2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Bebeğim 50 günlükten Bodrum'a gittik. Gündüz odadan çıkamayız sıcaktan diye düşünüyordum ama öyle olmadı. Eşim ilgilendi ben denize girdim. Tabiki çok uzun süre bırakamıyorsunuz çok küçük olduğundan sürekli emmek istiyor. Yemekleri de genelde sırayla yedik. Gündüz evde uyumayan çocuk orda çok güzel uyudu. Tavsiyem odanız denize yada havuza yakın, zemin katta, biraz geniş ve mutlaka klimalı olsun.
Aslında merak ettiğim bebeğe güneş koruyucu krem kullandınızmı? Kullandıysanız ne marka? Yaptığım araştırmalar 6 aydan küçüklere kullanılmamalı diyor ama korumasız güneşte durması da nasıl olur kafam karıştı

Biz geçen sene kizkadesimle gittik inan burada kakasini yapamayan yigenim orada sürekli bezini doldurdu 4 aylikti zorluk yaşamadık biz de yardımcı olduk kardeşim sütünü odada sagip asagida verdi bazen bebek arabasına uyudu uyumayinca annesi odaya çıkartıp uyuttu sonra geri indiler yani güzel geçmişti inşallah bizimde güzel geçer bir de güneşten Korumak gerekir evde insan bunaliyor canım bir mola vermek gerekiyor zaten eslerimizde yanımızda olunca allahın izniyle sorun olmaz insallah
Bugün ayarladık benim kız kardeşimde geliyor . Hem bana kolaylık olur hem de en azından bi kaç saat eşimle vakit geçirebilirim

Benimki de seviyo suyu legende yikiyorum yayiliyo mest oluyo cikarinca agliyo :) bencede riske atma seneye gircekler ins hangi otele gidiyosunuz bende istiyorum 2-3 gun kacmak bi yere cok sıkıldım
Istanbulda yaşıyorum ben, buraya en yakın 2 saat İdo ile gidilebilen Erdek"i bulduk. Daha önce hiç gitmedim ama tatlısu kırtay otel diye bir yer bulduk internetten bir bak sende.

Doğumdan sonra saçları benim gibi avuç avuç dökülen var mı? Dün up uzun güzelim saçlarımı omuzlarımda kestirmek zorunda kaldım döküldüğü için : (
Avuç avuç olmasa da ben de bugün farkettim dökülmeyi ve üzüldüm. Gerçi 2. Ay kontrolünde bebeğimin doktoru bana sormuştu saç dökülmesi başladımı diye, o zaman dökülmem olmadığından hayır demiştim. Et tüketen annelerde daha az olur demişti. Sanırım proteinle alakalı . Bol et tüketmeye çalış.

Sezeryan olan arkadaşlar iyileşme sureciniz ne kadardi.mesela tam olarak egilip dogrulma.bide ben kesilen yerden gobegime kadar yani gibek deligine yakin yerleri hisetmiyorum normal mi agustos annesiyim

Senin yapına bağlı ama on gün içinde baya bi toparlanırsın acın azalır ben 2.gün herşeyimi yapıyordum ama benim bi küçük çocuğum daha var imkanın varsa iyice dinlen uyuşukluk hmn gçmez ik senede ancak hissediliyor o yerler

Doğumdan sonra saçları benim gibi avuç avuç dökülen var mı? Dün up uzun güzelim saçlarımı omuzlarımda kestirmek zorunda kaldım döküldüğü için : (

Canım hamilelikte saçlar gürleşir vücut depolar ama bebek doğup 3-4 aylık olunca dökülme başlar kimisnde çok olur yaşına kadar sürer kimisnde fazla sürmez inş çok dökülmez bizim de ama olur yani hmn herkeste

c
Sezeryan olan arkadaşlar iyileşme sureciniz ne kadardi.mesela tam olarak egilip dogrulma.bide ben kesilen yerden gobegime kadar yani gibek deligine yakin yerleri hisetmiyorum normal mi agustos annesiyim
canim ben de sezeryan oldum ilk gunden kendim bebegmi eyilip kucagima aliyordum.ilk 4gun zorlandim.sonra 10cu gune kadar yine zordu ama hafiflemisti.simdi 3ay olucak cok rahatim.hic agrim yok.ven gibekte te hic uyusma fslan oomadi

Istanbulda yaşıyorum ben, buraya en yakın 2 saat İdo ile gidilebilen Erdek"i bulduk. Daha önce hiç gitmedim ama tatlısu kırtay otel diye bir yer bulduk internetten bir bak sende.
Ben izmirdeyim alacatida oturuyorum ama o yazlik yerin bana hic faydasi yok 2-3 gun gidelim bi yere diye dusundum amaa bilemiyorum iste

Herkese gunaydin kizlar
Bizde esimin memleketine geldik cumadan beri burdayiz. 5 saatlik yol 10 saat surdu ama oglum bizi zorlamadi. Yollarda uyudu aguladi agladigindada emzirdim. Bugun 40 km otede esimin kuzeninin dugunu var bize dua edin kinada oglum hic durmadi esim bizi eve getirip birakmisti simdi uzak oldugu icin oyle bir sansimizda yok. Oglumada 21.30 ile 22.30 arasinda gece uykusuna dalmayi ogrettim o yuzden boyle gurultulu yerlerde cok huysuzlaniyor. Bizde oglumla arabada emer uyuruz napalim :)

Yok klimadan degil. Sansimiza dogdu dogali cok nadir hastalanan o da bahar aylarina denk gelen ablamiz bu sene bahardan bu yana iyilesmek bilmedi. Elimden geldigince uzak tutmaya calisiyorum anneanneye babaanneye gonderiyorum ama o da daha kucuk etkileniyo üzülüyor. Ne kadar da uzak tutmaya calissam bu mumkun olmuyor. Dolayisiyla kardesini etkiliyor. Ilk hastalanmasi da zaten tam olarak klimadan degildi.
Oksuruyor ve burnu akiyor burnunu sık sık acmama ragmen. Ins gecen sefer ki gibi agirlasmadan atlatiriz. Cok zor bir donem geciriyoruz. Daha oncede dedigim gibi Adana asiri sicak. Gorumcem cocuklariyla beraber 1 aydir burada. Daha da kalacak. (Kv altli ustluyuz) cocuklarimiz hic anlaşamıyor. Kizimin beslenme problemi var herseyi reddediyor. Gozumu kapatip acasamda bu yil bitmis olsa...

Bacilarim sizlerden dua bekliyorum...
Komsumuzun kizi yuksekten dusmus ayagini demire carpmis baya dikis atmislar...
Ve beyni birkac yerinden catlamis...
Beyin kanamasina baslamis...
Allah (c.c.) rizasi icin dualarinizi esirgemeyin bacilar daha cok kucuk 4-5 yaslarinda :KK61:

Haklısuın arabasız zor ama toplu taşınayla vs bi şekilde alışmak lazım., sonuçta birkaç yıl bebek bize bağlı yaşayacak bu durumda eve mi kapanıp kalacaz. Ben de yarın toplu taşımayla anneme gitmeyi deneyeceğim. Bir şekilde şeytanın bacağını kırmak lazım :) o yüzden dolmuşa da bin metroya da korkma.

Yok klimadan degil. Sansimiza dogdu dogali cok nadir hastalanan o da bahar aylarina denk gelen ablamiz bu sene bahardan bu yana iyilesmek bilmedi. Elimden geldigince uzak tutmaya calisiyorum anneanneye babaanneye gonderiyorum ama o da daha kucuk etkileniyo üzülüyor. Ne kadar da uzak tutmaya calissam bu mumkun olmuyor. Dolayisiyla kardesini etkiliyor. Ilk hastalanmasi da zaten tam olarak klimadan degildi.
Oksuruyor ve burnu akiyor burnunu sık sık acmama ragmen. Ins gecen sefer ki gibi agirlasmadan atlatiriz. Cok zor bir donem geciriyoruz. Daha oncede dedigim gibi Adana asiri sicak. Gorumcem cocuklariyla beraber 1 aydir burada. Daha da kalacak. (Kv altli ustluyuz) cocuklarimiz hic anlaşamıyor. Kizimin beslenme problemi var herseyi reddediyor. Gozumu kapatip acasamda bu yil bitmis olsa...
Canım benim Allah yardimcin olsun ne kadar zorlandigini tahmin edebiliyorum ama üzülme günler hızla geçiyor ve bebekleri mız büyüyor zamanla herşey geçecek bizvdevAllahin izniyle çocuklarımızı buyutup rahat edecegiz

Back
X