haziran annelerii size bir şey soracağım doğum çantanızı hazırlamaya başladınız mı ? gecelik-pijama alışverişinizi yaptınız mı?ben bir gecelik bir -iki de pijama takımı almayı düşünüyorum ama nasıl bir şey olacak mesela hangi bedende almamız gerek bi türlü bilemedim![]()
Ben henüz almadım ama annemle gezerken, geceliklerden üst yanlardan mümkünse fermuarlı olanlardan alalım demişti. Üstte iki yanda düğmeliler veya üst üste binmeliler oluyormuş, bebeği kolay emzirmek için. Gebelik eğitimindeki hemşirede hastaneye iki parçalılardan getirebilirsiniz, yalnız üst tarafı giydiririm ve geceliklerdeki gibi alt tarafı toplayınca sırtınıza yığılmaz demişti. Hastaneye 2 tipide götürmekte fayda var. Kanamam olup hastanede yattığımda da hemşire gecelik tipi giyin demişti. Herkesin seçimi farklı sanırım. Beden olarak da doğum yapsanız bile karnınız hemen küçülmeyecek dedi, sanırım şişlik oluyor, küçük almayın dedi. 2. doğumu yapacak arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar sanırım. Ben duyduklarımla cevap vermeye çalıştım.