2014 Kasım Bebekleri Cinsiyet Anketi ve Düşünceleriniz

Bebeğizin Cinsiyeti Nedir?

• Ankete Katılan
    72
  • Anket Kapalı .
Anketimizin olmadıgını farkettim.. Umarım iyi yapmışımdır Anket Açarak..

Bakalım kimlerin cinsiyetleri belli, isimleri ne olacak, ne kadar zamanda hamile kaldınız, ilk ögrendiginiz de tepkiniz ne oldu, eşinizin tepkisi neydi.
Ailelere ne zaman söylediniz, kaçınçı ayda cinsiyetler belli oldu, gönlünüzden geçen kız/erkek hangisiydi?

Anlatmak istediklerinizi anlatabilirsin..
hayırlı olsun anketimiz güzel anneler.. ben de paylaşayım sizinle yolculuğumuzu..
Bizim bir prensesimiz olacak inşallah.. heyecanla bekliyoruz yollarını..
Ben üniversite okurken evlendim o yüzden bebek hiç aklımızda yoktu.. evliliğimizin üzerinden bir buçuk sene geçip mezun olmaya az kala herkes bizden güzel haberler bekliyordu ama biz daha eşimle düşüncesini bile etmiyorduk.. bir ay adetimden 4 gün geçmişti şüphelenmemiştim bile, ki hasta da olmuştum sonra.. diğer ay da aynı şey oldu 4 gün geçti ve bi arkadaşım beni rüyasında hamile gördüğünü söyledi o kadar ısrar etti ki test yapmam için.. ben de en sonunda yaptım ve silik çizgi.. ertesi gün bir daha yine silik.. sonra bi hastanede kan testi ve sonuç pozitif.. neye uğradığımı şaşırdım.. heyecandan titredim yüzümde hep bi koca tebessüm, içinde bi canlı taşımak nasıl bir şeydi acaba? bir bebek mağazasına girip küçücük çorap ve şapka aldım büyük bi hediye paketi yaptırdım eve gelip bebeğimizin dilinden babasına mektup yazdım mektubumuzu ve kan sonucumuzu da hediyeye ekledim.. akşam yemekten sonra eşime ona hediye aldığımı söyledim ve paketi açınca öylece kalakaldı inanamadı.. gözgöze bakınca ikimiz de başladık ağlamaya hele mektubu okurken salya sümük olduk.. ay ya öyle güzel bir gündü ki 27 şubat.. Rabbim herkese bu müjdeyi verebilmeyi nasip etsin inşallah.. doktora gittiğimizde bebeğimizin 5 haftalık olduğunu öğrendik..
içimize hep erkek bebek doğdu fakat 20.haftada kesin öğrendik ki kızımız olacakmış.. şimdi şükrediyorum ilk kızım olacağına.. kızımız olacak bizim... seni sabırsızlıkla bekliyoruz kızım..

21 Aralık 2013 tarihinde kurduk yuvamızı, gerek flört döneminde gerek nişanlılık döneminde bebek için biraz bekleriz diyorduk. Hatta düğünden çok önce doktor kontrolünden geçtikten sonra doğum kontrol hapı kullanmaya başlamıştım. Düğünümüzden 1 ay sonra 29 Ocak 2014 günü doğum günümde "ben bebek istiyorum, beklemeyelim" dedi. Çok şaşırmıştım ve de çok mutlu olmuştum. Güzel bir doğum günü hediyesi olmuştu benim için. Doğum kontrol hapımı kullanmaya devam ediyordum ve 7 Şubat'ta adet olacaktım. Adet olduğum zaman bırakırım diye düşündüm ve 7 Şubat'a kadar kullanmaya devam ettim. Ve sonrasını Allah'a bıraktık. Ne yumurtlama tarihi hesapladım, ne ilişki yaşarken acaba tutacak mı endişem oldu. Öyle "ilişkiden sonra ayaklarını kaldır, beline yastık koy, yumurtlama tarihine yakın 2 günde 1 ilişki yaşa" gibi kuralları hiç düşünmedik.Şubat ayının son günlerinde bel ağrım oldu, iş yerinde ki arkadaşlarım "kesin hamilesin bak gör" falan dediler ama, ben hep o kulaktan dolma "doğum kontrol hapı hamile kalmayı geciktirir" safsataları sebebiyle ciddiye almadım bu yorumları.5-7 Mart gibi adet olurum diye düşünüyordum. Adetim gecikti ama ben yine "doğum kontrol hapını bıraktım ya, adetim şimdi düzensiz olur normaldir" diyerek normal yaşantıma devam ettim. 9-10 Mart gibiydi sanırım sabah uyandığımda iç çamaşırımda ufak bir kan lekesi gördüm, adet olduğumu düşündüm. İçimde biraz burkuldu, demek ki içimde hep acaba hamile miyim düşüncesi varmış. Ama bu kanamanın devamı gelmedi, geciktiğini düşünmeye devam ettim. Sonuçta ufakta olsa bir kanamam olmuştu. Hapın etkisi, sökülemiyorum diye düşündüm. Mart ayının sonlarına geliyorduk ve ben halen daha adet olmamıştım. Gayet normal hayatıma devam ediyor, temizlik yapıyor, cam siliyordum her hafta sonu. Ve dayanamayıp eczaneden test aldım, ama sonuç negatifti. Sonunda eşim, kan tahlili yaptıralım dedi, testi yaptıktan 1 hafta sonra Cuma günü sağlık ocağına gidip kan verdim, sonucun pazartesi çıkacağını söylediler. Kardeşim bekleyemem ben dedi ve akşam almış bir test gelmiş. Ve inanılmazdı, 1 hafta önce negatif olan test sonucum pozitifti. İnanmakta zorlandım açıkçası. Pazartesi günü sağlık ocağını aradığımda değerimin 10.000'nin üzerinde olduğunu ve hamile olduğumu öğrendim. Yaşadığım duygu tarifsizdi. Evet bebeğim olacaktı, o saçma doğum kontrol hapı kullananlar kolay hamile kalamaz saçmalıkları yüzünden adet gecikmelerimi hiç hamileliğe yormamıştım. Eşim öğrendiği zaman dizlerinin üzerine çöküp ayaklarıma sarıldı, ağladı. Buydu onun tepkisi de, konuşamadı, kelimelere dökemedi, sadece ayaklarıma sarılıp ağladı. Doktora gittiğimde 7 haftalık hamileydim. Keseyi görüyorum ama kalp atışı alamıyorum, alttan muayene edelim yada bekle dedi. bekleyecek gücüm yoktu, alttan muayene ettiğinde kalp atışını gördük. İnanılmazdı. O duyguyu anlatmak, kelimelerle ifade etmek imkansız. Yaşamak gerek, sadece yaşamak. Testler, kontroller derken haftalar geçiyordu. Cinsiyetini öğrenmek için her kontrole heyecanla gidiyorduk. Ama bizim miniğimiz nazlıydı ve de çok hareketli. Onun o hareketliliğinden uzun zaman göremedik cinsiyetini. Herkesin bir fikri vardı, çin takvimi kız diyordu, teyzemin testi erkek diyordu, bazıları ise "sen güzelleştin kesin erkek" diyordu. Ama miniğimiz kendini uzun zaman sakladı bizden. Ve o gün geldiğinde öğrendik, açtı bacaklarını güzel kızım benim. Annesinin daha fazla meraklanmasına gönlü el vermedi galiba. Eşim öğrenir öğrenmez , gelecek için yatırım yapmaya başladı. Bireysel emeklilikler, kordon kanı saklama işlemleri falan. Kız çocuğunun daha korunmaya ihtiyacı olduğunu söyledi dudu. "erkek çocuğu limon satsa geçinir, ama kız çocuğunun geleceği sağlam olmalı, iyi eğitim almalı" dedi. Şimdi minik kızımız Melis için hazırlanıyoruz. Alışverişler, gelecek yatırımları, hatta önümüzde ki yaz için tatil planları bile kızımıza göre yapılıyor. Tek arzumuz onu sağlıkla kucağımıza almak. Aşkımızın meyvesine öğretmek istediğiniz ilk şey "sevgi"...Kalbi kocaman, sevgi dolu bir insan olsun istiyoruz. Bunun içinde biz anne-baba olarak ona en sevgi dolu aileyi sunmakla görevliyiz. Dilerim Allah'tan yuvamızı, huzurumuzu nazarlardan korusun. Korusun ki, minik kızımızın ilk şahit olduğu şey anne-babasının aşkı olsun.

Allah isteyen herkese bu duyguları yaşatsın, hiç bir kadının kucağını boş bırakmasın. Bir evlat sahibi olmak için mücadele eden tüm eşlere Allah yardım etsin, gönüllerinden geçeni tez zamanda gerçekleştirsin.

Ay ne güzel bir topic olmuş. Aklına sağlık canım. Ben de yazayım. Umarım okursunuz :KK25::KK25::KK25:

Eşimle ikimiz bebekleri her zaman çok sevmişizdir fakat evliliğimizin 4.yılını doldurduğumuzda karar verdik bebek sahibi olmaya. Çünkü beraber eğlenmeyi,evliliğimizi yaşamayı,seyahet etmeyi ve hem psikolojik hem de maddi olarak kendimizi hazırlamayı düşündük.

13 Mart Pazar günü eşimle şarap&kırmızı et keyfi yapmaya gittik. En sevdiğim iki şey olmasına rağmen ağzıma bile süremedim,midem bulandı.
Oradan çıkıp markete gittik ve karşıma mis kokulu çilekler çıktı. Gözlerimin fal taşı gibi açıldığını gören eşim 2 kg çilek aldı ve evimizin yolunu tuttuk. Eve gittiğimizde çileklerin hepsini güzelce yıkadım ve başladım yemeye. Yarım kilosunu yedikten sonra eşim "aşkım hepsi senin ye ama akşamın şu saatinde yediğin meyvenin şeker olduğunu unutma emi." dedi. Ben de "hmm evet doğru söylüyorsun" deyip mutfağa geçtim dolaba koyuyormuş gibi ama oturdum hepsini oracıkta yedim :p:p:p Kocacım anlamış o gün bir şeyler olduğunu.
Ertesi gün yani 14 Mart Pazartesi günü test yapmam için yalvardı eşim. Benim nedense hiç umudum yoktu o yüzden hep ertelemeye çalışıyordum, iş arkadaşım da hadi yap deyince dayanamadım,yaptım ve anında çift çizgi oldu.
Ben tam manasıyla ŞOK :KK57::KK57::KK57:
Nasıl yani? Hadi canım? Hamile miyim ben şimdi? Allah'ım bizim bebeğimiz mi olacak? Ya iyi bir anne olamazsam? diye saniyeler içinde ardı ardına sorular sordum kendime elimdeki teste bakarak.
Bebek planladığımız dönemde neredeyse her gün hamile kalırsam bunu sevgilime,canım kocama nasıl söylerim diye programlar yapıyordum kafamda ama o an o kadar karışıktım ki , programı uygulayacak sabrı göremedim kendimde. İş arkadaşımla ağlayıp sarılmalardan sonra sevgilimi aradım ve testin negatif olduğunu söyledim. Kadife bir ses tonuyla "sağlık olsun bebeğim, olur elbet." dedi.
Üzüldün mü diye sorduğumda "tabi ki bebeğimiz olsun çok istiyorum ama demek ki doğru zamanı değilmiş,üzme kendini" dedi.
Bu sözlerden sonra akmak için savaş veren gözyaşlarımı daha fazla tutamadım ve "bebeğim ben hamileyim" diye ağlamaya başladım. Bundan sonrası biraz komedi. Sevgilim o an büyük bir yapı markette evimiz için alışveriş yapıyormuş ve ben hamileyim dediğim an kısa süreli bir şok geçirip elindeki ağır şeyleri paldır küldür yere düşürmüş. Personelden özür dileyip arabaya koşmuş, orada sevinç çığlıkları atmış,sevinmiş,ağlamış ve tekrar markete dönmüş. Bu seferde yanlış malzemeler alıp uzayıp giden kasa sırasında kimseyi görmeyip en öne geçmiş, insanlar uyarınca "özür dilerim biraz önce karımdan çok güzel bir haber aldım." demiş, tabi insanlar anlamış hayırlı olsun demiş,gülmüşler en ön sırayı ona vermişler. Tabi ben hamileyim dedikten sonra karşıdan bir tepki bekliyordum ama sadece titrek bir sesle "aşkım ben seni arayım mı 5 dkya?" cevabını aldım. Sonrası malum...
Marketten çıkar çıkmaz bütün toplantılarını,görüşmelerini iptal edip iş yerime geldi. Yanıma geldiğinde gözleri kıpkırmızıydı ve sımsıkı sarıldı bana. Sonra da bebeğe zarar verdiğini düşünerek geri çekti kendini. Korkma o daha mercimek kadar :KK48::KK48::KK48: Öpüşüp,koklaştıktan sonra ne yapmamız gerektiğini konuştuk. Hemen özel hastanede kan testi yaptırdık ve 5 haftalık olduğunu öğrendik. Eşimin ailesine aynı gün, kendi aileme de ertesi gün söyledik. Yüz yüze söylemek istedik çünkü. İki tarafta inanılmaz mutlu oldu. Ağlaşmalar,gülüşmeler falan..
Hamile olduğumu kendime kabul ettirmem çok uzun zaman aldı. Yani içimde bizden bir parça olduğuna hala inanamıyordum. Sanki anne olmak bana hiç nasip olmayacak gibi hissederdim. Nedenini bilmiyorum. Adet düzensizliğimden dolayı yaşlı teyzelerin "çocuğun olmaz senin." tacizlerine maruz kaldığım için de olabilir.
Kalp atışlarını duyduğum gün "evet ben anne oluyorum." diyebildim kendime.. O günden sonra da her gün şükrettim Rabbime!
Dualarıma önce bebek sahibi olmak isteyenleri kattım, hala da öyle..

Bebeğimizin cinsiyetinin kız olduğunu 27 Mayıs Salı günü öğrendik. Allah biliyor ya flört dönemimizden beri biz hep kız çocuğu hayali kuruyorduk, Allah da çok şükür nasip etti.
Şimdi dört gözle Mina Hanımı bekliyoruz. Belki bu kadar istendiğini bilseydi o da bizi birkaç aycık da olsa bekletmezdi.
Ama ben her şeyin doğru zamanda hayırlısıyla geldiğini düşünüyorum. Hiçbir şey sebepsiz değil.
İnsanlar senelerce bekliyor, bir de tedavi oluyor. Biz sadece 2-3 ay negatif çizgiler gördük. Bu da gayet doğal bir süreç.

Allah isteyen,bekleyen,özlem çeken herkese bu muhteşem duyguyu yaşatsın!
Biz hamilelere de sağlıkla ve kolaylıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin! :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Umarım keyifle okumuşsunuzdur...
Ben anlatırken tekrar o güne döndüm. :KK60::KK60::KK60::KK60:

çok güzel yaaa....bir solukta okudum hikayeni...Allah tamamına erdirsin inşallah canım ...sağlıkla mutlulukla ve hayırlısıyla...

2 Eylül 2012'de 1,5 yıl normal arkadaşlık 4 yıl sevgililik sonunda evlendik eşim çocuklara karşı biraz soğuktur çok çocuk seven birisi değil bu yüzden evlendiğimizde hemen çocuk fikrimiz yoktu birde üzerine düğün masraflarımız ay sonunu kıtı kıtına getiriyorduk zaten üstüne gezmeyi de sevince 1 yıl hemen hemen çocuk fikri hiç açılmadı ama benim yaşım otuza yaklaşınca bende bebek çanları çalmaya başladı eşim benden 15 ay küçük olduğu için o pekte üstüne düşmüyordu hatta hiç çocuğumuz olmasa bile çok mutluyuz böyle yaşlanabiliriz bile diyordu :) ama ben 1 yılın sonunda yavaş yavaş eşime çocuk fikrini aşılamaya başladım bu 6 ay kadar sürdü eşim kız çocuklarına daha sıcak baktığı ve bende kız bebek aşığı olduğum için eşimi ya tutarsa diye çin takvimi takibine razı ettim takvime göre mart 2014 kız ayıydı ama ben kullandığım antibiyotik yüzünden Şubat ayı başında mantar tedavisi görmek zorunda kaldım doktoruma çocuk düşündüğümüzü söylediğimde bir iki ay daha korunmamızı söyledi ama benim sabrım yoktu ve tedaviyi kontrolümde mantar enfeksiyonunun geçtiğini öğrendiğimde yarıda kestim reglim bitince bebek çalışmasına başladık ben hamile kalabilmek için kocaya çaktırmadan netten öğrendiğim herşeyi yaptım :) üstüne birde karı koca fena grip olduk gribi ya hamileysem diye ilaç kullanmayıp ıhlamur balla on gün yatarak anca atlattım bu arada birde idrar yolları enfeksiyonu geçirdim bir gece acilde ağrı kesici iğne vurulmak zorunda kaldım doktora durumu anlatınca ilaç vermeyip bol bol su içmemi söyledi eve dönüşte eczaneye uğrayıp eşime erken gebelik testi aldırdım ancak oda en erken regle 4 gün kala kesin sonuç veriyormuş reglime daha 15 gün vardı ve beklemek zorundaydım reglime bir hafta kala karın ağrılarım başladı hatta boşu boşuna ilaç kullanmadığımı düşündüm eşimde artık bir daha ki kız ayına niyetleniriz diye benimle uğraşıyordu geldimi üst üste gelir ya bu arada mantar enfeksiyonumda tedaviyi yarıda kestiğim için hortladı ne olur ne olmaz diye gebelik testini yapayım negatif çıkarsa kalan mantar ilaçlarımı bitiririm diye düşündüm reglime 5 gün kala sabah eşimi işe gönderip testi yaptım ve çift çizgi çok şaşırdım aynı zamanda bunca şeyden sonra hemde ilk ayda hamile olduğuma pek inanmadım akşam eşim işten gelince akşam yemeğinde pat diye eşime söyledim ama pek inanmadığımı da söyledim ama eşim benden önce hamile olduğuma kendini inandırdı ve ertesi gün araya birilerini sokup 1 aydan önce randevu almanın zor olduğu şimdiki doktorumdan 1 hafta sonraya randevu almış ben randevu gününe kadar dayanamayıp bir test daha yaptım ondada çift çizgiyi görünce anca hamile olduğuma inandım akşam eşime söylediğimde ne gerek vardı ben hamile olduğunu biliyordum zaten dedi :) doktora gittiğimizde 5+3 te kesemizi gördük bebeğimizde nokta kadarcık oradaydı işte, doktorum kesin kalp atışlarını görelim diye bir dahaki randevumuzu 9+3 e verdi ve o günde küçücük kalp pıtır pıtır atıyordu :) küçüğüm annesine bunca şeyden sonra acıdı herhalde hiç miğde bulantısı istifra yaşatmadı 4. ayın sonunda da hiç saklısı gizlisi olmadan ben küçük bi kızım diye kendini gösterdi o an eşimin gözlerinin içi gülüyordu Rabbim gönlümüze göre nasip etti daha şimdiden başta çocuk istemeyen eşim kızımızla aşk yaşıyor arada baba kız beni de çatlatıyorlar :) Şimdi dört gözle Sare Mina'mızı bekliyoruz Rabbim sağlıcakla kucağımıza almamızı nasip etsin İnşallah

Back
X