• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

O kadar çok kişi var ki, tek yumurtayla bebeğini kucağına aldı. Geçen sene bir arkadaş opuya gittiğinde yek yumurtası toplanmışdı. Şimdi o tek yumurta sağlıkla kucağında. Başka birisi iki yumurta olduğu için çok ağlamışdı (daha önce en az 5 embriosu olurdu), 2. gün transferi ve bebeği kucağında. Bir başkası yine 2 embrio ile doğuma hazırlanıyor. Allah olmasını istediyse 2 yumurta yeter de artar bile. Tek yumurta döllenip ikiz bile ola bilir. Yeter ki, Rabbim ol demiş olsun. Eğer pgt yaptırmak gibi bir derdin yoksa sayı hiç önemli değil.

Ah canım benim, ne güzel yazmışsın. Allah razı olsun senden, çok haklısın herşey yaradanın emriyle. Zaten bu olayın her aşaması başlı başına bir mucize, tıp ve bilim ancak bir yere kadar. Pgt nedir acaba, dondurma işlemini mi kastediyorsun?

canım rezervi az olanların yaşadığı bir durum malesef.benim tek yumurtam işlem gördü ve şükür döllendi.bugün transferimin 9.günü:)
ve haline şükret arkadaşımın aylardır tek yumurtası bile olmuyor.tedaviye bile başlayamadı.ben de ilk öğrendiğimde yıkılmıştım ama yapacak bişey yok.tek olsun bizim olsuın:)))üzme kendini hepimiz tek yumurtadan doğduk:)))

Canım inşallah pozitif olur sonuç , İnan bana da güzel bir umut olursun. Arkadaşın için üzüldüm, bizim tek de olsa umudumuz var en azından.. Benim durumumu ben net olarak adlandıramıyorum, düzenli bir şekilde yumurta takibi yapılmış değil, acaba her ay mı böyle 2-3 yumurtam oluyor, yoksa bu aya özgü bişey mi bilemedim. Geçen yıl bu zamanlarda bir denemem daha olmuştu, o zaman 5-6 idi hatırladığım kadarıyla. Neyse bakalım bu tedaviden sonra, artık yumurta takibi ile bunun cevabını bulmak isterim.ki inşallah gek kalmaz:)) bunu sevdim:Tek olsun bizim olsun:)

Canım benim, güzel dileklerin için sağol. İnşallah Pazartesi güzel haberlerini alırsın hayırlısıyla. Pazartesi de gelmiş çatmış, eminim çok heyecanlısındır:) ben olumlu olacağına inanıyorum.

Hoşçakal , sevgiyle kal

Cumaya kadar çok heyecanlıydım ama gittim 10.gün test yaptım negatif çıktı.. O yüzden pek heyecanım kalmadı yani. Pazartesi pozitif olursa benim için büyük sürpriz olur.. Kısmett, keşke olsa...

Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar ben de heyecanımı ve stresimi sizlerle paylaşmak için siteye yeni üye oldum.6 Şubat ta tedavi ye başlamak üzere İstanbul'a gidiyorum. Umarım olumlu sonuçlar alırız hepimiz. Bizim Problemimiz erkek infertilitesi. Dualarım sizinle...

Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar ben de heyecanımı ve stresimi sizlerle paylaşmak için siteye yeni üye oldum.6 Şubat ta tedavi ye başlamak üzere İstanbul'a gidiyorum. Umarım olumlu sonuçlar alırız hepimiz. Bizim Problemimiz erkek infertilitesi. Dualarım sizinle...

canım hayırlısı ile tedaviye başlar ve sonunda da kuzunu kucağına alırsın :)

Allah yardımcın olsun canım...

Ah canım benim, ne güzel yazmışsın. Allah razı olsun senden, çok haklısın herşey yaradanın emriyle. Zaten bu olayın her aşaması başlı başına bir mucize, tıp ve bilim ancak bir yere kadar. Pgt nedir acaba, dondurma işlemini mi kastediyorsun?

Embriolara yapılan genetik tanı kısaca pgt adlandırılıyor. Genetik hastalık nedeni ile embriolara pgt yapılıp, genetiği hasta olanlarla sağlıklılar ayırt ediliyor. O yüzden ne kadar çok embrio olursa sağlıklı çıkma ihtimali de artmış oluyor.

Embriolara yapılan genetik tanı kısaca pgt adlandırılıyor. Genetik hastalık nedeni ile embriolara pgt yapılıp, genetiği hasta olanlarla sağlıklılar ayırt ediliyor. O yüzden ne kadar çok embrio olursa sağlıklı çıkma ihtimali de artmış oluyor.

Sağol cevabın için, peki Pgt yapılıp yapılmamasına doktor ne zaman karar veriyor yoksa talep bizden mi gelmeli acaba?

evet canım kızımın donmuş kardeşleri gelecek cumartesi transfer edilecek inşallah bekliyorum :)

ahhh ne güzel inşallah güzel bir hamilelik süreci yaşar ve sağlıklı bir bebişin olur...offf ben daha çok başındayım her şeyinnn...ne yaşayacam neler olacak bilmiyorum....

Sağol cevabın için, peki Pgt yapılıp yapılmamasına doktor ne zaman karar veriyor yoksa talep bizden mi gelmeli acaba?

Eğer anne ve ya baba genetik hastalık taşıyıcısı ise ve ya daha önceden hasta çocukları doğulmuş ise dr. direk pgt diyor. Hatta bazıları tüp bebeği sırf pgt için yapıyolar.

Ancak benim durumumda olan birisi için de doktor pgt isteğe biliyor (bizde genetik hastalık yok. ilk 3 denemede yüksek kaliteli embrio verilmesine rağmen hiç gebelik oluşmadığı için 4. de doktor pgt yapalım dedi, yaptık. 5. güne giden 9 embriodan 4'ü ciddi genetik anomalili çıktı. Sağlıklılar transfer edildi. İlk kez gebe kaldım. Kısmet değilmiş ki, suyu aktığı için 18 haftalık kayb etdim).

Gerçi pgt yapılan embrioların kalitesi düşe biliyor. O yüzden genetik sorun yoksa bazı dr.lar önermiyor, hem de baya maliyetli.

Son düzenleme:
ahhh ne güzel inşallah güzel bir hamilelik süreci yaşar ve sağlıklı bir bebişin olur...offf ben daha çok başındayım her şeyinnn...ne yaşayacam neler olacak bilmiyorum....

merak ettiklerini sorabilirsin bildiğimiz kadarıyla yardımcı oluruz ben buradan çok şey öğrendim :)

Back
X