Balık Burcu 20 Şubat - 20 Mart 2013 balık burcu yorumu

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.217
193
“Hayallerinizi frenleyin ve öz eleştiri yapın”

Burcunuzda önemli gelişmeler olacak. Yaz aylarında oluşacak olan büyük su üçgeni yani bu astrolojik olumlu konum bir dizi olay getirecek. Bu tür bir konum aynı zamanda da uyum getirir, yararlı olacaktır ama daha önemlisi diğer gezegenlerle olan birliktelikleri kolaylaştırır. Akrep’teki Satürn bu olumlu açnın ilk aşamasını Ekim 2012’de Balık’aki Neptün’le gerçekleştirdi.

Ikincisini 11 Haziran’da ve üçüncüsünü 19 Temmuz tekrarladı. Satürn gerçekleri sunarken, Neptün hayalleri ve rüyaları getirerek herşeyi dengeledi ve sizin için artık koşullar ve alt yapı iyi ve de sağlam ama yine de dikkatli olun! Çünkü duygusal tepkiler bu dönemde abartılı olabilir hatta duygusal tepkilerinizle içine bir mistik deneyim karışabilir. Hayallerinizin alıp başını gitmesine hatta vahşileşmesine izin vermeyin, bu sizi olmadığınız kadar idealist yapabilir. Yeni yılda arzularınız tatmin edilmeli ama daha düzenlenmeli hatta disipline sokulmalıdır.

Olmazsa bir terapiste danışın. Eski anılarınız duygusal patlamalara neden olabilir, bunlar yüzeye çıkabilirler ve bazıları aile üyeleri ile çatışmanıza neden olabilirler. Bu arada yemeye ve içmeye dikkat edin çünkü 2013’de obezite işaretleri size yakın görünüyorlar. Çatışmalar uzun sürmeyebilir ama sonra uzun bir süre için kafanızda bir iz bırakabilirler. Sorunlar ne olursa olsunlar, kişisel gelişim metodları sıkıntıların giderilmesine yardımcı olabilirler. Ayrıca, kendini kontrol etme gücünü de arttırmanız endişeler ile başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

2013’DE…

Sıcak sayılar: 12-22-36-45
Doğum taşları: Aquamarin, kantaşı
Sıcak renkler: siyah, yeşil, lavanta, beyaz, sedef beyazı
Gezegen: Neptün
Uyumlu burçlar: Yengeç, Boğa, Akrep, Oğlak
Uyumsuz burçlar: Koç, Yay, Terazi
Kişisel gelişim: herşeyin aslını ve başlangıcını öğrenmek
Zaaflar: değerinin bilinmesi ve takdir edilmesi
Uygun işler: tıbbi konular ve eczacılık
Enerji: Yin
Sağlık: ayaklar, lenf sistemi, karaciğer

2013 AYLIK BURÇLAR
Ocak

Balık Burcu’nun öz gezegeni olan Neptün bütün bir yıl süresince burcunuzda olacak, ayrıca bu ay Mars 3-28 Ocak arasında burcunuzda. Elbette ki hep duygusal olacaksınız, zaten öylesiniz ama Neptün de işin cabası. Birisiniz. Hayırseverlik ve merhamet duygularınız hep gelişme halinde olacaktır. Zihinsel hassasiyetiniz yüksek, bu bazen zeka karışıklığına neden olabilir. Dini konulara ve ruhsal öğretilere düşkün olacaksınız. Buna karşın görüşleriniz tahmin edilmeyecek veya anlaşılamayacaktır. Tutucu fikirlere ve uygulamalara isyan edeceksiniz ama kendiniz tutucu ya da fanatik olabilirsiniz. Yeni yılın ilk haftasında özellikle de kalbi boş Balıklar'a müjde var. Yeni tanışmaların ve birlikteliklerin yoğunluğu artıyor. Kalıcı bir ilişki çıkabilir. Zorlukları hırs ve gayretle aşıyor, bazı yeni atılımlar gerçekleştirebiliyorsunuz. Yeni bir iş teklifi alabilirsiniz. Yanlız bu teklife bir cevap vermeden önce iyice düşünmelisiniz. Çünkü sizden yararlanmak isteyen kimseler olabilirler.

Şubat

Güneş 19-28 Şubat arasında, retroda olan Merkür 6 Şubat’ta geliyor ve 24 Şubat’ta retroya giriyor. Iş ve para konusunda biraz daha gayret göstermek yetecektir. Aşk konularında ise bu ayın sonunda hareketlilik daha da artacak. Biraz da şansınızın desteği ile düşündüğünüz kimseyi elde edebilirsiniz. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Bu ay önemli bazı ev eşyaları almak veya onarımlar için kişisel isteklerden vazgeçmeniz gerekebilir. Fazla borç altına girmemeye özen göstermelisiniz, yine bu dönem içinde sevgi ihtiyacınız çok artacak, buna kimse yetişemeyecektir, kimseyi suçlamayın

Mart

Çok hareketli bir ay. Güneş 1-21 Mart arasında, Venüs 1-22 Mart arasında, Mars 2-13 Mart arasında sizinle, Merkür ise 18 Mart’ta retrodan çıkıyor. Bu ay her türlü sorunun en aza indiği ve devam eden aksaklıkların çözüm bulduğu bir devre olacaktır. Aile ve iş yaşamında gelişebilecek ani sorunlar da kendiliğinden çözüme kavuşacaklar. Bu dönem her türlü konuda yenilikler ve değişiklikler düşünebilirsiniz. Hatta bunların çoğunu da gerçekleştirme fırsatı yakalayacaksınız. Belki de kendinizi tamamen yenilenmiş hissedeceksiniz. Bu gelişmelerin dışında yakın dostlardan birisinin evlilik veya nişan davetine katılabilirsiniz. Bu tür mutlu anlar yoğunluk kazanacak. değişik kutlamalar ve davetler sosyal yönden sizi hareketlendirecektir. Çok eski bir dosttan sevindirici bir haber alacaksınız. Belki de bu haberin ardından ilginç bir buluşma gelebilir.

Nisan

Merkür ayın 14’üne kadar sizinle. İlişkilerde gerçekci olmayan beklentiler güdebilir veya aldatmaya kalkışabilirsiniz. Kendi değerinizin farkındasınız ve başkalarının değerini de anlayabiliyorsunuz. Becerikli olacaksınız, olayların ilerlemesi zor olabilir fakat kontrol sizde olacak. Gizemli konulara merakınız artacak. Size benzer insanlarn arayacaksınız. Bu ayın ilk on günü oldukça yoğun ve hızlı olacaktır. Yeniliklerin aniden ortaya çıkışlarına karşı psikolojik yönden direnebilir ve sinirlenebilirsiniz. Gelişmelerin hızına ayak uyduramadığınız için öncelikle olaylar hoş olmayan süprizler gibi gelebilir. Hatta tepkilerinizin gergin ve sinirli olacağını söylenebilir.

Mayıs

Bu ay içinde bazı yakın dostlar ile aranızda çıkabilecek tatsızlıklara karşı uyanık olmalısınız. Değişik olaylar sizi sıkıştırabilir. Fakat cesaretiniz bu dönemde size destek verecektir. Yanlız bu dönemde sezgisel yanınızın zayıflığını hissedeceksiniz. Çünkü bazı kararlarınızda hatalı olduğunuzu uygulamalarda göreceksiniz. Ayın üçüncü haftasında, iş veya maddi konularda oluşabilecek yenilikler ve gelişmeler sizi şaşırtabilir. Bu tür ani olaylar, değişik süprizleri de beraberinde getirecektir. Genelde baktığımızda bu dönem yaşamın değiştiği ve kendinize yeni bir düzen kurma ortamını yakalayabildiğiniz bir devre olacaktır. Hatta bu konuda önemli bir karar vermek zorunda bile kalabilirsiniz. Eğer bu karar iş konusunda ise, düşündüğünüzden de önemli olacaktır. Gelişmelerin büyüsüne kapılan yakınlarınızın sizi hızlı karar vermeye zorlamalarına kulak asmayın ve bekleyip, gözleyin.

Haziran

Ve Neptün ayın 8’inde retroya giriyor. Bu önemli bir astro değişim olacak ama tabii ki herkesin kendi horoskobunda farklı etkiler yaratacaktır. Daha sezgisel ve hassas olacaksınız, daha sabırlı ve dikkatlisiniz, daha sempatik ve çekici bir dış görünüşünüz var. Daha içe dönük ve duygusalsınız. Rüyalarınız çok zenginleşecek, romantik davranışlarınız karşı cinsi daha çok çekmenize neden olacak. Alışılmışın dışında ilgi alanlarınız olabilir. Kararsız davranışlarınız eskisi kadar göze batmayacak, az fakat öz konuşmayı tercih edeceksiniz. Değişik bir adalet anlayışınız olacak, zaman zaman katı ve yargılayıcı olarak ortaya çıkacaksınız. Pişmanlık duyacağınız bir şeyi yapmak istemediğiniz için çok daha dikkatli kararlar vereceksiniz. Sanata olan ilginiz artacak. Çok önemli kararlar alma zamanlarındasınız.

Temmuz

Temmuz ayı da Haziran ayı gibi geçecek. Sezgileriniz güçlü fakat zihinsel yönden tembel olabilirsiniz. Kardeşlerle ilgili önemli, üzücü ve ciddi birn sorun yaşayabilirsiniz. Organize oluncaya kadar öğrendiklerinizi değerlendirmeniz zordur. Bu ay bazı hareketleriniz başka insanlara garip ve anlaşılmaz gelebilir. Anlaşılması zor olan davranışlar gösterebilirsiniz fakat bunlar kısa sürer. Bu kısıtlı etkileri biraz daha açarsak, maddi ve manevi açıdan elinizdeki değerlerin size yetmemesi sizi yeniliklere ve yeni ilişkilere sürükleyecektir. Ayrıca bunun yanında materyal hırsınız oldukça yoğun görülüyor. Hatta öyle ki bazı kimseler sizden bu konuda çekinir hale gelebilirler. Fakat bazı dostlarınıza, elinizdeki imkanları göstermek için hoş süprizler yapabilirsiniz. Ama tabii ki bu davranışlarınız garipsenecektir.

Ağustos

Bu ay birazcık daha hareketli, değer verdiğiniz şeyleri korumalısınız, fark etmeden onları kaybedebilirsiniz. Maddi konuları düzenli tutmakta zorluk çekeceksiniz. Öncelikleri belirlemede de güçlük çekebilirsiniz. Eğer varsa birlikte olduğunuz kimsenin ailevi sorunları sona erecektir. Böylelikle eski neşesi ve morali geri gelecek. Beraber hoş vakit geçirebilirsiniz. Aile içindeki yaşlı kimselerle mal veya eşya ile ilgili bir tartışmaya girebilirsiniz. Onlarla aranızda tatsızlıklar çıkacaktır. Bu günlerde imkansız ve uygulama ihtimali olmayanı fikirler üretiyorsunuz. Maddi varlığınız ve geliriniz ani değişikliklerden etkilenebilir. Bir an hasis olabilir ama aniden bol para harcayabilirsiniz. Kişisel özgürlüklere ve arkadaşlıklaraa değer vereceksiniz.

Eylül

Ayın sonuna doğru olaylar kontroldan çıkıyor. Ama önemli değil, ufak tatsızlıklar canınızın sıkılmasına neden olabilir. Ama genelde gelişmeler kötü değil. Geçen haftaların yorgunluğunu ve bitkinliğini üzerinizde hissedeceksiniz. Bununla beraber sağlık açısından daha sakin bir döneme girdiğinzi söylenebilir. Gezegen ilişkilerine gelince; Venüs/Uranüs ilişkisi olumlu geçecek; ilişkilerinizde takındığınız olumlu tavırlar karşınızdakileri iyi anladığınız hissini verecektir. Eylem veya konuşmalarınızda çok açık ve anlaşılır olacak ve şartlandırmalara girmeyeceksiniz. ; Size yardım etmek isteyen dostlarınızdan uzaklaşma eğiliminde olanlar çıkabilir. Bu devreyi en az zararla atlatmak istiyorsaızn ilişkilerinizi mümkün olduğunca ertelemeniz ve kendi uğraşlarınıza veya güncel yaşama dönmeniz gerekecek. İş hayatında bazı aksaklıklara neden olacak tutumlar gösterebilirsiniz

Ekim

Fiziksel gücünüzü yeniden hissediyorsunuz. Hatta aşırı bir enerji yoğunluğu hissedebilirsiniz. Bu enerji yoğunluğunu üstünüzden atabilmeniz için değişik yöntemler kullanmak isteyebilirsiniz, bir deneyin. Bunun yanında ortaya çıkan tensel arzuların yoğunluğunu kontrol etmeniz gerekebilir. Zihinsel anlamda ise, güçlü ve aktifsiniz. Bu da sizi girişimlerinizde faal ve verimli yapacaktır. Yanlız bu kısa dönemde çevrenizdeki insanlara daha anlayışlı olmanız gerekecektir. Ve hala aceleciliğinizden hiç bir şey kaybetmediniz. Ay etkisindesiniz yani duygusalsınız, gerçekleri görmekte hatta kabul etmekte güçlük çekeceksiniz, Kuvvetli bir hayal gücünüz var. Romantik ve idealistsiniz. Başkaları sizi kolay incitebilir. Hiç olmadık anlarda utangaç ve heyecanlısınız. Aşk ilişkilerinde kendinizi daha fazla düşünmeniz, sevdiğinizle aranızdaki olumlu diyaloğu bozabilir. Tüm bu gelişmeler sizin rahatlık duygunuzun sürmesinden kaynaklanıyor, belki de bir süre sorumluluktan uzak bir tatil veya gezi yapmak bu tür duyguların azalmasına ve kendinizi toparlamana neden olabilir.

Kasım

Bu ayın 13’ünde Neptün retrosu sona eriyor. Artık denizler duruluyor ve sakinleşiyor. Ayın genelinde, sıkıcı ayrıntılardan ve gereksiz tekrarlamalardan nefret edeceksiniz. Fikirleriniz aniden değişebilirler. Bu dönemde de aceleciliğiniz gündemde olacak. Yine bu dönemde zihinsel yönden güçlü olmanıza rağmen konuşma ortamlarında bazı sıkıntılar çekebilirsiniz. Hatta kendinizi ifade eksikliği dahi görülebilir. Bu nedenle hem ikili ilişkilere, hem de iş ilişkilerine dikkat etmelisiizn. Bu ay, ayrıca sevdiğiniz kimseyle aranızda geçecek tartışmanın havasını yumuşatmak için uygun, ona önem verdiğinizi hissettirmeniz yeterli olacaktır. Kış aylarında olaylar yeniden sizin istediğiniz gibi akacaktır. bir mal alımı için bir dosta veya dostlarınğza arkanzıı dönüyorsunuz. Yanlız bu hırsın uzun sürmesi halinde kırdığınız dostlarla yüz yüze kalmak zorunda olduğununuzu şimdiden bilmeniz iyi olacaktır.

Aralık

Duygusallığınız yüzünden çevrenizle her zamankinden daha çok ilgilenecek ve yardımsever olacaksınız. İç sorunlarınızı ikinci plana iteceksiniz. Bu da problemlerin çözümünü geciktirecek. Bu devrede daha çok dışadönüksünüz. Ama bu dışa açılma yaratıcılığınızı ve yeteneklerinizi de kısıtlayabilir. Bununla birlikte sezgileriniz kısacası altıncı duyunuz bir hayli gelişecek. Ama bu sizi olumlu yönden çok olumsuz etkileyebilir. İsteksiz ve tembel olabilirsiniz.. Bu da verimini bir hayli düşürecektir. Kısa sürede toparlanmanızı ıtavsiye ederim. Yaşadıklarınız doğrultusunda davranışlarınızda ve karakterinizde bazı değişikliklerin olduğunu göreceksinsiniz.. Bunları kabul etmeniz bir hayli zor olabilir. Fakat daha verimli olduğunuzu görünce, daha kolay kabul edeceksiniz.

hürriyet
 
X