2013 Aralik Anneleri bebislerinizi ne zaman hissettiniz?

dilos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
70
0
36
Almanya
ilk gebeligimde 20 haftalikken hissettim kizimi ve süper bir duygu idi. suan ikinci gebeligim ve 15. haftalik dün gece yatarken ilk defa hissettim.sanki icimde kelebekler ucusuyor allaha herkeze bu duyguyu tattirsin insallah.

bende 17 haftada hıssetmeye basladım melegımı aynı dedıgın gıbı ıcımde ucmaya calısıyordu sankı rahımımın sag kısmında hıssettım bazen gunde 2 kere hıssedıyorum bazende 2 gunde bır her hıssettıgımde ıcımden sıcak soguk sular akıyor sankı rabbım kucagımıza almayı nasıp etsın

genellikle ilk gebelikde gec hissedilirmis. benim suan ikinci gebeligim belkide ondan 15-16 haftada hissettim. ilk kizimda 20. haftada hissettmistim cok iyi hatirliyorum daha :))) zaten gecen hafta cuma doktorumda randevum vardi. doktorun demesine göre cok haraketli bi kiza benziyor demisti bakalim öyle olacak mi.ilk kizim aksine cok uykusuna düskün ve sakindi. dogum sancisi baslamis suyum gelmis benim kizim karnimda hala uyuyordu :)))) ebeler karnimi sallayarak uyandirmisti o sanciyi cekerken bile ne gülmüstüm ilk kizimda yaa.

bende hissedemedim henüz.
arada bir uzanınca kalbim karnım atıyor gibi geliyor ama bu değil sanırım hareketten kastedilen.
nasıl bir şey hissedicem çok merak ediyorum?

benim ilk gebeliğim ve 16. haftam dolduğunda hissetmeye başladım. nasıl hissedildiğini çok araştırmıştım. ilk başlarda sanki gaz gibiydi. ama gaz ile karıştırılacak bişey değildi. sanki biryerden bir yere pıırrrrr diye bişey uçtu gibi oldu. kabarcık patlaması gibi:) sonrasında da tam manasıyla içimde bir kelebek kanat çırpıyor gibi. pıt pıt seyiriyor gibi. öyle koca koca tekmeler atamıyor tabiki şimdilik :) bu kadar hissedebiliyorum.

göbeğim sürekli seyiriyor. pıt pıt pıt bide hep sol tarafta poposunu bir tarafa yaslamış. ve arada bazen sert bazı şeylerde hıssedıyorum esneme ve gerilme hareketleri yapıyor sanırırm. cok heyecan verici .

bu benim de ilk gebeliğim ve biraz da aslında göbekliydim:) bunlara rağmen 15 ve 16'larda seyirmeler ve pıtpıtlar hep sol tarafta idi. daha sonra 17. hafta ile dönüşlerini yine aynı tarafta hissetmeye devam ettim. Sanki çok yüksek bir yerden düşüyor gibiydim. Arkasından18. haftada bir gece çok şiddetli olmayan bir itekleme ve kalkış hissettim. Hatta eşimin yanında hopladım denilebilir oturduğum sandalyede. 19. haftada ise yine sol tarafta gayet tekme yemeye başladım. Hatta doktoruma dediğimde biraz erken demesine rağmen ultrasonda attığı tekmeleri görünce o da şaşırıp kaldı..şimdi 20 ve 21. baya tekmeli ve dönüşlü geçyor. Ayakları hala aşağıda bayaa bir israr torbamı tekmeliyor :)

ilk gebeliğim ama ben 16. haftada hissettim hareketlerini. 20 haftadan önce olmaz diyorlardı ancak benimki hiperaktif olcak galiba :)

arkadaşlar 18 haftadayım daha hiç bir duygu hissetmdim arkadaşalr bide kızmı erkekmi daha anlamadım bir kız diyorlar bir erkek erkek olsa daha çok oynar kız ağır olur derler doğrumu ilk bebeğim daha 27 yaşındayım mersinden katılıyom yardımcı olup bilgilendirirmisiniz kız geçmi belli oluyo

ben hissedemiyom daha 18 haftalığım hiç oynamıyor kızmı erkekmi daha bilmiyorum ya bi kız bi erkek diyorlar

Canım panik yapma bende 18 haftamdayım. Bebeğim erkek, ara ara batmaların dışında hareketlerini hissetmiyorum şimdilik.Gayet normal merak etme.İlk gebeliklerde 22 haftaya kadar hiseetmemen normalmiş.Cinsiyette benim 12. haftada doktor %70 erkek dedi,en son kontrolde %99 erkek dedi.26. haftada kızının cinsyetini öğrenen ark var.Kız bebek geç öğreniliyor.

çok şükür sonunda bugün oturdu cinsiyetimiz bi kız bi erkek diyorlardı sonunda erkek çıktı hayırlısıyla 20 haftamda netleşti sonradan kıza dönmezlerse

benim ilk gebeligimde kizimin cinsiyetini 14 haftalik ögrendim bu ikinici gebeligim ikincisi de kiz ve onu da 15 haftalik ögrendim.bu arada gecen haftalarda cok stressli bi dönem gecirdim.kizim amaliyat oldu ve ben hamilelik hormonlarindan ve üzüntüden kendimi yedim bitirdim o yüzden karnimda bebegimi artik hissetmiyorum korkusuna kapildim ama allahima bin sükür simdi daha sert bi sekilde hissettiriyo kendini cnm benim.kizlarim iyi olsunlarda baska hic bisey istemem bu dünyada.

benimde ilk hamileliğim. ilk 20. haftamda bebeğimi hissetmeye başladım.
2 hafta artarak hareketler devam etti.
23 haftada renkli ultrason çektirdikten sonra bebeğin hareketleri azalmaya başladı.
defalarca doktora gittim Allah'a şükür bir sorun yok ama bu durum beni çok rahatsız ediyor.
günde ya 1 kere yada hiç hissetmiyorum.
onu hissetmek o kadar güzeldiki, hissetmeyi özledim(
1 ayda 1,5 kg aldım dr çok kilo aldım diye hissedemiyor olabileceğimi söyledi.
5,5 aylık hamileyim ayda 1,5 kg çok değil bence ((

doktorun çok tuhafmış ben ayda 4-5 kılo aldıım 1,5 mu çokmuuş. neyse ben de 20. haftada 2 gün falan pıt pıt hissettim sonra durdu aralarda hiç hisswedemedim endişelendim üzüldüm ama 22. haftada düzene girdi şimdi 25teyim belli aralıklarla oynuyorr miniğim göbişimi hoplatıyorr arada ama ben hareketli olduğumda o da hareket etmiyor yada ediyorsa da anlaşılamıyor.

yanii bebeğin bu zamanlardaki hareketleri tutarsız olabilirmiş endişelenme canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…