• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

selam kızlar ben size birşey danışmak istiyorum daha önce tüpbebek yaptıran arkadaşlar sanırım daha iyi bilirler aralık adetimle tedaviye başlıyacağım allah nasip ederse yalnız bana bundan öncesinde test falan yapılması gerekmiyormu yada eşime bize direk aralıkta adet olduğunda gel dendi bu benim tuhafıma gitti bilgisi olan varsa lütfen yazarmısınız:ssz:

ıronıkkkkk nerdesınn :)) ne yaptın hulusi hocyla görüştün mü neye karar verdın ben daha karar veremedım yaa offffff

selam kızlar ben size birşey danışmak istiyorum daha önce tüpbebek yaptıran arkadaşlar sanırım daha iyi bilirler aralık adetimle tedaviye başlıyacağım allah nasip ederse yalnız bana bundan öncesinde test falan yapılması gerekmiyormu yada eşime bize direk aralıkta adet olduğunda gel dendi bu benim tuhafıma gitti bilgisi olan varsa lütfen yazarmısınız:ssz:

Canım hoşgeldin.Genelde ilk olarak rahim filmi isteniyor.Ama ben ameliyat oldum ve tüplerimin yapışık olduğunu bildiğimiz için benden istenilmedi.Birkaç hormon testi isteyecekler ama onlar zaten adetin belli günlerinde yapıldığı için gittiğinde ister.Mesela fsh,e2,prolaktin vs vs bazıları adetin 2. günü bazıları 3. günü daha net çıkıyor.Eğer daha önce yapılmadıysa eşinin spermiyogramı istenir.Duruma göre yönlendirir seni.Alttan bir muayene yapacak rahim ve yumurta durumunu görmek için ona göre ilaç ve iğneler verecek,yumurta takibin yapılacak böylelikle tüp bebek denemen başlamış olacak.Eğer rahim ya da yumurtalar ya da hormon testlerin o ayın hamileliği için uygun değil ise bir sonraki aya ya da aylara erteleyecek.Umarım ilk ve son denemen olur:))))

Rabb'im hayırlısı ile sağlıklısı ile bebişlere kavuşmayı nasip etsin inşallah...
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]İSİM
[/TD]
[TD]YAŞ
[/TD]
[TD]SORUN
[/TD]
[TD]DENEME SAYISI
[/TD]
[TD]TEDAVİ GÖRÜLEN MERKEZ
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ironik
[/TD]
[TD]33
[/TD]
[TD]Tüpler Tıkalı
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]Başkent Üniv. Hast.
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]musmutlu
[/TD]
[TD]26
[/TD]
[TD]morfoloji
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]Memorial/Şişli
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]RoyalGul
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Hashimoto Tiroid
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]gergin
[/TD]
[TD]33
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]4.deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]duamda
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[TD]Bahçeci/UMUT
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elifmusti
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD]erkek infertiltesi
[/TD]
[TD]4.deneme
[/TD]
[TD]Memorial/Şişli
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

benide eklermisiniz listeye benim problemim pco ve ilk tup bebek denemem

bende varım yaş 34 tüplerim tıkalı ilk denemeden bir oğlum var arkasından 2 deneme negatif 3. denemeye hazırlanıyorum inşallah

Allah yardımcınız olsun. Genellikle azospermli erkeklere yapılıyor. Menide sperm olmadığı için testisten sperm arıyolar. Bizde ise hiç haraketli sperm olmadığı için şansı artırmak açmacıyla eşim tese amelyatı oldu. Erkek açısından sonrası bir az zor bir amelyat. Malum en hassas yerlerinden oluyor. Ancak korkulacak bir şey değil. Testisden küçük parçacıklar alınıyor, içerisinden sperm bulunuyor. Zeynep Kamil de yapılıyormu bilmiyorum. Size niye yazmışlar ki?

Eşim sabah amelyat oldu. Öğleden sonra taburcu oldu. Aynı gün iki saatlik işe uğradı, gece de 2 saat 40 dakikalık uçak yolculuğu yaptık.

Canim cevap icin tesekkur ederim .ya bizde esimde tek taraf varikosel vardi spermmiogram istedi 3 kere birinde azospermi yaziyo birinde oligospermi yaziyodoktorda azospermi yazmis rapora.kafam kazan gibi orasi yapmazsa nereyebyaptircaz falan.herkes morfoloji diyo ama ondanda anlamiyorum testin bi tanesinde %9 yazan bisey vardi o mu bilmiyorum %17 ileri hareketli yaziyo falan

Canım hoşgeldin.Genelde ilk olarak rahim filmi isteniyor.Ama ben ameliyat oldum ve tüplerimin yapışık olduğunu bildiğimiz için benden istenilmedi.Birkaç hormon testi isteyecekler ama onlar zaten adetin belli günlerinde yapıldığı için gittiğinde ister.Mesela fsh,e2,prolaktin vs vs bazıları adetin 2. günü bazıları 3. günü daha net çıkıyor.Eğer daha önce yapılmadıysa eşinin spermiyogramı istenir.Duruma göre yönlendirir seni.Alttan bir muayene yapacak rahim ve yumurta durumunu görmek için ona göre ilaç ve iğneler verecek,yumurta takibin yapılacak böylelikle tüp bebek denemen başlamış olacak.Eğer rahim ya da yumurtalar ya da hormon testlerin o ayın hamileliği için uygun değil ise bir sonraki aya ya da aylara erteleyecek.Umarım ilk ve son denemen olur:))))

teşekkür ederim cevabın için rahim filmi daha öncesinden mevcut zaten 30 eylülde de rahimde çöküklüğü düzeltiler histereskopi ile ne bileyim işte insan telaşlanıyor bazen kendi kendinin doktoru olman gerekiyor ilk denememde tahmin edebildiğim bütün tedbirleri alıp riski sıfıra indirmek istiyorum gerisi rabbime kalmış allahım yolunu açık etsin anneliğide çok beklettirmeden sana tattırsın.

canim bu senin ilk denemenmi ayni doktorda daha onceden denenmisligin varsa bazen birsey istemeyebiliyorlar. Kacinci denemen.

Canim cevap icin tesekkur ederim .ya bizde esimde tek taraf varikosel vardi spermmiogram istedi 3 kere birinde azospermi yaziyo birinde oligospermi yaziyodoktorda azospermi yazmis rapora.kafam kazan gibi orasi yapmazsa nereyebyaptircaz falan.herkes morfoloji diyo ama ondanda anlamiyorum testin bi tanesinde %9 yazan bisey vardi o mu bilmiyorum %17 ileri hareketli yaziyo falan

Siz önce iyi bir tüp bebek merkezinde testi tekrarlayın. Azospermi ile, oliqospermi arasında çok fark var. Üstelik ileri haraketlilik de fena değil. Bizim amelyatı gerçekleştiren dr. Muammer kendirci, yazınca internetde çıkıyor. Çok iyi bir doktor. Maliyeti 1000 dolar olmuşdu. Eğer söyledin gibiyse sonuç, size amelyat gerekmeye bilir. Zaten ileri haraketli var. Testi tekrarlamanızı öneririm.

Arkadaşlar bir şey soracagım,lucrin kullandınız mı daha önce? Ben ılk kez kullanacagım tecrubesızım.
doktorum bana dogum kont hapının 20.günü lucrin kullanmaya başla dedı. 12. ve 13.gunu regl olacakmışım. Ee pekı regl olduktan sonra ıgne vurulmaya devam etmeyecek mıyım? lucrın puregon gıbı bır ıgne degıl mı, öyleyse eger neden regl oluyorum kı ben :44:
Kafam karıştı.

Arkadaşlar bir şey soracagım,lucrin kullandınız mı daha önce? Ben ılk kez kullanacagım tecrubesızım.
doktorum bana dogum kont hapının 20.günü lucrin kullanmaya başla dedı. 12. ve 13.gunu regl olacakmışım. Ee pekı regl olduktan sonra ıgne vurulmaya devam etmeyecek mıyım? lucrın puregon gıbı bır ıgne degıl mı, öyleyse eger neden regl oluyorum kı ben :44:
Kafam karıştı.

Tatlim ben lucrini dondurulmus tedavisinde kullanmistim sanirim endometrium kalinlasmasi icin verildi senin tedavin uzun protokol mu

Merhaba kızlar haber veremedim kusura bakmayın misafirler vardı.
Doktorum hastanede değildi Emha sen biliyorsun Haşim bey i.Gittiğimde çıkmıştı telefondan ulaştım pazartesi sabah gel endometrium inceyse yine başlarız sakin ol dedi.
Ama minicik 2 damladan sonra tek damla gelmedi:( Biraz saçma olacak ama acaba hamile miyim bile dedim kendi kendime:)))
Değilimdir biliyorum 2 tüp de yapışıkken saçma bir umut benimkisi.
Yani anlayacağınız ne olduğunu yarın sabah öğreneceğim.

yanımda çok yakın arkadaşım var şu an beraber okuduk illa ki yaz dediği için yazıyorum :) der ki 2tüpüm de yapışık diye korunmadım neredeyse işten atılacaktım , 1buçık sene de art arda 2 gebelik :):):)

merhaba yılbaşına kadar tedaviye başlamak istiyoruz kaç aydır merkez araştırması yapıyorum,memorialle gidip gorusme yaptık semra hnm direk girmiyormuş oyuzden kararsız kaldım anadolu sağlık merkezi hakkında bilgisi olan varmı? Dr.Aydın Arıcı .
birçok defa özelde deneme sansımız olmayabılr o yuzden cok kararsız kaldım

DOKTOR AYDIN ARICI EN İMKANSIZ KİŞİLERDE BİLE SONUÇ YAKALIYOR , BİLDİGİM KADARIYLA EN ÜN YAPTIGI KONU , OLUMSUZ SONUÇLANAN ONLARCA TÜP BEBEK ADAYINI , BEBEKLERİYLE EVE GÖNDERDİGİ.BENİM FİRMAM DA BU DOKTOR UNLUDUR , BU KONUDA COK SAYIDA İNSANI MUTLU ETTİĞİ SÖYLENİYOR. BEN DE 6 AY ÖNCE COK ARASTIRDIM , ŞİMDİ BİR YAKINIM DA GÖRÜŞÜYOR KENDİSİYLE , BİZE YERİ UZAK , İSTERSENİZ DENEYİN DERİM.. BURDA ÇOKÇA MUTLU ETTİĞİ İNSAN VAR , MESELA BİRİ 10.TÜPçük :)

evet arkadasim aynen oyle sorular bitmiyor..en iyi bosvermekkkkk herseyi akisina birakmak..asilama veya tup bebek daha once denemedik esimdde 6-7 yaslarinda indirilmis bir testis var diger taraftada 1. derece varikosel..sperm degerlerimiz normal yolla hamilelik icin uygun degil yani..1. derece varikosel icin ameliyat cok fazla degisiklik yaratmaz denildigi icin tup bebek tedavisinde karar kildik..suan dogum kontrol haplarinda son haftam ve adet olduktan sonra tup bebek ilaclarina basliycam insallah..senin durumun nedir? hepimize saglikli bebisler bol gunesler diliyorum:)

merhaba arkadaşım bir şey danışmak istiyorum, bizim de hemen hemen aynı durumlar söz konusu sizinle..sayımız 1milyon altında ve hareketli hiç yok,doktor ısrara tüp b.olur diyor , hareketsiz hücreye nasıl can verirler ki diyerek güvenemiyorum, şu an 1 ay sonraki testimize kanalize olduk,dau ilebekliyoruz ama sizin sayı ve hareket nedir bana bilgi verebilir misin rica etsem? belki de ben çok telaş ediyorumdur ama bir çok doktor hareketsiz hücrelerle tüp b. yapılmaz diyor forumlarında..
teşekkürler şimdiden.

merhaba arkadaşım bir şey danışmak istiyorum, bizim de hemen hemen aynı durumlar söz konusu sizinle..sayımız 1milyon altında ve hareketli hiç yok,doktor ısrara tüp b.olur diyor , hareketsiz hücreye nasıl can verirler ki diyerek güvenemiyorum, şu an 1 ay sonraki testimize kanalize olduk,dau ilebekliyoruz ama sizin sayı ve hareket nedir bana bilgi verebilir misin rica etsem? belki de ben çok telaş ediyorumdur ama bir çok doktor hareketsiz hücrelerle tüp b. yapılmaz diyor forumlarında..
teşekkürler şimdiden.

merhaba, hizimizi cok iyi hatrlamiyorum acikcasi ama cok parlak olmadigi kesin..hizin bir onemi yok diye biliyorum tup bebekte eger mikroenjeksiyon yaptirisan..sonucta direk yumurtanin icine enjekte edilince hiz faktoru ortadan kalkar???ama yinede hareketsiz olmasi spermin sagligini nasil etkiler bilemiyorum arkadasim..kurlere vitaminlere devam etmenizi oneririm..son tetst bizim hiz biraz yukselmisti keciboynuzu ve muhtelif vitaminlerden sonra

Back
X