• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

canlarım çok mu abartıyorum bilmiyorum ama içimde ona karşı bir sinir var dindiremedim...
bugün buluştuk dedimki benim alan sınavı için test almam lazım bir yerlere oturmadan onu halletsem
bizimkinin de neredeyse hiç çıkmadığı bir kırtasiye var arkadaşı orda çalışıyor
oraya gidelim orda vardır dedi gittik arkadaşı yoktu çalışan bayanlar vardı sadece
neyse yaprak testlerin olduğu yere geçtik kızın biri de geldi bizimle
hangisini alsam lys olsun ygs olsun falan böyle seçmeye çalışıyorum bizimkide onu al bunu al bunu yap bir havalanmalar haline girdi
onun seçtiği testlerin bazısını geri koydum istemedim hepsi ygs napcam lys de lazım diye
bizimki iyice bir efelendi bıraktığımı görünce al şunları Allahın cezası niye bırakıyorsun falan dedi
kız da orda güldü sinirlerim bozuldu ben de orda tepki gösterdim
aldım kasaya geldim kasadaki kız buna sırıtarak pasta sözünü unuttun mu dedi orada da bir kaynar su boşalması yaşadım
aldıklarımızın parasını bana ödetmedi çıktık neyse sinirden elim ayağım titriyordu
bir de ben çok sinirlendiğim zaman konuşamam kızlar susarım hep
sinirli olduğumu anladı naptım niye böylesin diye üstüme geldi bende
eve gitmek istediğimi söyledim eve bıraktı konuşamdım yani
şu saat oldu ne arama ne sorma var kızlar

pastayı falan geçtim de Allahın Cezası nedemek ya
ben sana Rabbimin verdiği lütufum desene!!
çok sinirlendim çok ..

cloştan öncede ben geldim heyooo nerdeki acep gelince kızayım ona :20:
kocama kazak giy baskısı yaparken geç kaldım canım ama dinlemedi gitti pis gıcık sinir şey işte şuan bi de nöbetçi üstelik akşamada burdayım anlıcan.bende akşama kadar soru akşam alan diyorum inş.

yemekli misafirim var canım
yemek ve temizlikle uğraşıyorum yoksa 4:30 da kalktım bi,de eşim yukarı birliğe gotürmek için kahvaltı istedi
mayalı puaça patates kızartması çakıstes salatası ve yumurta salatası yaptım
şimdide
yemekleri hazırlıyorum akşamdan zeytinyağlı barbunyayala zeytinyağlı fasulye yaptım
ana yemeğe de mantarlı tavuk pilav patates püresi düşünüyorum
çorbaya karar veremedim mercimek olmaz yeni içtik daha
bide az mı olmuş salatada yapacağım ama bir iki çeşit mezemi yapsam acaba
ne dersiniz hanımlar?

günaydın canlarım :16: gece baya geç yattım soru çözdüm falan
sabah kalkar kalmaz duş aldım kahvaltımı yaptım dersimin başına geçtim :10:
clementine ben en çok ona kırıldım pastaymış falan unuturum ama o iki kelimeyi zor unuturum çünkü böyle söyleyen bir insanın sevgisinden şüphe ederim

günaydın canlarım :16: gece baya geç yattım soru çözdüm falan
sabah kalkar kalmaz duş aldım kahvaltımı yaptım dersimin başına geçtim :10:
clementine ben en çok ona kırıldım pastaymış falan unuturum ama o iki kelimeyi zor unuturum çünkü böyle söyleyen bir insanın sevgisinden şüphe ederim

canım sevgisizlikden değil de densizlikten yapmış
aklı sıra kızlara artislik çok afedersin erkeklik yapacak
maçoyum goruntusu
akılsız oğlum senin kahrını hastalığını derdini nur tuba çekecek
elalemin kızlarına neyin artisliğini yapıyorsun
onları güldürüyorsun
sevmesine seviyordur da burnunun sürtülme zamanı gelmiş
sen niye arıyorsun kap telefonunu dondur faceni
2 gün bak nasıl kapında yatıyor..
( çok sinirlendim canım yanlış yada haddimi aşan bi kelime sarfettiysem affola)

canım sevgisizlikden değil de densizlikten yapmış
aklı sıra kızlara artislik çok afedersin erkeklik yapacak
maçoyum goruntusu
akılsız oğlum senin kahrını hastalığını derdini nur tuba çekecek
elalemin kızlarına neyin artisliğini yapıyorsun
onları güldürüyorsun
sevmesine seviyordur da burnunun sürtülme zamanı gelmiş
sen niye arıyorsun kap telefonunu dondur faceni
2 gün bak nasıl kapında yatıyor..
( çok sinirlendim canım yanlış yada haddimi aşan bi kelime sarfettiysem affola)

çok doğru yazmışsın canım her kelimede haklısın
şuan telim kapalı zaten akşam onunkinin kapalı olduğunu görünce kapattım bende

tubişim bizim burda ekek milletine 2 veriyosan bi vuracan derler inan çok dogru ben şuan kocama bile aynı politikayı uyguluyorum o bir sayınca sen iki sayarsan hemen çark ediyolar kapa telefonunu bi kaç gün kıvrandır sonrada agzına geleni say ayrıca sinirine yenilmemişsin ben olsan testler kafasında uçuşurdu o zaman kız kime gülecek görürdü artist :47:

yemekli misafirim var canım
yemek ve temizlikle uğraşıyorum yoksa 4:30 da kalktım bi,de eşim yukarı birliğe gotürmek için kahvaltı istedi
mayalı puaça patates kızartması çakıstes salatası ve yumurta salatası yaptım
şimdide
yemekleri hazırlıyorum akşamdan zeytinyağlı barbunyayala zeytinyağlı fasulye yaptım
ana yemeğe de mantarlı tavuk pilav patates püresi düşünüyorum
çorbaya karar veremedim mercimek olmaz yeni içtik daha
bide az mı olmuş salatada yapacağım ama bir iki çeşit mezemi yapsam acaba
ne dersiniz hanımlar?

ooo maaşşallah kız sana sabahtan beri yemek fabrikasına dönmüşsün :nazar::nazar::nazar:
çakıstes salatası ne kine anlamadım:44:
pilavla patates püresi bi arada gitmez tatlım ikisimnden birini yap bence çorbada yogurlu yayla çorbası yap içine haşlanmış nohutta koy pirincin yanı sıra güzel oluyo havuçlu yogurtlu meze yap istersen yanına iyi gider :56: kolay gelsin canım sana çok işin var çokk

hakkaten çakıstes nedir clementinecim
nur tubacım dirayetli ol arkadaşım çok sıkılırsa için buraya gel
topla bizi dertleşiriz
bırak o seni arasın, sonrada dişini göster ama
niloşcum doğru demiş
hakkaten bende öyle yapıyorum kız
bak onun bile atasözü varmış demekki
2 veriyorsan 1 vuracak
yoksa erkek milelti 3. 5.yi isterde gene de ne aldığını görmez

yarın bende akşam yemeğine misafir alcam bende sayim menümü
fikir olsun
şimdi öğleden sonra kuru biber ve patlican dolması yapcam, nohut koycam içine
bide düdüklüde pişirdim mi mmmm lokum gibi yumuşacık olur
pasta olarak tiramisu yapcam bugünden hazır pandispanyayla
malum vakit gitmesin
sonra yarın fırında çöp şiş yapcam, kuşbaşı et patlican biber vs.
çiğköfte alcaz eşimle, çok seviyoruz da söylemesi ayıp
o yüzden pilav tarzı yapmicam
yoğurt çorbası yapcam
çünkü bu hafta mayaladığım yoğurdum hiç tutmadı
tadı süt gibi cıvık olmuş, en iyi çorba olur bundan dedim
bide niloşun dediği gibi havuçlu yoğurt meze yapcam içine sarımsak ceviz mayonez vs. konulandan
gerçek adı taratormuş niloş
bide yeşil salata yaparım ohh misss yeter, daha ne olsun
yarın büyük ilçeye gideceğimiz için yemeklerin yarısını bugünden hazırlicam :1:

nilim çok doğru bir sözmüş gerçekten bunu çok iyi anladım huyum kurusun sinirlenince hiç birşey yapamıyorum en sevmediğim huyum bu orda ikisinin de ağzının payını bir güzel versene ama nerdeeee sinirli sinirli bakabildim anca :31:
ebonum iyiki varsınız beni öyle rahatlattınızki destekleriniz çok iyi geldi bana :29: ayrıca menüne bayıldım gelecek misafirler çok şanslı :34:

hemcins dayanışması her daim mevcuttur topikimizde :52:
kpss den sonra sizleri de ağırlamak isterim güzel menülerimle
trakyanın egeye açılan ilçesinde, yazın deniz güneş kum isterseniz
ben burdayım kızlaaaaarrrrrrr :42:

pazardan geldim az önce
kocaman 2 tane leylek gördüm yuvalarında
bide yerde salyangoz ıııııyyyyy kabuğundan çıkıyordu
allahım nasıl bir yer burası, her türlü canlı mevcut
ben yazın napcam bilmiyorum
hiç sevmem börtü böcek
fena korkarım :44:

sedefim neden ozelden anlatıyorsundan da burda anlatmıyorsun her şeyimizi konuşmuyormuyuz paylaşmıyormuyuz burda :(

clementinem ben burda herpinizle paylaşırım da bu topiği sadece bizler görmüyoruz, o yüzden açık açık yazmak istemedim.
yazmadığım halde bana destek oldunuz sizin hakkınızı ödiyemem zaten :16:

bu arada bana burda regl ağrılarım için doğum kontrol haplarını tavsiye eden arkadaşlarım.. Allah sizden razı olsun. ilk kullandığım ay ağrım olmamıştı size de söylemiştim ama gene de inanamıyodum veeeee 2. si de bugün ağrısız bi şekilde oldu. ilk geldi ben nasıl tırsıyorum ama oturdum sancının gelmesini bekliyorum resmen :27: giyindim falan her an hastaneye gidebilcek şekilde. yarım saat geçti tık yok, okula gittim gene bişey yok, ama her an dersten çıkçak moddayım ders bitti gene yok, Allahhh dedim başıma gelebilcek en güzel şey :52: inanır mısınız bu ağrılar benim her ay ömrümden ömür götürüyodu ve şaka gibi şu an gayet rahat bi şekilde oturabiliyorum. ben ki şu an müşahede odasında serum yiyodum yaniii.. ve bu ağrı için her şeyi denemiştim ben aklınıza gelebilcek her şeyi, civan perçemi bile hiç işe yaramamıştı. bu gidişle sadece sınava kadar değil hep kullanıcam sanırım, valla ne büyük rahatlıkmış, ohh bee diyorum sayenizde teşekkür ederim arkadaşlarım :16:

neyse akşam vatandaşlık etütüm vardı, dersten çıktığımda tek işlenen ünitenin adı kalmıştı aklımda. ya ne nankör bi ders. çıkmış sorulara bakıcam bi ara, hoca dedi hep dönüp dolaşıp aynı şeyleri soruyolar dedi, sorular üzerinden bişey kapabilirsem kaparım başka türlü olmuyo çünkü.

bugün de tarih çalışcam, hmm başka bilmiyorum, önce bi tarih çalışayım gene gelirim canlarım

bu arada menüleriniz süperrr ben de geliim mi yemeğeee :27:

nurum tubam kapa telini bence de.. bak biz de 1 aydır limoniydik, ne iyiyiz ne kötü.. ben yoruldum artık kapadım telimi çarşamba gecesi, arada dayanamayıp açıyorum gerçi =) baktım bir sürü msj hepsi özür dilerimle başlayan cinsten.. sonra gene kapadım. burnu daha yeni sürtmeye başladı biraz daha sürtsün :51:
clementineme katılıyorum sevmediğinden söylememiştir, türk erkeklerinde var, bi ortamda öyle sevgililerinin yanında kendini taş fırın erkeği olarak göstermek. o kırtasiyede kimse olmasaydı emin ol sana o kelimeyi kullanmazdı. sen onunla konuşma ki daha sonra aynı kelimeyi kullandığında neler yapabileceğini görsün. hemen barışırsan gene aynı hatayı yapmaktan gocunmaz

meraba kızlar meraba sedefim.ben geldim tekrar sabah biraz çalıştım 80 kadar soru çözdüm annemlere gittim kızlkardeşime gitcekti onu yolcu ettim geldim .size mat. den bi soru soracam çözemedim bunun ve bu tarz soruların püf noktası ne 23.güne geçtim ama sinirden ölüyorum günümü versem bitiremicem sorular var
soru 1: 2a+3b+c=9
6a+9b+c=41
olduguna göre c kaçtır?

soru 2: a+2b+c+2d+e=24
a-2b+c+-2d+e=-8
olduguna göre b+d toplamı kaçtır ?

Son düzenleme:
meraba kızlar meraba sedefim.ben geldim tekrar sabah biraz çalıştım 80 kadar soru çözdüm annemlere gittim kızlkardeşime gitcekti onu yolcu ettim geldim .size mat. den bi soru soracam çözemedim bunun ve bu tarz soruların püf noktası ne 23.güne geçtim ama sinirden ölüyorum günümü versem bitiremicem sorular var
soru 1: 2a+3b+c=9
6a+9b+c=41
olduguna göre c kaçtır?

soru 2: a+2b+c+2d+e=24
a-2b+c+-2d+e=-8
olduguna göre b+d toplamı kaçtır ?

canım şu şekilde çözdüm bi bak, anlamadığın yeri sor, bu tarz sorularda soruya şöyle bi dışardan bak, verilen 2 işlemler arasında nasıl bi bağlantı kurabilirsin onu düşün
$DSCF0894.webp

$DSCF0893.webp

canım cevaplarını not alıyorum da anlamadım tam ama :43:anlamaya çalışıcam:44: sinirlendim ya hiç canım istemiyo çözmeye ugraşayım bi kaç soru üzerinde hiç anlamazsam sözelci mantıgı ile anlatıverirsiniz artık bi daha bana :31:

canım cevaplarını not alıyorum da anlamadım tam ama :43:anlamaya çalışıcam:44: sinirlendim ya hiç canım istemiyo çözmeye ugraşayım bi kaç soru üzerinde hiç anlamazsam sözelci mantıgı ile anlatıverirsiniz artık bi daha bana :31:

hemen anlatıyorum nilim, çok basit bak hiç bozma moralini
1. soruda, ben düşündüm ki burada bize iki toplama işlemi vermiş. bunların arasında bi benzerlik bulmalıyım dedim. hatta öyle benzerlik olmalı ki bu benzerlik a ve b için olmalı ki geriye c kalsın. çünkü bizden c yi bulmamızı istiyo.
birinci toplama işleminde 2a ve 3b var. ikinci toplama işleminde 6a ve 9b var. şimdi bunların arasında nasıl bi bağlantı görüyosun? 2a ve 3b yi 3 ile çarparsak 6a ve 9b yi elde edebiliriz. o yüzden birinci işlemin her iki tarafını da 3 ile çarptım. yalnız dikkat sadece bi tarafını değil, her iki tarafını da çarptım. yani 9 u da çarptım ki işlem bozulmasın. bir nevi genişlettim yani işlemi bozmadım.
(2a+3b+c) x 3 = 9 x 3
buradan çarptığım 3 ü parantez içine dağıttım, tüm sayılarla çarptım ve sonuç ne oldu?
6a+9b+3c = 27 oldu. bu birinci işlemimiz
ikinci işlemimiz neydi? 6a+9b+c = 41 idi
şimdi bu iki işlemde 6a+9b ler eşit.
bu iki işlemi birbirinden çıkaralım, çıkarırsak 6a+9b ler gidicek ve geriye sadece c kalıcak.
(6a+9b+3c = 27) - (6a+9b+c = 41)
bunları altalta yazıp çıkardığını düşün burada altalta yazamadım.
6a+9b ler birbirini götürecek. nasıl ki 2 aynı sayıyı birbirinden çıkarırsak sıfır kalır, burada da öyle olucak
geriye kaldı c ler..
3c-c = 27-41 olucak
buradan 2c = -14
her iki tarafı 2 ye bölersek
c= -7

merhaba kızlar bir ara yazmıştım size ama uzun zamandır yazamadım malum bebiş var fırsat olmuyor pek.

kızlar az önce çok fena bir pot kırdım içime oturdu.

kayınvalidem öğleden sonraları işi olmazsa oğlumu alıyor bende ders çalışıyordum. eşimde her gün gönderme akşam yorgun oluyorum gitmek istemiyorum oraya falan diyordu. neyse bugün anne dedim akşam gelmeyebiliriz oğlun yoruluyormuş deim eve gelmek istiyor oda alındı bizde neden yoruluyor ben ona söyleyeceğimi bilirim falan dedi. bende toparlamak isterken iyice batırdım sizle ilgisi yok bana hem bak hem hazırlan diyor uzağa giderim diye korkudan kazanmamı pek istemiyor zorla ders çalışıyorum falan dedim demez olaydım çok pişman oldum sonra. bi o alınca çalışabiliyordum şimdi alırmı artık şüpheli. ben senin için alıyorum dedi bende bilyorum anne biz çok memmnunuz oğlumla dedim sen almasan çalışamam falan dedim ama bilmiyorum artık alırmı.

of ya kızlar çocukla hazırlanmak çok zor helede benim gibi herkese alttan almak zorundaysanız eşimi idare ediyordum ne güzel kızsada gidiyordu neden anlattım ki kadına bunları. kimseyle konuşmaya konuşmaya salak gibi oldum konuşmayıda unuttum valla saçmalıyorum. şimdi götürdü bebeği ama bidaha alırmı bilmiyorum.

moralim çok bozuldu ders çalışcaktım ama kafam takıldı şimdi çalışamamda

2. soruda dedim ki, yine bak burda da bize iki işlem verilmiş
bu iki işlemde de hep aynı sayılar var sadece bazılarında toplama olarak vermiş, bazılarında çıkarma olarak.
ben dedim ki bu iki işlemi toplıyayım, toplarken de bazıları birbirini götürsün dedim. (bi negatif ile bi pozitif aynı sayıyı toplarsak birbirini götürür ve sıfır kalır mesela +2 + -2 = 0 dır. bu mantıkla yaptım)
topladım ve +2b -2b ve +2d -2d nin toplamı zaten sıfırdır. ee toplama işlemimizin sonucu da a+a+c+c+e+e = 2a+2c+2e oldu
bu da 24+ -8 den 16 ya eşit oldu
sonra baktım her 2 taraf 2 ye bölünebiliyo, böleyim de sadeleşsin dedim
2a+2c+2e yi 2 parantezine aldım. 2(a+c+e) oldu. bu 16 ya eşitti
her iki tarafı 2 ye böldüm. a+c+e = 8 oldu
şimdiiiii soruda verilen ilk toplama işlemine geri dönelim.
oradaki toplama işleminin içinde a+c+e geçiyo dimi, o halde a+c+e nin yerine artık 8 yazabiliriz, çünkü bunun sonucunu 8 bulmuştuk.
yazalım 8 i
a+2b+c+2d+e = 24 => 8+2b+2d = 24
buradan 8 i diğer tarafa atalım, 2b+2d yi yalnız bırakalım
o halde; 2b+2d = 24-8
2b+2d=16 oldu
her iki taraf ı 2 ye bölelim, 2b+2d yi 2 parantezine alalım
2(b+d) = 16
her iki tarafı 2 ye bölelim.
b+d = 8 olur

Back
X