2014 mayıs anneleri doğum hikayeleri

canim allah anali babali buyutsun sagliginiza kawusun ana ogul insaalhhh gelismeleri mayis topigine yaz emi bmerakta bizi.....

TEŞEKKÜR EDERIM CANIM. DARISI BAŞINIZA RABBIM HAYIRLI DOĞUMLAR NASIP ETSIN SAGLIKLA. BENIM KUZUM HALA HASTANEDE BUGUN 6 gun SABIRLA VE DUAYLA BEKLIYORUZ İNŞALLAH🙏

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

8mayis sabahi esimle suslenip puslendikten sonra ciktik yola. tam 7:30 da hastanedeydik ve esim yatis islemini yaptiriken, beni de hemsireler hazirlamaya basladi. ilk kez o ameliyat önlugunu giyerken kalbim carpmaya ve ellerim titremeye basladi. derin nesfes alarak sakinlesmeye calistim ama ne mumkun. derken esim geldi ve ben aglamakli oldum. hemsirem geldi.damar yolu acti, daha var sizi almamiza dedi kiiii beni kandirmis. 5 dk sonra beni ameliyathaneye indirdiler.esimi almadilar.el sallayip gittim. ameliyathane ekibi superdi. sakalar espiriler. anestezi uzmani geldi ve tek tek her yaptigi seyi soyleyerek epidurali takti.en korktugum asama buydu ama tek bir aci hissetmedim.saat 8:45 di.buarada dr geldi. beni yatirdilar hemen, sonda taktilar. dr.um halimi sordu ama ben bayilamk uzereydim, meger epidural tansiyonumu dusurmus. anestezici bisiler yapti ve aninda kendime geldim. anestezi uzmani benim dr.a "hocam bi denem yapalim mi" dedi. sonra bana "hissediyr musun" dedi. yok dedim. o zaman devam hocam dedi. 8:50 de dr.um "evet simdi canli yayin yapiyrz" dedi ve o ilk aglama sesi....sanki yillardir bildigim birisiydi.aglamakli oldum ama tuttum kendimi.gostermediler oglumu cunki hemsireler bir yandan da onu silip giydiriyrdu.o arada bir bebek sesi daha duydum.sordugumda; yan ameliyathanedeki kiz bebegi benim oglanin yanina yatirip temizlediklerini ogrendim;)) capkin oldu kuzum simdiden.sonra o guzel yuz geldi karsima. agliyrdu. minicikdi. icim akti ona.
sanki yillardir hep benimdi. minicik dudaklariyla.agliyrdu.bana yaklastirip opturduler.koklastik ve sustu. cektiklerinde yine agladi. yine koklattilar optum sustu. o mis koku Allahin en buyuk lutfu. tarifsiz.inanin tarif edemiyrm. derken mecbur bebisi odaya goturduler. benim ameliyatta 9:30 da bitti.sonlara dogru biraz fenalastim ve anestezi dr.u bana klasik muzik dinletti ;)) sonra odama goturduler ama tum vucudum bosalmisti resmen. titremek neki benim yasadigimin yaninda.uzerime carsaf+pike+yorgan orttuler ama nafiler. bebek hemsiresi geldi ve cok sukur oglum hemen memeye yapisti. minik minik emdi :))) ameliyattan 6 saat sonra bisiler yedirip yurutteler beni ama itiraf edeyim o ilk yuruyusu hic sevmedim. buarada saat oldu 15:00.
dedim esime ara milleti. ama ilk once annemi aradim.dedim Yusufum geldi. inanamadi. saclari simsiyah ve ensesinde masallah dedim. ayni benim bebeklik halimdi saclari. sonra kardeslerime haber vrdim..sonra esim.annesigili aradi.evleri hastaneye yakin.ilk onlar geldi.cok sevinclilerdi. hic kiskanmadim oglumu, duundugum gibi olmadi. sonra benimmkiler geldi. esim kaldi yanimda.gece iiydi.
iyiki esimle tek gidip herseyi iki kisi yasadim. cok rahat ettim.

buarafa bnde claxane oldum son 36 saate kadar. pihtilasmam var diye ignelerden dokayi sorun diye korkmayin sakin. cok sukur kan bile verilmedi bana. sonrasinda ilk 12 saat biraz kanamam fazlayid.sonra o da normal adet gibi olmaya basladi. cok sukur dikis yerlerinde tek bir kanama vs olmadi. ben kendimi cok korkutmustum insanlarin dedikleri yuzunden. ama size garanti veriyrm kormulacak birsey yok ignelerden dolayi.

darisi hepinize olsun ;)

8mayis sabahi esimle suslenip puslendikten sonra ciktik yola. tam 7:30 da hastanedeydik ve esim yatis islemini yaptiriken, beni de hemsireler hazirlamaya basladi. ilk kez o ameliyat önlugunu giyerken kalbim carpmaya ve ellerim titremeye basladi. derin nesfes alarak sakinlesmeye calistim ama ne mumkun. derken esim geldi ve ben aglamakli oldum. hemsirem geldi.damar yolu acti, daha var sizi almamiza dedi kiiii beni kandirmis. 5 dk sonra beni ameliyathaneye indirdiler.esimi almadilar.el sallayip gittim. ameliyathane ekibi superdi. sakalar espiriler. anestezi uzmani geldi ve tek tek her yaptigi seyi soyleyerek epidurali takti.en korktugum asama buydu ama tek bir aci hissetmedim.saat 8:45 di.buarada dr geldi. beni yatirdilar hemen, sonda taktilar. dr.um halimi sordu ama ben bayilamk uzereydim, meger epidural tansiyonumu dusurmus. anestezici bisiler yapti ve aninda kendime geldim. anestezi uzmani benim dr.a "hocam bi denem yapalim mi" dedi. sonra bana "hissediyr musun" dedi. yok dedim. o zaman devam hocam dedi. 8:50 de dr.um "evet simdi canli yayin yapiyrz" dedi ve o ilk aglama sesi....sanki yillardir bildigim birisiydi.aglamakli oldum ama tuttum kendimi.gostermediler oglumu cunki hemsireler bir yandan da onu silip giydiriyrdu.o arada bir bebek sesi daha duydum.sordugumda; yan ameliyathanedeki kiz bebegi benim oglanin yanina yatirip temizlediklerini ogrendim;)) capkin oldu kuzum simdiden.sonra o guzel yuz geldi karsima. agliyrdu. minicikdi. icim akti ona.
sanki yillardir hep benimdi. minicik dudaklariyla.agliyrdu.bana yaklastirip opturduler.koklastik ve sustu. cektiklerinde yine agladi. yine koklattilar optum sustu. o mis koku Allahin en buyuk lutfu. tarifsiz.inanin tarif edemiyrm. derken mecbur bebisi odaya goturduler. benim ameliyatta 9:30 da bitti.sonlara dogru biraz fenalastim ve anestezi dr.u bana klasik muzik dinletti ;)) sonra odama goturduler ama tum vucudum bosalmisti resmen. titremek neki benim yasadigimin yaninda.uzerime carsaf+pike+yorgan orttuler ama nafiler. bebek hemsiresi geldi ve cok sukur oglum hemen memeye yapisti. minik minik emdi :))) ameliyattan 6 saat sonra bisiler yedirip yurutteler beni ama itiraf edeyim o ilk yuruyusu hic sevmedim. buarada saat oldu 15:00.
dedim esime ara milleti. ama ilk once annemi aradim.dedim Yusufum geldi. inanamadi. saclari simsiyah ve ensesinde masallah dedim. ayni benim bebeklik halimdi saclari. sonra kardeslerime haber vrdim..sonra esim.annesigili aradi.evleri hastaneye yakin.ilk onlar geldi.cok sevinclilerdi. hic kiskanmadim oglumu, duundugum gibi olmadi. sonra benimmkiler geldi. esim kaldi yanimda.gece iiydi.
iyiki esimle tek gidip herseyi iki kisi yasadim. cok rahat ettim.

buarafa bnde claxane oldum son 36 saate kadar. pihtilasmam var diye ignelerden dokayi sorun diye korkmayin sakin. cok sukur kan bile verilmedi bana. sonrasinda ilk 12 saat biraz kanamam fazlayid.sonra o da normal adet gibi olmaya basladi. cok sukur dikis yerlerinde tek bir kanama vs olmadi. ben kendimi cok korkutmustum insanlarin dedikleri yuzunden. ama size garanti veriyrm kormulacak birsey yok ignelerden dolayi.

darisi hepinize olsun ;)

Maşallah ikiniz de darısı başımıza.

Herkesin dualari,ii dilekleri ve destekleriniz icin tesekkuederim.
Pasam ile hikayemize baslayalim.,.,;Mayisin 7siydi randevumuzdan geldik sabah nst sonuclari iyimis zamani varmis(güyaa)Ben nst sonucunda cok hafif duzenli sanci gordum umursamadim.Aksam 5de hafif duzensiz sancim tuttu belim,kasiklarim ve sirtim agriyordu gitgide siddetlendi sabah 4 de dusa girdim cikinca rahatlamistim biraz.Uyuyabildim ertesi aksam 5ten sonra.duzene girdi biraz saat 7 ye kadar birazdaha siddetlendi esim cok israr etti hadi acile gidelim bebise bisi olmasindan korktuk ama hala hareketleri hafif devamliydi.Muayeneden sonra 3cmlik aciklik oldugunu ogrendik esimin yanina gittim sacma bi gulumseme vardi yuzumde agzim kulaklarimda esim nie guluon dio oda guluodu 3 cm dedim sok oldu baka kaldi bana.Nstye girdim sancilarim hala hafif ama duzene girmisti nstde cok.sanci cikmadi.Dr gordu sonucu burada yatak yok dedi (bagcilar dev.has)esimin hosuna gitmedi bana bisi olucak die korktugundan ama baska sans yokmus.Dr kanuni dev.has. Yetisebilecegimizi soyledi zaten orada dogum istiyordum.Evden esyalari alip yola ciktik yolda durup durup gulusuoduk.Hic bisi yok ortalikta birbirimize bakip bakip guluyoz sacma sacma cok komikti arkada esimin anneside oturuyodu.Acilde 12den 7:30a kadar nstde baglandim bu arada sancilarim gittikce cogaldi ama hala canimi cok yakmiodu.Sonucu dr gosterdik hala 3cm dedi karsi odaya gec dedi.Odanin ustunde soyunma odasi yazio iceriye girdim hemsire gelip soyun ve bunu giy dedi oyle Bi tepki verdimki hemsire,gulmeye basladi 'NEYY'ama benim sancim yokki nasil dogurcam dedim.Sen giy dedi.Ardindan esimin annesi geldi birden sarildi bana.Esimi gormeden gitmem die tutturdum oda arabadaymis cagirdilar onu gorunce aglamaya basladim oda beni teselli etmeye basladi.Cok uzgun oldugu ve korktugu yuzunden belliydi esimin saklamaya calistigi belliydi cok karmasik bi duyguydu.Korkdum birakamadim esimi.Ebeler ve guvenlik geldi arkamda bekledi hadi gel artik die yok birakamiom gulusmeye basladi herkes.Abimi cagirdi esim onla cok iyi anlasiriz espiriler yapip guldurmeye calisti bide ustune 'selfie' dogum kiyafetiyle hemde;))Ebenin pesine takildim tahlil,falan yaptirip bi odaya yatirdi icerde 5-6 yatak falan var,yatiolar odanin ismi'sanci odasi'herkes sanci gelmesini bekliyo bi yandan klip izlioz tvden herkesi oyle gorunce guldum.Neyse yattim iste bekliom bekliom sanci yok arasira hafif hafif girip çıkıo.saat 11 gibi oglen muayene etmek istediler hic sanci cekmise benzemiodum halimi gorseniz tik yok bende.Ewett 7 cmlik aciklik yuzum gulmeye basladi eline plastik bisi aldi uzun serce parmagimdan ince.Icimde bi sıcaklık hisettim.Meger suyumu patlatmis.Saat 02'ye dogru sancim baya cogaldi.Dr geldi muayene etti zaman gelmis diince beni bi ter basti ama korkumdan degil heyecanimdan ve mutluluktan.talimatlar verdi sonra bir ses dogum varr dahada fena oldum.Tekerlikli sandalye ile dogumhanede buldum kendimi.Dogum koltuguna ciktim.Benim bi ebe arkadasim vardi bana ogut Vermisti ilerde olurda dogum yaparsan soyle yap demisti aynen yaptim anindada rahatladim.Gulusmeye basladik ondan gozlerimi alamadim hemen dogrulup izlemeye basladim tum acilarimi unutmustum.Cunku ASIK olmustum ona.Hic inanmiodum bu lafa ama ilk goruste ask iste <3.Muayene tedavi falan elleri ve ayaklari mordu ama cok tatliydi.Benim oglum ciglik atmadi attirmadilarda ebe muayenede gerek yok saglikli ve guclu dedi MASALLAH hamdolsun die gecirdim icinden.Onu elime verdiler kuruladiktan sonra hemen kesmediler bagi sicakdi cok yumusak ve yakisikliydi.Dogum aninda hepinize dua ettim.O anda herkesin,aklina ordan kurtulmak istedigi gelirmis.Benim aklima esim geldi ona sarilmak yanimda oldugunu gormek istiodum kalbim yerinden cikicak gibiydi.,.,Bizimde hikayemiz boyle boyumuz:50 cm Kg:3170 Ve cok yakisikliii,.,.9 MAYIS SAAT;02;35

Herkesin dualari,ii dilekleri ve destekleriniz icin tesekkuederim.
Pasam ile hikayemize baslayalim.,.,;Mayisin 7siydi randevumuzdan geldik sabah nst sonuclari iyimis zamani varmis(güyaa)Ben nst sonucunda cok hafif duzenli sanci gordum umursamadim.Aksam 5de hafif duzensiz sancim tuttu belim,kasiklarim ve sirtim agriyordu gitgide siddetlendi sabah 4 de dusa girdim cikinca rahatlamistim biraz.Uyuyabildim ertesi aksam 5ten sonra.duzene girdi biraz saat 7 ye kadar birazdaha siddetlendi esim cok israr etti hadi acile gidelim bebise bisi olmasindan korktuk ama hala hareketleri hafif devamliydi.Muayeneden sonra 3cmlik aciklik oldugunu ogrendik esimin yanina gittim sacma bi gulumseme vardi yuzumde agzim kulaklarimda esim nie guluon dio oda guluodu 3 cm dedim sok oldu baka kaldi bana.Nstye girdim sancilarim hala hafif ama duzene girmisti nstde cok.sanci cikmadi.Dr gordu sonucu burada yatak yok dedi (bagcilar dev.has)esimin hosuna gitmedi bana bisi olucak die korktugundan ama baska sans yokmus.Dr kanuni dev.has. Yetisebilecegimizi soyledi zaten orada dogum istiyordum.Evden esyalari alip yola ciktik yolda durup durup gulusuoduk.Hic bisi yok ortalikta birbirimize bakip bakip guluyoz sacma sacma cok komikti arkada esimin anneside oturuyodu.Acilde 12den 7:30a kadar nstde baglandim bu arada sancilarim gittikce cogaldi ama hala canimi cok yakmiodu.Sonucu dr gosterdik hala 3cm dedi karsi odaya gec dedi.Odanin ustunde soyunma odasi yazio iceriye girdim hemsire gelip soyun ve bunu giy dedi oyle Bi tepki verdimki hemsire,gulmeye basladi 'NEYY'ama benim sancim yokki nasil dogurcam dedim.Sen giy dedi.Ardindan esimin annesi geldi birden sarildi bana.Esimi gormeden gitmem die tutturdum oda arabadaymis cagirdilar onu gorunce aglamaya basladim oda beni teselli etmeye basladi.Cok uzgun oldugu ve korktugu yuzunden belliydi esimin saklamaya calistigi belliydi cok karmasik bi duyguydu.Korkdum birakamadim esimi.Ebeler ve guvenlik geldi arkamda bekledi hadi gel artik die yok birakamiom gulusmeye basladi herkes.Abimi cagirdi esim onla cok iyi anlasiriz espiriler yapip guldurmeye calisti bide ustune 'selfie' dogum kiyafetiyle hemde;))Ebenin pesine takildim tahlil,falan yaptirip bi odaya yatirdi icerde 5-6 yatak falan var,yatiolar odanin ismi'sanci odasi'herkes sanci gelmesini bekliyo bi yandan klip izlioz tvden herkesi oyle gorunce guldum.Neyse yattim iste bekliom bekliom sanci yok arasira hafif hafif girip çıkıo.saat 11 gibi oglen muayene etmek istediler hic sanci cekmise benzemiodum halimi gorseniz tik yok bende.Ewett 7 cmlik aciklik yuzum gulmeye basladi eline plastik bisi aldi uzun serce parmagimdan ince.Icimde bi sıcaklık hisettim.Meger suyumu patlatmis.Saat 02'ye dogru sancim baya cogaldi.Dr geldi muayene etti zaman gelmis diince beni bi ter basti ama korkumdan degil heyecanimdan ve mutluluktan.talimatlar verdi sonra bir ses dogum varr dahada fena oldum.Tekerlikli sandalye ile dogumhanede buldum kendimi.Dogum koltuguna ciktim.Benim bi ebe arkadasim vardi bana ogut Vermisti ilerde olurda dogum yaparsan soyle yap demisti aynen yaptim anindada rahatladim.Gulusmeye basladik ondan gozlerimi alamadim hemen dogrulup izlemeye basladim tum acilarimi unutmustum.Cunku ASIK olmustum ona.Hic inanmiodum bu lafa ama ilk goruste ask iste <3.Muayene tedavi falan elleri ve ayaklari mordu ama cok tatliydi.Benim oglum ciglik atmadi attirmadilarda ebe muayenede gerek yok saglikli ve guclu dedi MASALLAH hamdolsun die gecirdim icinden.Onu elime verdiler kuruladiktan sonra hemen kesmediler bagi sicakdi cok yumusak ve yakisikliydi.Dogum aninda hepinize dua ettim.O anda herkesin,aklina ordan kurtulmak istedigi gelirmis.Benim aklima esim geldi ona sarilmak yanimda oldugunu gormek istiodum kalbim yerinden cikicak gibiydi.,.,Bizimde hikayemiz boyle boyumuz:50 cm Kg:3170 Ve cok yakisikliii,.,.9 MAYIS SAAT;02;35
MAŞALLAH size. sağlıklı ömür versin Rabbim darısı başımıza

merhaba ben 2013 mayıs annelerindenim tek tek okumaya çalıştım herkesi şimdiden tebrik ederim biz1 yaşları kutlarken sizler ne güzel yeni heyecanlar yaşıyorsunuz değerini bilin ve herkese bebekleriyle güzel günler yorucu zamanlar başlıyacak artık annesiniz tebrikler sevgiler ne zaman sorunuz olursa buradayım

Bizimde bir hikayemiz var artik :)

Minisim Sezen..
Spinal sezeryan ile 10.05.2014 saat 13:41'de 2640 kg 50 cm olarak aramiza katildi :)

Onu hayatimiza dahil etmeye karar verdigimiz gune,Rabbimin bize bu guzel emanetine sukurler olsun..

Son hafta ters donen Sezen hanim,hastanede ugrastirdi bizi..islemler,tartismalar derken doktor beklememizi her an donebilecegini ya da son dk sancilarla donebilecegini ya da hic donmeyeceginide soyledi..
Ama son hafta olmasi,sanci hic gelmeyip Allah korusun birsy olur dusuncesiyle esimle eski doktorumuzada gittik..Eski dedigim son 3-4 kontrollerimizi yapmadi sadece..
10 mayis cumartesi sabah kontrolumuze gittik..
Doktor ters durdugunu,bu durumun ne demek oldugunu,olabilecek iyi ya da kotu tum riskleri anlatti..
Esim tamam desek dedi ve doktor bugun olabilir dedi :)
O nasil bir an anlatmak imkansiz..
Bi kavusma,bi ayrilik..sevincli,hüzünlü..

Esim donüp bana sordu ne yapalim hazir misin diye?
Tabii dedim 9 aydir bugunu bekliyorum ben ;)
Hepimizde saskin bi gulumseme :)
Yarim saat musade istedik ve dus alip hazirlanip geldik :)

Dogumhaneye hazirlanmak icin alindim,esimi yanima aldilar..Annemi abimi tek tek iceri aldilar..
Nstye bagliydim bi yandan,gobisle vedalastik ;)

Zamanimiz gelmisti..(suan yazarken bile ayni heyecani hissediyorum)

Ameliyathaneye gecirildim cok duygusal bi an ama kendimi tuttum mu dondum kaldim mi anlamadim..
Anestezici gelip belimden ignemi vurdu hic can acitici degildi,bebisi ismini sorup muhabbet ettik :)
Yatmistim,onumde yemyesil bi örtü vardi ..
Surekli muhabbet ediyorduk 7 kisi flndik toplamda sanirim,bi bayan basimdaki o hep konustu benimle..
Ameliyathaneye girince fotograf cekilebilir mi diye sordum,kiz tabii makineeyi alalim deyince cok sevindim ;)
Herseyi anlatiyorlardi yaparken,suan su oluyor soyle hissedeceksin gb..
Doktor gelip benimle konustuktan sonra ameliyata baslayali 10 dk olmus mudur bilemiyorum,bayan birazdan bebegi cikaracaklar karninda baski hissedebilirsin derin nefes al dedi :)
O heyecanla bisy hissettim mi anlayamadim,biri derimin altina elini sokmus masaj yapiyor gbydi..
Bebegim dogdu..
Aglamadi..
Iyi mi diyorum evet diyorlar ama o kadar..
Ses yok,arada bi mıyk duyuyorum ama aglayamiyor mu diye dusunuuorum..
Kiz basima gelip telefonla fotograf cekemedigini soyluyor daha cok tedirgin oluyorum bisy var cekmedi bana tlf dondu diyor diye dusunuyorum..

Tekrar takrar sordum diger bayana iyi mi bebek diye..Bebekle ilgilenen bayan bebek iyi fildir fildir bakiyor ama aglamiyor suan dedi,baska biri de sizin ki pek nazli dedi :)))

Getiriyorlardi yanima soyledi kiz..
Gorundu..
...
Suan bile gozlerim doluyor..
Gozlerini acip kapatiyor yalaniyordu,yanagima dokundurdular..durdu oylece gozleri kirpmadan bana bakti gozumun taa icine sanki....hosgeldinn annemm diyordum sadece ve kokusunu icime cekiyordumm..
Oyle guzel bi kokusu vardi kii..

Sonra onu gostermek icin goturduler..
Benimde yaklasik 25-30 dk icinde bitti islemlerim..
Toplam giris cikis 1 saat fln tabii..
Esime vermisler..Hep soylemistim ilk o alsin videoya cekin diye..
Cekmisler ve esim agliyor..
Cok endiselenmis benim icin,sakasini yapiyorlar hala bilenler ne cok seviyormussun diye :))

Ciktiiim..Elimi tuttuu esim..
Guluyordum herkeste gulumsuyordu..
Gordun di mi diyordum esime gordun di mi ne kadar tatliydiiii? :)

Sonrasida ayri bi hikaye tabi,odaya gectik,yarim saat kadar sonra kum torbasini aldi hemsire ve karnimi bastirdi kan pihtilasmamasi icinmis..Tek zor olan yer o zamandi :)

Simdi 4. gunumuz..Cok sukur dun itibariyle tamamen ayaktayim..Sadece hafif bir bas agrisi var..

Cok uzun oldu ama olsuuuunn :) Az bile minikleri anlatmaya kelimeler :)

Burayada alintilayim dedim :) bugun 9. gunumuuuz:16:

Merhaba arkadaslar cok şükür bizde sagsaglim kurtulduk melegimle.12 mayis aksamı hafif hafif kanaman oldu ama sancım hic yoktu o gece heyecandan korkudan uyuyamadim hic sabah 9 gibi yatağımda dönerken şutum geldi o an gercekten cok tuhafti 9 aydır beklediğim şey olmuştu. Hemen hastaneyi aradım gel dediler esimi çağırdım zaten hersey hazırdı çıktık hemen hastaneye varınca Dr muayene etti ve 3 cm acilmis dedi hic sanci yokken bu kadar açılmıştı kolay olucak demiştim 7 cm kalmıştı nede olsa. Dogum haneye çıktık odamıza yatış yaptık lagman yaptılar nst ye bağladılar ve o iğrenç suni sancıyı bu arada annemi aradım 2 saatlik mesafedeydi oda yola çıktı. 10.30 gibi başladılar suni sancıya benim hic sancım yok cok cok hafif adet sancisi gibi sonra sanci artmaya başladı aman allahım yok böyle bisey yalvarıyorum beni bayıldın diye esim sakinlestiremiyor sanci nefes bile aldırmıyor saat 1.30 a geliyor açılmam 5 cm ama ben bittim o kadar . Esim annemi almaya gitti bu arada ben Dr ile görüştüm epidural istiyorum diye bu konuyu esimle hic konuşmamıştık hem tedirgindim hemde dayanacak gücüm kalmamıştı . Dr açıklık 6 cm olmuş hemen karar ver şimdi çünkü hic vaktimiz yok dedi esimi ve annemi beklemeden tamam dedim esim geldiginde iğnem yapılıyordu ve en ufak acı olmadı hic korkmadım iğneden 5 dk sonra agrilarim adet sancisi kıvamında dindi kasilmalari hissediyordum nst den de takip ediliyordum resmen buz gibi olmuştum yanlız esim ve üvey k.validem beni cok pisman etti esim beni beklemedin diyor baska bisey demiyor neyse son muayene ve açılma tam olmuş beni dogumhaneye alıyorlar esim hala bana bozuk neyse çıktım masaya 10 kisi varız girgir şamata espiriler havada uçuşuyor ben arada ikiniyorum cok güzeldi ve 5 6 ikinmadan sonra kafası geldi hadi son dedi Dr bu arada kasıklarımda tatlı bı agri var son kez ve bebeğim Dr nin ellerinde mor kırmızı karışık bı renk bembeyaz pudrali gibi hemşireler giydiriyor ben gözümü yavrumdan alamıyorum bu duygunun asla tarifi yok Dr benim son işlemleri yaparken yavrumu getirdiler öptüm kokLadim sonra odamıza aldılar esimin suratı hala 1 karış neyse herkes tel ediyor benim ne agri ne sizi ağzım kulaklarımda konuşuyorum herkesle annem diyor kızım nazar olur biraz hasta gibi konus :) o kadar iyiydim yani bebeğimi de emzirdim hemen o gece hastanede kaldık ilk ayağa kalkışım biraz zordu tansiyon problemi yasadım ve ilk kalktığımda karnimdaki his anlatılamaz yani karnın bomboş ama kalbinde kocaman bı yavrucuk iste Buda bizim hikayemiz . Bu arada esimle aramız da gayet iyi. Bu iyiymis kolay kurtuldun diyor hastanede o kadar moralimi bozdu gicik:))) ama açıkcası esiminde korktuğu gibi ikinmakta zorlandım tek olumsuz tarafı buydu epiduralin bu arada baska kimseyede söylemedik epidural aldığımı sanki cok buyuk bir suc işlemiş psikolojisindeyim su anda yani el birliğiyle bunu başardılar neyse önemli olan su anda yanımda yatan yavrum. Rabbim herkesi kolay kurtarsın inşallah bu arada dogum 39+3 de oldu.

Merhaba arkadaslar cok şükür bizde sagsaglim kurtulduk melegimle.12 mayis aksamı hafif hafif kanaman oldu ama sancım hic yoktu o gece heyecandan korkudan uyuyamadim hic sabah 9 gibi yatağımda dönerken şutum geldi o an gercekten cok tuhafti 9 aydır beklediğim şey olmuştu. Hemen hastaneyi aradım gel dediler esimi çağırdım zaten hersey hazırdı çıktık hemen hastaneye varınca Dr muayene etti ve 3 cm acilmis dedi hic sanci yokken bu kadar açılmıştı kolay olucak demiştim 7 cm kalmıştı nede olsa. Dogum haneye çıktık odamıza yatış yaptık lagman yaptılar nst ye bağladılar ve o iğrenç suni sancıyı bu arada annemi aradım 2 saatlik mesafedeydi oda yola çıktı. 10.30 gibi başladılar suni sancıya benim hic sancım yok cok cok hafif adet sancisi gibi sonra sanci artmaya başladı aman allahım yok böyle bisey yalvarıyorum beni bayıldın diye esim sakinlestiremiyor sanci nefes bile aldırmıyor saat 1.30 a geliyor açılmam 5 cm ama ben bittim o kadar . Esim annemi almaya gitti bu arada ben Dr ile görüştüm epidural istiyorum diye bu konuyu esimle hic konuşmamıştık hem tedirgindim hemde dayanacak gücüm kalmamıştı . Dr açıklık 6 cm olmuş hemen karar ver şimdi çünkü hic vaktimiz yok dedi esimi ve annemi beklemeden tamam dedim esim geldiginde iğnem yapılıyordu ve en ufak acı olmadı hic korkmadım iğneden 5 dk sonra agrilarim adet sancisi kıvamında dindi kasilmalari hissediyordum nst den de takip ediliyordum resmen buz gibi olmuştum yanlız esim ve üvey k.validem beni cok pisman etti esim beni beklemedin diyor baska bisey demiyor neyse son muayene ve açılma tam olmuş beni dogumhaneye alıyorlar esim hala bana bozuk neyse çıktım masaya 10 kisi varız girgir şamata espiriler havada uçuşuyor ben arada ikiniyorum cok güzeldi ve 5 6 ikinmadan sonra kafası geldi hadi son dedi Dr bu arada kasıklarımda tatlı bı agri var son kez ve bebeğim Dr nin ellerinde mor kırmızı karışık bı renk bembeyaz pudrali gibi hemşireler giydiriyor ben gözümü yavrumdan alamıyorum bu duygunun asla tarifi yok Dr benim son işlemleri yaparken yavrumu getirdiler öptüm kokLadim sonra odamıza aldılar esimin suratı hala 1 karış neyse herkes tel ediyor benim ne agri ne sizi ağzım kulaklarımda konuşuyorum herkesle annem diyor kızım nazar olur biraz hasta gibi konus :) o kadar iyiydim yani bebeğimi de emzirdim hemen o gece hastanede kaldık ilk ayağa kalkışım biraz zordu tansiyon problemi yasadım ve ilk kalktığımda karnimdaki his anlatılamaz yani karnın bomboş ama kalbinde kocaman bı yavrucuk iste Buda bizim hikayemiz . Bu arada esimle aramız da gayet iyi. Bu iyiymis kolay kurtuldun diyor hastanede o kadar moralimi bozdu gicik:))) ama açıkcası esiminde korktuğu gibi ikinmakta zorlandım tek olumsuz tarafı buydu epiduralin bu arada baska kimseyede söylemedik epidural aldığımı sanki cok buyuk bir suc işlemiş psikolojisindeyim su anda yani el birliğiyle bunu başardılar neyse önemli olan su anda yanımda yatan yavrum. Rabbim herkesi kolay kurtarsın inşallah bu arada dogum 39+3 de oldu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın ancak yazabılıyorum ınternetım yoktu ve smdı fırsat bulabıldım.2 mayıs ögleden sonra doktor randevumuz vardı esımle bırlıkte gıttık oglumun ıyı oldugunu 12 mayısta tekrar kontrole gıtmemı ıstedı doktor beklenen dogum tarıhı 19 mayıstı 12 mayısta catı kontrolu yapıcagını ve dogum seklıme karar verıcegını soyledı doktorum o an ıcın hersey normaldı donmustu oglum sadece catı muayenesı kalmıstı tabı zaman azalınca ben tedırgın olmaya basladım hamılelıgım boyunca ne sancı ne bulantı ne kusma problemı yasadım tabı bunları calısmanın verdıgı dınclıge baglıyorum.O gun doktordan gelınce eve sıgamadım ızıne ayrılmıstım 35.haftamda ama sagolsun ıswerenım bnı cok zorlamadı evden devam ettım maaşlar hesaplanıcak esıme dedım bn ıse gıdıcem boswer gıtme annene gıt ıstersen rahatlarsın dedı ama nefes alamıorm bı hıs geldı bna bnm oglumm gelıcek zamanı az kaldı dıe strese gırdım saat 16.00 da te ıse gıttım 19.30 a kadar calıstım butun ıslerımı duzene koydum gece kayınvalıdem geldı oturduk sohbet ettık esımde gec yatıo normalde bn uyumusum saat 01.30 da hafıf hafıf adet sancısı gıbı sancı geldı bna ama yatabılıyorum esıme soyledım gıdelımmı doktora dedı yok dedım sen uyu bn bı dus alcam kotu olursam kaldırırım ama bu cocuk yarın dogcak dedım gıttım dus aldım ole gezınecek kadar deıl benım adet sancım cok kuvvetlıydı normalde o yuzden sancı cekmedım cok fazla uyumusum dusun rahatlıgıyla sabah kalktım 8 de baktım nısanım gelmıs az bısey de suyum tam olarak ta anlayamıyorum su mu akıntımı dıe hazırlandım esıme dedım bn anneme gıdıyorum tamam dedı tam kapıdan cıkcam neden gıdıyosun bu saatte annene dedı suyum gelıo galıba gıdeyım bı gostereyım dedım nısanımda gelmıs dedım sen yat dedım oda yattı anneme gıttım yuruyerek sancı gelıo ama hafıf hafıf 3 kat merdıven cıktım annem dedıkı asansor mu bozuldu neden yuruyorsun guldum dedım eymen gelıo suyum gelıo benım sasırdı tabı daha zamanı war olmaz kızım sana ole gelmıstır dedı kadın tebıh cekıyordu bıtırdı tesbıhını baktı suyummus ama ben korkmıyım dıe bana soylememıs sonradan ogrenıyorum tabı ben bunları:) kahvaltı edelım dedı bu arada bn ewden cıkmadan bu sıteden ogrendıgım fatma ana elı otunu suya koydum 5 tane hurma yedım suyun ıcıne daha onceden yedıgım hurmanın cekırdeklerını koydum bıldıgım duaları okudum ıcımden geldıgınce rabbıme emanet ettım kendımı annemde bı guzel kahwaltı ettım annemde zemzem suyumu ıctım sanncı gelıo zamanına bakıyorum 10 dakıkada 1 annem bna 2 tane yumurta yedırdı:) ohh bı guzel karnımı doyurdum gıdın bı hastaneye sancına baksınlar senın dedı dus alcam dedım banyoya gırmeden nevresım koy kendıne dedı bna dusta rahatlarsan zor olur dedı bnde dıormkı bu sancı boyle olursa bn cabucak dogururum:) sıklasınca gorursun dedı bna sakalastık:) annemden eve geldım saat 11.00 esım dedı ne oldu dedım gıdıcez hastaneye bı baktıralım ben bı dısarı cıkayım dedı gıtmıs kayınvalıdeme bnde banyoya gırdım oarada esyalarımı hazırladım kı bn annemden geldıgımde fatma ana elı otu bayagı acılmıstı el seklınde banyodayken esım arada kayınvalıdem demıs hıc durmayın hemen hastaneye cocuk kuruya kalır bı de bagırmıs esıme sen nıye yanlız bırakıyorsun karını dıe:) o kadar rahatımkı esımde tepkı yok canımda yanmıyor normalım sanıyor garıbım:) bnyomu yaptım hastaneye yola cıktık acılden gırıs yaptık haftasonu ılcede dogum yaptırmıyorlar doktor bulunmuyor dıe bılıordum zaten ama ebeler bı muayene etsın ona gore tekırdaga gıderız dıe dusundum acıldekı doktora soyledım benım duzenlı sancım var suyum geldı nısanım geldı dıe gulumsedı benı tekerleklı sandalyeye aldılar ıstememe ragmen cunku ayaktayım hıc bıseyım yok yukarı cıktım nst ye gırdım hafıf sancı cıktı ebe alttan muayene ettı 4 cm acıklık var dedı suyumda gelıo tabı benı tekırdaga gonderdı aksama oglun senınle dedı esıme soyluyor ebe esım allak bullak oldu oarada sagolsun kaynımda gelmıstı kaynım benı hastaneye goturdu esımde eve cantaları almaya gıttı bıde kayınvalıdemı aldı yolda annemı aradım bn doguma gıdıorm aksama olcakmıs dedım sasırdı kadın tamam dedı kardesım sevgılısı askere gıdıcek dıe sehır dısına cıkmıstı son gorusmelerıydı :) eymen acele edınce hemen otobuse atlayıp gelmek zorunda kaldı onu aradım onun sesını duyunca aglamaya basladım tamam ablacım ben gelıcem sen hıc korkma hersey guzel olucak dedı ıste o an yanlız olmadıgı hıssettım benımde esımınde babası yok dedelerı goremedı kuzumu oyuzden ben kardesıme cok duskunum hastaneye gırdık saat 14.00 gırdım dogumhaneye bı kadın alttan muayene oluyordu 1 cm acıklıgı varmıs kadının sesını duyunca korktum ben sancı kesıldı benım zaten hafıftı sancım sonra doktor benı aldı muayene ettı alttan 6 cm acıklık var dedı :) sag rarafımda bı problem varmıs sunı sancı takın lavmanı yapılsın soluna yatsın dedı lavman yapmak ıcın hasta bakıcıyla bırlıkte tuvalete gırdık korktum dedım bn yapayım tamam dedı kadın hortumu takamamısım :) kadın ıttırdı ama ole korkulcak bısey deılmıs basımıza ne gelıcegını bılmedıgımden sanırım :) 15 dakıka dur dedıler durulcak gıbı deılkı yapıcam altıma 10 dakıkayı zor atlattım dedım bn gıdıyorum tuvalete yoksa ortalıgı batırıcam :) neyse gırdım rahatladım sunı sancıyı verdıler ondada anlamadım bısey saat 16.00 ya kadar sonra hıc sesım cıkmadan yatıyorum yatakta doktor gelıp gıdıyor dogurdum sanmıs benı yanımda da kımse yok canım sıkıldı demekkı bagırmadan olmıcak bıras ılgı ıstedım acıkcası :) sonra basladım bagırmaya 1 saat olesıne bagrdım oluyorum ben dıe:) son bır saatte sancılar sıklasmaya basladı alın benı sezeryana dedım yok ben doguramıcam gercekten o bıtmıslık halı gelıyor ınsanın uzerıne :) doktor dedı tamam kızım hıc merak etme bunu hıssettıgıne gore az kaldı dogacak cocugun alıcaksın bıle bıle kesemem senı ılk dogumun bıdaha sezeryan olursun bu duyguyu yasamalısın benım hanımım 3 gunde dogrdu keske herkes senın gıbı dogursa sancı aralarında bı tatlı uykum geldı dınlendırıyor kaldırın benı dıe bagrdım ebelere ınternetten rahatlama teknıklerını ogrendım onları yapıcam dedım tamam dedıler doktor gormeden bı ara kaldırdılar benı yataga baglanmak cok zor bıde alısmısım alttan kacırcam dıe korkuyorum ebe bana dedıkı yatagın basına tutun sonra sancı geldıgınde ıkın acılmam 8 cm e ulastı ama bebek asagı ınmıo karkuyorum rezıl olcam dıe ıkınmıyorum baktım gordum olcak gıbı deıl ıkınmaya basladım alttan kacırdım bıras:) ebeye dedım valla yaptım ben altıma olsun dedı olcak bunlar dogum bu nelerı var sen serbest bırak kendını demekkı gelıo oglun alcaksın kucagına harbıden kacırmısım bu arada:) gulermısın aglarmısın ıkı uc ıkınma sonunda alıcaz doguma dedıler sonunda zaman geldı 17.30 da doguma gırdım tahmınen 5 ıkınmada kı ılk 2 ıkınma bosa cunku beceremedım bılmedıgım ıcın sonrasında ebe dedı ıt sacını goruyorum gercektenmı dedım saka yapmıyoruz gercekten dedı kı o anda ıkınmama gıbı bı sansın yok vucut otomatık olarak onu yapıypr zaten bu arada basımda 8 kısı vardı herkes benı beklıyor dogdu oglum kucucuk aglamaya basladı kalcadan bı ıgne yaptılar bana ben ogluma bakıyorum esı dustu bu arada hıc kan gormedım bu da benı olumlu etkıledı oglum gıyınırken onu ızledım dıkıslerım atıldı oglumu gotrduler benıde tekerleklı sandalyeyle dogumhaneden cıkardılar cıktıgımda kapıda benı tek bekleyen kardesımdı gordunmu dedım yok abla ben senı bekledım beraber gıdıcez eymene dedı esımde gelmıs gıtmıs yarım saat sonra cıkınca ben oglanın yanına gıtmıs cok mutluydum o an aglamadım saskın ama mutlu bır hıkaye oldu benım ıcın esımle goz goze geldık hayran ve korku dolu bakışlarına mınnettar kaldım buyukler yanımızda olunca sarılamadık bırbırımıze ama bakıslarıyla ıcımı ısıttı ben dogumdayken sureklı dogumhanenın camına bakmıs ben bakarım ona el sallarım dıe ama goremedık bırbırımızı dogum anında ısteyen herkese rabbım nasıp etsın dıe dua ettım cok sukur elhamdulıllah bugun de yarı kırkımızı atlattım pasam 2.850 gram 50 cm boy olarak dunyaya saglıkla gozlerını actı bu arada bana benzıyor:) kım daha cok severse eslerden bırbırını ona benzermıs cocuk ole derler buyuklerımız esım benı daha cok sevmıs:) bırasda ukalalık yapıyım:) yıne dogurcak olsam yıne normal dugum yaparım kı dogumdan cıktıgımda gorumcem sordu bana hep dıyordu yenge dogumdan sonra sana sorcam dogurcanmı tekrar dıe sen kesınlıkle hayır dıceksın dedı sordu bana okadar guzel bı mutlulukkı dogururum dedım herkes gulmeye basladı :) rabbıme sukurler olsun dogum yapacak arkadaslara tek tavsıyem her kadına rabbımden verılmıs en guzel armagandır bır evlat ve kadın bunyesı normal dogum ıcın mucızevı sekılde dızayn edılmıs kafada bıtıyor yapıcam dıyorsanız lutfen korkmayın hıc bır zorlugu yok rabbım kolaylıgını verıyor kımsenın krkutucu anlatımlarına ınanmayın ben yaptıysam herkes yapar tabıkı saglık durumunuz buna elverıslıyse normal dogumdan sasmayın 2 saat sonra tuvalete gıttım ve normal yasantıma dondum bana kalsa hemen ayaga kalkardım da annemler sagolasun zorla yatırdılar benı benden bu kadar kızlar darısı ısteyen herkesın basına olsun sevgıler:)

Herkes doğurdu bi ben kaldım gibi hissediyorum :( Doğum yapan herkese sağlıklı ömür versin Allah.... 39 haftadayız oğlumu istiyoruuum.

Herkes doğurdu bi ben kaldım gibi hissediyorum :( Doğum yapan herkese sağlıklı ömür versin Allah.... 39 haftadayız oğlumu istiyoruuum.

Oğlun bugün yarın kucağında inşallah. Ya ben ne yapayım.. Daha 28. haftanın içindeyim çoook var oğluma kavuşmama :( Allah hayırlısı ile kavuştursun bizleri bebeğimize.

ben herzaman girip yazmadım ama sizleri de takip ettim arada bende mayıs annesiyim ben 3 yıl önce sezeryanla doğum yaptım kötü bir sezeryan geçirdim zaten sezeryan zaten iyi bişey değil baya bi piskolajim bozulmuştu sonra hamile olduğumu öğrendim normal doğum için araştırmaya geçtim ve dr buldum bikaçtane beğenmedim hep değiştirdim neyse 9 ayı tamamladık güvene bileceğim dr buldum ve 29 mayıs gece saat 1,30 normal doğumla kızımı kucağıma aldım hala şoktayım öyle güzel bir duygu ki onun o benden çıkış hali ve göğsüme koymalarını istedim kızımı muhteşem bir duyguymuş

Aylarca buraya hikayemi yazacağım günü bekledim. Ve işte o an...
Mayıstan umudum kesmiştim doğum için ama oğlum 31 mayıs akşamı kapımızı çaldı :) Akşam 7.30 sırası suyum geldi hiç sancısız ,doğru hastaneye cümbür cemeat... Normal doğum istiyodum son ana kadar. hiç sancım ve açılmam olmadığı için sabaha karşı 4 de sezeryana alındım.Sabah uyandığımda saat 6 ydı tamamen uyuttukları için hiç bir şey hatırlamıyodum.6.30 da odama alındım ve bebeğim geldi yanıma hemşire teyzesiyle.Simsiyah saçlı çekik gözlü çok yakışıklı bi oğlum olmuştu. Sezeryan acısıyla kucağıma alamadım annemin yardımıyla kokladım öptüm :( Kokladığım en güzel kokuydu. Şükrüm arttı onu bana nasip edene...
Bu gün 12.günümüz gayet iyiyiz ikimizde çok şükür... Ananemiz bize çok iyi bakıyor.Allah isteyen herkese bu muhteşem duyguyu tattırsın :19:

Back
X