....2014 GK & GY - KPSS Çalışma Günlüğüm - Katılacak Arkadaşları Bekliyorum....

bende başlıcam diyorum çalışmaya bi türlü olmuyoo ... mat. kötü olduğu için ilk mat. ağırlık vereceğim.. antramanlarla mat. kitabı iyi bi kitap galiba herkesde almış .. daha mı açık anlatıyoo konuları bende ihyitacın mat. var onu çalışıyım diyordum ama ... antramanlarla mat kitabı daha iyiyse ondan alayım..

Cnm evet önce matematkten başla. Ben eylülde ki önlisans kpss ye gireceğim için genelkültür dersleriyle matematği beraber yürütmeye çalışıyrum yoksa sadece önce matemtğe çalşrdım sonra öbürlerine geçerdm.... İhtyacın matematk kitabını gördüm iyi bi kitap ama şöyle söylym cnm temelin çok kötüyse eğer hani eksiyle eksinn çarpımı artı vs... vs... işlem önceliği vs... gibi temel şeyleri bilmiyorsan sorun yaşıyorsan temelden başla antremanlarla matemtk ilkokul 4-5 seviyesinden alıyor....

anladım canım bende alayım o kitabı en iyisi temelden başlamak..

teşekkür ederim canım bende ankara dayım aslında en zoru matematik ama bu yıldan sonra türkçe den demi korkmak lazım ne herkes zor diyor ben girmedim bu yıl ilk defa bir yıl sınava girmedim diger yıllar 50 nin üstüne çıkamadım zaten ciddi bir çalışmada yapmamıştım kafama ne takılırsa soracagım zaten en önemlisi de sizlerle diyolog halinde olmam beni devamlı çalışmaya teşvik edecek diye düşünüyorum şimdi matematik kitabı alacagım bende pegam var fakat şu an için çok yararlı degil onun yanına bir iki kitap daha düşünüyorum burdan araştırdıgım kadarıyla sizlerin yorumlarına baktım antremanlarla matematik kitabını tavsiye etmişsiniz ankarada kızılayda eşim bugün bakacak almasını söyledim sonrada ihtiyaç yayınlarının kitabını almayı düşünüyorum onu daha önceden de duymuştum bir de yargı yayınları var onu da araştıcagım eger o da duydugum gibi ise onu alacagım sen hangileri ile çalışıyorsun yazarsan sevinirim matematik temelim yok degil fakat zayıf...

demek sende ankaradasın :) canım aslında en zoru turkce neden dersen herkes ortalama bır net cıkarıyor 20 uzerı ama asıl olan ve puanı costuran turkcenın 30 u bulmazsı en azından 29 olması sper olurrr , matematık çok pratıkle yapılır hale gelıyor lakınnn turkce esref saate bakar o an kafan basmadıysa basmıyor ıste ozellıkle paragraflarda. dıl bıgısı kasmıslardı bu sene artık boyle yapaaklaer bellıkı onlısans sorularını merakla beklıyorum ben bakalım onlarada bıze yaptıklarını yapacaklar mı ? ben ihtiyac dershanesıne gıttım yayınları ıyıdır ama tek yayından calısmak kotudur yargı zoru sevıyorsan ıyıdır :) moduler yayınlarını gormedım ama denemelerı bıraz kazıktır ama ıyıdır.pegem yayınları pek bı ıse yaramaz evır cevır aynı soruları bıcok yayınında gorursun fem yayınlarını ve denemelerını malum mevzudan dolayı ıhmal etmeden calısmak lazım ben tekrar dershaneye gıtsem emın ol fem e gıderım son olaylardan sonra öğrendıkkı beyazkaleme de calısmak lazımmıs bır denemesı cozmusstum cokk kazık gelmıstı scmalamıslar deyıp attımm bı dahada bakmadım bu yayına hataa etmısım :S neyse artık butun yayınlarla hasır nesır olcaz denemeler konusundada her yayının tr genelı denemelerı yapılıyor nette bazı sıteler tarayıp yayınlıyor onları ındırırp cıkartıp yapmak lazımmmm hemde kesınlıkle ben toplamda 60 kadar deneme yaptım farklı yayınlardan ama sonuc yınede husran zaman darlıgından ve turkcedekı dıl bılgılerınden (benım dılbılgısı kotudur artık ogrencem mecbur) yoksa normalde denemelerde 10 dk kadar artardı ortalama. su anda bır yayın almıyorum çunku yenı yayınlar henuz cıkmadı hemen cıkmaz yenı formata gore yenıden kıtaplar hazırlanıyor egerkı arada gecıs donemınde ders calısacaksamda fem alırım ayrıcaaa kızlarrrrr dıp kose bucak ogreneceğiz guncellerr takıp edılecek bu sene cografyada bıle guncel geldı haberler dıkkatle seyredılecek tabıkı trt haberlerı dıgerlerı koffff hadı bakalım hepimize kolay gelsın

sagol canım o zaman yeni yayınlar çıkana kadar temel matematik çalışayım ben sonrasında bol bol alıp boguşuruz kitaplarlar ...

Goldflay, antremanlarla matematikte 13. gündeyim haftasonu kitapla yapışık gibiydim:)
tabloya ekler misin ben beceremiyorum

antremanlarla matematik kitabının 1 ve 2 sin aldım başladım çalışmaya bakalım 2 kitaba ne zaman geçecegim

antremanlarla matematik kitabının 1 ve 2 sin aldım başladım çalışmaya bakalım 2 kitaba ne zaman geçecegim

keyifle başlarsın ama aynı soruları yapa yapa atlamaya başlayacaksın büyük ihtimalle ama vazgeçme hepsini çöz :)
soru çözerken - miydi + mıydı diye düşünürdüm karışıtırdığım için ama bu kitaptan sonra hızlı hızlı yapmaya başladım

Goldflay, antremanlarla matematikte 13. gündeyim haftasonu kitapla yapışık gibiydim:)
tabloya ekler misin ben beceremiyorum

Cnm maşallah beni geçeceksn bu gidişle ben de 14. gündeyim anlayamadğm şeyler var 14. güne gelince anladıklarını banada anlat... ben ilkokul çocuğundan beterim kesir olaylarını bilmiyorum az bişey biliyorum ama fazlası yok... rasyonel sayıları bi de yazar çok kolay diyor ben niye anlamıyorum Basit denklemler güzel gidiyordu ama rasyonel sayılara geldim tıkandım

Son düzenleme:
[table="width: 500, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]2014 KPSS'ciler[/td]
[td]Bitirilen Konular[/td] Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Sayı Sistemleri
[/tr]
[tr]
[td]Maip [/td]
[td]MATEMATİK: Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Sayı Sistemleri, Antrenmanlarla Matematik 1.Kitap 2.Gün TÜRKÇE: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam GEOMETRİ: Doğruda Açılar, Üçgende Açılar[/td]
[/tr]
[tr]
[td]teamcoco[/td]
[td]VATANDAŞLIK:Temel Hukuk Kavramları MATEMATİK: Temel Kavramlar, Bölme - Bölünebilme - Okek - Obeb, Rasyonel Sayılar [/td]
[/tr]
[tr]
[td]GOLDFLAY[/td]
[td]MATEMATİK: Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Antrenmanlarla Matematik 1. Kitap 13.Gün TÜRKÇE: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam TARİH: İslamiyet Öncesi Türk Tarihi, İslamiyet Dönemi Türk Tarihi, Türkiye Tarihi, Osmanlı Kültür ve Uygarlık, Osmanlı Islahat Hareketleri, İnkılap Tarihi'ne kadar COĞRAFYA: Türkiye'nin Coğrafi Konumu, Türkiye'nin Yeryüzü Şekilleri, Türkiye'nin İklimi ve Bitki Örtüsü, Çevre ve Toplum, Türkiye'nin Nüfusu ve Özellikleri [/td]
[/tr]
[tr]
[td]emosmos[/td]
[td]MATEMATİK: Temel Kavramlar, Antrenmanlarla Matematik 1.Kitap 12.Gün[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ayseyma[/td]
[td]COĞRAFYA: Türkiye'nin Coğrafi Konumu TÜRKÇE: Sözcükte Anlam ve Anlam Bilgisi TARİH: İlk Türk Devletleri Kültür ve Medeniyet ANAYASA: Temel Hukuk Bilgileri [/td]
[/tr]
[/table]

kızlar bende ani bir kararla kpss'ye hazırlanmaya başladım. normalde 3. sınıftayım bu sene ama önlisans diploması alıp kpss'ye girmeye karar verdim. bu arada alttan da 2 dersim var onları da kesinlikle vermem gerekiyor. yoksa diplomamı alamam diplomamı alamazsam yüksek bi puan alsam dahi tercih yapamam. hızlandırılmış kursa yazıldım. bir yandan büte kaldığım derslere hazırlanıyorum bir yandan kpss çok yoğun geçiyor:/
benim sorunum tarih... tarihim sıfır, hiç sevmediğim bir ders bu zamana kadar da hiç çalışmadım diyebilirim sayısalcıyım. matematikten zevk alıyorum soru çözerken ama tarihten nefret ediyorum eziyet gibi geliyor bana. çalışıyorum ama aklımda kalmıyor unutuyorum ve çok zor geliyor tarih çalışmak, çok sıkılıyorum. nasıl çözeceğim bu sorunu bilmiyorum. aslında dersanedeki hoca çok güzel anlatıyor ama bende sorun var galiba, uçup gidiyor aklımdan. birde hızlandırılmış kurs olduğu için hazır notlar aldık kendimiz not tutmuyoruz o yüzden de kalıcı olmuyor diye düşünüyorum. bana bir akıl verin, nasıl öğrenebilirim tarihi, aklımda kalması için nasıl bir çalışma planı yapmam lazım?

evet canım soru çözme hızını arttırdıgı kesin hepsini çözüyorum atlamadan inşallah faydasını görürüm.

[table="width: 500, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]2014 KPSS'ciler[/td]
[td]Bitirilen Konular[/td] Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Sayı Sistemleri
[/tr]
[tr]
[td]Maip [/td]
[td]MATEMATİK: Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Sayı Sistemleri, Antrenmanlarla Matematik 1.Kitap 2.Gün TÜRKÇE: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam GEOMETRİ: Doğruda Açılar, Üçgende Açılar[/td]
[/tr]
[tr]
[td]teamcoco[/td]
[td]VATANDAŞLIK:Temel Hukuk Kavramları MATEMATİK: Temel Kavramlar, Bölme - Bölünebilme - Okek - Obeb, Rasyonel Sayılar [/td]
[/tr]
[tr]
[td]GOLDFLAY[/td]
[td]MATEMATİK: Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Antrenmanlarla Matematik 1. Kitap 13.Gün TÜRKÇE: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam TARİH: İslamiyet Öncesi Türk Tarihi, İslamiyet Dönemi Türk Tarihi, Türkiye Tarihi, Osmanlı Kültür ve Uygarlık, Osmanlı Islahat Hareketleri, İnkılap Tarihi'ne kadar COĞRAFYA: Türkiye'nin Coğrafi Konumu, Türkiye'nin Yeryüzü Şekilleri, Türkiye'nin İklimi ve Bitki Örtüsü, Çevre ve Toplum, Türkiye'nin Nüfusu ve Özellikleri,Türkiye'nin ekonomik coğrafyası [/td]
[/tr]
[tr]
[td]emosmos[/td]
[td]MATEMATİK: Temel Kavramlar, Antrenmanlarla Matematik 1.Kitap 12.Gün[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ayseyma[/td]
[td]COĞRAFYA: Türkiye'nin Coğrafi Konumu TÜRKÇE: Sözcükte Anlam ve Anlam Bilgisi TARİH: İlk Türk Devletleri Kültür ve Medeniyet ANAYASA: Temel Hukuk Bilgileri [/td]
[/tr]
[/table]

Kızlar neler yapıyorsunuz?? Önlisans ve ortaöğretimden eylülde sınava girecekler yok mu aranızda Bi ben varım galiba... Benim konular anca yetişecek eylüle ama hiç deneme yapamamış olacağım matematikte yarım yamalak olacak... coğrafyadan sadece coğrafi bölgeler kaldı bi de grafik yorumu kaldı en fazla 5 gün içinde coğrafyayı bitrmeyi planlıyorum. Daha hiç yüzünü açmadığım vatandaşlık bilgisi var vatandaşlık bilgisi 15 gün sürer tahminimce.... Tarihden de inkılap tarihine başlıycam inkılap tarihide nerden bakarsan 1 ay sürer.. tarihi biraz detaylı çalışıyorum ben o yüzden beni çok oyalıyor... Bi taraftanda matematik çalışıyorum zaten... Türkçeyenin de az buçuk 1 haftalık işi var... Çok sıkı çalışmam lazım ama ramazada insan güçsüz oluyor bitkin oluyor çok verimli ders çalışamıyorum Geceleri çalışıp gündüzleri uyumayı planlıyorum başka türlü olmayacak....

bende size katılmak istediğimi yazmıştım ama bakıyorum bulamıyorum silinmiş buraya yazdığım mesaj:44:

canım maşallah diğer derslere de bakabiliyorsun..bu gidişle eylülde senden birşeyler bekliyoruz bize de umut olursun:) ben basit denklemleri bitirdim kaldım öyle..ne güzel istekli bir şekilde yapıyordum ama şimdi elim kitaba gitmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…