2012 Ocak Anneleri

canım ben hamilelik için alttaki günlükle kitabı aldım, günlük te ultrason resimleri içinyer var ayrıca neler yaşadığını yazıyorsun, güzel bir hatıra oluyor...

diğeri de her hamilelik haftasında nelerle karşılaşabileceğini yazıyor, vs

Eki Görüntüle 219455 Eki Görüntüle 219454

bebek bakımı için de "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" diye bir kitap var ona baktım biraz, güzel gibi gelmişti. ama alternatifler çok tabi...

canım bende günlük tutuyorum :) normal bir günlük almıştım ama bunu görmemiştim.şu hamilelik takvimine de bayıldım

Selam kızlarr ben geldimm..
Doktora gittim bugn bildiğiniz gibi sonuçlarımı alır almaz açtım hemen bişey anlamadım tabiiii :1:
İlk baktığım hcg değeri oldu 0.98di..
Neyse sıramı bekliyorum anam oda ne minnak bi bebek geçti önümüzden yeni doğmuş sarmışlar sarmalamışlar daha yıkamamışlar belli toz mikrop falan gelmesin diye büyük ihtimalle kafasını çıkarmaya çalışıyo sardıkları örtüden Allahım dedim bu nası bi mucize yaaaaaaaaaaaa :52:
Neyse şükür sıram geldi girdim içeri güler yüzlü canım doktorum beni çok iyi karşıladı :nazar: :nazar: :nazar:
Aman maşallah nazar deymesin bundan sonra ona gidicem kararımı verdim heyt bee erkek doktor gibisi varmı hahahaha :60:
Baktı değerlerime oo çok güzel dedi çok sağlıklı bebeğin dedi (maşallah)..
Bende hemen sordum hcg değerini biraz yüksek gibi geldi bana dedim hayır cnm bak dedi bu değerler 1'e yaklaştıkca bebeğinin ne kdr sağlıklı olduğunu gösterir dedi..
Bu değerler senin yaşındaki hamile bayanlarda ne kdr rastlandığını gösteriyo fln dedi anlattı tek tekde aklımda kalmadı sonra gelmişken bakalım bi bebeğine dedi beni can evimden vurdu tamamdır ddm ben bu doktoru değiştirmem hahahahah :60:
Ohh dedi maşallah keyfi yerinde bak yatıyo rahatına düşkün olcak bu dedi cinsiyeti ddm hala öğrenemiyomuyuz valla bakıyorum ama baktığımdan anlamıyorum dedi hahahahah :60:
Gözükmüyo bak bacak bacak üstüne attı ama kız gibi duruyo 4. aydan önce söylenen tahminlerde yanılma payı vardır sen o zamanı bekle dedi..
15gün sonra yeniden bekliyorum dedi ağzım kulaklarımda doktorun yanından ayrıldımmmmmmmmm :9:
Bide bugn pendiğe indim johnsons baby yağ aldım,lıerac çatlak kremi aldım (65tl),excipal lipo aldım,bide lansınoh aldım (bunuda emzirmeye başlamadan önce kullanmaya başlayın yara olmasın diyolar) yani eczaneye gitmişken hepsini aldım çıktım :1:
Eee sizler nasılsınız bakalım?

hoşgeldin canım gözünaydın:nazar:çok sevindim sonuçlarına doktorda karar kılmanada sevindim nasıl ikna ettin kocişi:1:hangi hastaneye gittin canım yakınmı bize

hayırlı olsuuun :) kitapyurdunda da 38 tlye satılıyo :66:
Anne ve Babanın Kitabı "Çocuk Sağlığı Rehberi" 28,00 TL % 20 İndirimli | Şahsi Yayımlanan Kitap | Şükrü Küçüködük
aylin bak

burda satılıyor var sanırım stokta .siteyi araştır önce almak istersen.ama tavsiye ederim. şimdiden okuyacağın bir kitap.
ben oğluşu parka götürüyorum kızlar hepiniz allaha emanetsiniz .
ekmek arası yumurtamı yedim ayranımı alıp gideyim arkaya .
:3: gelince görüşürüz .

Seni duyuyorum anne diye bi kitap war anne karnında eğitimle ilgili ama içeriği nasıl acaba belki bunu alabilirim:44:

arka kapağında bu yazıyormuş

annecim sen daha varlıgımdan haberdar degilken, ben nelerin farkındayım bir bilsen.acını ve hüznünü paylasırım.sevincine ortak olur,hoslandıgın seylere alışırım.hayata küsüp beni istemedigin zaman sana gücenir ümitsizlige düşerim.oksadıgın ve iltifat ettigin zaman sevinir mutlu olurum.birseyden korktugun veya öfkelendigin zaman,benim minicik kalbim daha hızlı carpmaya baslar.eger alıştıgım zamanlarda beni oksamazsan,kızgın bir halde tepinip senden ilgi bekledigimi belli ederim.bana ninni söyledigin zaman,yada kuranı kerim dinlettigin zaman,yumusak hariketlerle tepinip tempo tutarım.belki inanmıcaksın ama rüya bile görüyorum.öyleki dogmadan önce gördügüm rüyaların sayısı,dogduktan sonra gördügüm rüyalardan çok daha fazladır.daha zeki vebasarılı bir cocuk olmamı istiyorsan,bana hamile kaldıgın günden itibaren egitimime baslamalısın.seni duydugumdan,sesini diger insanların sesinden ayırdıgımdan hiç süphen olmasın.çünkü senin sesinden daha güzel bie ses yok annecim

ben çok duygusal değilimdir ama resmen duygulandım şuanda :))))

Son düzenleme:

Evet canım çok şükür yaaaa zaten dışarda beklerken adamın kahkaha seslerini duyabiliyosun güleryüzlü esprili bi doktor ben çok sevdim inşallah pişman olmam ve fikrim değilmez..
Ayy sonuçlar iyi çıktı yüreğime su serpildi bütün gece uyuyamadım zaten..
Ay bide bişey söylicem doktor dediki kilo alımı var diimi aldın dedi yok hayır hala aynıyım dedim yüzünden almışsın gibi duruyo dedi ddm evet yüzüm şiş bi kaç gündür dikkatimi çekiyo yüzüm feci şiş yanaklarım dolu dolu bende anlamadım yahu neden..
Bide kızlar bişey daha söyliycem bi şikayetin varmı dedi yok dedim çok sık tuvalete çıkmak dışında bak dedi 1litre suya 1 çay bardağı üzüm sirkesi kat haftada 1 kere genital bölgeni bununla yıka hayatın boyunca mantar olmassın bu dediğimi unutma dedi sizinde aklınızda bulunsunn..

canım gözün aydın sonunda doktorunu bulmuşsun kuzum

ANNE KARNINDA EĞİTİM

Müziğin inanılmaz etkisi

Bebeği anne karnında eğitmenin yollarının başında müzik dinletmek gerekiyor. Özellikle ritimleri çok seviyorlar. Ancak doğru müziği seçmek gerek. Örneğin, Brahms dinletilen prematüre çocukların daha çabuk geliştikleri biliniyor. Çocuk Psikiyatristi Müjen İlnem bir noktanın altını çizerek şöyle diyor: “Klasik müzik dinletmek doğru. Ancak anne adayının dinlediği müziği gerekiyor. Pembe dizi müzikleri, halk ezgileri gibi annenin hoşlandığı diğer müzik türleri de bebeğe dinletilebilir. Tabii rock müzik gibi sert müzikleri de dinletmemek gerek.” Bu dersane eğitimi sırasında müzik dinletmek dışında başka çalışmalar da yapılıyor. Örneğin anneye bazı kokulu yiyecekler vererek bebeğin tat alma duyusu geliştiriliyor. Anne sürekli bebekle konuşmaya, ona dokunmaya teşvik ediliyor.

burda yazanlardan çoook daha fazlasını istiyorum arkadaşlar eğer denk gelirseniz ya da bulursanız bana haber verin eğitelim bebekleri :)))

bu müzik olayı kesinlikle çok doğru birgün yolda mp3 de çok sert bir parça dinliyordum, bangır bangır ay kasıklarıma bir ağrı girmesin mi, durmadı, kulaklığı çıkardım sonra ağrı kesildi. artık tesadüf mü yoksa gerçekten etkileniyor mu bebişler bilemiyorummm

süppersinnn :54:

Selam kızlarr ben geldimm..
Doktora gittim bugn bildiğiniz gibi sonuçlarımı alır almaz açtım hemen bişey anlamadım tabiiii :1:
İlk baktığım hcg değeri oldu 0.98di..
Neyse sıramı bekliyorum anam oda ne minnak bi bebek geçti önümüzden yeni doğmuş sarmışlar sarmalamışlar daha yıkamamışlar belli toz mikrop falan gelmesin diye büyük ihtimalle kafasını çıkarmaya çalışıyo sardıkları örtüden Allahım dedim bu nası bi mucize yaaaaaaaaaaaa :52:
Neyse şükür sıram geldi girdim içeri güler yüzlü canım doktorum beni çok iyi karşıladı :nazar: :nazar: :nazar:
Aman maşallah nazar deymesin bundan sonra ona gidicem kararımı verdim heyt bee erkek doktor gibisi varmı hahahaha :60:
Baktı değerlerime oo çok güzel dedi çok sağlıklı bebeğin dedi (maşallah)..
Bende hemen sordum hcg değerini biraz yüksek gibi geldi bana dedim hayır cnm bak dedi bu değerler 1'e yaklaştıkca bebeğinin ne kdr sağlıklı olduğunu gösterir dedi..
Bu değerler senin yaşındaki hamile bayanlarda ne kdr rastlandığını gösteriyo fln dedi anlattı tek tekde aklımda kalmadı sonra gelmişken bakalım bi bebeğine dedi beni can evimden vurdu tamamdır ddm ben bu doktoru değiştirmem hahahahah :60:
Ohh dedi maşallah keyfi yerinde bak yatıyo rahatına düşkün olcak bu dedi cinsiyeti ddm hala öğrenemiyomuyuz valla bakıyorum ama baktığımdan anlamıyorum dedi hahahahah :60:
Gözükmüyo bak bacak bacak üstüne attı ama kız gibi duruyo 4. aydan önce söylenen tahminlerde yanılma payı vardır sen o zamanı bekle dedi..
15gün sonra yeniden bekliyorum dedi ağzım kulaklarımda doktorun yanından ayrıldımmmmmmmmm :9:
Bide bugn pendiğe indim johnsons baby yağ aldım,lıerac çatlak kremi aldım (65tl),excipal lipo aldım,bide lansınoh aldım (bunuda emzirmeye başlamadan önce kullanmaya başlayın yara olmasın diyolar) yani eczaneye gitmişken hepsini aldım çıktım :1:
Eee sizler nasılsınız bakalım?
oh oh maşallahhh :nazar: harika haberlerle gelmişin kuzuuu
burda yazanlardan çoook daha fazlasını istiyorum arkadaşlar eğer denk gelirseniz ya da bulursanız bana haber verin eğitelim bebekleri :)))
süper yaa :69: inşallah buluruz böle bi kaynak, bunu da araştırim :68:
canım ben hamilelik için alttaki günlükle kitabı aldım, günlük te ultrason resimleri içinyer var ayrıca neler yaşadığını yazıyorsun, güzel bir hatıra oluyor...

diğeri de her hamilelik haftasında nelerle karşılaşabileceğini yazıyor, vs

bebek bakımı için de "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" diye bir kitap var ona baktım biraz, güzel gibi gelmişti. ama alternatifler çok tabi...
ya evet çok alternatif var, şaştım ama gerçekten dolu bi kaynak bulmalı, bazıları bol resimli para tuzakları!
günlük de güzel fikir ya :69:

Evet canım çok şükür yaaaa zaten dışarda beklerken adamın kahkaha seslerini duyabiliyosun güleryüzlü esprili bi doktor ben çok sevdim inşallah pişman olmam ve fikrim değilmez..
Ay bide bişey söylicem doktor dediki kilo alımı var diimi aldın dedi yok hayır hala aynıyım dedim yüzünden almışsın gibi duruyo dedi ddm evet yüzüm şiş bi kaç gündür dikkatimi çekiyo yüzüm feci şiş yanaklarım dolu dolu bende anlamadım yahu neden..
Bide kızlar bişey daha söyliycem bi şikayetin varmı dedi yok dedim çok sık tuvalete çıkmak dışında bak dedi 1litre suya 1 çay bardağı üzüm sirkesi kat haftada 1 kere genital bölgeni bununla yıka hayatın boyunca mantar olmassın bu dediğimi unutma dedi sizinde aklınızda bulunsunn..
şeydoş çokk sevindim doktoruna ısınmana :29: ve şu sirke konusu ilginçmiş... denemeli

Gözün aydın canım:nazar: maşallah kuzucuğuna:nazar: ayrıca doktorda karar kılmana da sevindim sonunda aradığını buldun galiba umarım böyle devam eder:34:

İnşallah cnm benim saol.. :34:

Gözün aydın tatlım, maaşallah bebişine :nazar::nazar::nazar:
Ben diyorum erkek doktorlar daha sıcak, daha anlayışlı diye, nasıl oluyorsa hamilenin hailnden anlıyorlar :60:

Aldıklarının üçü de bende var :1: excipial lipoyu yıllardır kullanırım zaten, güneş sonrası için süperdir, biraz vıcık vıcık bir his bırakıyor, diğer losyonlara göre geç emiliyor ama onun gibi nemlendireni de yok :69: Lierac ı da kullanmaya başladım bu hafta, az az sürüyorum ama baya kolay yayılıyor, sevdim ben bunu :9:

Ya bence onlar doğuma şahitlik ettikleri için bebeğin gelişimini birebir her anını gördükleri için bunun nası bi mucize olduğunun farkındalar ve bizim ne kadr önemli olduğumuzu bize hissettirebiliyolar o yzden bence yani..
Ay valla aldım cnm artık elime hangisi geçerse sürücem hahahah :1:
Evet excipial nemlendiriyomş daha iyi işte çatlamayızz :32:

aa hiç duymamıştım yapalım o zaman bunu :44::44:

Bencede..

hoşgeldin canım gözünaydın:nazar:çok sevindim sonuçlarına doktorda karar kılmanada sevindim nasıl ikna ettin kocişi:1:hangi hastaneye gittin canım yakınmı bize

Valla ikna etmeme gerek kalmadı canıma tak etmişti zaten 1-2 kişi daha söylemiş etrafından yeni doğum yapanlardan şirketlerindekilerden falan erkek doktorların daha iyi olduğunu baktı ben çıldırıyorum tmm dedi hahahh
Hala göremedi ama doktoru meraktan çatlıyo hissedebiliyorum :1:
Pendik bölge hastanesine gittim cnm çok yakın bize..

Seni duyuyorum anne diye bi kitap war anne karnında eğitimle ilgili ama içeriği nasıl acaba belki bunu alabilirim:44:

annecim sen daha varlıgımdan haberdar degilken, ben nelerin farkındayım bir bilsen.acını ve hüznünü paylasırım.sevincine ortak olur,hoslandıgın seylere alışırım.hayata küsüp beni istemedigin zaman sana gücenir ümitsizlige düşerim.oksadıgın ve iltifat ettigin zaman sevinir mutlu olurum.birseyden korktugun veya öfkelendigin zaman,benim minicik kalbim daha hızlı carpmaya baslar.eger alıştıgım zamanlarda beni oksamazsan,kızgın bir halde tepinip senden ilgi bekledigimi belli ederim.bana ninni söyledigin zaman,yada kuranı kerim dinlettigin zaman,yumusak hariketlerle tepinip tempo tutarım.belki inanmıcaksın ama rüya bile görüyorum.öyleki dogmadan önce gördügüm rüyaların sayısı,dogduktan sonra gördügüm rüyalardan çok daha fazladır.daha zeki vebasarılı bir cocuk olmamı istiyorsan,bana hamile kaldıgın günden itibaren egitimime baslamalısın.seni duydugumdan,sesini diger insanların sesinden ayırdıgımdan hiç süpen olmasın.çünkü senin sesinden daha güzel bie ses yok annecim

Uff ağlıcam şimdiiiiiiiiiii :5:

canım gözün aydın sonunda doktorunu bulmuşsun kuzum

Evet cnm sonunda teşekkr ederm..

Son düzenleme:

annecim sen daha varlıgımdan haberdar degilken, ben nelerin farkındayım bir bilsen.acını ve hüznünü paylasırım.sevincine ortak olur,hoslandıgın seylere alışırım.hayata küsüp beni istemedigin zaman sana gücenir ümitsizlige düşerim.oksadıgın ve iltifat ettigin zaman sevinir mutlu olurum.birseyden korktugun veya öfkelendigin zaman,benim minicik kalbim daha hızlı carpmaya baslar.eger alıştıgım zamanlarda beni oksamazsan,kızgın bir halde tepinip senden ilgi bekledigimi belli ederim.bana ninni söyledigin zaman,yada kuranı kerim dinlettigin zaman,yumusak hariketlerle tepinip tempo tutarım.belki inanmıcaksın ama rüya bile görüyorum.öyleki dogmadan önce gördügüm rüyaların sayısı,dogduktan sonra gördügüm rüyalardan çok daha fazladır.daha zeki vebasarılı bir cocuk olmamı istiyorsan,bana hamile kaldıgın günden itibaren egitimime baslamalısın.seni duydugumdan,sesini diger insanların sesinden ayırdıgımdan hiç süphen olmasın.çünkü senin sesinden daha güzel bie ses yok annecim

ay ağlattın beni yaa.. ama çok güzel bir yazı olmuş..

gözün aydın canım bebişini görmüşsün .doktoru sevmende güzel bir şey .güven duyulan eller her zaman insana huzur verir.lieracı pahalı almışsın kazıklamışlar seni şeydam :1: ben 44 e aldım .lansinohu almakla iyi etmişsin 2 tüp bitirmiştim çok faydalı .doğumdan 2 hafta önce sürmeye başlıyrsun alışıyor gögüs ucların .ama ben naptım tabiki doğumun 2. günü aldım kullanmaya başladım tabi agla aglabir oldum .emzirmek kabus olmuştu bu sefer 2 hafta öncesi başlayacağım .not et bu bilgimi canım .

Evet cnm doktordan sonunda memnun kaldım ki inşallah böyle devam eder..
Tekrar doktor değiştirmek istemiyorum çok sıkıldım..
Olabilir cnm yaa kazıkyemiş olabilirim sormadım başka eczaneye ondan aldım çıktım hatta 2 kutu alcaktım bak iyiki almamışım o zmn daha ucuzunu bulup alırım hatta belki intrnttn sipariş veririm daha uygn bulursam..
Bende okudum emzirme konusunda yaralardan çok çeken varmış hemen aldım o yzden valla o kadar gözüm korktuki ağlaya ağlaya emzirenleri duyunca ben 1 ay öncesinden bile kullanmaya başlayabilirm malum bebişlerin ne zmn geliceği belli olmaz hatta 2 ay öncesinden başlasammı hahahah :60:

oh oh maşallahhh :nazar: harika haberlerle gelmişin kuzuuu

şeydoş çokk sevindim doktoruna ısınmana :29: ve şu sirke konusu ilginçmiş... denemeli

Evet cnm şükür iyi haberlerle geldim..
Evet deniycem bende mutlaka sirkeli su olayını öncedende okumuştum bu sitede ama eminolamamıştım her hafta yaparsan hayatın boyunca mantar olmazsın dedi yaa muhteşem hahaha :1:

ayy şeydacım gözün aydın. ne güzel haberlerle gelmişsin. darısı doktor mevzuunda benim başıma inşallah..

bu müzik olayı kesinlikle çok doğru birgün yolda mp3 de çok sert bir parça dinliyordum, bangır bangır ay kasıklarıma bir ağrı girmesin mi, durmadı, kulaklığı çıkardım sonra ağrı kesildi. Artık tesadüf mü yoksa gerçekten etkileniyor mu bebişler bilemiyorummm

evet cnmm arkadaşıımm çocuk eğitimcisi koçu çok deneyimli oda bana dedi . Güzel neşeli müzikler, klasik müzik dinle gürültülü yerlerde fazla bulunma dedi.birde dedi asla canını sıkma sıkıntılı insanlarla bu aralar görüşmeeee.

Bu arada canlarımm cnmm annişimm benimm bebişime ağız bezi yapmış bir sürüüüüüüüüü. Göğüs pedi almışşş.emzik almış birkaçtane cnmm yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.en iyi dost annnişlerrrr.cnmm annemmm.

ayy şeydacım gözün aydın. ne güzel haberlerle gelmişsin. darısı doktor mevzuunda benim başıma inşallah..

Saol cnm inşallah sende kafana göre bi doktor bulursun..
Güleryüzle karşılaması açık açık anlatması bide gelmişken bebeğine bakalım demesi beni bitirdi hahaha :60:
Gerçi bebeğe bakalım demeseydi bile o güleryüzlü tavırlarından sonra ona devam edicektim..
Kızı gibi davranıyo bana.. Zaten kızıyla aynı yaştaymışım :1:

çok güzel yaf.. not aldım ben dee :13:

Evet cnm şükür iyi haberlerle geldim..
Evet deniycem bende mutlaka sirkeli su olayını öncedende okumuştum bu sitede ama eminolamamıştım her hafta yaparsan hayatın boyunca mantar olmazsın dedi yaa muhteşem hahaha :1:
çok da kolay, yapılırki bu

kıslar ben çıkıyorum.. biraz kitab araştırim, bi de iğnem var bugün, öğleden sona onu yaptırim ama önce bişeler yemeliii :56:

kıslar ben çıkıyorum.. biraz kitab araştırim, bi de iğnem var bugün, öğleden sona onu yaptırim ama önce bişeler yemeliii :56:

Görüşürz cnm iyi bak kendine afiyet olsun..
Bu arada ehliyet sınavı için çalışmayıda ihmal etme ertelenmiş olabilir ama sonuçta sınava giriceksin.. :34:

gunaydın kızlar..
topık baya kalabalık bugun...

seydaferhat;tbrk ederım cnm için iice rahatlamıştır..hepımıze saglıklı test sonucları dılıorum:34:

meserret; sonucta kım ne derse desın kımse senden daha fazla dusunemez bebegını...bu bulantılar bıtınce zaten hepımız sureklı yemek yeme ıstegıyle mucadele edıcez :1:
benımde dun mıdem ne kadar kotuydu sadece peynırlı bır tost yedım yanında da cay..aksam da ton balıklı salata yıyebıldım..tum gunu bunlarla gecırdım ama bılıorumkı hıc bırımızın elınde değil...

kızlar guzel bır tablo hazırlasak..dogum tarıhlerımızı,cınsıyetleri,satı yazan yada aklınıza ne gelıyorsa...boyle bır tablo olustursak nasıl olur..
daha once bı topıkte gormustum cok guzeldı :66:

gunaydın kızlar..

seydaferhat;tbrk ederım cnm için iice rahatlamıştır..hepımıze saglıklı test sonucları dılıorum:34:

meserret; sonucta kım ne derse desın kımse senden daha fazla dusunemez bebegını...bu bulantılar bıtınce zaten hepımız sureklı yemek yeme ıstegıyle mucadele edıcez :1:
benımde dun mıdem ne kadar kotuydu sadece peynırlı bır tost yedım yanında da cay..aksam da ton balıklı salata yıyebıldım..tum gunu bunlarla gecırdım ama bılıorumkı hıc bırımızın elınde değil...

kızlar guzel bır tablo hazırlasak..dogum tarıhlerımızı,cınsıyetleri,satı yazan yada aklınıza ne gelıyorsa...boyle bır tablo olustursak nasıl olur..

Sağol cnm. şu durumumu anlayan insanlar olduğunu bilmek o kadar mutlu ediyor ki :69:

canım ilk sayfada listemiz var ama konu sahibi pek gelemediği için uzun zamandır güncellenmedi.

gunaydın kızlar..

Amin cnm inşallah teşekkr ederim..
Tablo konusunda ayyıldızımda yazmış evet bencede doğru düzgün bi tablo olsa çok güzel olur diğer ayların topiclerini gezdim biraz mesela 2012 şubat annelerinin tablosu çok güzel ama bizimki malsf konu sahibimiz sürekli aktif olamadığı için pek güncellenemiyo..
Eee onun düzeltmesi lazım ilk sayfada olduğu için başka birimiz yapamayız..
Diğer türlü başkası yapıp sürekli yazsa olduğumuz sayfaya pek anlamı olucağını zannetmiyorum ilk sayfada hoş duruyo bence..

Back
X