2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Bende anayasa coZuyorum biraz biraz sonra evimize gidicez annemdeyiz :31:Ders çalışamadım ama yarın esim nöbetçi baa telafi ederim :31:Havada çok sıcak ya durulmuyor evde:37:

aynen canım ya çk sıcak valla tepedeyiz burda bile esmiyo :25:
olsun çalışırsın sen :21:

Kızlar siz yine marmaradasınz akdenizin sıcağı hiç çekilmiyor :14: nemden daral geldi her yerim yapış yapış:120: Açlık başıma vurdu sussuzluk:26: Derse veremiyorum kafamı... Coğrafya bitti.. tekrar yapıcam bugün..

Bu kadar ayrıntıyı ezberleyipte nasıl doksan alıyorlar insanlar bilmiyorum :37: içim şişti iyice yaa :43: Tarih böyleyse vatandaşlığı düşünemiyorum:53:

Bu kadar ayrıntıyı ezberleyipte nasıl doksan alıyorlar insanlar bilmiyorum :37: içim şişti iyice yaa :43: Tarih böyleyse vatandaşlığı düşünemiyorum:53:

:1: cnm bende düşünüyorum ama bi de şöyle düşünüyorum yapan nasıl yapıyor... Bizde yaparız inşallah cnm.. Çalışana Allah verir bi şeklde emeklerini karşılıksız koymaz.. Bende matemtkten dolayı korkuyorum.. mateamtği öğrensemde heyecandan sınavda işlem hatası yapacakmşm gibi geliyor.. Bu korkuları yenmek içinde bolbol soru çözücez ama ben konuları ancak yetştrcem deneme yapıcak vaktım olmycak:ssz:

:1: cnm bende düşünüyorum ama bi de şöyle düşünüyorum yapan nasıl yapıyor... Bizde yaparız inşallah cnm.. Çalışana Allah verir bi şeklde emeklerini karşılıksız koymaz.. Bende matemtkten dolayı korkuyorum.. mateamtği öğrensemde heyecandan sınavda işlem hatası yapacakmşm gibi geliyor.. Bu korkuları yenmek içinde bolbol soru çözücez ama ben konuları ancak yetştrcem deneme yapıcak vaktım olmycak:ssz:

Bende aynı durumdayım canım yaa galiba ilk denemem direk kpss olacak:37::37: İçimden bi seste hala yetişirr sen kazanacaksın diyor :31: ama kazanamazsam psikolojim çok sarsılır herhalde:53:

Bende aynı durumdayım canım yaa galiba ilk denemem direk kpss olacak:37::37: İçimden bi seste hala yetişirr sen kazanacaksın diyor :31: ama kazanamazsam psikolojim çok sarsılır herhalde:53:

Cnm olmazsa çok üzülme 2014 var önümüzde.. ben zaten ocakta uyandım:1: Daha önce memur olma düşüncem pek yoktu... Kışın AÖF derslerim vardı alttan dersimde vardı o yüzden kpss pek çalışamadım. Dedim ki "hazirana kadar AÖF çalışayım bütünlemeye kalmayayım derslerin hepsini vereyim haziranda kafam rahat bi şeklde 3 buçuk ay kpss çalışayım olduğu kadar olsun" dedim.:ssz: Benm matematğim olsaydı ben AÖF yi ikinci plana atar harıl harıl çalşrdm kpss ye ama matematk hayallermn önüne barikat kurdu:ssz: Bu sitede antremanlarla mat kitabını duydum sipariş verdim ocakta geldi kitap ama ben ara ara çalştım ve çok fazla ilerleyemedm:ssz: şu an da da genel kültür çalışıyroum belki hasbel kader sınavda genel kültürde hep bildklerimden çıkar da 1 er 2 şer yanlşla hiç mat yaomadan 86 civarı alıp son tercihlerde giderm:1: şu an da tek umudum bu:1: ama 2014 e matematği halletmş olucam inş. eylülde kpss bitince oturcam gece gündüz mat çalşcam.. AÖF dersler başlayana kadar matematk çalşcam ara ara da genel kültür derslerinden günlük 30 soru çözcem genel kültür bilgilerimi unutmamak için... mat. öğrenince artık hergün 1 tane deneme yapıcam kendimi tüm derslerden hergün tekrar yapmş olmak amacıyla... tabi aöf dersleri başlamş olucak onlara çalşcam bi taraftan derken seneye temel yapmayla uğraşıcam velhasıl :1: 2013-2014 arası benim temel problemim olmayacak Allahın izniyle:1: oturucam bol bol soru çözcem:1: ama 2014 de olmazsa ben çok üzülür çok ağlar çok hayal kırıklığına uğrarım cnm:ssz: şimdi üzülmem ama çünkü şu anda denemek için giricem kendimi:31:

Gunaydin hanimlar:10:Yarım saat sonra uluslar arası kuruluşlara başlıcam bugün anayasa bitiyor hayirlisiyla:111:sonra bir deneme çözücem anayasanın sorularını çözücem :6:Yarın artık her dersten 3 konu tekrarına başlıcam hergün 2-3 konu tekrar edicem soru çözücem deneme yapicam haftaya denemeleri 2 ye yükseltilme ins. Zaman daraliyor:17:

İyi günler kızlar size bir sorum var .

ABDÜLMECİT'İN YAPTIĞI YENİLİKLER
Hukuk Alanındaki Islahatlar
#Meclis-i Al-i Tanzimat (Adli ve mali işlere bakan Yüksek Düzenleme Meclisi) kurula¬rak, ıslahatları düzenleme ve kanun yapma yetkisi bu kurula verilmiştir.
# Arazi Kanunnamesi çıkartılmıştır.
# Merkezi yönetimi güçlendirmek için valilerin yetkileri azaltılmıştır.
#Devlet kanunlarının yayınlandığı Düstûr Dergisi çıkarılmaya başlanmıştır.

Yönetim Alanındaki Islahatlar
#İl Genel Meclisi kurularak, halkın yerel yönetimlere katılması sağlanmıştır #Posta Nezareti kurulmuştur.
#Meclis-i Maarif-i Umumiye kurulmuştur. (Eğitim - öğretim Bakanlığı) #Jandarma Teşkilatı kurulmuştur. (Umur-u Zaptiye)
# ilk telgraf hatları kurulmuştur. (İstanbul - Edirne)

Maliye Alanındaki Islahatlar
#iltizam Sistemi kaldırılarak gelire göre vergi alınmaya başlanmıştır. Vergilerin toplanması vergi memurlarına bırakılmıştır,
#ilk Osmanlı Bankası olan Bank-ı Dersaadet kurulmuştur. Yabancı devlet destekli (ingiltere) ilk Osmanlı bankası Bank-ı Şahane-i Osmaniye kurul¬muştur.
#ilk kâğıt para Kaime-i Nakdiye basılmıştır.

Eğitim ve Kültür Alanındaki Islahatlar
#Yabancı paraların ülkede kullanılması yasaklanmıştır,
#ilk demiryolu hatları yapılmıştır. (İzmir-Aydın, istanbul - İzmit) #ilk deniz yolu işletmesi (Şirket-i Hayriye) kurulmuştur.

#Erkek öğretmen okulu olan Dar'ül Muallim açılmıştır,
#ilk Osmanlı üniversitesi Dar'ül Fünun açılmıştır.
#Kaymakam ve okul müdürü gibi yönetici yetiştirmek için Mülkiye Mektebi açılmıştır.
#Kız rüştiyeleri açılmıştır.
#Tercüman-ı Ahval, Tasvir-i Efkâr, Ceride-i Havadis gibi ilk özel gazeteler çıkarılma¬ya başlanmıştır.
#Dolmabahçe Sarayı, Beykoz, Küçüksu, Ihlamur

Netten alıntı yaptığım bu biligiler doğru mudur? Benim kitabımda bunların bazılarını abdülaziz dönemine almış çünkü

:126: Tarih çalışmaya çalışıyorum daha 6. ünitedeyim off off haziranda aöf biter bitmez başlasam gene biterdi tarih şimdiye gelen giden bitmiyorki. DÜnde kayınvaldemler sabahtan gelceklermiş eşim hasta olduğumu yattığımız söylemişte gelmediler :37: Görümcemde çalışıyor kpssye de daha yeni başladı çalışmaya.Uzman kariyerin konu anlatımını aldım .Hiç istekli değilde öyle bi girecek işte .Onla tarih çalışınca çok iyi anlıyorum ama geldiler mi de çok iş çıkıyor yav :52: Bu ara strese girdim çok .Konular yetişmeyecek diye elim ayağıma girdi yaa :26:

Gunaydin hanimlar:10:Yarım saat sonra uluslar arası kuruluşlara başlıcam bugün anayasa bitiyor hayirlisiyla:111:sonra bir deneme çözücem anayasanın sorularını çözücem :6:Yarın artık her dersten 3 konu tekrarına başlıcam hergün 2-3 konu tekrar edicem soru çözücem deneme yapicam haftaya denemeleri 2 ye yükseltilme ins. Zaman daraliyor:17:

Bende deneme çözmek için sabırsızlanıyorum.Bir kaynaktan çalıştım daha ve durumumun ne olduğunu hiç bilmiyorum.Kpss puan hesaplama yerlerinde kafadan şu kadar yanlış yapsam şu kadar doğru kaç net olur diye hesaplatıyorum motivasyonum artıyor.sonra şu vatandaşlıkla tarihi görüyorum kaçıyor :8: bi ayım daha olsa neler yapmazdım bee:52:

Bende deneme çözmek için sabırsızlanıyorum.Bir kaynaktan çalıştım daha ve durumumun ne olduğunu hiç bilmiyorum.Kpss puan hesaplama yerlerinde kafadan şu kadar yanlış yapsam şu kadar doğru kaç net olur diye hesaplatıyorum motivasyonum artıyor.sonra şu vatandaşlıkla tarihi görüyorum kaçıyor :8: bi ayım daha olsa neler yapmazdım bee:52:

Anayasanın son konusu beni bitirdi kuruluşlarla kısaltmaların alakası yok :37:2 kaynaktan okudum şimdi test çözücem saat 2 de deneme yapıyorum hergün denemeden sonra devam ederim sorulara:31:Uzman kariyer yediiklim x yayıncılık denemelerini aldım bendede yargı ve ihtiyac var birinden 6 birinden 4 deneme kaldı bugün uzman kariyer çözücem bakalım :ssz:Sözerler unutuluyor ya:19:Ben ilk basladigimda tarihten 7 doğru 21 yanlış mattan 18 doğru 6 yanlış türkceden 18 doğru 12 yanlış böyle çıkmıştı nasil üzülmüştüm ilkdeneme böyleydi hic anayasa ve coğrafyasına bakmıyordum 3 aydır hepsine bakıyorum sende azimle çalış ins. Olacak memur olacaksin:16:

Son düzenleme:
Kızlar nabersnz????
Şu mat sorusunu bana kim anlatcak:27:

$Görüntü1228.webp

Bu arada rasyonellerde çarpma işlemini hiç anlamadım:19: bu soruyu yapamama sorunum ordan kaynaklanıyor

Son düzenleme:
evet cnm 2/21 ama nasl yapıyoruz işlem sırasyla anlayamadım:19:

cnm
1) önce parantez içindekilerin paydalarını eşitle...

(5/5-1/5).(6/6-1/6).(7/7-6/7)=

2)parantez içindeki çıkarma işlemlerini yap..

=4/5 . 5/6 . 1/7 (buradan pay ve paydaları sadeleştirip , çarpma işlemini yapıyorsun ve sonucumuz çıkıyor...)

=2/21
umarım anlamışsındır cnm...eğer anlamadıysan işlemin fotosunu çekip atayım.

işlem sıramız

1) parantez içindekiler önce yapılmalı..

2) parantez dışındaki çarpma işlemini uygula

cnm
1) önce parantez içindekilerin paydalarını eşitle...

(5/5-1/5).(6/6-1/6).(7/7-6/7)=

2)parantez içindeki çıkarma işlemlerini yap..

=4/5 . 5/6 . 1/7 (buradan pay ve paydaları sadeleştirip , çarpma işlemini yapıyorsun ve sonucumuz çıkıyor...)

=2/21
umarım anlamışsındır cnm...eğer anlamadıysan işlemin fotosunu çekip atayım.

işlem sıramız

1) parantez içindekiler önce yapılmalı..

2) parantez dışındaki çarpma işlemini uygula

cnm çok teşekküredrem:16: şimdi diğerlerini bu kalıba göre yapmaya çalşcam:54:

cnm çok teşekküredrem:16: şimdi diğerlerini bu kalıba göre yapmaya çalşcam:54:

önemli değil cnm..benmde mat kötüdür..ama bazı şeyleri yapabiliyorum işte:9:

seni takip edyrm buradan..bu sene atanamzsam muhtemelen 2013 e hazırlncm :9: matematiğede senin aldığın kitapları takp edip alırım artk..baya hırslısın bu konuda..azmini kutlarım:16:

Back
X