kızlarr nazar değdi bana 1 haftadır kitap açmadım içimden gelmiyor 23. gün de kaldım![]()
cnm olsun öyle nazar arada... gene iyi gittn cnm :) netler de artış var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlarr nazar değdi bana 1 haftadır kitap açmadım içimden gelmiyor 23. gün de kaldım![]()
Cnm yaşın 30 sa daha 2 kez daha B KPSS , 5 kez daha da A kpss girme hakkın var cnmSen çalş rabbim emeklerimzn karşılığını verr inşallah
amin canım inş cümlemiz karşılığını alır inş. başladım bakalım inş. çok tşk ederim sana ayrıca moral verdin valla..
rica ederm tatlım kolay gelsn![]()
goldflaycm cnm msj atamıyorum sana dolmus hakkın kusura bakma olur mu![]()
Cnm bizede iskoçyadan misafrler geldi onlarla ilgilendim 2 gündür kk yı açamadım... Benide davet ediyorlar iskoçyaya 6 ay kal yabancı dil öğren diyorlar ama annemle babam izin vermiyor:26: kafamı bu konu meşgul ediyor benim için iyi bi fırsat gibi geldi ama izin çıkmıo evdekilerde:26:
mrb arkadaşlar benide listenize ekleyebilirsiniz bende başladım konu çalışmaya.. matematik ilk konulardayım aklıma takılan bi soru oldu aslında yarıya kadar çözdüm ama devamını pek getiremedim... çözüm yoluna bi bakarsanız sevinirim..
x ve y negatif tam sayıdır.
x.y-15=4.y
olduğuna göre x in alabileceği değerler toplamı kaçtır...
cevap :-12
cnm ben sole buldum
y (x-4)=15
-5 -3
-3 -5
-1 -15
-15 -1
burdan y ve x-4 e sayılar verdım kafamdan 15 etmesı ıcın ve bu arada tabı x ve y negatıf olmalı dedım
burdan yazdıgım cozumu aynen yazıyorum :
x-4=-5 x-4=-15
x=-1 y=-3 x=-11 y=-1 -11+(-1)=-12
dıgerlerını neden yazmdadın dersen cnm cunku x-4=-3 olunca x pozıtıf sayı olan 1 olarak cıkıyo ortaya o zaman soruda dedıgı gıbı olmuyo ve x-4= -1 olunca da x yıne pozıtıf sayı olan 3 oluyo yıne olmuyo
cnm cok zor oldu yazmam umarım anlamıssındır![]()
canım çok sağoll anladım ... yarıya kadar çözmüştüm ama devamını getirememiştim.. - / + lar işi karıştırdı biraz ama anladım şimdi sağol..
kesınlıkle bu fırsatı kacırma derım derım erasmus gıbı bısey belesten hemde oh mıs annenler ınsallah ızın verır bu gercekten guzel habermıs senın ıcın dua edıcem emın ol![]()
Cnm duaların için çok teşekkürederm... Ama malesef ailem izin vermiyorçok iyi olucaktı ama fırsatı kaçırıyorum
![]()
Cnm bizede iskoçyadan misafrler geldi onlarla ilgilendim 2 gündür kk yı açamadım... Benide davet ediyorlar iskoçyaya 6 ay kal yabancı dil öğren diyorlar ama annemle babam izin vermiyor:26: kafamı bu konu meşgul ediyor benim için iyi bi fırsat gibi geldi ama izin çıkmıo evdekilerde:26: