2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Gunaydin canlar kahvaltımi yapip baslarim derse insallah bol sorulu verimli bir gun olur öpüyorum hepinizi

Eflak bogdan erdel ve sakiz adasi gibi yerler ic islerinde serbest dis islerinde osm. Dev. Bagliydi
Bu eyaletlerin;
1.ozerk bir yapiya sahip oldugu
2.ekonomik ve askeri yukumluluklerinin bulundugu
3.sinir boylarini korumakla gorevli oldugu
4. Baskentin korunmasini ustlendigi

Durumlarindan hangisine ulasilamaz

merhaba arkadaşlar
aranıza ben de katılabilir miyim? erkek arkadaşımla aramız bozuk son günlerde sınav stresi yüzünden sanırım. enerjim düştü size katılarak biraz motive ederim kendimi diye düşündüm. bugün çalışmaya başlamadım daha kursum var ve kayıt işlerini halletmem gerekiyor. akşama sizlere inşallah en az 300 çözdüm diyeceğim. iyi çalışmalar hepinize umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız

KPSS güllerimmmmm uyumadnz dimi günlük bildirimleri yapmadan yatmayn yoksa ruyanzda sabaha kadar kpssye girersinz:)
Biraz daha bakiyim da derse bildirimi yapip yatcam sabah 6 da kalkınca 10 da uykm geliyor(

160 tarih 140 coğrafya günümü 300 le kapattım kuzum

aramıza hoşgeldin canım

Dumanim bu soruyu başka bir yerde bir arkadaş daha paylasmisti ben o zaman sadece 4 diye dusunmstm ama sklarda yoktu ve diğer arkadaşlarda hemen hemen ole yorum yaptilar ama dededgn gbi 1-4 muş ve 1 e bi anlam veremedk sanirim öyle kalmisti ..
Ben soyle biliyorm:
-İcislernde serbest dis islernde osm bagli deyince özerklik
-bunlar imtiyazlı eyaletler ve vergi verirler asker gonderirler
-sinir boylarini korumakla gorevlidirler
-başkentin korunmasından yeniceriagasi (yeniçeriler)sorumludur
Ben hala bu ozerke bi anlam veremedm dershaneye giden arkadaşlar hocalara sorabilirlerse ogrenirz icimiz rahat edr..

Basvurumu da yaptm kuzucugumla birlikte sira falnda yokmuş çok Raht oldu okuldan yaptım mudur yardmcisida çok guleryuzluydu çok yardmci oldu saolsn cay içmeye bile vaktmz oldu:)öğrenciler biraz sari civcivimi mincikladilar sonra evimize geldk...herkese iyi calismalar fistiklarmm..

KPSS gullerm bildirimi yapip yatcam kendimi pek iyi hissetmiyorm belfitigi yine rahatsız etmeye basladi Esim fizik tedaviye gidelm diyor zamanimi alir DİE onu da snv sonrasina erteledm ins daha kotu bir hal almaz, enazindan snva kadr..
Bugün dünkü kadar verimli kullanamadım günümü ama hicbisey yapmamaktan iidr 200 soru cozumu..iyi aksamlar canlar iyi calismalar...

Cnm kiyamam sana allah acil sifa versin bitanem insallah su sinavin biterde tedavini olursun gerci gecikttirmekte iyi degildir ama rabbim yardimcin olsun kuzucum opuyorum

Canlarim bildirim yapim yatiyorum gerci soru sayim cok az tekrar yaptim bide fonksiyonlari unutmusum bastan konu calistim
Cografya:90
Mat:48
Turkce:40
Tarih:40

Bence cevapta sıkıntı var. İç işlerinde bagımlı dıs işlerinde serbest demek özerk demek zaten 1'in cevabı zaten soru kökünde.

2.si eflak bogdan erdel voyvoda soyundan oldugu için vergi verip, savas zamanı asker cıkartırdı. Bu arada Kırım ile Osmanlı'nin akrabalık bagı var, bu yüzden vergi vermez ama asker gönderir. Hicaz kutsal bu yüzden asker de göndermez vergi de vermez.

3.sü bu bölgeler genelde sınırda ve oraları korurlar.

4.sü zaten uzakta oldukları için baskentle ilgileri yok...

Yalnız 4 olmalı bence. Ben sorarım kusum hocayı görünce...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar size bir soru soracağım. ben önlisan mezunuyum. ayrıca suan da acık öğretimden 4.sınıfta kamu yönetimi okuyorum 1.dönemim uzadı ama tek dersten sayet ki 2.dönemdeki 6 dersimden de başarılı olursam tek ders sınavına girip nasipse mezun olacağım ama ortalamam düşük olduğu için risk var ben dershaneye gittim sınava lisans mezunu olarak hazırlandım.ama simdi neyapacagım bilmiyorum sınava lisans olarak başvuru yaparsam mezun olamazsam 1yıl puanımı kullanamayacağım önlisans olarak girebilrim o zman risk yok ama lisans kadar alımı yok cok moralim bozuk dershanemdeki rehberlik hiç yardımcı olmadı ne olur bana bi yardımcı olun

dün 300 soru çözemedim ben bugün onu da telafi etmem gerekecek. e mesai başlasın o zaman. hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar verimli bir gün olur umarım

hakkında hayırlı olur işallahh kuzumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…