• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

merhaba, hizimizi cok iyi hatrlamiyorum acikcasi ama cok parlak olmadigi kesin..hizin bir onemi yok diye biliyorum tup bebekte eger mikroenjeksiyon yaptirisan..sonucta direk yumurtanin icine enjekte edilince hiz faktoru ortadan kalkar???ama yinede hareketsiz olmasi spermin sagligini nasil etkiler bilemiyorum arkadasim..kurlere vitaminlere devam etmenizi oneririm..son tetst bizim hiz biraz yukselmisti keciboynuzu ve muhtelif vitaminlerden sonra

sayimiz tahmin ediyorum varikoselden oturu cok dalgali, toplamda 30 mil da oldugu oldu 5-6 milyonda ama morfolojimiz en son 0 cikti maalesef..bence psikoloji bu testlede buyuk rol oynuyor moral bozmamk lazim, gun be gun degisiyor bence morfoloji bile, her ne kadar degismez deselr bile ben oyle olduguna inaniyorum:) inanmak basarmanin yarisidir sizde oyle yapin:) vesvese yapmayalim:)

İronik merhaba seni eurofertil tüp bebek merkezi başlığından hatırlıyorum benimde orada 2 negatif denemem oldu sen tekrar deneyecekmisin ve konyada mı yaptıracaksın ?

Benim tüplerim kapalı mecburen tüp bebek tedavisine devam edeceğim. Konyada düşünmüyorum. Başkentte Hulusi Hoca ile görüştüm. Çok memnun kaldım. Bana aralıkta histereskopi yapılacaktı. Ama tedavim yaza kalabilir. Tiroit sorunum var. Önce onu halletmek istiyorum. Ocakta olursa kesnlikle Hulusi bey. zaten perşembeleri konyaya geliyor. Yaza kalırsa eşim istanbul memorial diyor. Bu arada Tanıdığım bir kaç kişi de Bülent Tıraşı tavsiye etti. Tekrarlanan başarısız tüp bebek tedavilerinde uzmanmış. Bakalım neresi kısmet olacak. Ama bu üç yerden biri. Dördüncü bir seçenek düşünmüyorum...

ıronıkkkkk nerdesınn :)) ne yaptın hulusi hocyla görüştün mü neye karar verdın ben daha karar veremedım yaa offffff

Buradayım canım. Ben Ankara olursa kesinlikle hulusi bey. Yukarıda yazdığım gibi...İstanbul olursa memorial semra kahraman ya da bülent Tıraş (acı bademdi sanırım)

teşekkür ederim cevabın için rahim filmi daha öncesinden mevcut zaten 30 eylülde de rahimde çöküklüğü düzeltiler histereskopi ile ne bileyim işte insan telaşlanıyor bazen kendi kendinin doktoru olman gerekiyor ilk denememde tahmin edebildiğim bütün tedbirleri alıp riski sıfıra indirmek istiyorum gerisi rabbime kalmış allahım yolunu açık etsin anneliğide çok beklettirmeden sana tattırsın.

merhaba, benim doktorum HSG yada baska birsey cekilmesine gerek yok dedi ama okduuklarimdan goruyorumki herkes cektirmis..tedavimin baslamasinada cok az kaldi buu beni endiselendiriyor ama napicam bilmiyorum....dedigin gibi insan kendi kendinin doktorudur bencede tum tedbirleri lmakta fayda var, doktorumla tekrar konusucam bakalim...HSG cektirmeden IVF de basari saglayan yok muuu???

Pimpirikli olmaya her zaman karşıyım ve doktora güvenmekten yanayım. Ancak rahim filmi biraz farklı. Mesela bir arkadaş eşi azospermi olduğu için tüp bebek yaptıracaktı. Rahim filmi istendi ve yarım rahimli olduğu ortaya çıktı. Bu durumda hamilelik oluşsa bile düşük riski göz önünde bulundurulmalı. Ve ya bir başka arkadaş çift rahimli transfer her iki rahime yapıldı. Bir başkası 3 kere aynı yerde tüp yaptırmışdı, sağlıklı embriolar transfer edilmesine rağmen gebelik oluşmadı. Başka bir dr.a gitmiş ve çok ciddi sorunlar olduğu, bir dizi amelyat gerektiğini öğrenmişdi (8 dr.a göründü) Demek istediğim rahim filmi bir çok büyük sorunu kolaylıkla ortaya çıkara biliyor. Dilerim hiçbir sorunun olmamış olsun. Sadece bir nasihat benimkisi.

Ben de 6.tedavi için hazırlanıyorum. Ana sorun erkek inferlitesi. Belki aralık, belki de ocak ayı. Bu yolun ne kadar zorlu olduğunu iyi bilirim. Ve yola ne kadar tedbirli çıkarsan o kadar iyi olduğunu. Tüp bebek işin en kolay yanı. Zor olan sorunların belirlenmesi.

tesekkur ederim mesajin icin..doktorumla konusucam bu konuyu en kisa zamanda...sana tedavinde basarilar arkadasim insallah bebegini alirsin kucagina bu defa..Allah hepimizin yardimcisi olsun dualarimizi kabul etsin..gercekten zorlu bir yolculuk, nasihatin icin tesekkur ederim..

kac kez negatif sonuc aldim ne tedaviler yaptirdim ama iki doktorumda rahim filmi istemedi belki tuplerim kapali belki bendede bir sikinti var ama haberim bile yok, bu ay radyomarda film cektirmeye karar verdim.

merhaba, hizimizi cok iyi hatrlamiyorum acikcasi ama cok parlak olmadigi kesin..hizin bir onemi yok diye biliyorum tup bebekte eger mikroenjeksiyon yaptirisan..sonucta direk yumurtanin icine enjekte edilince hiz faktoru ortadan kalkar???ama yinede hareketsiz olmasi spermin sagligini nasil etkiler bilemiyorum arkadasim..kurlere vitaminlere devam etmenizi oneririm..son tetst bizim hiz biraz yukselmisti keciboynuzu ve muhtelif vitaminlerden sonra

Progression : 55.0 mic/sec motility %4 iken (agustos 29) vitamin ve keciboynuzu kuru ile Progression : 61.7 mic/sec motility %12 (Ekim 21) oldu...bilgine..

merhaba arkadaşım bir şey danışmak istiyorum, bizim de hemen hemen aynı durumlar söz konusu sizinle..sayımız 1milyon altında ve hareketli hiç yok,doktor ısrara tüp b.olur diyor , hareketsiz hücreye nasıl can verirler ki diyerek güvenemiyorum, şu an 1 ay sonraki testimize kanalize olduk,dau ilebekliyoruz ama sizin sayı ve hareket nedir bana bilgi verebilir misin rica etsem? belki de ben çok telaş ediyorumdur ama bir çok doktor hareketsiz hücrelerle tüp b. yapılmaz diyor forumlarında..
teşekkürler şimdiden.

yanlis yere yazmisim:))
Progression : 55.0 mic/sec motility %4 iken (agustos 29) vitamin ve keciboynuzu kuru ile Progression : 61.7 mic/sec motility %12 (Ekim 21) oldu...bilgine..

Belkide doktorun erkek faktoru bu kadar baskin oldugu icin diger yontemlere simdilik gerek duymamistir..hakkinizda hayirlisi olsun..
Benim bir negatif asilamam var subat ayindan..hsg de bir tup tikanik cikmisti zaten gecen hafta laparoskopi ve histereskopi yapildi iki tupun de tikanik oldugu anlasildi,asilamada rahim agzinda darlik olgunuda fark etmisti doktorum histereskopiyi de o darligi cozmek icin istedi sukur o kisim halloldu allahin izniyle..benim esimde 2008 de varikosel ameliyati oldu degerleriimiz iyi ancak morfoloji % 1..oylee iste...kismetse aralik sonu tup bebek tedavisine basliyoruz. ..rabbim hepimizin gonlune gore versin insallah

insallah arkadasim..hepimiz guzel haberler veririz kisa zamanda insallah..dedigin gibi doktor erkek faktorunden oturu es gecti ve tuplerin bu islemde rol oynamayacaginiz dusunuyor ama yinede cektirmkete fayda goruyorum ben cunku hic cekilmedi..yumurta toplanmasi 20 gun sonra olacak ama transfer ocak ayinda gerceklesecek acaba o arada cektirsemmi diyorum bende..kararsizimmm

kac kez negatif sonuc aldim ne tedaviler yaptirdim ama iki doktorumda rahim filmi istemedi belki tuplerim kapali belki bendede bir sikinti var ama haberim bile yok, bu ay radyomarda film cektirmeye karar verdim.

dogru bir karar vermisisn bence..cektir muhakkak..bugun bu konu benimde cok kafami karistiriyor..rahim filminden sonra dogal yolla hamile kalinabiliyor diye duydum..insallah oyle olur..

cedrus senin doktorun kimdi?Ben Ali Sami bey'de tedavi oldum. İlk iki sefer neyse de sonuncuda çok üzdü beni....
Canim benim doktorumda ayni ne oldu ozel degilse anlatabilir misin?

Canim rahim filmi tuplerin acik olup olmadigini anlamak için rahim filmi yani HSG cekilir ben cektirdim ve tuplerimin tikali olduğu ortaya cikinca tup bebege yonlendim yani tup bebek tedavisinin amaci tupkeri tikali olup dogal yolla hamile kalamayanlsr icin yardimci bir üreme teknigi ama histeroskopiyi soruyorsan o da rahimin icine bakip bir sorun varmi diye tetkik etmek ve rahim içini temizlemek bunu bende düşünüyorum.

Birde nadiren rahim filminde tikali tupler acilabiliyormus

Birde nadiren rahim filminde tikali tupler acilabiliyormus

Saol canim ya bilgilendirmen icin hergun yeni birsey cikiyor, 5 yil once bu yola esimin infertile 2 milyon sperm sorunuyla girdim bunca yilda tedavi gore gore artik ben daha sorunlu hale geldim. esime hic yeni birsey cikmiyor bana devamli teni bir test, arastirma ve tedavi cikiyor.

yanımda çok yakın arkadaşım var şu an beraber okuduk illa ki yaz dediği için yazıyorum :) der ki 2tüpüm de yapışık diye korunmadım neredeyse işten atılacaktım , 1buçık sene de art arda 2 gebelik :):):)

Canlarıııııımmmm test yaptırdım mesajı yazdığımın ertesi günü ama negatif çıktı.Ama yine de o kadar mutlu ettiniz ki beni.İçimde bir umut belirdi.Çok teşekkür ederim herşey gönlünüzce olsun.:))

teşekkür ederim cevabın için rahim filmi daha öncesinden mevcut zaten 30 eylülde de rahimde çöküklüğü düzeltiler histereskopi ile ne bileyim işte insan telaşlanıyor bazen kendi kendinin doktoru olman gerekiyor ilk denememde tahmin edebildiğim bütün tedbirleri alıp riski sıfıra indirmek istiyorum gerisi rabbime kalmış allahım yolunu açık etsin anneliğide çok beklettirmeden sana tattırsın.

Teşekkür ederim iyi dileklerin için:)))Allah ım hepimize yardımcı olsun emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah

arkadaşlar hepimiz inşallahhh 2014 de anne oluruz. ben sakaryadayım. ve istanbulda tüp bebek yaptırmak istiyorum. merkez olarak henüz karar vermiş değilim ama fiyatlarda kafamı kurcalıyor. mesela bahçeci kliniğinin ssk anlaşması var mı. yada bildiğiniz diğer yerlerin. raporum yok ama özelde kadın doğum doktorum rahatlıkla bana çıkabileceğini söyledi. çünkü iki tüpümde kapalı. o raporu da bana laparoskopi yapmadan verirler mi onu da bilmiyorum haftaya devlet hastanesinden randevu aldım gerçi o zamn öğrenicem de. bana fiyatlardan haberi olanlar aşağı yukarı bir fiyat verebilirmisiniz.

dogru bir karar vermisisn bence..cektir muhakkak..bugun bu konu benimde cok kafami karistiriyor..rahim filminden sonra dogal yolla hamile kalinabiliyor diye duydum..insallah oyle olur..

dileklerin icin cok sagol hayatim ama ben asla dogal yolla hamile kalamam tup bile olmuyor micro ancak oda hic tutmadi, karnimin sistigini bile hayal edemiyorum. hersey hep uzaak bir serapp gibi.

QUOTE=cedrus;32750441]Canim benim doktorumda ayni ne oldu ozel degilse anlatabilir misin? [/QUOTE]

Benim iki kez transferim oldu. Hep 2.gün transferi yaptı. İlk tedavide neyn ne olduğunu bilmiyordum. 13 yumurta toplandı. 5 tanesi olgundu ve 2.gün transferi yaptılar. Neden biraz daha beklemiyorsunuz dediğmde "embriyolar iyi, doğal ortamlarına bir an önce verelim" dediler. tamam dedik. sonuç negatif. 2.tedavide doktor kendisi çağırdı. genetik tahliller falan yapıldı. çok şükür hiç sorunçıkmadı. neyse 2.tedavide 11 yumurta toplandı. 5 tanesi olgundu ve yine 3 embriyo oluştu. 2.gün transferi yapacaklarını söylediler. ben ,stemedim. biraz daha bekleyin gelişimini görelim. transfern iptal olmasını göze alırım dedim. bana yne embriyolar yi doğal ortamına verelim dediler. istemeyerek de olsa kabul ettim. son tedaviide yine tedaviye gitti oraya. bu kez dokuz yumurta oluştu 6 tanes olgundu 6 embriyo oluştu. beni 3.gün transfere çağırdılar. sabah malum litre litre su içip merkezde soluğu aldım. beni beklemeye aldılar 45 dakika kadar bekledm. sonra transfer çin dğer çiftleri çağırdılar, biz kaldık orada. bir 45 dakika daha bekledik neredeyse. sonra lutfdip bizi çağırdılar. bize embryoları 1 gün daha bekleteceğiz dedi. neden diye sordum. durmuna bakalım falan dedi.ben ısrarla embriyolar gelişimini mi durdurdu dedğmde hep yuvarlak cevaplar verd. yarın transfer için ararız ded. ertesi gün zahmet edip aramadılar bile. biz aradık embriyo gelişimi durdu, gelin dosyanızı vereyim dedi. eşim gittiğinde memorale gdn. oranınlabaratuarı daha iyi gibi laflar etmiş. sizin embriyo gelişiminizde problem var 3 tedavide de bunu gördük, daha iyi bir merkeze gidin falan demiş. madem embriyo gelişiminde problem var neden beni oyaladı. ben olumlu sonuç almamayı onlara bağlamıyorum. neticede veren Allah, ama ilk tedavi neyse de diğer tedavilerde beni boşu boşuna oyaladı. ben öğretmenim istediğm zaman istediğim yere gidemem. bu yüzden hakkımı helal etmem...

insallah arkadasim..hepimiz guzel haberler veririz kisa zamanda insallah..dedigin gibi doktor erkek faktorunden oturu es gecti ve tuplerin bu islemde rol oynamayacaginiz dusunuyor ama yinede cektirmkete fayda goruyorum ben cunku hic cekilmedi..yumurta toplanmasi 20 gun sonra olacak ama transfer ocak ayinda gerceklesecek acaba o arada cektirsemmi diyorum bende..kararsizimmm

Acele etme bi doktorunla gorus bakalim, aklina takılanlari bide ona danis...cekilirse iyi olur bencede en azindan icin biraz daha rahat eder bildigim kadariyla her hangi bir yan etkisi de yok hsg çekiminin..cok masrafli yada iyilesme süresi olan bisey de değil..yinede doktorunun yonlendirmesi en saglikli sey olacaktir su durumda..

Back
X