Ben 20. haftanın içindeyken girdim detaylı ultrasona. Kalbinde ufak bir delik var, dedi ultrasona bakan doktor hanım; "Bu aylarda görünmesi normal, doğuma dek düzelir. Ama elbette doktorun fetal eko taraması da isteyebilir." dedi. Dediği gibi oldu, doktorun asistanı beni fetal eko taraması için başka bir hastaneye yönlendirdi. Ertesi hafta tarama için gittiğimde, oradaki doktor da 1.5 mm delik olduğunu, bunun normal karşılandığını ancak takibinin yapılmasını tavsiye ettiğini söyledi. İki hafta sonrasına tekrar tarama önerdi. Bugün yine fetal eko taraması yaptırdım, ama başka bir doktordu. O da bu tip kusurların doğuma dek kapandığını, endişelenecek bir durum olmadığını söyledi. Doğum sonrasına dek tekrar fetal eko taraması önermedi.
Geçen sürede internetten de araştırdım, endişelenecek bir durum olmadığı konusunda kendimi ikna ettim. Gerisi kısmet. Zaten bu taramaların doğruluk payı ya da daha doğrusu kesinlik oranı %85 civarında. Doğana dek, neyin ne olduğu/olacağını kimse kesin olarak bilemiyor.
Bu arada, detaylı ultrasonda bebeğin yüzünü, kollarını, ellerini, bacaklarını siyah-beyaz bile olsa görmek tuhaftı. Bunca test, tarama, görüntüleme yapıldı, 7 kilo aldım, göbeğim devasa oldu, ama ben hala hamile gibi hissetmiyorum. Çok mu gencim, ne =)