• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

selam kızlar yeniden sahalara döndüm :) bebiş yok, iyi ki yok çok ağır ilaçlar kullandım çünkü..haplarım bitti ama hala şikayetlerim bitmedi. 3 hafta oluyor hala hemen her gün ateşleniyorum vücudum kırılıyor, bugün kontrole gitmem lazımdı ama hiç halim yok evden çıkmaya.. 3 haftadır doğru düzgün çalışamıyorum. bugün zor bela ev işlerimi bitirdim ve şimdi başlayacağım çalışmaya...bu hafta sonu da bi dersaneye yazılmayı düşünüyorum ama o kadar çok dersane var ki hangisine gitsem karar veremedim. dersane seçerken neyi baz alayım ? görüşmeye gittiğimde neler sorayım bi fikir verir misiniz arkadaşlar?

geçmiş olsun canım noldu hayırdır
eğer büyükşehirdeysen dersane seçerken şube olmasına dikkat et
yani isim hakkı değilde şube olsun
şube dersaneler merkeze bağlıdır, daha disiplinlidir çünkü

ahh sorma 5 saatlik yoldan geldiler ama ne kadar kalcaklar bilmiyorumki
kızlar biz haftaya salı günü eşimle şehir dışına gitcez
eşime desemde o günde annesigili gönderse mantıklı değilmi
10 gün kalmış olacaklar
aaa yeter ama dimi :1:
iyi de nasıl desem bilemiyorumki

Finger'cim, canım sen eşine desen de eşin annesigile nasıl diyecek? biz haftaya gidiyoruz siz de bizden gidin diyemez ki, onların düşünceli olması lazım bu noktada. benim kayınvaldemler bana yarım saatlik uzaklıkta, evleneli 1,5 sene oluyor neredeyse ve sadece 3 defa geldiler bize. rahatsız ederiz diye gelmiyorlar siz istediğiniz zaman bize gelin diyorlar, çok düşünceliler şükürler olsun ki. çok sert olmamak koşuluyla hareketlerinle belli edebilirsin biraz, yemeğini falan yapıp işlerini bitirip ders çalışmak için izin ister odana çekilirsin onlar da bu kız yoğun çok durmayalım derler heralde, yani inş. derler :)
canım , bütün solunum yollarım enfeksiyon kapmış benim , iki doktora gittim. ilkinin verdiği ilaçlar hiiççç fayda etmedi daha da ilerlemiş hatta , ikincisinin verdikleri fayda etti ama geçmedi bir türlü. sağlam olduğum günleri özledim valla...

Sedefcim, istanbulda oturuyorum canım ,izmirde değil. isim yapmış çok dersane var, yediiklimin namını çok duydum ama bana uzak kalıyor biraz. beyaz kalem, fem, murat ve ismi duyulmamış bikaç dersane daha var hafta sonu hepsiyle görüşmek istiyorum kafama yatana giderim artık, ama dediğin gibi iş bende bitiyor..

Nurtuba'cım sağ ol canım tavsiyelerin için, dediklerini dikkate alacağım ama yine iş bende bitiyor tabii..

Kızlar bir de ben en çok yeni gelen karşı komşum yüzünden evden dışarı ders çalışabileceğim bi yere atmak istiyorum kendimi. Bakın mesela bugün de tam dersin başına oturdum kapı çaldı gel kahve içelim ya da ben sana geleyim diye.. karşıma yeni geldi 60lı yaşlarında ama çok bakımlı, hanımefendi dul bir teyze , yalnız yaşıyor. elbette komşuluk önemli gidip geleceğiz ama ben evde boş boş oturan biri değilim ki..inanın artık kapı çalacak diye korkar oldum. bana bi akıl verin noolur ???

her seferinde ders çalıştığımı dile getiriyorum üzerine bastıra bastıra ama gelmek isteyene de gelme diyemem ki.. neyse işte bugün de geldi kahve de yoktu evde çay koymuştum ki alt komşum aradı gel kahve içiyoruz komşularla dedi,teyzeyi de al getir dedi. Allah'tan böyle bir şey oldu aşağı indik kahve içip biraz sohbet ettikten sonra ben hemen kalktım. o teyze benle birlikte kalktı kapılarımızın önüne geldik ki eşin gelene kadar gel oturalım dedi. ben de yalan söylemek zorunda kaldım ve eşim erken gelecek yemeğim yok daha dedim. halbu ki bugün mesaiye kalacak benim kociş. ders çalışacağım falan desem aman olsun gel otur biraz diyor napayım yalan söylemek zorunda bırakıyor beni :50:

ay ben de öyle pat pat laf söyleyebilen bi insan değilim ki şekerlerim. mesela benim bi akrabam var, yeni evlendi, komşularıyla bi iki görüşmüşler sonra kız demiş ki " ben öyle gelip gitmeyi sevmem" demiş sınırını koymuş. bu biraz ağır bi laf ben böyle bir şey diyip kıramam karşımdakini, ne yapsam bilemedim. anneme diyorum böyle böyle diye, diyor ki " açmayıver sen de her seferinde kapıyı" :1: öyle de olur mu ayol :1: bu yüzden dersaneye yazılıp akşama kadar etütlere kalmak istiyorum yani, yoruldum sürekli zil çalmasından. bakın bugün de akşam oldu ve ben azcık bi soru çözebildim sadece :50: ooooooooooooooooffffffffffffffff !!!!! :26:
ay kızlaaarr iyi ki var bu kulüp, bu söylediklerimiz dinen dedikoduya da girmiyor, çünkü kimse tanımıyor beni ve komşumu. günaha girmeden dedikodu yapabileceğimiz tek yer burası sanırım. kabul ediyorum , her anlamda kötü bir şey belki böyle konuşmak ama ne yapayım çatlayıvereceğim söylemezsem!!!!! :1:

Son düzenleme:
Kızlar bir de ben en çok yeni gelen karşı komşum yüzünden evden dışarı ders çalışabileceğim bi yere atmak istiyorum kendimi. Bakın mesela bugün de tam dersin başına oturdum kapı çaldı gel kahve içelim ya da ben sana geleyim diye.. karşıma yeni geldi 60lı yaşlarında ama çok bakımlı, hanımefendi dul bir teyze , yalnız yaşıyor. elbette komşuluk önemli gidip geleceğiz ama ben evde boş boş oturan biri değilim ki..inanın artık kapı çalacak diye korkar oldum. bana bi akıl verin noolur ???

her seferinde ders çalıştığımı dile getiriyorum üzerine bastıra bastıra ama gelmek isteyene de gelme diyemem ki.. neyse işte bugün de geldi kahve de yoktu evde çay koymuştum ki alt komşum aradı gel kahve içiyoruz komşularla dedi,teyzeyi de al getir dedi. Allah'tan böyle bir şey oldu aşağı indik kahve içip biraz sohbet ettikten sonra ben hemen kalktım. o teyze benle birlikte kalktı kapılarımızın önüne geldik ki eşin gelene kadar gel oturalım dedi. ben de yalan söylemek zorunda kaldım ve eşim erken gelecek yemeğim yok daha dedim. halbu ki bugün mesaiye kalacak benim kociş. ders çalışacağım falan desem aman olsun gel otur biraz diyor napayım yalan söylemek zorunda bırakıyor beni :50:

ay ben de öyle pat pat laf söyleyebilen bi insan değilim ki şekerlerim. mesela benim bi akrabam var, yeni evlendi, komşularıyla bi iki görüşmüşler sonra kız demiş ki " ben öyle gelip gitmeyi sevmem" demiş sınırını koymuş. bu biraz ağır bi laf ben böyle bir şey diyip kıramam karşımdakini, ne yapsam bilemedim. anneme diyorum böyle böyle diye, diyor ki " açmayıver sen de her seferinde kapıyı" :1: öyle de olur mu ayol :1: bu yüzden dersaneye yazılıp akşama kadar etütlere kalmak istiyorum yani, yoruldum sürekli zil çalmasından. bakın bugün de akşam oldu ve ben azcık bi soru çözebildim sadece :50: ooooooooooooooooffffffffffffffff !!!!! :26:
ay kızlaaarr iyi ki var bu kulüp, bu söylediklerimiz dinen dedikoduya da girmiyor, çünkü kimse tanımıyor beni ve komşumu. günaha girmeden dedikodu yapabileceğimiz tek yer burası sanırım. kabul ediyorum , her anlamda kötü bir şey belki böyle konuşmak ama ne yapayım çatlayıvereceğim söylemezsem!!!!! :1:

ben annene katılıyorum:1: hani açık bir dille söyleyemeyeceksen kapıyı açma tamam biliyorum güzel bir davranış değil ama sınava çalışmak şu an senin için daha önemli o günün sonunda eminim ki kendini yemişsindir kaç soru çözerdim, konu çalışırdım diye kendimden biliyorum boşa geçen saatlerimde vicdan azabı yaşıyorum resmen:5:anladığım kadarıyla komşun durumun öneminden pek haberdar değil öyle çat çat söyleme de mesela "Bu konuyu bugün bitirmem lazım. Yetiştirmem gereken çok şey var.." gibisinden cümleler kur hem yalanda değil yani:31:

tssunadem yazdıklarını daha en başında okurken bile aklıma annenin dediği geldi, bence de kapıyı açma. ama şöyle bi durum da var. mesela zile bastı açmadın diyelim, sonra acil bi işin çıktı ve evden çıkmak zorunda kaldım. ve ta tamm karşı komşun ya bunu görürse, eyvahlar olsunnn. o zaman demez mi ''kız az önce evde yoktun şimdi evden çıkıyosun'' diye. aslında teyzecik de anlıyamaz seni, kötü bi niyeti yoktur eminim ama sınavın ciddiyetini bilmiyodur. şu ara tatilde teyzoşum bizdeydi, onlar salonda otururken ben odamda ders çalışmaya çalışıyodum. teyzoş da hep benim odaya gelip bana ''hadi salona gel çay içelim 2 lafı üstüste koyalım'' diyodu. ''çalışmam lazım'' dediğimde de, ''ama sen yanlış yapıyosun ki, temmuza kadar bu çalıştıklarını unutursun, haziranda çalış 1 ay önceden daha mantıklı'' diyodu :52: bence sen laf arasına sokuşturma da al karşına kpss nin senin için ne kadar ciddi bi süreç olduğunu bu aylarda senin için 1 saatin bile ne kadar önemli olduğunu söyle. olmadı gününün 1 saatini kahve içirmeye ayır o teyzecikle. hem kafan dinlenmiş olur, kahve de insanı dinçleştirir, 1 saat derslerden ara vermek iyi gelir, hem teyzecik mutlu olur. ama bunu her gün yapamazsın sonuçta evlisin ev işlerin var. teyzeciğe anlat sen durumunu, haftanın 3-4 günü bu şekilde yaparsınız, o da yettirsin kendine bu kadarını :1:

kızlar bugün deneme çözdüm. haftasonu olan bi denemeydi de haftasonu ben dershanede kalmadığımdan eve almıştım anca çözdüm :1: bu konu tarama denemesiydi, yani işlediğimiz konulardan. cevapları kontrol ettim aslında fena değil, bakalım puan nasıl gelicek, 60 gkgy 60 eğitim sorusu olduğundan puanı hesaplayamadım. kızlar tg denemeleri kötü geliyo konu tarama denemeleri iyi geliyo, bu normal bişey dimi, sonuçta önemli olan gördüğüm bildiğim konulardan yanlış yapmamak.

kızlar herkes bu aralar dertli bakıyorum kimi kayınvalidesinden kimi komşusundan bende sağlıktan yana derttliyim:50:b12eksikliğim sınırın çok altındaydı zaten ama ben bir türlü tedaviye başlamıyordum (üşengeçlik ve iğne korkusu:18:)sonra demir eksikliğide sınırın oldukça altında onda da hap mide bulantısı yapıyor diye içmiyordum ve birde sistit olmuşum tuvalete kitap koysam daha çok çalışırım o kadar çok gidiyorum yani kızlar çok fena bir şey bu:43:sık gitmenin yanında yanma da oluyor mutlaka yaşamışsınızdır neyse tüm bunlara daha fazla dayanamadım ve 1 ay önce yaptırdığım tahilleri doktora gösterdim o da yazdı bir sürü ilaç bende 1 haftadır kullanıyorum 3 gündür çok halsizdim artık sonuna mı geldi ne hiç halim yoktu ders çalışmayı bırakın yemek yemeğe mecalim yoktu keşke üşenmeyip daha önceden gitseydim şimdi 1 ay daha bitkin olucam anca 1 aydan sonra etkisini göstermeye başlar ilaçlar aman kızlar ihmal etmeyin hakikaten yemenize içmenize ilacınıza önem verin, sağlıklıyken anlaşılmıyorda kıymeti kötü olunca mumla arıyorsun

ayy tsunade okurken içim şişti valla
ne bu dertlerimiz yahu
ama annen haklı her defasında açmak zorunda değilsin
uyuyor olabilirsin,banyoda olabilirsin, ağda yapıyor olabilirsin :37:
herkese hesap vermek zorunda değilsinki
bende burda yeniyim lojmanda herkes gelmek gitmek istiyor ama biliyorlar ders çalıştığımı herkese gidemiyorum
ders çalışıyorum diyip reddediyorum
hayır demeyi bilmek lazım

benim konuya gelince haklısın onların düşünmesi lazım
bilmiyorum bakalım nolcak, eşimde nasıl diyecek hadi hayırlısı
ders çalıştığımı da biliyorlar ama konsantre olup tam doyumlu çalışamıyorumki
bugün pg den sadece bir ünite bitirdim birazda kitap okudum okadar
ne olursa olsun 10 gün de yeter yani sıkıldım
benimde kendimce bir düzenim var onların düşünceli olması lazım
sen çok şanslıymışsın bu konuda
keşke her konuda anlaşabileceğim insanlar olsaydı da kalsalardı ama yok değiller de
çektiğim sıkıntıları da topikden kızlar biliyor
sen de anlarsın eğer temizlik konusunda da uyuşamıyorsanız fazla bir arada yaşayamıyorsunuz

kpss hayali çok geçmiş olsun canım. evet sağlıklı ve dinç olmak gibisi yok 3 haftadır kendime gelemedim ben de bir türlü. uyuşuk uyuşuk dolanıyorum evde. bebiş düşündüğüm için kilo vereyim azcık daha dedim, zaten kilom normal hatta zayıfsın kilo al der kaynanam falan ama ben anormalim kilo korkum vardır hep. yemedim içmedim sonra da vücut direncim düştü , şimdi de miskinleri oynuyorum resmen. kesinlikkle can boğazdan geliyor çok iyi beslenin kızlar. o kadar hasta oldum ama eşim dipcik gibi hiç ona bulaşmadı hastalık deli gibi yer çünkü...umarım en kısa zamanda kendine gelirsin tatlım..

sedefim ben de öyle düşündüm yani kapıyı açmam; ama Allah cezamı verir kapıda karşılaşırm rezil olurum dediğin gibi, sonra da durumu hiç toparlayamam bir daha...evet çok tatlı iyi bir teyze , kötü niyetli hiç değil, yazık canı sıkılıyor onun da ama durumumu ne kadar anlatmak istesem de anlamıyor ki beni tatlım. hava güzel hadi çarşıya çıkalım, evin yanındaki avm'ye gidelim falan diyor. benim fellik fellik gezecek zamanım yok ki. hafta sonu eşimle geziyorum zaten bi de hafta içi gezersem ne zaman çalışayım. anlayamıyorlar canım anlayamıyorlar dediğin gibi, amaaan daha çok varmış kız çalışırsın diyorlar. bilmiyorlar ki en az 12 dersi en ince ayrıntısına kadar hatmetmemiz gerektiğini..bir de sadece bir saat otursak tamam diyeceğim şikayet etmeyeceğim ama oturunca da kalkılmıyor ki öyle, mesela bana gelince nasıl git diyeyim. ya da ona gidince kalkacak oluyorum bir şeyler getiriyor ye iç falan diye uğraşıyor. çok tatlı bir kadın, onun arkasından bunları yazarken bile çok vicdan azabı çekiyorum ama ders çalışamayınca deli oluyorum. eylül ayı gelecek ve kredi borcunu öde diyecek devlet baba. kendim ödemeliyim onu, güzel güzel öğrenciler yetiştirmeliyim. bunlar için de ev hanımı misali komşuculuk yapmamalıyım her gün :50:

kitapseli'm dediğim gibi ne kadar konunun önemini vurgulamaya çalışsam da anlayamıyor ki..bir de hazırlık yapıp çağırıyor gitmesem ayıp olur bu sefer, e bana gelecek olunca da " ders çalışıyorum kabul edemem" de diyemiyorum...bu yaşıma kadar insanları kırmamak için hep kendimden ödün vermişimdir, ama hiçbir zaman da benim için benim kadar kendinden ödün verene rastlamadım...neyse, balık bilmezse halık bilir diyor ya ecdad, o misal olsun bizimki de...

ayy tsunade okurken içim şişti valla
ne bu dertlerimiz yahu
ama annen haklı her defasında açmak zorunda değilsin
uyuyor olabilirsin,banyoda olabilirsin, ağda yapıyor olabilirsin :37:
herkese hesap vermek zorunda değilsinki
bende burda yeniyim lojmanda herkes gelmek gitmek istiyor ama biliyorlar ders çalıştığımı herkese gidemiyorum
ders çalışıyorum diyip reddediyorum
hayır demeyi bilmek lazım

benim konuya gelince haklısın onların düşünmesi lazım
bilmiyorum bakalım nolcak, eşimde nasıl diyecek hadi hayırlısı
ders çalıştığımı da biliyorlar ama konsantre olup tam doyumlu çalışamıyorumki
bugün pg den sadece bir ünite bitirdim birazda kitap okudum okadar
ne olursa olsun 10 gün de yeter yani sıkıldım
benimde kendimce bir düzenim var onların düşünceli olması lazım
sen çok şanslıymışsın bu konuda
keşke her konuda anlaşabileceğim insanlar olsaydı da kalsalardı ama yok değiller de
çektiğim sıkıntıları da topikden kızlar biliyor
sen de anlarsın eğer temizlik konusunda da uyuşamıyorsanız fazla bir arada yaşayamıyorsunuz

ay bilemedim ki şekerim herkes dertli. kpss yaklaştıkça türlü türlü dertler çıkıyor...kız bi de yeni evlisiniz, yeni evlilerin yanında bu kadar durulmaz ki, çok ayıp gerçekten. neyse canım, sen yine Allah rızası için onlara hizmet ediyorum, katlanıyorum falan diye düşün de sıkıntıların sevaba dönüşsün bari.temizlik noktasında seni yoruyorlarsa çokk kötü, bnm babannem de annemi deli eder bu yüzden senelerdir. tuvaletten çıkar ellerini yıkamaz ya da mutfağın lavabosuna tükürür vs vs... annem de çok çok titiz bi kadındır sinir hastası oldu bu yüzden, inş. giderler bi an evvel yaaa...
tatlım benim de komşularım gelmek istiyor bana 1 senedir hem de. geçen sene formasyon için şehir dışına gidiyordum her hafta o yüzden alamadım, bu sene eylül gibi çağırayım dedim onlar müsait olmadı. şimdi de ben hiç oralı olmuyorum dediğin gibi ne yapayım...sanırım bu gidişte annemin ve sizlerin sözünü dinleyip kapıyı açmayacağım :1:

kpsshayalim çok geçmiş olsunnnn. o iğnelerden vurunmalısın, benim annemde de vardı, haplar hem işine yaramamıştı hem de mide bulantısı yapıyodu, iğneye başladığında o kadar değişti ki anlatamam. en çok iğne işe yarıyor canım benim ihmal etme nolur

fingerim doğru diyosun anlaştıktan sonra başımızın üstünde yerleri vardır. onlar da bizim annemiz babamız olucak, yani senin olmuş kendi adıma konuştum :1: ama anlaşamadıktan sonra iki tarafın da birbirine eziyet çektirmesinin anlamı yok ki, onlar da rahat bıraksınlar seni daha fazla durmamaları gerektiğini anlasınlar. ya da eşin artık buna bi dur desin anlatsın durumu, bu devirde böyle şey yaşanması çok ayıp :19:

tssunadem yalnızlık çok zor diyolar hele ki yaşlılıkta, belli ki teyzecik sevmiş seni o yüzden sana sokulmuş ve seni kaybetmemeye çalışıyor, hatta sensiz günlerinin geçmiceğini bile düşünüyodur, ama keşke seni anlıyabilse. dediğim gibi daha ciddi bi konuşma yap. ben de insanlara hayır diyemem, bunu nasıl yaparsın bilemiyorum, çok zor ama bi yerde de demek lazım. ki evlisin, tahminime göre yeri gelir eşine bile zaman ayıramazsın. eşler anlayışlı olur ama şimdi sen o teyzeyle geçireceğin zamanda çalışmasan bile o zamanı eşinle değerlendirebilirsin vs vs.. kpss sürecinde olmayan kimse anlıyamaz bizi. geçen annem komşuya gitti, sen de gel diyo, daha kaç kere anlatıcam çalışmam gerektiğini bilmiyorum, dilimde tüy bitti. neyse gitti komşuya ordan beni arıyo, hadi gel diye, gelmicem dedim, ardından komşu aradı hadi bi kahve içeriz, falda bakarım hem nolcak 1 saatten.. :37: sanki biz istemiyoruz onlara karışmayı, sanki biz çay kahve içip muhabbetin dibine vurmayı istemiyoruz. etrafımda sevgilim dışında çalış diyen yok, ki annem bile biliyo ne kadar zorlu bi hayatım olduğunu ve atanmamın mecbur olduğunu o bile anlamıyo, mezun oluyosun ya boşver diyo, sanıyo ki mezun olmakla bitiyo her şey.. bizi bizden başka kimse anlıyamaz dostlar :ssz:

bu arada rehberliğe ve pg ye sorular yazdım kızlar bi bakarsanız sevinirim :6:

saolun kızlar vurduruyorum iğnelerimi ama çok korkunççç :43:çocuk gibiyim resmen:9:
komşusundan kaçmak için dersane düşünen arkadaşım sırf bu yüzden dersaneye kaydolma sakın birde şey yazmışsın bütün gün orda kendimi etüte veririm diye, hiç öyle olmuyor dersler bittikten sonra kafa kalmıyor eve gitmek istiyorsun biran önce eve gelincede o gün geçmiş bitmiş oluyor, hocaların peşinden sorularını sordurmak için koşturmanıda eklersen epey efor sarfediyorsun birde hocaların afraları var tabi ona yapacak bir şey yok köprüyü geçene kadarki muhabbet...

slm kızlar :3:

bende kpss zedelerdenim ... :37:

(85 üstü almam gerekli )

evde çalışıyorum ama derssaneye yazılmalıyım bilemiyorum.
şuan netlerim
gk-gy 85
eğitim 88 civarında...

alan hakkında bişi olmadığı için çalışmaya başladım.
konu eksiğimde yok sık sık deneme çözüyorum ama karasızlık yaşıyorum :31:

Son düzenleme:
ben geldim :3: sınavlar bitti iki gün tatil yaptım (günde 8 ,9 saat ders çalışınca kafamı boşaltmak zor oldu:1: ) ders çalışmaya hazırım artık :10: bırakıp giderken herkes çok verimli ders çalışıyordu okuduğuma göre şimdi çoğu arkadaşların engeli çıkmış inşallah sorunlarınız biter eski çalışma temponuza dönersiniz arkadaşlar :16:

slm kızlar :3:

bende kpss zedelerdenim ... :37:

(85 üstü almam gerekli )

evde çalışıyorum ama derssaneye yazılmalıyım bilemiyorum.
şuan netlerim
gk-gy 85
eğitim 88 civarında...

alan hakkında bişi olmadığı için çalışmaya başladım.
konu eksiğimde yok sık sık deneme çözüyorum ama karasızlık yaşıyorum :31:
hoşgeldin canım rumuzundan fencisin ya da biyolojicisin gibi geldi yanıldım mı yoksa:)netlerin güzel maşallah:nazar:darısı olmayanlara aminnnn

doğru tespit ama şu da bir gerçek fenciler bu forumu pek bilmiyorlar üni zamanımda 60 kişiden 55 kız olan sınıf arkadaşlarımın 1 tanesi bile duymamıştı burayı, tabi bizim gibi değil onlar bilim sitelerine giriyorlar:37:

doğru tespit ama şu da bir gerçek fenciler bu forumu pek bilmiyorlar üni zamanımda 60 kişiden 55 kız olan sınıf arkadaşlarımın 1 tanesi bile duymamıştı burayı, tabi bizim gibi değil onlar bilim sitelerine giriyorlar:37:

bu sözüne pek katılmıyorum çünkü bu siteye girmek (-) bişi değil ki :26:

şahsen ben bir fenci olarak güncel bilim sitelerini de takip ederim, haber sitelerini de bu tarz forumları da :ssz:

Back
X