selam canım hoşgeldin![]()
hosbulduk tesekkürler...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
selam canım hoşgeldin![]()
12 haftalıkken 2li test ve ense ölçümü yapılıyor
ayrıca 7 yada 8 haftalıkken kan ve idrardan da yapılan bazı testler de var
az bekle yazıcam .sitelerine girip
sonuçlarımdan elimle yazıcam kopy yapılmıyo
kizlar ilk aylarda hangi testler yapiliyor
bilginiz var mi ?
bu tavsiyelerine uyacam canım. sıkma portakal alsam iyi olacakl aslında portakal suyu bana acımsı gelır pek sevmem ama bebeğime yararı olacaksa içeriz demisizlere bir nerim olacak arkadaşlar yapmak isteyen olursa diye yazmak istedim.folik asit içmeyi sakın ihmal etmeyin ve günde 1 su bardağı kadar taze sıkılmış portakal suyu için kahvaltıda. folik asit en çok portakalda var.önceki hamileliğimde ilk 4 ay kahvaltıda taze sıkılmış portakal suyu içmiştim.mide bulantısınada iyi geliyor .2 dilim tost ekmeği içine 1 dilim kaşar peynirli tost yapın 1 katı haşlanmış yumurta ve 1 bardak portakal suyu sizi hem tok tutar hen de bebeğinizi beslemenize yardımcıdır.ayrıca her sabah 1 tatlı kaşığı pekmek yemekte bebeklerinize ve size faydalı.
ilk zamanlarda kabızlık sorunu da ortaya çıkabilir onun için bol bol su içmek ve sabah ilk aç kanına 2 kuru kayısı yemek çok faydalı
canım hoşgeldin merak etme bebeğin senden alır gerekli vitaminleri.
ben ilk hamileliğimde ilk 5 ayda 6 kilo verdim.hiç canımyemek istemiyordu ama sonra iştahım yerine geldi.kendini sakın zorlama bir dönem böylesin sonra acıkırsın merak etme.
sadece bol bol su içki kesende su akışı tazelensin
KAN URE NİTROJENİ( BUN)
KREATININ(SERUM)
AST (aspartat aminotransferaz)
ALT(alanin aminotransferaz)
FT3(serbest triiodotironin)
FT4(serbest tiroksin)
s-TSH (Tiroid stimulan hormon)
HBsAg (kalitalif)
ANTİ HBs(Kantitatif)
ANTI HCV( Hepatit c antikoru)
TOKSOPLAZMI IgM
TOKSOPLAZMI IgG
RUBELLA IgM
RUBELLA IgG
CMV IgM
CMV IgG
HEMOGLOBİN
HEMATOKRİT
ERITROSİT
LOKOSİT
EOZINOFIL MUTLAK DEĞER
BAZOFIL MUTLAK DEĞER
PARÇALI MUTLAK DEĞER
LENFOSIT MUTLAK DEĞER
MONOSIT MUTLAK DEĞER
MCH
MCV
MCHC
RDW
TROMBOSİT
PCT
PERİFERİK YAYMA
eozinofil
bazofil
genc
comak
parçali
lenfosit
monosit
trombosit
eritrosit
anızositoz
vee idrar tahlili
bitirdim
bende simdi netten arastirdim eger dogruysa benim icin böyle yaziyor ;
Bebeğin Tahmini Doğum Tarihi: 22 Ocak 2012, Pazar (Bebeklerin yalnızca %5`i zamanında doğar.)
Doğuma kalan gün sayısı: Doğuma 247 gün kaldı.
Hamile Kalabileceğiniz Dönem: 30 Nisan 2011 - 10 Mayıs 2011 günleri arasında
Tahmini Yumurtlama Tarihi: 05 Mayıs 2011, Perşembe
Rahim İçine Ekilme Günü: 12 Mayıs 2011, Perşembe
İlk Doktor Ziyareti: 23 Mayıs 2011 - 29 Mayıs 2011 günleri arasında
Bebeğin Kalp Atışının Başladığı Gün: 23 Mayıs 2011, Pazartesi
Bebeğin Dış Etkilerle Sakatlık İhtimalinin Yüksek Olduğu Dönem: 09 Mayıs 2011 - 10 Temmuz 2011 günleri arasında
Ense Kalınlığı Ölçümü Ve İkili Test Dönemi: 27 Haziran 2011 - 24 Temmuz 2011 günleri arasında
Yapılacaksa CVS Dönemi: 01 Ağustos 2011 - 04 Eylül 2011 günleri arasında
Yapılacaksa Amniosentez Tarihi: 01 Ağustos 2011 - 04 Eylül 2011 günleri arasında
Alfa Feto Protein Bakılma Tarihi: 01 Ağustos 2011 - 04 Eylül 2011 günleri arasında
Üçlü Test Tarihi: 01 Ağustos 2011 - 04 Eylül 2011 günleri arasında
2 Düzey USG Tarihi: 15 Ağustos 2011 - 25 Eylül 2011 günleri arasında
Bebek Kalbinin Ultrasonografi Tarihi: 19 Eylül 2011 - 25 Eylül 2011 günleri arasında
Gebelik Diabeti Tarama Tarihi: 26 Eylül 2011 - 02 Ekim 2011 günleri arasında
bu tavsiyelerine uyacam canım. sıkma portakal alsam iyi olacakl aslında portakal suyu bana acımsı gelır pek sevmem ama bebeğime yararı olacaksa içeriz demibu aralar su içemiyorum bende ya
benımde bugun midem fazla bulanmadı erik yedim ondan mı ki
canım hangi sitede veriyor böyle detaylı bilgi
ilk kontrolümdeki tahlillerim canım.sen ikili tarama testinde de kan vericeksin .ikisi bir aradan çıkar canım. ense kalınlığı ve ikili tarama testini aynı anda yapıyor hem görsel hem kansal sonuçları değerlendiriyor canım.anaaaa
bunlar ne kiz böyle :))#
ya ben haziranin 21inde türkiyeye gelicem ve testlerim ozamana midenk geliyor diye merak ediyorum.
haftaya dr. gidicez 26 mayista bence haziranin ilk haftalarina gelir diyorum testler birde haziranin sonunda ense kalingi testi yapilcakmis.
dikkat et canım evet içeri kadar taşısın sen de ben hamişim sen taşı bakalım deof ya bi su alacam dert! sucuya yalvar işin yoksa içeri kadar taşı diye. utana sıkıla söyledim en sonunda ben hamileyim taşıyamıyorum diye. aptal aptal bakıyo suratıma yoksa gencecıksın suyu mu taşıyamıyon diyesankı keyfimden istıyorum
bundan sonra 3 kuruş fazla verip kapıya kadar getirenlerden alacam suyu napıyım bebeğimden kıymetli mi. para cebımden çıkmıyo işte patron da bişey dermı bilmıyorum kı aman yaaaa sinir oldum
evet canım bu testleri ilk kontrolümde yaptırdım 5+1 hamişken .birşey çıkmaz inşallah canım.benim böbreklerime ultrasonla bakıyor doktorum .onlar için test hangisi bilmiyorum yaptırdıklarımın tam manasıyla ne olduğunu bildiğim kan sayımları ve yaymalar ,tiroid ve idrar var.başka bilmediklerim de var ama ne nedir tam bilmiyorum.kızlar bende kabızlık 1 haftadr var(( hemde gunde en az 2 -2.5 lt su ıcmeme ragmen.
gecen sabah ac karnına 2 kuru kayısı yedım sonrada ıstıfra ettım .sımdıde korkuyorum yıne aynı sey olur dıye.gece yatarken yıyorum bende.cok kotu şu kabızlık.
ayyıldızlım bu testlerı sen yaptrdınmı canım sımdıkı hamılelıgınde.ben hepsını yaptrdım.toxoplazma ,cmv,rubella ,karacıger ve bobrek testlerım yarın cıkacakmıs.dıgerlerı ii cıktı.inşallah bunlarda ıyı cıkar.hamıle oldugumu bılmeden pısmemıs sosıs sucuk yemıstım.bırde kabak dolması yaparken cok az cıg kıyma tatmıstım.ınsallah bısı cıkmaz.
bulan bulan oluyor midem hadi kaçtım ben kızlar.oğlanı doyurup hop öğlen uykusuna yatalımoff çıkıcak sanki kaynıyo midem .:84:
ay benımde nasıl uykum var öğle yemeği yedım yemekten sonra şekerleme yapasım var ama akşama artık :) hadi öptük seni ayyıldızım enesime iyi bak :)