kasvetli hosgeldın canım.ben bu hamlelıkle bırlıkte bıraksan saat 12.00 ye kadar uyuyan ben saat 7.00 de kurulmus saat gıbı uyanıyorum aradan ıkı saat fılan gecıyor yıne uyuyorum.sonra aksam uzerı yıne uyuyorum.garıp bır uyku duzenım oldu yaa

sız de de boyle mı?
bende önce bi 6da uyanıyorum uyumak istiyorum bı saga bi sola derken 8.30u buluo ve halıylede deli gibi acıkmıs oluyorum :)) benımde boyleydı senınkısı gibi 2gunden berı uyumamak için savas verıyorum

ama uyumak gerekıyormus yaa vucudumuzu dınlendırmek gerekıyıormus yani.. sımdı yenıden uyumaya basladım
Gerçekten öyle.
Ben anneler gününde test yaptım çok silik bi çift çizgi çıktı o gün gittim kan testi yaptırdım 133 küsür çıktı ama bana düşük geldi o yüzden içim rahat değildi..
O günden sonra 2 tane daha idrar testi yaptım çizgiler belirgindi perşembede doktora gittim ne alttan nede karından gözükmedi kese yine kan değerime bakmak istedi doktor ben dış gebelikten korkuyorum diye..
Bu sefer değerim 998.29 a yükselmişti iç gebelik gibi gözüküyo 10 gün sonra tekrar gel dedi ama dayanamadım bugün gittim çok şükür keseyi görebildik..
10 gün sonra tekrar gidicem bakalım o zmn bizi neler bekliyo..
Ama şimdiye kadar konuları okumaktan başka bişey yapmadım yazmaya cesaret edemedim sonra daha fazla üzülürüm diye..
Eşim hariç kimseye söylemedim..
Çook az kişi biliyo bugünde annemle babama söylicez Allah'ın izniyle..
Sizler söyledinizmi yakınlarınıza?
Eşlerinize,annenize,babanıza eşinizin ailesine nasıl haber verdiniz?
hoşgeldın canım

ilk öğrendıgımde sevıncım kursagımda kaldı benım cunku rahım agzı kanser asısı yaptırmıstım ve 6ay kadar korunmamız gerekıyordu ,eşim korunuyuordu ve nasıl olduysa hamıle kalmısım

1. ve 2.doz asıları vurunmus son doz olan 3. ası kalmıstı bitek (hamıle kalmasaydım temmuzda olcaktım onuda) kimseye söylemeyemeıdk hatta aldırmayı dusunduk

ertesı gun hastane gittim kan verdım sonuc pozitif ben ağla ağla perişan oldum buseferde kıyamadım bebegıme onu almasınlar için dua ettım Rabbime 5gun boyunca ben tabı sureklı hastaneye gıdıp gelıyorum en son bi prf gittim oda bana yarın gel bu kararı tek basıma veremem dedi ben tabı yıne hüsran bi şekılde eve geldım daha çok ağladım

artık ümidimi yıtırmıstım .çok çaresizdim

eşim işi nedeniyle 1aylıgına sefere (eşimde askeri personel denızcı) cıktı tek basımayım çok zor geldi duavrlar sanı ustume geliyor gibi oldu.. sadece bi arkasım bılıyordu oda saolsun destek olcagına kostek oldu

bana''sen bunu hakettın oh olsun çocugun ozurlu dogacak dedi'' ki oda hamıle 5aylık kadar onun dedıklerıde gucume gıttı halıyle

neyse ertesı gun oldu doktor sende bebegımde gayet saglıklısın dedi hiç bi sorun yok dedi ama benım gozler karardı elım ayagım titredi sevınctennn

önce bızımkıılere haber verdım eşimede msj cektım tlfnu kapalıydı cunku.esımın ailesınede ben haber verdım kaynanam olcak kadın -aldır o bebegı sızın evlıvlınız daha oturmadı benım oğlums enın cocugunu sevmez diyerek en guzel gunumu zehır ettı ağlattı benı.. 5aylık hamıle olan arkadasıma gelınce ;bebegımı doguracagım haberını alınca acayıp bozuldu hayırlı olsunuda dilinin ucuyla zarzor soyledi.. bende onu kendıme yakın sanıyordum

Anne karnında bebek eğitimi
Bebeğiniz anne rahmine düştüğü andan itibaren onun istenen bir varlık olduğunu hissettirin. Çocuk zihninde onun değerli bir varlık olduğunu belirleyen ona karşı olan davranışlarınız olacaktır, söylemleriniz değil. Çocuğunuza gözlerinizi çevirdiğiniz zaman, onun bu dünyadaki varlığıyla takdir edildiğini, beğenildiğini hissetmesini sağlayın. SEN BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİN VE DEĞERLİSİN. anne babalıkta bundan daha önemli bir kural yoktur.
Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ortaya koyuyor Bebekler zaten anne sesini çok çabuk algılıyorlar Ardından da babayı algılamaya başlıyor İşte bu nedenle bebeğin en baştan itibaren bir birey olduğunu kabul etmekte yarar var Öyle ki hamilelik sırasında karı-koca arasında sürekli gerginlik yaşanması da bebeği etkiliyor O açıdan tartışma sonrasında anne, karnına dönüp "Babanla yüksek sesle konuştuk ama bunun seninle ilgisi yok" demeli
Çocuğunuza yabancı dil, ya da sanat eğitimini hamileliğiniz ilk aylarından itibaren verebileceğinizi biliyor muydunuz?
Psikologlar hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi olan 3. ve 6. aylar arasında çocuğun zihinsel gelişiminin başladığını ve annenin heyecana bağlı ortamından etkilenen çocuğun, çeşitli uğraşlarından da etkilendiğini belirtiyorlar.
anne karnındaki bebeğin, koşullama yöntemiyle yabancı dile, çeşitli sanatsal etkinliklere, bazı bilimlere yatkınlığı artırılabilir, düzenli uyku alışkanlığı kazandırılabilir. Örneğin, hamileliğin 2. döneminde sürekli yabancı dil konuşan, dinleyen annenin çocuğunun o dile kolayca hakim olabildiği; resime kendisini adayan annenin de çocuğunun resime karşı yetenek kazandığı saptanmış. Ayrıca matematik, fizik gibi bilimlerle ilgilenen annenin de çocuğunun bu bilimlere karşı başarılı olduğu görülmüş" diyor. Özerk doğumdan sonra çocuğun uyku düzeninin ise hamilelik döneminde gürültülü ortamda bulunan, sesli müzik dinleyen anne adaylarının çocuklarında daha iyi olduğunu, çocuğun gürültüden fazlaca etkilenmediğini söylüyor. alıntıdır
ayy valla ben sımdıden bebegımden bahsederken elım refleks olarak karnıma gıdıyor ve oksuyorum

fıkdıklı lokumum dıye sevıyorummm

babasından fındık almıs bendede lokumm

kizlar 5. haftada artik bebek anneden besleniyor haberiniz olsun süt yogurt peyniri bol bol yiyelim...
bugun ben sut ıcmeyı unutmustum hemen dişlerim agrıdı sankı ıcındekı özü alıyorlarmıs gibi oldu kesınlıkle ihmal etmeyın arkadaslar
down sendromu yapabılıyomus o yuzden doktorların dınletmek yerıne gostermesı gerekıyomus canım kromozomları kırıyomus dınleme aletı
tşkler canım bılmıyordum oğrenmıs oldumm