen ıcın 2 nın yanında x bulunmalı yanı 20x-2x olmalıydı anladın mı?
anladım cnm.... Ben temelden anlatan bi kitaba çalışıyorum zatende herşeyide anlatmıo... çevreme sormak zorunda kalıyorum... evet zaten önce anlamadğm şeyleri daha sonra başka konularda anlıyorum taşlar sonra ki konulrda yerine oturuyor haklısın zamanla kavrycam inş.:31:

$Adsız.webp

kızlar peki bu böyle bu mantkla yapılıo demi :1: ben sizi basit mat sorularımla sıkıyorum valla kusura bakmayın düşe kalka öğrenicem inş.:31:

Eki Görüntüle 468983

kızlar peki bu böyle bu mantkla yapılıo demi :1: ben sizi basit mat sorularımla sıkıyorum valla kusura bakmayın düşe kalka öğrenicem inş.:31:

canım sona kadar gelmişsin
ama 11x=44 denilince
x=44/11 olacak
her iki tarafı

x in katsayısına böleceksin canım
her zaman x in katsayısına böl
yada 11x demek 11*x demektir
ve 11x=44 de 11 eşitliğin karşı tarafına bölüm olarak geçer ,çünku kendi yerinde iken çarpım durumunda ;ama eşitliiğin karşısına bir şayı geçireceksen her zaman ters durumda geçer
yani + işe - olur
* ise / olur

11x=44
x=44/11
x=4

senx=11/44 demissin
11 44 e bölünürse 4 çıkmaz canım

canım şe n sor sorlarını
basitte olsa burada mutlaka bir cevaplayan çıkar
yardım cı oluruz sana

x=4 buldun ya
şimdi 2x+1 kaçtıra gel
x yerine 4 koyman gerek
çünkü x i 4 buldun

2*4+1=
8+1=9 dur

uzunca anlattım canım anladın inşallah

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 468983

doğru mantık canım ama kestırmeden yap soruları cok uzatma ıslemlerını keza sınavda vakıt cok lazım olacak bırde ılk yazdugun ıslem ıle altta yaptıgın ıslem farklı ama gıdıs yolşu doğruuuu;)

doğru mantık canım ama kestırmeden yap soruları cok uzatma ıslemlerını keza sınavda vakıt cok lazım olacak bırde ılk yazdugun ıslem ıle altta yaptıgın ıslem farklı ama gıdıs yolşu doğruuuu;)

cnm yanlş yazmşm galiba orasını... Cnm ben şu an temelden aldığım için hızlı yapmaktan çok öğrenmeye çalışıyorum:1: Bi öğreneyim temelimi sağlamlaştırayım sonra bolbol soru çözüp matematğmi hızlandrrm cnm zaten konuları öğrendkçe daha da pratk yollarını anlıyorsun daha sonra... bi öğrensem :1:

cnm yanlş yazmşm galiba orasını... Cnm ben şu an temelden aldığım için hızlı yapmaktan çok öğrenmeye çalışıyorum:1: Bi öğreneyim temelimi sağlamlaştırayım sonra bolbol soru çözüp matematğmi hızlandrrm cnm zaten konuları öğrendkçe daha da pratk yollarını anlıyorsun daha sonra... bi öğrensem :1:

evettttt haklısın once temel öğrendıkce hızlandırırsın.

Eki Görüntüle 469065
kızlar bu soruyada bakar mısnz???

öncelikle parantez içindeki çarpma işlemi yapılır işaretlerde göz önüne alınarak daha sonra -+ işlemlerine göre parantez içindeki işlemler yapılır daha sonra parantez dısındakı - işareti ile parantez işaretleri çarpılarak cıkartılır son durumdaki işlemlerde esitliklerde benzer işlemler yanyana getirilerek işlem tamamlanır şöyleki

5x-[3(x-2)+x-4]=4(x+2)
5x-[3x-6+x-4]=4(x+2)
5x-[4x-10]=4(x+2)
5x-4x+10=4x+8
x+10=4x+8
2=3x
2/3=x

ahanda boyleeee:) detaylandırarak yaptım yoksa 2 satırda ıslem tamam;)

evettttt haklısın once temel öğrendıkce hızlandırırsın.

öncelikle parantez içindeki çarpma işlemi yapılır işaretlerde göz önüne alınarak daha sonra -+ işlemlerine göre parantez içindeki işlemler yapılır daha sonra parantez dısındakı - işareti ile parantez işaretleri çarpılarak cıkartılır son durumdaki işlemlerde esitliklerde benzer işlemler yanyana getirilerek işlem tamamlanır şöyleki

5x-[3(x-2)+x-4]=4(x+2)
5x-[3x-6+x-4]=4(x+2)
5x-[4x-10]=4(x+2)
5x-4x+10=4x+8
x+10=4x+8
2=3x
2/3=x

ahanda boyleeee:) detaylandırarak yaptım yoksa 2 satırda ıslem tamam;)

Cnm çok sağol:1::1: ben şu kısımdaki (3x-6+x-4) burda ki x li olanlarla noamal sayıları ayırmadan yapmışım:1: kendi türüne ayırmamışım hiç aklıma nedense gelmemiş:1::1: hatam ordan kaynaklanmş o yüzden şaşırmşm :1::1: Cnm sağol:nazar::nazar:

Gunaydin hanımlar :10:Bugün kocisle çok uyumusuz ya uyandığımızda saat 11:10 du:9:Hic bukadar uyumazdim kaç aydır erkenden kalkıyordum haftasonunda 9 buçukta kalkıyorduk bugün fazla uyumusuz:8:Temizlik yapicaz şimdi kocisle sonra ders çalışırım temizlikte çıksın aradan :6:

Cnm çok sağol:1::1: ben şu kısımdaki (3x-6+x-4) burda ki x li olanlarla noamal sayıları ayırmadan yapmışım:1: kendi türüne ayırmamışım hiç aklıma nedense gelmemiş:1::1: hatam ordan kaynaklanmş o yüzden şaşırmşm :1::1: Cnm sağol:nazar::nazar:

oncekı sorudada benzer bır hata yapmıstın yakında asarsın onuda canım ;)

Gunaydin hanımlar :10:Bugün kocisle çok uyumusuz ya uyandığımızda saat 11:10 du:9:Hic bukadar uyumazdim kaç aydır erkenden kalkıyordum haftasonunda 9 buçukta kalkıyorduk bugün fazla uyumusuz:8:Temizlik yapicaz şimdi kocisle sonra ders çalışırım temizlikte çıksın aradan :6:

valla bende yenı uyandım herıf hala yatıyor :) bende uzun zamandır en gec 9 da kalkmıs oluyordum gece sahur yapıp yattım tabı saat gec olmustu, temızlık bızım evdede yapılsa super olur ama oruc agızla cekılmez yanarım susuzluktan... kolay gelsın sımdıden sana ;)

Back
X