2012 Ocak Anneleri

cnm aynen bende o haftalarda oyleydım gercı gectıde degıl hanı su an yıne agrıyo ama genelde o haftalarda agrımaya baslıyo zaten..bnde parol var ama kullanmıyorum ya sakıncası olurmus cunku parol ama ıste yınede fazla ıcme demıstı doktor bende hiç ıcmıyorum oluyo bitiyo:90:

ee katlnıcaz tabi:9: gülünü seven dikenine katlanır.. canım annem benim şimdi daha iyi anlıyorum onu keşke uzakta olmasa:43:

meraba ben aranıza yeni katıldım..birşey sormak istiyorum bugün adet olmam gerekiyordu ve olmadım yarın da olmazsa test yapayım mı?bana yardımcı olursanız çok sevinirim..allah herkese hayırlı,sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah:emir_bebek:
adetın gectıkten 1-2gun bekle derim ben 4-5gun gectıkten sonra yapmıstım testı..
meraba ben daha önce düşük yaptım sen kaç haftalıksın bilmiyorum ama,en belirgin belirti kahverengi akıntı ama çamur gibi koyu kıvamlı ve zaten hissediyorsun,çamaşırının yarısını kaplıyor,bence hemen dr.a git için rahat olsun.allah hayırlısıyla bebeğinin kucağına almayı nasip etsin cnm..üzme kendini,psikoloji de çok önemli biliyorsun...:emir_bebek:
Allaha şukur akıntım yok sadece sol karın alt bölgesi sancıyo-orası kasık oluo sanırım :1:-gece filan zor uyudum :(( ama bugun yok hergun baska bi yerım sancıyo onu kesfettım suan..
merhaba arkadaslar nasılsınızzz,,,haftasonu giremedim pek nete ,, umarım güzel bir haftasonu olmustur.

cumartesi günü doktora gittik kalp atıslarını gorduk ultrasondan yanıp sonuyordu doktor bu kalp atısı dedi,, ben pek anlamadım ama doktor o sonucta,,, :6:,,, ama dinletmedii, zararlı dedi

onun disinda bana haftda 3 gun kırmızı et verdi,, balıkta cok çinko var dedi 2 haftada 1 balık ye dedi,, bide folik plus'ı elevit ile degistirdi.
BEn hala kendimi cok yorgun ve halsiz hissediyorum..onun disinda iyiyim amaa:16:,,
canım benım çokkkk sevındımmmm :nazar::16::16: darısı basımıza insallahhhh :52:
GÜNAYDINNN BEN DE SİZLERİN ARASINDAYIMMM ÇOK ŞÜKÜR ARTIKKKKKKKKKKKK:nazar:
hoşgeldınnn :16:
canım benımde sol tarafıma kramp gırıyordu 5. haftamda.oyle bır krampkı sol bacagıma bıle vuruyordu.bence bebek yerlesıyordur.ben gecen cars dr. a gıttım yanında cok az acık kahve ıle sarı akıntım oluyordu gunde 1 defa ve camasırıma da gelmıyordu.gıttım dr. vajınalden bebegı gordu kalp atısınıda gorduk.ama ondan sonrakı gunde 1 kere kramp oldu bır daha olmadı.bende sımdı acaba bısımı oldu nıye kramp gırmıyor dıyorum.bebısın sana kendını hatrlatıyor.tabı dayanılmaz gıbıyse dr. una bıldır de arada oluyorsa bu cok normal.bende bu cars. yıne gtcem ınsallah bebegım tepkı vermesede ordadır.onceden kramp olmasın dıyordum sımdı olsun dıyorum:)))bence senınde bebıs yerlesıyordur ondan oluyordur.
ayy benımde dun oğleydı ıste gece filan uyuyamadım nası dertse artık.. bugunde sol ayak parmaklarıma kramp girdi durdu :41: yahuu bigunde hiç bişiyim olmasın ıllaki bigune has bıyerın agrıyıp sancıyorrr :23::23: bu olmaz bulantı mide yanması oluyorr:19: 23unde doktora gıdıcem bebegımın kalp atısını duymak için eger yıne devamlı olursa doktora dıcem sanırım.. bebek yerleşio demek tmm bunu unutmımde yıne oldugunda panık yapmayım en azından :34::61:
merhaba
bende aranıza katılıcam allah nasip ederse bugün hamile olduğumu öğrendim :49::49: ama daha çok erken haftaya kesinleşecek. inş bende sizinle bir devam edebilirim. :nazar::nazar::nazar:
hoşgeldınnnn :16: insallah canımm :nazar::nazar:
:9::9:8 ay sonray görmek nasip olur inşallah hepimize.. birden kendimi düşündümde kemiğin üstüne büyük bi göbek:52: iştahsızlık değilde benimki, canım istio ama yedikten sonra midem bulanıo
baş ağrısı olmasa katlancam ama.. babaannem gibiyim şu an tülbent sardım kafama:52::52:

ayy hiç gulcemm yoktu kısss :60::60::60: yok yok gülmiyimki o durumlara gelmiyim en iyisi.. :34::18:

kızlar benımde balıkla pek aram yok ama mecburen yıyorum işteeee :50: balıklarında cınsını pek bılmem gerci..eşim istanbul-beykozda tutmustu bi ara buzlgua atmıstık az önce yedım ama cınsı neydı bılmıyorum anlıyacagınız..
elimin yarısı kadar 4 balık yedım :(( hem yedım hem ögürdüm baya bi işkenceydı benım için... sımdıde mıdem allak bullak oldu bide ben öyle hemen kusamam öff.. saatlerce ögürürrr tek damla çıkaramam yani.. daha ilerki haftalarda böyle bi durumum olmaz insallah... :50::50:

2. bebegınıne hamiş olanlara bı sorum olacaktı...

ilk bebegınız dogdugu zaman anne sütünü vermeden önce nar suyu verdınız mı yavrunuza gazı olmasın dıye?? yoksa bu batıl ınancmı??

bu arada ben ultrason cıktısı almıstım ama cıktı uzerınde yazıların ne anlama geldıgını bılmıyordum bugun bi arkadasımla beraber olayı cozdukk :52::52:
kesem varmıs :61: 4+5 iken kese boyut: 2.1mm ile 4.2mm ,dikdörtgen:34: :52::1:

shining 3.sayfada sana yazmıştım bende nisan annesiyim Allah'ın izni ile bugün keseyi gördük listeye bizi de eklermisin canım :) nazar boncugumuz unutma olur mu:)

ne güzel ben bu haftaya randevu alamadım çünkü sabah aç gel dedi doktor tahlil yapacakmış.ama aslında bu hafta gtmeyi çok isterdim çünkü kalp atışlarını bu hafta duyabiliriz.sen ilk randevunda bakarsın duyarsın güzel haberlerini bekliyomm:49::49:

doktora gideceğimiz zaman karnımızın açmı olması gerekiyo...ilk kez gitcem inşallah güzel haberleri almak hepimize nasip olur:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

2. bebegınıne hamiş olanlara bı sorum olacaktı...

ilk bebegınız dogdugu zaman anne sütünü vermeden önce nar suyu verdınız mı yavrunuza gazı olmasın dıye?? yoksa bu batıl ınancmı??

ben kızımda 40 çıkana kadr tiryak ve badem yag verdim hiç sorun yaşamadım
eczaneden de zinco diye bi damla aldım onu verdm

kızlar bu hafta yani cuma dr itsem kalp atışı duyulur muuu çookk korkuyorumm 6+4 oluyoz yoksa pazartesiyii beklesem 7 haftalık oluyoo

adetın gectıkten 1-2gun bekle derim ben 4-5gun gectıkten sonra yapmıstım testı..

Allaha şukur akıntım yok sadece sol karın alt bölgesi sancıyo-orası kasık oluo sanırım :1:-gece filan zor uyudum :(( ama bugun yok hergun baska bi yerım sancıyo onu kesfettım suan..

Canım benım çokkkk sevındımmmm :nazar::16::16: Darısı basımıza insallahhhh :52:

Hoşgeldınnn :16:

Ayy benımde dun oğleydı ıste gece filan uyuyamadım nası dertse artık.. Bugunde sol ayak parmaklarıma kramp girdi durdu :41: Yahuu bigunde hiç bişiyim olmasın ıllaki bigune has bıyerın agrıyıp sancıyorrr :23::23: Bu olmaz bulantı mide yanması oluyorr:19: 23unde doktora gıdıcem bebegımın kalp atısını duymak için eger yıne devamlı olursa doktora dıcem sanırım.. Bebek yerleşio demek tmm bunu unutmımde yıne oldugunda panık yapmayım en azından :34::61:

Hoşgeldınnnn :16: Insallah canımm :nazar::nazar:

Ayy hiç gulcemm yoktu kısss :60::60::60: Yok yok gülmiyimki o durumlara gelmiyim en iyisi.. :34::18:

teşekkürler arkadaşımmm

doktora gideceğimiz zaman karnımızın açmı olması gerekiyo...ilk kez gitcem inşallah güzel haberleri almak hepimize nasip olur:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

canım ben bir kere gittim bidahaki gelişinde aç gel dedi ama sen ilk defa gitcen bence farketmez zaten o seni tekrar çağıracaktır

aaaaaaaaaaaa cnm bnm deeee 13 nisannnnnnn.

aaaaaaaa ne güzel tesadüf, aynı seyirde devam edicez, şanslı 13 :52: canım sen gitmiştin değil mi doktora, nasıl geçti, kesesi göründü mü? Ay ben cumartesiye kadar nasıl beklicem bilmiyorum hemen gidip göresim var, bi taraftan da korkuyorum ya görünmezse diye :26:

aaaaaaaa ne güzel tesadüf, aynı seyirde devam edicez, şanslı 13 :52: Canım sen gitmiştin değil mi doktora, nasıl geçti, kesesi göründü mü? Ay ben cumartesiye kadar nasıl beklicem bilmiyorum hemen gidip göresim var, bi taraftan da korkuyorum ya görünmezse diye :26:

ben cuma günü gitmiştimmm arkadaşımmm. Perşembe yada cuma günü yine bekliyorrr...yokkk daha kese felan yoktuuu.ama herhalde sen cmtsi görürsün

ben kızımda 40 çıkana kadr tiryak ve badem yag verdim hiç sorun yaşamadım
eczaneden de zinco diye bi damla aldım onu verdm
tşk ederm canımmm :16: hemen not aldım :34:
canm kalp atışı için gideceksenn tatlı şeyler yee yoksa önemli değil ama yinede aç gitme
benimde merak ettıgım konulardan bırı açmı tokmu ;) çikolata gibimi..mesela benım randevum oğleden sonra 4te ,yarım saat onceden cıkolata yemem mi gerekıyor?
canım ben bir kere gittim bidahaki gelişinde aç gel dedi ama sen ilk defa gitcen bence farketmez zaten o seni tekrar çağıracaktır

canım sen bebısın kaç haftalıkken gittin?bide ustten mı alttan mı baktılar kalp atıslarını dınlemek için?

bende cumartesi gitcem 7 haftalık olmus olacak ilk doktorum farklıydı bu sefer baska bir doktor deneyecem Allah hepımızn yardımcısı olsun kızlar:):49:

:72:Hos geldinnn ayyıldızımmm
iyi geceler balım görmemişim çıktığıma denk gelmiş sanırım bir hızla girdim çıkmıştım .nasılsın?
merhaba kızlar gün çinde kaç kere geldim ama yazamadan çıkmak zorunda kaldım. ben bugun sağlık ocağına gittim hamile olduğumu bildirmek için gitmişken kan ve idrar testı de yaptılar akşam alacam sonuçları. kanımdakı demir oranına ve idrar yollarında enfeksıyon olup olmadığına bakacaklar. aşılarımı falan da aile hekımlerı takıp ediyorum zaten. yarın gidip aşı kartımı alacam.

bu arada kızlar benım iştahım acayip açık. herşeyı yıyebiliyorum ve normalde gastrit olan her yediğine midesi bulanan ben hiçbirşeye midem bulanmıyor :) böyle giderse yüz kilo olacam
maşallah maşallaha kız 1 kg aldında bulantıların başlar yakında şimdi ne yiorsan kar kardır.bende çok yemiştim ,şimdi hiç birşey canım istemiyor.

arkadaşlar bu doğum parasını işveren mı veriyor direkt olarak yoksa ssk dan mı alıyoruz?
ssk veriyor ama doğum gününden belli bir güne kadar çalışmak zorunluluğu var.doğumdan sonra alıyorsun paracıkları.

canım biz de ilk buraya yerlesince saglık ocagındaki hemsire hamile kalınca gel demisti gitmedim hala,,, biz ası olacak mıymısız canım,, bebeklere asıyı saglık ocagında yapıyorlar onu biliyorum ama ,, ben anda calısmadıgım icin benim boyle bi parayı alma hakkım yok sanırım,, bide ssklı degilim ben artık, esimin ustune de aldırmadım, aile hekimine gidemiyorum sanırm boyle olunca
aile hekimine gitmen için ssk lı olman mı gerekiyor bende bilmiyorum ama bulunduğun yerdeki sağlık ocağına gidersen bence kayıt olunabilir çünkü o mahalledesin ve sana bakmak zorunda diye biliyorum.ve biz hamilelikte aşı olucaz 20. haftadan sonra 1 ay arayla 2 doz tetenoz aşımız var :1:

tatlım karaciğere balığın ne zararı var anlayamadım? senin bildiğin bilimsel bir bilgi varsa paylaşırsan sevinirim.... deniz balığı yeme demedi zaten doktorum, "hangi balığın mevisimi ise onu ye!!! " dedi, ki ben ne konserve balık yerim ne de kültür balığı yerim.... 1 avuç badem ve 2 adet cevizimi de 2 aydır hergün yiyorum..sen de kendince isabetli olan adette ye, afiyet olsun canım..
karaciğeri ,demir ve civa yoruyor diye söyledim canım.sonuçta yumurta,ceviz vs den omega 3 alıyorsun bir de balık 2 defa ye demiş ,en azından zeytinyağında pişir ya da buharında pişir ye ve civa birikimi çok fazla oluyor diye bildiğim için ben alabalık tercih ediyordum deniz balığı değil ama tatlı suda yaşadığı için daha güvenilir geliyordu bana.
kızlar selam,
ben de ilk kez kesemi gördüm, doktor size mm.sini ya da fotosunu verdi mi? benimki öyle bişi yapmadı da:37:
bi de diyet listesi aldınız mı? beslenmeniz değişti mi?
ben fotosunu almıştım her gidişimdede vericek ama özel muayeneye gidiyorum .sen eğer hastanedeysen yoğunluktan verememiiş olabilir doktorun canım.bu arada değişti benim beslenme kalmadı be si kaldı tek :14:

Back
X