2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

günaydınnn bendee vatandaşlığa devam bugün :31:
çokda sıcak fenalık basıyoo bana ama mecbıırrrr :31:

Ay bi tarih testi çözebildim anca onunda cevap anahtarı yanlış herhalde yanlış çıktı hep cevaplar :37: Kızım uyuyunca sorucam sorularımı :34:

Divan kurumunun hangi yetkisi yoktur?
1.Büyük davalara bakma
2.Yasa yapma
3.Hükümdar seçme cvp 2 3 ben 1 ve üç demiştim

hangisi kamu hizmetini sağlamaya yönelik kuruluş?
1.Lonca 2.Divan 3.Vakıf sistemi cvp 1 ve 2 bence 123 vakıfta hayır işi değil mi sonuçta gene halk için gibi geldi

Hangisi ikta sisteminin özelliğidir?
1.Rütbe derecelere göre verilmesi
2.hizmet bitiminde devlet tarafından geri alınması
3.Devlete ait topraklar olması cvp 3 ben 2 ve 3 demiştim

hangisi taşra teşkilatında yer alan görevlilerden biri değildir?
a . Şıhne
b.Muhtesip
c. Amil
d.Müstevfi
e. Kadı cvp Muhtesip ben Müstevfi dedim
daha da devcam ediyo yani :47: ben mi hatalıyım yoksa bu kitap mı

tebrk ederim.. buggun sedala arkadaşa sordum sanada sorayım. çalışırken nasıl bir yol izledin tarih için. bnm mesela bazen tarih 25 27 oluyor bazen 20:(

bnm türkçem kötü bide tavsiye etceğinin bişey varmı

Tarih çok uğraştırdı beni. Ben ilk önce 3 farklı kaynaktan önemli yerlerin altlarını çizerek okudum. Sonra bol bol soru çözdüm hangi konularda takıldığımı not aldım. En sonda o 3 farklı kaynaktan altını çizerek çalıştığımı tekrar ettim ama bu kez yazarak bitirdim. Birde benim eşim tarih mezunu akşam yemek yerken bile ona anlatıyordum tarih şöyle böyle olmuş diye takıldığım yerleri o anlatıyordu bazen dalga bile geçiyor benden çok biliyorsun diye :) Ama benimde tarih denemelerim genelde farklı çıkıyor sabitleyemedim hala sınava kadar bütün eksikliklerimi gideririm umarım.

Yargi banada zor geliyor biraz ama sorulari guzel :31:Benimde söyle çıktı sonuc
Türkce:26 doğru 4yanlis
Mat:24dogru 3 bos 3 yanlış
Tarih 21 doğru 2bos 7 yanlış
Coğrafya 12 doğru 2bos 4yanlis
Vatandaşlık 5dogru 3yanlis 4bos

Netlerin çok güzel canım özellikle mat. kaşke bende o kadar yapabilsem mat. tan :(
Tarih ve coğ. ve vat. tan biraz daha sıksan kendini daha iyi yaparsan daha 2 ay var iyi bir zaman.

Anayasadan idare hukuku konusundan 200 soru coZdum 10 dk sonra denemeye başlıcam bakalım 4 te bitecek:31:Sitedenmis tüm cocuklar bahçede cok gürültü var ins. Dikkatim dağılmaz deneme cozerken:37:

1.Büyük davalara bakma
2.Yasa yapma

1.Lonca 2.Divan 3.Vakıf sistemi cvp 1 ve 2 bence 123 vakıfta hayır işi değil mi sonuçta gene halk için gibi geldi

a . Şıhne
b.Muhtesip
c. Amil
d.Müstevfi
Canım mustevfi maliyeden sorumlu kisi muhtesip olacak belediyeden sorumludur muhtesip.
Büyük davalara hükümdar bakar diye biliyorum ben divan danışma meclisi sonuçta.
Vakıf halkı ilgilendiriyor ama kamuya girmiyor :26:

kolay gelsin canım.Deneme çözerkenki seslere de alışman iyi aslında.nerde sınava gireceğimiz belli değil çünkü .Her duruma hazırlıklı olmuş olursun.
:30: ohoo daha o kadar soru varki inanamıyorum hepsi benim yanlışım mı şimdi

kolay gelsin bende lisans kpss ye giricem bıı yıl en son 2009-2010 da girmiştim galiba Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın

canım merkezı atama ıstıyorsan 2013 sınavı bır ısıne yaramaz yanı p3 puanı 2013 de merkezı atamada kullanılmayacak ama dıger puan turlerı ısıne yarıyorsa tabı olur. ben 2012 ye gırdım fenna bır sınavdı var gerısını sen dusun bundan sonra ıncık cıncık calısacagız:( ben ıktısat mezunuyum alan denıcem bu sene asıl hedef 2014 p3 calısmalara ara vermeden devam etcem yanı puanlar acıklansın dıye bejklıyorum ara verdım kısa sure.

1.Büyük davalara bakma
2.Yasa yapma

a . Şıhne
b.Muhtesip
c. Amil
d.Müstevfi

canım hangı yayın bu tarıh konusu her yayından calısılmaz oncelıkle bu onemlı cok yanıltıcı bılgı var kııı tarıhcıler kendı arasın da bıle anlasabılmıs degller bıze sorarlar bızım hoca her yayından calısmayın derdı kafanız karısır kezzaaaa cok ılgınctır osym bıle kendı kpss soruları ıcınde celısmıslıgııı vardır.

1.Büyük davalara bakma EVET BAKAR OZELLIKLE BUYUK ADAMLARIN SIYASI SUCLARINDA
2.Yasa yapma HAYIR YAPMAZ YASAYI HUKUMDAR KOYAR YANI BUYRUKLAR EMIRLER HUKUMDARINDIR
3.Hükümdar seçme HAYIR HUKUMDAR BIR DONEM EN GUCLU OLAN TAHTA GELIRDI DAHA SONRA EN YASLI VE AKLISELIM UYEYE DEVREDILMEYE BASLANDI VERASET KENDILIGINDEN YURUR DIYEBILIRZ.

1.Lonca ÇARŞI PAZAR İŞLERİNİ DUZENE SOKAR KAMU GOREVI
2.Divan MESELA MAHKEMELER KAMU HIZMETIDIR GEREKTIGINDE BUYUK DAVALARA BAKIYORSA KAMU HIZMETI VARDIR YASAMA YURUTME FALANDA YAPTIGI DUSUNULURSE KAMU HIZMETI YAPAR
3.Vakıf sistemi BU SISTEM KAMU YARARI GUDER AMA KAMU ELIYLE YAPILMAZ VAKIF SISTEMINDE DERNEKVARI BIR SISTEM VAR KENDI ICINDE KAVRULUP GIDER DEVLET DAHIL OLMAZ SOSYAL DEVLET ANLAYISI ICERISINDEDIR LAKIN KAMU HIZMETI KONUSU BIRAZ MUGLAK GIREBILIRDE GIRMEYEBILIRDE DEVLET ELIYLE YAPILMADIGINDAN ALINMAMIS OLABILIR.

3.Devlete ait topraklar olması
VALLA BEN HEPSİNİ ALIRDIM:)

a . Şıhne VALI
b.Muhtesip ÇARSI PAZAR DENETLEME MEMURU
c. Amil TAŞRADA DİNİ GÖREVLİ İMİŞ
d.Müstevfi YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM TASRADA İLTİZAMA VERİLEN TOPRAKLARIN GELIRLERINI TOPLAYAN KISI IDI
e. Kadı YERINE GORE TASRADA YONETICI VE/VEYA HUKUKI SORUMLU

Uğur akademi yayınlarının tarihine çalışıyorum canım .Elimde bi de beyazkalemin yaprak testleri oradan çözeyim bari

Uğur akademi yayınlarının tarihine çalışıyorum canım .Elimde bi de beyazkalemin yaprak testleri oradan çözeyim bari

canım uğur yayınlarını hiç çözmedim çözende duymadım yani bı yorum yapamıcam;) beyaz kalem olur heralde gıcık soruları vardır ama zaten kpss sınavıda gıcık bı sınav, ayrıca denızfenerı kurumu oldugu dusunulurse soruları cözulmelı dıyebılırz.

Öğleden sonra 165 coğ. çözdüm 2 tanede mat. denemesi yaptım. Biraz dinlenip tarih çözmeyi düşünüyorum.
Herkese kolay gelsin.

Bende sabahtan 200 anayasa sorusu coZdum 120 soruluk bir deneme yaptım az önce bitti şimdi yemek yapıyorum isim bitince cevaplarına bakicam :31:Aksam türkce çözücem biraz kalan anayasa sorularına devam edicem

Tarihten Türklerin islama girişinide bitirdim.90 tarih sorusu çözdüm.Yarısı yanlış.konuları oturtamıyorum .Ama tekrarlayarak da ezberleyemem çok sıkılıyorum .İnşallah hangi beyliğin nerede kurulduğunu sormaz yine.Çünkü ezberleyemiyorum.Böyle soruya genel kültür değil genel ezber derim ben.Çok yavaş ilerliyorum off off hiç vaktim kalmıyor:Havalarda sıcak kızımı oyalayamıyorum.Yarın aşısı var bi de off anam off.İki üç gün daha çalışmak haram bana .Hemen gidiyimde yemek yapayım .yoksa yetişmeyecek .iyi akşamlar hepinize :Yüksek netler puanlar

Deneme cozdum basim agridi artik
genel yetenek 59 dogru 1 bos
genel kultur 56 dogru 4 bos

2008 e gore 99,021
2010 a gore 100 tam puan cikti

Tarihten Türklerin islama girişinide bitirdim.90 tarih sorusu çözdüm.Yarısı yanlış.konuları oturtamıyorum .Ama tekrarlayarak da ezberleyemem çok sıkılıyorum .İnşallah hangi beyliğin nerede kurulduğunu sormaz yine.Çünkü ezberleyemiyorum.Böyle soruya genel kültür değil genel ezber derim ben.Çok yavaş ilerliyorum off off hiç vaktim kalmıyor:Havalarda sıcak kızımı oyalayamıyorum.Yarın aşısı var bi de off anam off.İki üç gün daha çalışmak haram bana .Hemen gidiyimde yemek yapayım .yoksa yetişmeyecek .iyi akşamlar hepinize :Yüksek netler puanlar
cnm eylüldeki kpss ye mi gireceksn?? Ne zaman başlasdın çalşmaya?? Coğrafya,vatandaşlıkta hangi konulardasın??

Back
X