günaydın güzeller,
biz de iyiyiz Allah'a çok şükür,
cumartesi şeker yükleme vardı, 50'lik verdi doktor, ben ne kadar "Tekrar gelmek istemiyorum 75'lik yapılsın" dediysem de 50'lik yapmakta ısrar ettiler. valla inşallah şeker meker yoktur, yüksek çıkarsa inat ettim tekrar gitmeyi düşünmüyorum. eşime de söyledim bunu, kızdı tabii "doktorun bir bildiği vardır " diyor. neyse o gün 8.30'da gittik ve çıktığımızda saat 12 olmuştu. önce açken kan aldırdım, hem açlık şekeri hem de hemogram için. idrar örneği de verdim. hemogram ve idrar doktorun değil de benim talebimdi aslında. doktor gerek görmemişti.neyse o arada eşim gidip eczaneden glikosol adlı şurubu aldı. aromalarla birlikte neredeyse gazoz tadı olan bir içecek.onu içtim 1 saat sonra tekrar kan verdik. kan verdikten sonra mecbur bir yarım simit yedim ve doktorun yanına girdik. ultrason ile ölçümlerini aldı bizim sıpanın. kafa çevresi, göbek çevresi, uyluk kemiği uzunluğuna baktı. çok şükür 963 gr. olmuş fıstık, boyuna da 37 cm dedi ama muhtemelen uyluk kemiği uzunluğu olan fl değerini 7 ile çarpıp öyle söyledi.ama sırtı dönük olduğundan yüzüne bakamadık, doktor "meyve suyu ya da çikolata ye yarım saat sonra tekrar gel yüzünü dönmüş olursa tekrar bakalım " dedi. ben de hiç istemeyerek (!) yedim tabii, sabahki şekerli içecekten sonra bir de normalde yemediğim çikolatadan yiyince gözüm döndü valla... bebiş de içerde hareketlendi baya hissediyordum. herhalde "annem ne yiyo ya, neymiş bu hmmm " filan diyordur. neyse sonra doktorun yanına tekrar girdik, usg ile bakınca yüzünü yarım döndü bize yani profil verdi, 4 boyutlu bir kaç resim aldı doktor.sonra bir de cd verdiler. bakalım kan değerlerinin sonucunu bugün telefonla bildirecekler. dua ediyorum iyi çıksın.
bir de doktora ben artık "32. haftada geleyim, hem çalışabilir raporumu da alırım" dedim, yok 30. haftada gidecekmişim, 32. haftada tekrar gidecem. te allam yaaa... bir de ben muayene esnasında dedim ki "bundan sonrasında sırf bebeğin fotoğrafını almak için usg ye girmeye gerek var mı, avrupa'da tüm gebelik boyunca 3-4 kez bakılıyormuş." o da dedi ki "artık orada da teknolojiniz gelişmesiyle usg 'ye girme sayısı arttı, 4-5 kez giriyorlar artık, sezeryan oranları da arttı zaten, italya'da %50 oldu sezeryan oranı" dedi. ya ben ne diyorum sen ne diyosun, biz sanki teknoloji açısından avrupa'dan daha ileriyiz... neyse ben artık olabildiğince az girmek istiyorum usg'ye. ama bunu nasıl başarıcam bilmiyorum. 1 ay soonrasına randevu aldık bakalım.
kızlar bir de doğum paket fiyatını sordum sezerya-normal her ikisinin de fiyatı aynı 1.500 TL'ymiş. doğum, 2 gece 3 gün odada kalma, bebeğin aşıları,oda süslemesi vs. dahilmiş. yılbaşında inşallah zam gelmez bu haliyle bile çok para.gerçi bizim kurum normale 1.500 TL, sezaryene 2.000 TL civarı ödeme yapıyor. bakalım hayırlısı hangisiyse o olsun...