benimde kendiliğinden olan bir dış gebeliğim var benimki malesef açık ameliyat ile alındı 3 aylık olmuş bebek ve tüpüm patlamak üzereydi çok kötü bir durum benim kanamam 10 gün kadar sürdü ama doktorum işini bilen bir doktordu tabii onu bulana kadar 6 doktor gezdim off off çok kötü bir gündü hamileyim diye sevinirken neyse çok geçmiş olsun sana acını anlayabiliyorum allah yardımcın olsun umarım rapor işini uzatmazlar maddi manevi yıkım bu işler bir doktor bana demiştiki bütün olasılıkları göz önüne almamız gerekir sen parayla bebek sahibi olacaksın demişti doğru bir laf aslında bizler parayla çocuk sahibi olucaz allah nasip ederse tabii.senin gittiğin merkez neresiydi.
canım bu doktorların gaddarca tabirleri insanı öldürüyor.. ne demek para ile çocuk sahibi olacaksın .. insanın rahatsızlıkları insanı bir raddeye getiriyor ve bu rahatsızlıklar sonucu dogal işleyişiyle yürümüyor işler..
onlar bu rahatsızlıklara çözüm üretmekle ugrasmadıkları , tıp çözüm sürecinde gelişmek yerine direkt mudahale yönünde gelişmeyi (maddi getirisi açısından) tercih ettiği için biz paralar döküp
tüp bebek yaptırmaya calısıyoruz..
tüp gelişimi ve hücre transferi yaptırıyoruz bu işlemler için para ödüyoruz..
para ile çocuk sahibi olmak ne acı bir tabir.. hadi gelsin tüm varlıgımı vereyim , ama yok değil mi? YOK işte..
Para ile bile olsa yok yani..
O halde yapmasınlar bu işin ticaretini , bu iş türkiyede bir tekel gibi işledigi için paralı , bazıları özel hastane zincirlerini kurdu ve geliştirdi diye paralı , bugun bir Almanya'da bir Hollanda'da bir AB ülkesinde , niçin evlat sahibi olmanın transfer yönü bedelsiz?
Çünkü o laborant o işi yapmak için maaşını zaten alıyor , sen - ben farkı , özel devlet farkı YOK!
Ama burada devlete gidiyorsun , karşında asistanlar , diyorsun ki işte size 2 -3yıllık geçmişim , bebegim olması na mümkün.. doktor yok , sana deniyor ki bunlar önemsiz hepsini baştan bu hastanede yap , peki diyorsun haftalar geçiyor , yapıyorsun , sonra haydi rapor çıktı diyelim , içeri giriyor bir suratsız doktor , kadınlar 3er 5er odada , ee hadi tüp hadi transfer nerde , "aa ,bu ay şekerin oynamış , git şu ilacı iç öbür adetinde gel" deniyor..
Sizin bedava yapacagınız transfere başlayayım diyor ve çıkıyorsun.. Mecburen para ile transfere gidiyorsun..
özel sigortalar tonla para döküyorsun , sonunda sana TÜP Bebek transferıne gelmeden önce , doktorun önerdiği tedavi - rahatsızlık bulgularını bile "sen bebek istiyorsun " diye karşılamıyorlar!! Bunun bir rahatsızlık oldugunu anlatamıyorsun , doktor insaf ederse adet düzensizliği yazıyor da ilaçlar muayene ödeniyor..
Okadar savaş açtım , okadar platformlarda yer aldım ki , transferin paralı ama transfere dek olan surecin bedelsiz olması için!
Cünkü kim ne derse desin , transfere dek gecen surecler ya dogustan ya sonradan ama bir HASTALIK!! hastalık tedavisinde de birileri ya SSK ya özel sigortalar yani DEVLET insanın yanında durmalı !'
öyle 3 çocuk isterim'le olmuyor yani.. bir rapor alacagız diye yüzleşmedigimiz rezillik kalmıyor.. Parayla çocuk muş.. hadi be ..!