2013 şubat anneleri dogum hikayeleri

Güzel ve dolu dolu yaşadığım hayatıma katılarak daha fazla anlam katan minik kuzum.Pilanlı birşekilde hamile kaldım hamile kaldığımı öğrendiğimde 10gün kimseye soylemedim taki tatile ve ucağa biniceğim için eşime soyledim şaşırmıştı.aileyede tatil dönüşü doktora gittik o minicik kalp atışlarını duyduğumuzda soyledik.

Evlat tadı kokusu heyecanı herşeyiyle bambaşka bir duygu.İlk kıızmımda hat safada dolu dolu anneliği yaşadım buda yemeğin üzerine keyif kahvesiyle tatlı yersiniz yaa o misal oldu.her evladın yeri tadı başkaydı.doğana kadar küçük kuzumu sanki daha az sevicekmişim gibi gelirdi ya da onu çok sevdiğimde defneme haksızlık olucak gibi gelrdi.

Her ay düzenli olarak kontrollerimiz başladı aksatmadan hepsine gittimbaşından beri gelişimi çok iyiydi.ikili ve üçlü testleri kendi isteğimle yaptırmadım sadece doktorum ense kalınlığıyla burun uzunluğu ölçümünü yaptı normal çıkınca gerek görmeyip yaptırmadık.Kuzumla herşey güzel gidiyordu ilk zamanlar kötü geçsede sonralarda çok iyiydim her işimi yapıp her istediğim yere rahatlıkla gidip gezebiliryordum.

Hergün hareket ettimi kıpırdadımı diye dinliyordum kendimi bekliyordum.İlk hareket etti ve dünyalar birkez dah benim oldu.içimde ikinci keza bir canlıyı taşıyordum.Evlattt tatlısııı ne tarifi var nede tadı anlatılmazz.Dünyada eşi benzeri olmayan tarifi imkansız olan tek şeyy hamilelik doğumm içinde yaradanın yaptığı sana verdiği bir hediye Allahın emaneti var.Günler aylar geçti kontrollere git gell zaman kısaldıkça doktorum kızımın çok hızlı büyüdüğünü ve boyle devam ederse normal doğumun olmuyacağını soyluyordu.ama ben normal doğum için ısrarcı olduğumdan dolayı 4kiloya geldimi hiç olmadı ciğer geliştirici iynede yapıp suni sancıyla doğumu başlatabileceğini soylemişti.tabi bu ikinci gebeliğim olduğu için ilk olsaydı bunu yapamıyacaklarını soylemişti.Aralarda sancılar zırt pırt acile gitmeler panik olmalar bişemi oldu diye.Allaha şükür hiçbişe olmadan dünyaya geldi.Bundan sonrada Allaha emanet.
32 haftada nstler başladı her gittiğimde bir gıdım sancı çıkmıyordu kızım mıhh gibi yerleşmiştii koynuma :)))en son !5 ocak benim doğum günümde gittik doktora ve ben ogüne kadar 5.inci katta oturduğum halde asansore binmeden yürüyerek in çık yapıyordum sabah oğle akşam hep yürüyordum ama yokk gıdım oynamadı .sancım gelmedi:(15 ocakta doktora gittik 37inci hafta çatı muaynesi yapıldı 2.5 cm açılmam var elfin gelmeye niyeti yok ama doktor normal doğum istoyorsan yarın gel olsun doğum yoksa 1 hafta ile normal doığumu kaçırıcak dedi.elif 3900 51cm olcmuştu.bizde kabul ettik.eve giderken defneme kardeşinden gelicek olan hediyesini aldık.eve gidip hazırlıklar başladı ben kuaföre gidip manikür pedikur kaş bıyık adam zaten yapılmıştı.eve gittim yapılcaklar yapıldı benhastanede gelenlere ikram etmek için minik kek kalıplarıyla kek yaptım ve 3 tepsi borek yaptım:))amaç stres atmak ve belki kendiliğinden doğumum başlar ümidiyle deli gibi iş yapıyordum.Annem kayınvalidem kayınpederim kocam kızım doğum günümü kutlaık banyomu yaptım .sabah kalktım kahvaltı yaptıkben evi süpürdüm ve paspas yaptım:)))Kocam arayanlara mine evin temizliğini bitirirse gidicez doğuma diyordu:))Yola çıktıkhastane ulaşınca odamız belliydi zaten direk odaya çıktık doktoruma haber verdiler beim elbiselerimi getrdiler bilekliğimi falan taktılar kanlar alındı tansiyon olculdu herşey normal nstye takıldım bişe çıkmadı ebe birazdan gelip serum takılcak sancı için dedi.ben ebe gider gitmez kurabıyeleri borek kek odayı hazırlamaya başladım herkez bana gülüyordu anlıyorlardı heyecandan anlamadan işe verdiğimi kendimi.elifin kıyafetlerini dolaba yerleştirdim defnenin kıyafetlerini benim hepimizin eşyalarını yerleştirdim.gülüyorum hiçbişe yok:))))ebe geldii ve beklenen an geldiserum takıldı.15 dk hiç anlamadım bile sonra minikten sızılar gelmeye başladı hee bu arada lağmanda yapıldıı içimmii bigüzell hoşşştt diyee boşaltımmm:))))ben fıldır fıldırr elimde serumm takıll serum askısını tutmuşş odanın i,çinde bir bitarafa bi bitarafa gitgel yapmaya başladımm terlemeye ağrılarım artmaya başlamıştıı ama ben gıkımıı çıkaramıyordumm sancı vurdumu olduğum yerde sadece hızlıı hızlıı derin nefes alıyordum okadar.çatı muaynesi yapıldı 4 cm sıklaştı sancılar artık odama kimseyi almıyordum sadece kocam giriordu suıt oda olduğundan şanslıydım kocamdan Allah razı olsun.herkez diğer odadaydı kapıyı aralık yapıp bakıp bana kapatıyorlardı saat 1 oldu 5 cm açılmam vardı doktorum kendi baktı.2de gelip yine bakıcam dedi o arada benim suyumu patlattı ebe eliyle çatı muaynesi gibi yapıp uzun bir şiş soktu ve suyumm foşş diyeeee aktıı gitti belki 2 kilo akmıştır sıcak bir suu ben yeniden ayağa kalkıp gezinmeye başladım odamın banyosuna atıyordum kendimi sürekli orası serın geliyordu sancılarım cok sıklasmıstı artık dayanılmıycak gıbı gelıyordu bana ama ben yınu gıkım cıkmadan sancı vurdugunda kılıtlenıp hızlı hızlı nefes alıyordum kocama sarılıyordum.saat 2 oldu ebe yok gelmedı 2yı 10 gece kocama dugmeye basmasını bebeğin aşagıya doğru ittiğini ve ıkınma geldiğini soyledim düğmey bastığımızda ebe kapıdaydı zaten hemen geldi ben yere çömmüş yataga yaslanmıştım ebe kaldırdı beni hemen baktı ben acill doğum başlamış 10cm düğmelere basıldı sakın ıkınma bacaklarını kapat panik ortamı bir koşuşturmaca ben seizz sesiz sancıyı çektim ve gıkım çıkmadığı için bukadar çabuk açılmam olabıleceğini kımse anlamadı.sedye geldi hemen çıktık odadan beni odadan çıkarırken ilk soylediğim defneyi arayınn getirsinler ben kocama doğuma girerken defneyi getirmelerini istemiştim.ebede bana kimseyi düşünme sen kendini düşün diyordu ilk asansore bittik tam girerken yine bir sancı geldi ebe bana sürekli bacaklarını kapa açma sakın diyordu.indikk kordidorda koşş koşşşş diğer asansore beklee tam asansorun kapısında sağlam bi sancı daha geldi ve insanlar bana bakıyolar ben kamerada gordum daha sonra.o asansor şans yaa takıldıı diğer koridorun başındaki asansore koştu kocam onu çağırdı koştur koştur beni oraya goturduler.bindik ve geldikmi dedim ebe geldik altı doğumhane dedi.indik kapıdan girdik doktorum hazır bekliyo ben doğum sedyesine geçicem bir türlü kalkıp geçemiyom sancı vurmuştu beledim geçsin diye geçti yerleştimm ayaklarım ellerim.doktoruma hemen kaç ıkınmada çıkıcak dedim baktı mine 1 ya da 2 dedi sağlam ıkıncaksın ama ilk sancı geldi ıkındım çıkmadı kızım ama doktora saçı gozuktumu kaç kere kaldı diyordum oarada doktorum lokalı yapıp kesik atmıştı ama anlamadım ben yine sancı geldi ve ben fena ıkındım ama elifin kafası çıktı ve ilk defa orda bıı ayyy dıye çığlık attım ıkıncı çığlığımda elif komple çıkmıştı.ballmı balll tatlımıı tattlıı cennett kokann minikk kuzummm doktorlar hemen muaynesini yapıp temizlediler benımm koynuma verdılerr yumukk yumk bana bakıyordu:))gozlerındenn optumm vee kokladımm.goturduler hazırlamak ıcın.
Benım butun agrılar gıttı herset bıtmışştı:)))dıkışlerım başladııı 2.3 taneydı zatenn temızledılerr ben saclarımı guzelcee topladım duzelttım doktorumla beraber cıktık odama goturduler herkez soktaydı nekadar hızlı akmıştı zaman bide bana sorsalr:))
Kuzum geldi odaya miss kokusuylaa tanıdık bir kokuu defnemden bildiğimm mis kokuu alt dudagını eme eme gelmişti hemen emzirmeye başladım msütüm ben 6 aylıkken geldiği için zaten hazırdı hemen emdi Allaha şükür.
Tarıfsız buduyguyu bana yaşattırdığı için ilk önce Allahıma sonrada kocama çokk çokk teşekkürederimm.şükrederim:)Allahım herkeze bu duyguyu tattırsın.İsteyen herkeze versın.
[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]allah saglıkl ve uzun omurler versın elıfe cok guzel bır hıkaye omrude boyle guzel ve sorunsuz olsun[/FONT]

Güzel ve dolu dolu yaşadığım hayatıma katılarak daha fazla anlam katan minik kuzum.Pilanlı birşekilde hamile kaldım hamile kaldığımı öğrendiğimde 10gün kimseye soylemedim taki tatile ve ucağa biniceğim için eşime soyledim şaşırmıştı.aileyede tatil dönüşü doktora gittik o minicik kalp atışlarını duyduğumuzda soyledik.

Evlat tadı kokusu heyecanı herşeyiyle bambaşka bir duygu.İlk kıızmımda hat safada dolu dolu anneliği yaşadım buda yemeğin üzerine keyif kahvesiyle tatlı yersiniz yaa o misal oldu.her evladın yeri tadı başkaydı.doğana kadar küçük kuzumu sanki daha az sevicekmişim gibi gelirdi ya da onu çok sevdiğimde defneme haksızlık olucak gibi gelrdi.

Her ay düzenli olarak kontrollerimiz başladı aksatmadan hepsine gittimbaşından beri gelişimi çok iyiydi.ikili ve üçlü testleri kendi isteğimle yaptırmadım sadece doktorum ense kalınlığıyla burun uzunluğu ölçümünü yaptı normal çıkınca gerek görmeyip yaptırmadık.Kuzumla herşey güzel gidiyordu ilk zamanlar kötü geçsede sonralarda çok iyiydim her işimi yapıp her istediğim yere rahatlıkla gidip gezebiliryordum.

Hergün hareket ettimi kıpırdadımı diye dinliyordum kendimi bekliyordum.İlk hareket etti ve dünyalar birkez dah benim oldu.içimde ikinci keza bir canlıyı taşıyordum.Evlattt tatlısııı ne tarifi var nede tadı anlatılmazz.Dünyada eşi benzeri olmayan tarifi imkansız olan tek şeyy hamilelik doğumm içinde yaradanın yaptığı sana verdiği bir hediye Allahın emaneti var.Günler aylar geçti kontrollere git gell zaman kısaldıkça doktorum kızımın çok hızlı büyüdüğünü ve boyle devam ederse normal doğumun olmuyacağını soyluyordu.ama ben normal doğum için ısrarcı olduğumdan dolayı 4kiloya geldimi hiç olmadı ciğer geliştirici iynede yapıp suni sancıyla doğumu başlatabileceğini soylemişti.tabi bu ikinci gebeliğim olduğu için ilk olsaydı bunu yapamıyacaklarını soylemişti.Aralarda sancılar zırt pırt acile gitmeler panik olmalar bişemi oldu diye.Allaha şükür hiçbişe olmadan dünyaya geldi.Bundan sonrada Allaha emanet.
32 haftada nstler başladı her gittiğimde bir gıdım sancı çıkmıyordu kızım mıhh gibi yerleşmiştii koynuma :)))en son !5 ocak benim doğum günümde gittik doktora ve ben ogüne kadar 5.inci katta oturduğum halde asansore binmeden yürüyerek in çık yapıyordum sabah oğle akşam hep yürüyordum ama yokk gıdım oynamadı .sancım gelmedi:(15 ocakta doktora gittik 37inci hafta çatı muaynesi yapıldı 2.5 cm açılmam var elfin gelmeye niyeti yok ama doktor normal doğum istoyorsan yarın gel olsun doğum yoksa 1 hafta ile normal doığumu kaçırıcak dedi.elif 3900 51cm olcmuştu.bizde kabul ettik.eve giderken defneme kardeşinden gelicek olan hediyesini aldık.eve gidip hazırlıklar başladı ben kuaföre gidip manikür pedikur kaş bıyık adam zaten yapılmıştı.eve gittim yapılcaklar yapıldı benhastanede gelenlere ikram etmek için minik kek kalıplarıyla kek yaptım ve 3 tepsi borek yaptım:))amaç stres atmak ve belki kendiliğinden doğumum başlar ümidiyle deli gibi iş yapıyordum.Annem kayınvalidem kayınpederim kocam kızım doğum günümü kutlaık banyomu yaptım .sabah kalktım kahvaltı yaptıkben evi süpürdüm ve paspas yaptım:)))Kocam arayanlara mine evin temizliğini bitirirse gidicez doğuma diyordu:))Yola çıktıkhastane ulaşınca odamız belliydi zaten direk odaya çıktık doktoruma haber verdiler beim elbiselerimi getrdiler bilekliğimi falan taktılar kanlar alındı tansiyon olculdu herşey normal nstye takıldım bişe çıkmadı ebe birazdan gelip serum takılcak sancı için dedi.ben ebe gider gitmez kurabıyeleri borek kek odayı hazırlamaya başladım herkez bana gülüyordu anlıyorlardı heyecandan anlamadan işe verdiğimi kendimi.elifin kıyafetlerini dolaba yerleştirdim defnenin kıyafetlerini benim hepimizin eşyalarını yerleştirdim.gülüyorum hiçbişe yok:))))ebe geldii ve beklenen an geldiserum takıldı.15 dk hiç anlamadım bile sonra minikten sızılar gelmeye başladı hee bu arada lağmanda yapıldıı içimmii bigüzell hoşşştt diyee boşaltımmm:))))ben fıldır fıldırr elimde serumm takıll serum askısını tutmuşş odanın i,çinde bir bitarafa bi bitarafa gitgel yapmaya başladımm terlemeye ağrılarım artmaya başlamıştıı ama ben gıkımıı çıkaramıyordumm sancı vurdumu olduğum yerde sadece hızlıı hızlıı derin nefes alıyordum okadar.çatı muaynesi yapıldı 4 cm sıklaştı sancılar artık odama kimseyi almıyordum sadece kocam giriordu suıt oda olduğundan şanslıydım kocamdan Allah razı olsun.herkez diğer odadaydı kapıyı aralık yapıp bakıp bana kapatıyorlardı saat 1 oldu 5 cm açılmam vardı doktorum kendi baktı.2de gelip yine bakıcam dedi o arada benim suyumu patlattı ebe eliyle çatı muaynesi gibi yapıp uzun bir şiş soktu ve suyumm foşş diyeeee aktıı gitti belki 2 kilo akmıştır sıcak bir suu ben yeniden ayağa kalkıp gezinmeye başladım odamın banyosuna atıyordum kendimi sürekli orası serın geliyordu sancılarım cok sıklasmıstı artık dayanılmıycak gıbı gelıyordu bana ama ben yınu gıkım cıkmadan sancı vurdugunda kılıtlenıp hızlı hızlı nefes alıyordum kocama sarılıyordum.saat 2 oldu ebe yok gelmedı 2yı 10 gece kocama dugmeye basmasını bebeğin aşagıya doğru ittiğini ve ıkınma geldiğini soyledim düğmey bastığımızda ebe kapıdaydı zaten hemen geldi ben yere çömmüş yataga yaslanmıştım ebe kaldırdı beni hemen baktı ben acill doğum başlamış 10cm düğmelere basıldı sakın ıkınma bacaklarını kapat panik ortamı bir koşuşturmaca ben seizz sesiz sancıyı çektim ve gıkım çıkmadığı için bukadar çabuk açılmam olabıleceğini kımse anlamadı.sedye geldi hemen çıktık odadan beni odadan çıkarırken ilk soylediğim defneyi arayınn getirsinler ben kocama doğuma girerken defneyi getirmelerini istemiştim.ebede bana kimseyi düşünme sen kendini düşün diyordu ilk asansore bittik tam girerken yine bir sancı geldi ebe bana sürekli bacaklarını kapa açma sakın diyordu.indikk kordidorda koşş koşşşş diğer asansore beklee tam asansorun kapısında sağlam bi sancı daha geldi ve insanlar bana bakıyolar ben kamerada gordum daha sonra.o asansor şans yaa takıldıı diğer koridorun başındaki asansore koştu kocam onu çağırdı koştur koştur beni oraya goturduler.bindik ve geldikmi dedim ebe geldik altı doğumhane dedi.indik kapıdan girdik doktorum hazır bekliyo ben doğum sedyesine geçicem bir türlü kalkıp geçemiyom sancı vurmuştu beledim geçsin diye geçti yerleştimm ayaklarım ellerim.doktoruma hemen kaç ıkınmada çıkıcak dedim baktı mine 1 ya da 2 dedi sağlam ıkıncaksın ama ilk sancı geldi ıkındım çıkmadı kızım ama doktora saçı gozuktumu kaç kere kaldı diyordum oarada doktorum lokalı yapıp kesik atmıştı ama anlamadım ben yine sancı geldi ve ben fena ıkındım ama elifin kafası çıktı ve ilk defa orda bıı ayyy dıye çığlık attım ıkıncı çığlığımda elif komple çıkmıştı.ballmı balll tatlımıı tattlıı cennett kokann minikk kuzummm doktorlar hemen muaynesini yapıp temizlediler benımm koynuma verdılerr yumukk yumk bana bakıyordu:))gozlerındenn optumm vee kokladımm.goturduler hazırlamak ıcın.
Benım butun agrılar gıttı herset bıtmışştı:)))dıkışlerım başladııı 2.3 taneydı zatenn temızledılerr ben saclarımı guzelcee topladım duzelttım doktorumla beraber cıktık odama goturduler herkez soktaydı nekadar hızlı akmıştı zaman bide bana sorsalr:))
Kuzum geldi odaya miss kokusuylaa tanıdık bir kokuu defnemden bildiğimm mis kokuu alt dudagını eme eme gelmişti hemen emzirmeye başladım msütüm ben 6 aylıkken geldiği için zaten hazırdı hemen emdi Allaha şükür.
Tarıfsız buduyguyu bana yaşattırdığı için ilk önce Allahıma sonrada kocama çokk çokk teşekkürederimm.şükrederim:)Allahım herkeze bu duyguyu tattırsın.İsteyen herkeze versın.

allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah beni çok ağlattın benimde ikinci doğumum olacak çok farklı bi duygu allahım herkese tattırsın bu duyguyu...

işte benm doğum hikayem...

ewet kızlar doğum hikayemi yazmak nasip oldu....11 şubat pazartesi günü günümüz vardı kayınvalidemde...görümcelerim gelip hazırlıkları yapıyolardı ama bende bi tuhaflık başlamıştı...yürümekte çok zorlanıyordum,evime çıkıp namazımı kılıp inerim dedim...ama benm o öğle namazını nasıl kıldığımı bi allah bi ben bilirim....oturduğum yerde namaz kıldığım halde secdeye varmakta çok zorlanıyordum....akşama kadarda karnım çok fazla ve sık aralıklarla sertleşiyordu...12 şubat sabahı 3 kere 1 saat arayla sancılar gelmeye başladı ama ben yalancı sancıdır die kulak asmadım....sabah çoçukları okula hazırlarken lawobaya gittim,nişanımın geldiğini gördüm....çoçukları korkutmamak için onlara belli etmedim,onlar gittikten sonra eşimle hemen doktora gittik...ebe muayene etti ve 5 cm. açılmam olduğunu söyledi....inanamadım fazla sancım yoktu ve açılma çok hızlı ilerliyordu....hemen annemi ve görümcemi çağırdık....beni odaya aldılar ordada adet ağrısının biraz şiddetlisi diyebilirim sancılarım sıklaşmaya başladı...bu arada ebem çok iyidi ve ilgiliydi...en son çatala çıktığımda açılmam 7 cm.di doktor bi serum bağladı ve sadece 20 dkka bi yürü doğum başlar dedi ve gitti...beni yürütmek için çataldan indirdiler ama ben iner inmez ıkınmam geldi ve indiğim gibi çatala zordan beni geri çıkardılar ve bebeğimin başı gelmişti...doğumumu doktor yapacakken,ebe eldivenini giymeye bile zor vakit bulup doğumumu gerçekleştirdi...ve sapsarı bi kızım oldu...kızıma hep iri olur dediler ama kızım 3500 kg 49 cm doğdu...bu doğumumdan çok korkuyordum,4. doğumum , ben çok kilo almıştım ve çok hareketsiz bi hamilelik yaşadım....ama hep rabbime dua ettim....ve o kadar kolay bi doğum yaptımki binlerce şükürler olsun rabbime..9da gittiğimiz hastanede 10.05 de bebeğimi kucağıma aldım...rabbim herkese benm gibi doğum nasip etsin...

işte benm doğum hikayem...

ewet kızlar doğum hikayemi yazmak nasip oldu....11 şubat pazartesi günü günümüz vardı kayınvalidemde...görümcelerim gelip hazırlıkları yapıyolardı ama bende bi tuhaflık başlamıştı...yürümekte çok zorlanıyordum,evime çıkıp namazımı kılıp inerim dedim...ama benm o öğle namazını nasıl kıldığımı bi allah bi ben bilirim....oturduğum yerde namaz kıldığım halde secdeye varmakta çok zorlanıyordum....akşama kadarda karnım çok fazla ve sık aralıklarla sertleşiyordu...12 şubat sabahı 3 kere 1 saat arayla sancılar gelmeye başladı ama ben yalancı sancıdır die kulak asmadım....sabah çoçukları okula hazırlarken lawobaya gittim,nişanımın geldiğini gördüm....çoçukları korkutmamak için onlara belli etmedim,onlar gittikten sonra eşimle hemen doktora gittik...ebe muayene etti ve 5 cm. açılmam olduğunu söyledi....inanamadım fazla sancım yoktu ve açılma çok hızlı ilerliyordu....hemen annemi ve görümcemi çağırdık....beni odaya aldılar ordada adet ağrısının biraz şiddetlisi diyebilirim sancılarım sıklaşmaya başladı...bu arada ebem çok iyidi ve ilgiliydi...en son çatala çıktığımda açılmam 7 cm.di doktor bi serum bağladı ve sadece 20 dkka bi yürü doğum başlar dedi ve gitti...beni yürütmek için çataldan indirdiler ama ben iner inmez ıkınmam geldi ve indiğim gibi çatala zordan beni geri çıkardılar ve bebeğimin başı gelmişti...doğumumu doktor yapacakken,ebe eldivenini giymeye bile zor vakit bulup doğumumu gerçekleştirdi...ve sapsarı bi kızım oldu...kızıma hep iri olur dediler ama kızım 3500 kg 49 cm doğdu...bu doğumumdan çok korkuyordum,4. doğumum , ben çok kilo almıştım ve çok hareketsiz bi hamilelik yaşadım....ama hep rabbime dua ettim....ve o kadar kolay bi doğum yaptımki binlerce şükürler olsun rabbime..9da gittiğimiz hastanede 10.05 de bebeğimi kucağıma aldım...rabbim herkese benm gibi doğum nasip etsin...

Allah analı babalı büyütmek nasip etsin canım sağlıcakla kavusmussun bebişine Allahım uzun ömürler versin....

2. meleğime kavuştum... 7,5 yıllık evliyim evlendıkten 6 ay sonra oğluma hamıle kaldım ilk anne oluşum 19 yasında nasip oldu oğlum büyürken bide kızımız olsun istemiştik 3 yıl önce denedık olmadı doktora bile gittik neden olmuyor diye hiç bişey cıkmadı beklemeye basladık Rabbim zamanını biliyordu ona güvendık bazen olmıcak heralde diye düşünsem bile yinede içimde bi kızım olucak hissi vardı 3 yılı aşkın süredir olmayınca tek çoçuğa adepte olmustum taki geçen sene mayıs ayına kadar adetim gecikti bende halsizlik yorgunluk var ama hiç aklıma gelmedı hamılemıyım diye düşünmedim bile oğlumun sünnetine hazırlık yapıyoruz telaşımız var benim halsizliğim bi yandan hatta oğlum evde sünnet oldu ve basında ben bekledım babası dayanamadı bendede gebelik gücü heralde tuttum ellerini minik kardeşiyle tutmusuz aslında haberımız yokmuş..günler geçince ben test aldım çift çizgi çıktı ama ben hala banyoda beklıyorum negatif çıkmasını önce anlayamadım inanamadım hatta bi daha okudum kagıdı sankı bilmiyomuş gibi snra basladım aglamaya heyecan oldu sevinmiştim ama snra iki cocuk ve ben napıcam nasıl bakıcam die korku sardı 3 yıl istedikten snra beklemedıgım bi anda olmuştu meleğim Rabbim ozamn istemişti ve mucizem içimdeydi hemn o aksam hastaneye gttik kan tahlılı yaptırdım doğrulamak için ve dogruydu 5 haftalık hamıleydım kızıma alışmaya calıyordum çünkü kızım olucaktı öyle hissediyordum..günler aylar geçti sonra ben cinsiyetini öğrenmek için doktora gittim kıza benziyo denildi ama benziyodu tam degildi ee tabı biraz daha bekledikten snra yine doktora gittiğimde kesın kız oldugunu öğrenmıstım benmde kızım olucaktı annem gibi kız annesı olucaktım çok mutluydum hamılegımde bebegımle ilgili sıkıntılar cıktı renkli ultrasonda kalbinin çok hızlı attıgını söylemıslerdı 6 aylık hamıleydım ozman doktordan cıktım aglamaya basladım ya bişey olursa ya erken alırlarsa bebeğimi diye korku sarmıstı benı snra baska bi doktora gittim herşeyin normal oldugunu kalp atısınında benm panık atak hastalıgım ve kalbımın hızlı atmasıyla ilgili oldugunu öğrenmıstım içim rahatlamıstı 7. ayımda rahımde varis oldugunu öğrenmıstım normal dogum olamayacagını söylemıstı doktorum tabı birinci dogum normal oldugu için hiç sezeryan düşünmemiştim zaten panıgım öyle diyince heyecanlandım eve geldım yine ağladım üzüldüm tabı ayakta durmamaya dikkat ettım ama yatmam mümkün degildi oğlumla ilgilenmem lazımdı iyi kötü 9. aya geldık varislerim benı cok düşündürüyordu nasıl dogurcam korkusu baslamıstı neyse ben sezeryanada alıstırdım kendımı bi dahaki kontrolumde varislerımın düzeldigini öğrendım inanamadım nasıl düzelir kendı kendıne ama hayatta hersey imtihanımızdı buda benım imtihanımdı bu sefer mutsuz ayrılmadım doktorumun yanından sevındım Rabbim neylerse güzel eyler di...beklenen dogum tarıhım 26 subattı ama benm sancılarım ve acılmam cok önceden baslamıstı heran bebeğim gelebilirdi artık sabırsızlıkla bekliyorduk ama 26 şubat oldu bebegımin gelmeye niyeti yoktu doktora gittim eger 2 gün içinde gelmezse 1 martta sunı sancıyla dogum olucaktı..28 subat persembe sabahı 10 dkkada gelen sancılarım oldu oğlumu okula hazırladım yolladım sancılarım 5 dakkaya düştü anladım kızım mart annesi yapmıcaktı benı eşimi aradım biraz daha bekleyelım dedim acılmam olsun diye neyse ben sancılı sancılı yatagımı yaptım sancı girince derin nefes alıyorum ama dayanılcak gibi degil sonunda gittik doktorum dogum baslamıs 3 cm acılma var diyo ama ben cok şiddetli hissediyorum 3 cm gibi degil sankı rahım yumusamıs kolay dogum olur dedi dktor gittiğimde saat 14:00 ben doktora diyorum ben dogurana kadar gitmeyın die oda ben gidene kadar senı dogurturum dedi epidurale karar verdık dogumhanede iğneyı yaptılar snra odama aldılar benı orda acılmayı beklıyoruz tabı etkı edene kadar ben yıne sancı cekıyorum annemın elını sıkıyorum aglıyorum annemde dua edıyo snra anne sen bırak elimi hüseyın gelsın diyorum eşimin elini sıkıyorum yavas yavas uyusmayı hıssettım ozamn rahatladm sancı geldıgınde cok az hıssettm sunı sancı vermk ıcın serum taktılar o sırada bı suyum patladı ben annemi çagırıyorum annem hemsıreye söyledı hemn geldiler benı sandalyeye oturttular ama ben adım atamıyorum kı uysmadan hissetmıyorum serumda kaldı elımde bitmeden kucagıma verdiler dogum haneye gidiyoruz dediler ben sandalyedeyım ama ıkınma hissi var hemsıre diyo sakın ıkınma bebek cıkabilir die anneme diyorum sende gel anneee diye eşimde o sırada yok aşşagıya inmişti cıktık dogumhaneye çatala yatrdılar saat 16:30 civarıydı benim güçlü ıkınmam lazım bebeğin saçı görünüyo dedi doktor ama yapamaıyorum nefes nefes diyorum nefesım kesılıyo gibiydi en sonunda hiç bırakmadan ıkındım bebegimi çıkardılar kordonunu kestıler ben bakıyorum ama dogurdum mu diyorum doktora halaaa dogdumu diyorum inanamadım kiii meleğim canımmm artık dogmustu neler yasadık biz onunla içimdeyken ben şükrediyorum Rabbime bebegımı hemsıre temızledı ben hala soruyorum herşeyi merakla snra sardı getırdı yanıma aglıyodu öptümm kokladımm sustu yavrumm hemsıre giydrmek için götururken aglamaya basladı yine bebegım gitti bende dikişlerin bitmesini bekliyorum doktorum adını nefes koy cok nefesım dedin dedi:)) ama nefesım o benım...saat 17:03 de doğdu 3.700 gr.. 48 cm dogdu meleğim mis gibi cennet kokan mucizem..o sırada annem eşimi aramıs tabı cabuk gel die ooo eşim gelene kadar dogurdum zaten dogumhaneden cıkarken kapıdaydı sadece..kızımın ismi damla erva damla yı abisi koydu tabi bugun 17 günlük olduk Rabbim bütün bebek isteyenlere nasip etsın inş.. epidural normal seklini normal dogum düşünen herkese tavsiye ediyorum...

Yazinizi okuyunca cok agladim suan benim başımdada var böyle bir olay. On alti haftalikkrn kol bacak kisaligi farkettiler uc hafta geriden dediler. Yirminci haftada yim yeni ciktim doktordn simdie kollarda cpk problem yok bacaklar dort hafta geriden dediler. Yüzünde herhangi bi bozukluk yok sendromlu degil ama bacaklari dort hafta geriden bu normal değil akondropilazili yani cuce dediler. Dua ediyorum kizimi yaratan Rabbim kolunu bacagini tam yaratsin. Hatta basina da büyük dediler insallah benim bebegimde normal dogar. Suan sizin bebeginizde problem varmi cpk merak ediyorum

Doğum tarihi : 17 Ocak
Doğum şekli : sezaryen
Boy - kilo : 47 cm - 2830 gr
Saat: tamı tamına 08:20 :)

Evet. Bir bebeğimiz olacaktı. Eczaneden aldığımız testi Denizli'de, beta hcg yi Fethiye'de, ilk ultrasonumuzu da Afyon'da yaptırdık ;) Kan testleri, ultrasonlar, ikili test, toksoplazma vs vs her şey çok güzel.. 16. Haftada da cinsiyetini öğrendik. 1 ay sonra tekrar kontrole çağırdı doktorumuz. 20. Haftamdayım. O güne kadar her şey çok güzel.. Doktorun kapısında bekliyoruz, içeriye aldı, yatırdı beni ultrasonla bakıyor. " bebeğin bacak boyu 3 hafta geriden geliyor, down sendromu riski yüksek, amniyosentez yapalım, isterseniz gebeliği sonlandırabiliriz vs.vs. " devamını hatırlamıyorum. Ağlamaktan dinleyemedim. Eşim ultrason odasını terk etti, ben ağlıyorum. Bizimle konuşurken radyoloji de bir baksın dedi. Cumartesi günüydü. Saat 13 civarıydı ve 14 te mesaileri bitiyordu. Ağlaya ağlaya yalvar yakar radyolojiye zar zor da olsa aldırdım kendimi. Çünkü Pazartesi'ye kadar bekleyemezdim. Radyolojiye girene kadar ömrümden ömür gitti.. Ve girdik.. 50 dakika ultrasonla baktı oğluma, gelişimi gayet normal, doktor yanlış ölçmüş olabilir demez mi?

Her neyse; biraz olsun rahatladık tabi, bu arada da Afyon'dan Ankara'ya taşınma işleriyle uğraşıyoruz ve ben Ankara'da iyi bir doktor peşindeyim. Bir doktor bulduk, her şeyiyle bizimle uyumlu, normal doğum yanlısı, ilgili bilgili vs vs.. ( ilk zamanlar) ama kontrollerimizde hep iyi konuştu, moral verdi motive etti.. Bacak boyuyla beraber kol boyu da geriden gelmeye başlamıştı artık. Ama kafa ve karın çevresinde şükür ki bi sıkıntı yoktu hatta önden gidiyordu. Hastanenin riskli gebelik uzmanıyla birlikte bakıyorlardı. Bu riskli gebelik uzmanı da demez mi keseden sıvı alalım?!?! Biz reddettik ve sonucun bizim kararımızı etkilemeyeceğini söyledik. Bu arada bacak boyu 5, kol boyu 9 hafta gerilik gösteriyordu.

Birtakım nedenlerden dolayı sezaryen doğuma karar verildi ve günüm belli oldu. 17 Ocak.. Günler geçmedi tabi ;)) bu arada ben hep reddettim oğlumun kol ve bacak gelişiminin geriden geldiğini ;)) iyi ki de öyle yapmışım kendimi yıpratmamışım ;))

Sabah 6 buçukta uyandım, 7 de yola çıkmamız gerekirken annem, babam, kardeşim, ananem vs hazırlanamadıkları için 15 dakika rötar yaptık. Şansımıza trafik yoktu ve 15 dakika sonra hastanedeydik ;)) odaya geçtim, nst ye alındım, ameliyat önlüğümü giyip sedyeye yatırıldım. Eşim de benimle ameliyathaneye gelecekti. Kapıya kadar gelebildi, sonra beni hazırlayıp onu içeri alacaklarını söylediler. Ameliyat sedyesine çıktım, anestezi asistanı sırtımı açtı, doktor gelip benimle sohbet etmeye başladı. Mesleklerden açıldı konu, ben müzik öğretmenlerini sevmem dedi, ben de iğneden nefret ederim dedim ;)) öyleyse intikam zamanı deyip ilk iğneyi yaptı belimden ;) şimdi gülüyorum ama o zaman önümdeki anestezi asistanının ellerinden sıkıca tutup başımı da karnına dayanmıştım. Benim canım acıdı. İkinci üçüncü ve dördüncü iğne derken belimden aşağısı sıcak oldu ve ayaklarımı hissetmemeye başladım. Aklım hala eşimde ;)) hala pazarlık peşindeyim eşim gelmeden başlanmasın diye ;)) bu arada tansiyonum düştü sanırım ve doktor bana sakinleştirici yapmış, inanılmaz uykum geldi ;) bi ara uyusam mı diye bile düşündüm ;)) sonra doktor sağına bak dedi bi baktım yeşiller içinde kocam gelmiş ;)) hemen yanıma oturdu elimi tuttu.. Ve dedim artık tamam, paşamı karşılayabiliriz ;)) karnımda dalgalanmalar hissettim bi kaç kıpırtı.. Dedim ki oğlum geliyor. Anestezi uzmanı hayır daha var, biri karnına bastıracak, oğlun o zaman gelecek dedi. Biri karnıma bastırdı veeeeee .... O nası bir ses.. Oğlum ağlıyor. Ben onun sesini taklit ediyorum ;) bi yandan da ağlama kuzum ağlama annecim ;) ama sakinleştirici olmasa bi o kadar da ben ağlıcam ;) eşime ilk sorduğum soru ; güzel mi? Aldığım cevap ; manyak mısın? Dünyanın en güzel şeyi. Saçları bile var. Kocaman pipisi var. Hem de bacak ve kolunda hiçbir sorun yok ;)) benim önümde örtü var göremiyorum ama yalvarıyorum gösterin diye.. Sonra uzaktan gösterdiler. İlk gördüğüm şey kocaman bir ağız oldu ;)) bi an ağzı gerçekten öyle sandım ;)) ama bu küçücüüüüüüük dedim ;)) oğlumu götürürlerken eşime hadi sen de oğlunla git dedim.. Dikişlerin bitmesi bir ömür sürdü sanki... Odaya hemen çıkamadım, anestezi göğsüme kadar çıkmış, bi 15 dakika inmesini beklediler. Odaya çıkarken aklımda sadece ' oğlumu benden önce kimse kucaklamasın, ilk benim kokumu alsın..' Vardı. Nihayet odaya çıktım. Ama oğlum yok. Hemşireler hızlı nefes alıyor bahanesiyle benim odaya gelmemi beklemişler ;)) ve oğlum odaya geldi, kucağıma aldım. Ağlamaya başladım... Allah isteyen herkese böyle bir güzellik nasip etsin.. İnanamadım mucizeme.. O kadar acıkmış ki hemen göğsüme yapıştı. Ertesi gün hastaneden emmeyi bırakmadığı için 2 saat rötarlı taburcu olduk. Mustafa Ayhan'ın hikayesi de böyle işte ;)

Yazinizi okuyunca kendimi tutamadim. Yirmi haftalik hamileyim. On altıncı haftadayken kol bacak geriligi var dediler. Beni uniye gonderdi. Pamukkale Üniversitesi nde prof muayene etti. Kol bacajlarinda uc haftalik gerilik var dediler. Ikili test normal cikti. Akondropilazi yani cuce dediler. Hastaneden kendimi nasil attim bilmiyorum. Baska bi doktora daha gittim simdi ordan ciktim. Kollari iyi ama bacaklari dört hafta geriden dedi. Yuzunde asimetrik skinti yok bence de bu cocuk cuce dedi. Cok agladim. Ama umudumu kaybetmiyorum benim kızım da insallah sizinki gibi gayet normal dogacak. Sanirim suan Bebeğinizi dort aylik. Aylik gelisimlerinde bir problem var mi onu merak etttim.

Ağlattın beni gece gece oysa ki yanindaydim ama Rüzgar kadar değil kankim...

Back
X