2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
İş yerindeki arkadaşım sürekli doktoruyla mailleşiyor. Kızı 21 aylık 12,5 kilo. Doktora hiç iştahı yok dedi, doktor ara öğünleri kes açıksın 3 ana öğünü sağlam yesin demiş. Ben ara öğünleri ana öğünlerin arasında veriyorum, peş peşe ara öğün vermemeye çalışıyorum hatta iştahı yoksa ara öğünlerin miktarını azaltıp açıksın diye bakıyorum. Bu aralar yine diş sıkıntımız var, zor yiyor.

Istahsiz oldugnda ben de azaltyorum zaten ama normalde hepsini gayet guzel yiyo.kafami karistirdilar valla.cok da yedirmek istemiyorm.dun aksam 1 kase mercimek corbasi yedrdm gobusu kocaman oldu:KK70:

Mevsiminde brokoli yada karnıbahar yada havuç patates falan.

Bu arada @yaz yagmuru çok geçmiş olsn. Sanırım üşüttü inş. bian önce düzelir.
@kmltm bende sabah kahvaltısı öğlen yemegi akşam yemegi şeklinde verip aralarda meyve yulaflı yoğurt irmik tatlısı gibi şeyler yediriyorum. Ama kilo bakımından hala gerideyiz. Bence yedikleri emreye yetiyordur aç olsa çok huysuz bi bebek olurdu.
@minnakkartal arende hala pütürlü yiyemiyor yumurtayı bile blendır yapıyorum. Geçen nokta kadar çilek geldi ağzına diye bütün meyve tabagını kustu. Bazen elimle vereyim diyorum çiğniyor ama kaşıkla asla pütürlü şeyleri kabul etmiyor. Dr söylemedim bile çünkü söyleyeceklerini biliyorum. Ne yapayım yemiyor kusuyor aç mı bırakayım.

Bence de yetiyor canm.kilo alimi da iyi 10.230 gr di asi yaptirdgmzda.

Günaydın herkese.
Bu günde dayak yemiş gibiyim.
Bir şey sorucam. Çıkan dişler ne kadar zamanda büyüyolar. İlk dişimiz 3 hafta önce çıktı. Hala ucu var 2 mm falandır heralde boyu. Normal mi bu kadar yavaş büyümesi?
Normal bnce de canm emrenin de oyle ckyo

ne bilim geçende yazılmıştı burda şu kıyaslanılan bebekler nerde diye işte hepimizin etrafında var bende ne yazık ki eltimden çekiyorum ve daha bu haftayı atlatamadan eşim cumartesi iftara dışarı gidelim hep birlikte diyo şimdilik bişi demedim zaten gerginim hır gür çıkmasın diye ama bu kez bende senin gibi olmayı denicem ayrıca o bebek sahi obez ya ben bile bu kdr yemezken öyle olsun istemem ayrıca kimse obezlikten korkmuyor sanırım gerçekten benim çocuğum zayıfta olsa sağlıklı görünüyor yüzü gözü sönük değil allah aşkına fotolarda görüyosunuz bide hiçbişi geri değil çok hareketli bıdır bıdır ama yok ille de kilo benide delirttiler şimdi sadece pütürlü için savaşım olcak ve birazda metod değiştirmece onun dışında yine kasmıcam iyiki buraya yazmışım biraz da olsa kendime geldim

yok canım yok bizimki ben yemek yerken yanıma gelmez gelse de beni kadırmaya çalışır dün akşam ekmeği yoğurda bandırıp vermeyi denedim almadı şeftali kayısı bütünken oynadı ama dilimleyip eline verince tutmadı bile yine de denicem bakalım

ay bende tam afiyet bal şeker olsun dicektim yok yok etrafımda niyeti olana dicem aman haziranda doğurmayın diye

Bence de hareketleri gayet iyi hele o masalci nineye bayiliyorum:KK70:ayrica eltim de kizi kilo alsin diye cok yemek yedirirdi.yasina kadar 11-12 kilo olan cocuk yasindan sonra kilo vermeye basladi.akli erince kasigi reddetti.kustugu halde yediriyomus annesi.ben bile kussam hemen arkasindan yemek yiyemem ki.smdi 2 yadinda kizi ve en ufak zorlamada ogurup kusmya baslyo her tarafa.ici disina cikiyo cocugun.dr bile kizmis bu cocugn kusmasi psikolojik ya cok baski yapmissnz ya da onunde buyuk bi kavga etmissinz dems.yani diyecegm o ki kusunca usteleme canm dedgn gbi huy edinir ve buyuse bile gecmez malesef.

Çocuğum bunları yese kahrımdan ölürüm.
Benim geçenlerde kv ve kp ile tartıima sebebimde buydu.
Herkesin çocuğu sağlıklı mı besleniyomuş. Onların çocuğu ölüyo muymuş. Ne gerek varmış bu kadar uğraşmaya. Ben cahilmişim bilmiyomuşum onlar doğru yolu göstermeye çalışıyolarmış.
Bende dayanamayıp ben çocuğum ölmesin diye değil sağlıklı kaliteli yaşasın diye uğraşıyorum. Başkasının kendi çocuğuna ne yaptığı umrumda değil dedim. Ben 5 ay değil gibi kustum insanlıktan çıktım. 5 ayın 2 ayı hastanede yatarak geçti o kadar kötüydü .Ağrısı sancısı uykusuzluğu huysuzluğu hastalığı pisliği her haltına ben katlanıyorum. Dadısı değilim ben bu çocuğun anasıysam benim emanetimse bu çocuk ne yiyeceğinrde ne içeceğine de ben karar veririm. Benim yüzümden ölecekte olsa kimseye hesap vermek zorunda değilim Allahtan başka.
İnsanı çileden çıkarırlar valla. Kola veriyo çocuğa ya kola. Nasıl sesimi çıkarmayım nasıl dayanayım ben.
Konyalı arkadaşlar kusuruma bakmasın. Genel olarakta söylemek istemiyorum ama şu şehirde bir tane adamla daha kariılaşmadım önemli olan sağlığı diyen.
Et iyidir et iyidir. Bıktım bu laftan.
Bundan sonra sıkıyosa karışmaya çalışsınlar bakalım.
Avm de emzirme odasında kızımı emziriyorum. Hamilelik kilolarını verememiş birazda onun siniriyle heralde bana bakıp ' bu kadar zayıflaman için hiç bişey yememn lazım. Çocuğun sağlığı daha önemli sütün kesilmemiş amaovuğada yaramamış diyo' vebalıyım ben kilo tutmuyorum dedim bön bön bakıyo.
Öbürü emzirmeyi bırak der. Öbürü un helvası yedir der. Önürü çikolata tutuşturur eline.

Aman ya çok dertliyim bu konuda

Nasil kola iciriyolar ya.bizmkiler de seninkilere yakin izin versem cikolata seker falan yemisti coktan.avm deki kadina da iyi demissin bravo:KK9:hak ediyolar valla:KK62:

Bana da kolaycı diyorlar ne varmış memede aç ver :KK43: 9. Aydan beri bıraktır diyorlar. Ki bu aralar zorla da olsa devam ediyorum ve çok üzülüyorum bırakıyor istemiyor diye :KK43: reflü çıktı bizde ee tabi anne sütünden başka bişey görmedi ki diyorlar. Ya ben ilk 6 ayda 3 çocuk besleyecek süte sahiptim bana aptamil ver diyip durdular. Gerçekten kafam almıyor takmayayım diyorum ama aklıma geldikçe ben de delleniuorum

Ben de kaç kez ellerinden lokum kek salçalı yemek suyu vs aldım ki kuzum daha 5 aylıktı :KK43: bana da sakınan göze çöp batar sen bu kadar özenmeseydin daha sağlıklı olurdu dediler. Hatta ben eski mahallemde organik pazar vardı sebze meyveyi de ordan alırdım, şimdi de zor da olsa bulmaya çalışıyorum, dalga geçiyorlar organik pazarda dolaşmamla. Kaldı ki oğlum ilk kez geçen hafta uzun ve ateşli hastalık geçirdi, 1 yıldır sapasağlamdı. Beslenmeye ilgisi yok ama en ufak hastalığı da oraya vuruyorlar. Calla 2 haftam kaldığı için yavruma sürekli sırnaşık haldeyiz ki bana iyice yapışsın orda da benden ayrılmasın diye dipsibeyim :)))
ohh inşallah yapışır ayrılmaz senden ordayken

Istahsiz oldugnda ben de azaltyorum zaten ama normalde hepsini gayet guzel yiyo.kafami karistirdilar valla.cok da yedirmek istemiyorm.dun aksam 1 kase mercimek corbasi yedrdm gobusu kocaman oldu:KK70:

Bence de hareketleri gayet iyi hele o masalci nineye bayiliyorum:KK70:ayrica eltim de kizi kilo alsin diye cok yemek yedirirdi.yasina kadar 11-12 kilo olan cocuk yasindan sonra kilo vermeye basladi.akli erince kasigi reddetti.kustugu halde yediriyomus annesi.ben bile kussam hemen arkasindan yemek yiyemem ki.smdi 2 yadinda kizi ve en ufak zorlamada ogurup kusmya baslyo her tarafa.ici disina cikiyo cocugun.dr bile kizmis bu cocugn kusmasi psikolojik ya cok baski yapmissnz ya da onunde buyuk bi kavga etmissinz dems.yani diyecegm o ki kusunca usteleme canm dedgn gbi huy edinir ve buyuse bile gecmez malesef.

Nasil kola iciriyolar ya.bizmkiler de seninkilere yakin izin versem cikolata seker falan yemisti coktan.avm deki kadina da iyi demissin bravo:KK9:hak ediyolar valla:KK62:
canım benim elimdeki kitaptada kahvaltı -ara öğün- öğle yemeği- ara öğün- akşam yemeği şeklinde yemelidir yazıyo. Ama gökçe iştahlıyken bile kahvaltıdan sonra ara öğün verirsem öğle yemeğini yiyemiyodu. Fazla geliyodu çocuğa. Şimdi ana öğünleri bile zor yiyo. Önemli olanda onlar zaten maşallah bi kaseyi de yiyomuş daha ne olsun

image.webp

İşte bu zafer:KK50:
Ağlıcam nerdeyse. Kıza güzelim salata yaptım yemedi. Makarna haşladım onuda yemeid. Çilek bozulmadan yiyeyim diye kendime de salata yapmıştım. Baktım oynamak istiyo yere polar serdim bi tane koydum önüne. Tadına baktı sonra döktü her yere makarnayıda meyveyide.
4-5 tane çilek dilimi yedi küçük küçük. Bi kaç parça muz. Azıcıkta makarna yedi. Hiç öyle büyük parça yememişti. Biraz öğürdü falan ama oynamak cazip geldi.
En son kaldırdığımdada ayağına çilek yapışmış. Halımda onunla gezdi:KK43:
Tek yemeye alışsında onada razıyım

ayyy sasirmis bu insanlar

benim kv kp de ayni öykü kola sisesine uzaniyo kolami istiyon diyo her seferinde ayni cvbi vermekten ben biktim o bikmadi siseyi istiyo diyom ama nafile gecen kp diyo fanta verimmi biraz hayir dedim asitli dimi dogru diyo ondan sonra bunlara birakcam gitcem cocugu nolur artik allah bilir

ya benzer bi sürü şey biliyorum şimdi bunu bile bile sırf kilo alsın diye ben nasıl zorliyim insanlara oturup bunları anlatmaya halim kalmadı sadece ama yok bu sefer kendimi gazlıyorum dolduruyorum valla eşim gidelim siye tutturursa onlar korksun benden

Eki Görüntüle 1563654
İşte bu zafer:KK50:
Ağlıcam nerdeyse. Kıza güzelim salata yaptım yemedi. Makarna haşladım onuda yemeid. Çilek bozulmadan yiyeyim diye kendime de salata yapmıştım. Baktım oynamak istiyo yere polar serdim bi tane koydum önüne. Tadına baktı sonra döktü her yere makarnayıda meyveyide.
4-5 tane çilek dilimi yedi küçük küçük. Bi kaç parça muz. Azıcıkta makarna yedi. Hiç öyle büyük parça yememişti. Biraz öğürdü falan ama oynamak cazip geldi.
En son kaldırdığımdada ayağına çilek yapışmış. Halımda onunla gezdi:KK43:
Tek yemeye alışsında onada razıyım
aman maşallah ne güzel boşver dediğin gibi yeter ki alışsın yeter ki azıcık yesin
Sonunda babalar günü hediyemiz geldi, hediye paketimiz de pek afişliymiş :KK66:
ay gerçekten paketi de çok güzelmiş yahu

bu da bizim tabak :) verdi elime tek tek mandallari taktim ondan sonra kendi cikardiEki Görüntüle 1563675
Aman annesi dikkat et bende gökçenin üstüne başına takıyodum hep. Sonra oynarken iyice açmış mandalı zorlayıp hızlı bi şekilde kapanırkende parmağı şıkıştı öyle bi ağladı ki şimdi mandal görünce kaçıyo sıpam.

Bana da kolaycı diyorlar ne varmış memede aç ver :KK43: 9. Aydan beri bıraktır diyorlar. Ki bu aralar zorla da olsa devam ediyorum ve çok üzülüyorum bırakıyor istemiyor diye :KK43: reflü çıktı bizde ee tabi anne sütünden başka bişey görmedi ki diyorlar. Ya ben ilk 6 ayda 3 çocuk besleyecek süte sahiptim bana aptamil ver diyip durdular. Gerçekten kafam almıyor takmayayım diyorum ama aklıma geldikçe ben de delleniuorum

Ben de kaç kez ellerinden lokum kek salçalı yemek suyu vs aldım ki kuzum daha 5 aylıktı :KK43: bana da sakınan göze çöp batar sen bu kadar özenmeseydin daha sağlıklı olurdu dediler. Hatta ben eski mahallemde organik pazar vardı sebze meyveyi de ordan alırdım, şimdi de zor da olsa bulmaya çalışıyorum, dalga geçiyorlar organik pazarda dolaşmamla. Kaldı ki oğlum ilk kez geçen hafta uzun ve ateşli hastalık geçirdi, 1 yıldır sapasağlamdı. Beslenmeye ilgisi yok ama en ufak hastalığı da oraya vuruyorlar. Calla 2 haftam kaldığı için yavruma sürekli sırnaşık haldeyiz ki bana iyice yapışsın orda da benden ayrılmasın diye dipsibeyim :)))
Canim oglunun icmedi zamanlarda sutunu sagiyor musun? 5,5 aydan beri.arda gogsumu almiyor sagiyorum su an cok az ama sutum kesilene kadar sagicam vicdanen icimin rahat olmasi icim.

Canim oglunun icmedi zamanlarda sutunu sagiyor musun? 5,5 aydan beri.arda gogsumu almiyor sagiyorum su an cok az ama sutum kesilene kadar sagicam vicdanen icimin rahat olmasi icim.
Ek gıda öncesi sağıyordum ama şimdi sağmıyorum sadece fazla dolup rahatsız edince sağıyorum. Çalışmadığım ve tüm gün berabet olduğum için sürekli emzirmeye çalışıyorum . Sağılmış sütü hayatta içmiyor kaç kez çöpe gitti :(

Kızlar kaç gündür giremedim pek, sayfaları ancak bitirdim. @yaz yagmuru ogluna geçmiş olsun canım. Acil şifalar versin Allah.
@minnakkartal canım senin kızını senden daha çok hiç kimse düşünemez ve üzülemez de. Canını sıkma diyoruz hepimiz ama eminim çok etkili olmayacak:( Sen her yolu deniyorsun ama belki fikir olur. Kerem Alp de ben söyle bir durum yaşıyordum çoğu zaman, cok sık emzirirsem hiç birşey yemek istemiyor su bile içmiyor nasıl olsa emzirecegimin farkında oluyor bazen bilerek emzirmedigim zamanlar oluyor. Önce yemesi gereken yemeği ne kadar yerse oyunla sebeklikle yediği kadar yediriyorum nasıl olsa memeyi reddetmiyor üzerine emiyor. Bir de bu alıştırma döneminde bırak aç kalsın biraz ve anne sütüne guvenmesin. Iki üç hafta önceye kadar çok fenaydı yemek durumları. Puturlu yiyor sıkıntısız ama yememe durumundan çok çektim ben de. çok şükür biraz duzeldi gibi. Inşallah sizinde düzelir canım.

@yaz yagmuru çok geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun canım.

Mevsiminde brokoli yada karnıbahar yada havuç patates falan.

Bu arada @yaz yagmuru çok geçmiş olsn. Sanırım üşüttü inş. bian önce düzelir.
@kmltm bende sabah kahvaltısı öğlen yemegi akşam yemegi şeklinde verip aralarda meyve yulaflı yoğurt irmik tatlısı gibi şeyler yediriyorum. Ama kilo bakımından hala gerideyiz. Bence yedikleri emreye yetiyordur aç olsa çok huysuz bi bebek olurdu.
@minnakkartal arende hala pütürlü yiyemiyor yumurtayı bile blendır yapıyorum. Geçen nokta kadar çilek geldi ağzına diye bütün meyve tabagını kustu. Bazen elimle vereyim diyorum çiğniyor ama kaşıkla asla pütürlü şeyleri kabul etmiyor. Dr söylemedim bile çünkü söyleyeceklerini biliyorum. Ne yapayım yemiyor kusuyor aç mı bırakayım.

Geçmiş olsun canım önemli bişey yoktur inşallah. Birde oruç tutuyo demiştin. Belki ağır gelmiştir.

canım bizim sorunumuz kusma azına pirinç tanesi gelsin kusuyor tükürse falan yine iyi ama doktor kussada alıştır diyo yine de eşim anne konuştuk akşam gün içinde aralarda denicez baktık çok kusuyo bi süre daha ertelicez çünkü çok üst üste kusarsa huy haline getiriyor

evet bugün biraz aç bırakmayıda denicez tabi annem dayanabilirsem diyo bakalım ne güzel bi süredir rahattım nefret ediyorum doktora gitmelerden

geçmiş olsun canım hemencik iileşir inşallah hem havalar hemde azıcık dikkatsizlik zaten yine hemen herkes hasta dışarlarda ne biçim yaz

bende hep beni emiyor diye rahattım ama doktor sütü bile azalt artık yemek yesin diyo haftasonu kayınpederimde niye bu çocuğu yedirmiyosun çok zayıf diyo sanki ben önünden alıyorum mira çok iştahlı da aman yeme diyorum son bir iki şeyleri deniyorum artık bunlarda olmazsa bişi diyene alın siz bakın görelim dicem birinin yanında bişi yedirirken iki öğürdüğünde aman kusacak bıraktır diyolar sonra benden koca kase yemek yedirmemi bekliyolar ah şu dışarılara kulaklarımı bir tıkayabilsem

ben şimdi eline verip azar azar denicem blendırı bi tık daa az yapıcam ama baktım çok kusuyo zaten yediği iki lokma eskisi gibi dibine kadar blendırlanırım dediğin gibi aç bırakacak halimiz yok

bence normal canım bizimkide öyle olmuştu şimdi üstler çıkalı 2 hafta oldu yeni yeni belli olmaya başladı ki altlar daha uzun sürmüştü

Gunaydin hanimlar
@yazyagmuru cok geçmiş olsun canim
@kmltm cok guzel omus canim gule gule giysin

Geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl ?
tesekkur ederim kizlar savahtab beri bir iki satir okuyup cikmak zorunda kaliyorum oglumu babasi cocuk dr na goturdu akciger rontgeni cekildi kan tahlili yapildi oglum malesef zature olmus mikrobik ve bulasiciymis dr kardeslerinden uzak olsun evi surekli havalandirin demis zaten hep acik camlar ilac tedavisi vermis kullandiktan sonra kontrole gidecek iyilesir ilaclarla buyuk ihtimal drmis iyilesmesse hastaneye yatirilir demis cok moralim bozuk nerden nasil kapti anlamiyorum Allah beterinden korusun sifa versin insallah:(

Kızlar kaç gündür giremedim pek, sayfaları ancak bitirdim. @yaz yagmuru ogluna geçmiş olsun canım. Acil şifalar versin Allah.
@minnakkartal canım senin kızını senden daha çok hiç kimse düşünemez ve üzülemez de. Canını sıkma diyoruz hepimiz ama eminim çok etkili olmayacak:KK43: Sen her yolu deniyorsun ama belki fikir olur. Kerem Alp de ben söyle bir durum yaşıyordum çoğu zaman, cok sık emzirirsem hiç birşey yemek istemiyor su bile içmiyor nasıl olsa emzirecegimin farkında oluyor bazen bilerek emzirmedigim zamanlar oluyor. Önce yemesi gereken yemeği ne kadar yerse oyunla sebeklikle yediği kadar yediriyorum nasıl olsa memeyi reddetmiyor üzerine emiyor. Bir de bu alıştırma döneminde bırak aç kalsın biraz ve anne sütüne guvenmesin. Iki üç hafta önceye kadar çok fenaydı yemek durumları. Puturlu yiyor sıkıntısız ama yememe durumundan çok çektim ben de. çok şükür biraz duzeldi gibi. Inşallah sizinde düzelir canım.
Amin canim tesekkur ederim

Back
X