- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Duvar boyası yahu , gazelcim salonun duvar renginden sıkılmış da
Şöyle kahve tonlarında bir boya al canım , kapatırsa o kapatır ancak duvarları
arkadaşlar nasıl çalışıyorsunuz...
çalışmaya başlayanlar var mı?
nasıl bi çalışma tekniği uyguluyorsunuz.
ben nasıl çalışsam bilemedim günde kaç ünite bitireyim siz nasıl yapıyorsunuz..
günün hangi saatinde verimli çalışıyorsunuz
ben bide hem ders çalışıp kitapta okumaya vakit ayırmak istiyorum da...
arkadaşlar nasıl çalışıyorsunuz...
çalışmaya başlayanlar var mı?
nasıl bi çalışma tekniği uyguluyorsunuz.
ben nasıl çalışsam bilemedim günde kaç ünite bitireyim siz nasıl yapıyorsunuz..
günün hangi saatinde verimli çalışıyorsunuz
ben bide hem ders çalışıp kitapta okumaya vakit ayırmak istiyorum da...
O sorunlar bizde de var , hem de nasılllll
Okulu , öğretmenlerini , arkadaşlarını sevmek sorunsuz , oyun odasında oyun oynamak sorunsuz , iş kurallara gelince imdaaaaaat diye kaçan bir çocuk.
Bende sırf okul ortamında kurallara alışsın i benim kuramadığım otorite belki orada işe yarar diye bu sene kreşe verdim .
Bizimde normalleşir umarım hastalık yönünden , bütün kışı hastalıkla geçirmeyiz umarım .
Sınava az bi zaman kala başlıyorum ders çalışmaya
Yoksa konuları unuturum.
Bir dersin günde 2 ünitesini bitiriyorum. Yani 24 ünitem var ben bunu 12 güne yayıyorum.
Ama finallerde böyle olmuyor son hafta harıl harıl ünite okuyorum günde 4 ünite bitirdiğim oluyor.
Böyle çalışarak hiç ders bırakmadan geçtim üstüne onur belgesi de aldım.
Bende yöntemimi yazayım ,
son bir hafta kala , günde bir ders bitiyorum .
Bir üniteyi önce özetini okuyorum , alıştırma oluyor bu ısınıyorum sevgili üniteme
Sonra üniteyi okuyorum ve sorularını çözüyorum , şu ünite sonundaki 10 soruyu sadece.
Ortalama 1 ünite bu şekilde 1 / 1,5 saat sürüyor .
Yani günde 6-7 saat ders çalışıyorum son hafta .
6 günde 6 ders derken bitiyor ve sınava giriyorum .
eftelyacım ben daha başlamadım ama geçen yıldan taktiğimi söyleyim, ünitelerimi saydıktan sonra sınava kadar günlerimi hesaplayıp, günde kaç üniteyle sınav gününe yetişebilirim diye hesaplıyorum önce...
geçen yıl günde 2 ünite olarak çalışırsam yetiyordu...ve elimden geldiğince aksatmadan günde iki üniteyi bitirdim...
önce ünitenin birini okuyup sonra ünite sonundaki soruları çözüyordum...ardından ikinci üniteyi okuyup yine ünite sonundaki soruları çözüyordum...
sınava bir iki hafta kalıncaya kadar hep böyle böyle devam ettim..son iki hafta kala üniteleri tamamen bitirip sadece test çözme işine başladım...günde 150 civarı soru çözüyordum, yani üniteleri okuyup geçmek yetmiyor çünkü sınava kadar çalıştıklarını unutuyor insan...
o yüzden üniteler bittikten sonra yeni baştan test çözmeye başlayıp sınava kadar gece gündüz çözüyordum...
ve en çok test çözerek öğreniyorum ben....hem akılda kalıcı oluyor hemde sınavda benzerleri çıkıyor...bu sende öyle yapıcam inşallah..yarın başlıcam nasipse..
sedulu ders çalışmana ve konuyu yetiştirmene hayran kaldım maşalllah zor olmuyor mu öyle...
Böyle bir tempoda alıştım biraz zor oluyor ama başka türlü de yapamam ki
Ezber hafızam iyi. O yüzden son ana bırakıyorum.
Şimdi başlasam çalışmaya tamam iyi hoş konular biter ama aklımda pek birşey kalmaz.
Geçen yıl 9 ders verdim böyle iki dönemde de.
Bu sene 6 ders var daha kolay olur inşallah
Son zamanlar ders çalışmak benim için candır.
Slmmmmm ben geldimmmm:) ozleniz mi beni:)))) dun 1 unite anca calistimrasinma isimiz var ev darma duman kendi evime tasinicamm insallah:))) bu yuzden cok mutluyummm eve git gel yok acagi yok oede olcysu vs. Bu aralar hicc calisamiycam sanirim ( ama isim biter bitmez hemen kipatlarima sarilicam:)))) heee unutmadan netten murat y. Kitap almayi dusnuyorum kirtasiyeye sordum 2 haftaya grlir dedi bekleyeyim mi yoksa netten alayim mi? Ne dersiniz
Slmmmmm ben geldimmmm:) ozleniz mi beni:)))) dun 1 unite anca calistimrasinma isimiz var ev darma duman kendi evime tasinicamm insallah:))) bu yuzden cok mutluyummm eve git gel yok acagi yok oede olcysu vs. Bu aralar hicc calisamiycam sanirim ( ama isim biter bitmez hemen kipatlarima sarilicam:)))) heee unutmadan netten murat y. Kitap almayi dusnuyorum kirtasiyeye sordum 2 haftaya grlir dedi bekleyeyim mi yoksa netten alayim mi? Ne dersiniz
merhaba mmis, zaten evinizi taşıyacakmışsınız. internetten alıp ekstradan para vermeye gerek yok..
hem taşınma vesilesiyle siz evi toplayana kadar kitapta gelmiş olur evi taşıdıktan sonra alırsınız bence benm fikrim ama yine siz bilirsiniz..
canım bende kırtasiyeye soruyorum devamlı bir iki haftaya gelir diyorlar...bekleyeceğim şimdilik...o gelene kadar aöf iki kitabımı vermişti onları bitiririm bu sürede...eğer gelmezse kırtasiyeye yada gecikirse netten sipariş edicem...
Yavaş yavaş ünite çalışılmasına başlanmış , ne güzel
Arkadaşlar bir ricam olacak sizden , listeye kolay eklemem için ünite bitirdiğinizi yazarken tek mesajda ya da mesajın için de daha belirgin yazabilir misiniz ?
Diğer türlü sohbet arasında kaynayabilir ve görememe ihtimalim var .
Tmm aus beni ekle hemen yarim unite:))))
Hmmm evet eftelya mantikli cnm ayy eftelya yazinca bi hos oldum sarki soyleyesim geldi ver elini ver bana eftelyaaaaa:)))
Dun kirtadiyeye sordum genc bi cocuktu rapcilar gibi giyinmis el kol hareketleri yaparak gelir dostum sorun yok herkez o kitablari bekliyo az sabir diyo icimden gerizekali galiba dedim :))))
söyle canımmm hemen benm şarkıyı işte.. biz dinliyoruz senin güzel sesini
Torpil yaptım sana 1 ünite yazdım biten , hemen o yarımı tamamla da gel bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?