• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

eheheh aynen :D

kuzummm sana özel mesaj attım okudunmu

şimdi bakıcam canım çok teşekkür edicem yarında eminöüne gidicem malzemelerini alırım sonra yaparım :D olmadı ocak ortası yapar buzluğa koyarım gerçi bi arkadaşım onların öle hemen bozulmadığı bir iki ay dayandığını söylemişti ... ay oğluşa neler yapcak annesi...:DD sağlıklı zamanında doğsunda erken filan doğmasında hehe :D

Hello kızlarr kaç hündür giremiyorum nasılsınız yarın kontrolümüz var bakalım napıyo kuzum..gçmişe göz atayım azcuk..

$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp$image.webp kızlar bınları aldık

her saat aşerebilen bir hamiş olaraktan isteğimi işini gücünü bırakıp hızır gibi kocacım yetiştirdi:36:çok seviyom ben bu adamı çooook:16:

maşallah sana:) ben erkek olsam büyülenirdim:))

tesekkurleeer :)) esim daha cok, bana bunlari yaparak kizimizinkilerin provasini yaptin degil mi dedi :17:

ne yalan soyliyeyim biraz da oyleydi yaneee, bu adam her seyi bilmese olmaaaz :52:

cok begendi tabii, pastayi anlamamis bile hazir sanmis :))

Eki Görüntüle 874235 Eki Görüntüle 874234 Eki Görüntüle 874233

kizlar cok tesekkurler begenmissiniz, coook mutlu olduum:32:

kurabiye tarifini cok arastirdim. en sonunda bu linkteki tarifi yaptim, cok guzel oldu ;) Butik Kurabiye Yapılışı, Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi - Dekorasyon Blogları,Ev dekorasyon sitesi,makyaj blogu

ustunu de eminonunden aldigim seker hamuruyla susledim. bu susleme yaraticiliginiza kalmis artik, internette pek cok ornek var kopya cekebilirsiniz :)) bir de kaliplariniz, merdaneniz filan olsun tabii :))

pastaya gelinceee, bu tarif de pastacilik kursundaki hocamin tarifleri. ben farkli pastalardan birlestirerek yaptim.

pandispanya icin:

4 yumurta
3 fincan seker
1 fincan su
1 fincan siviyag
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 fincan un

once yumurta ve sekeri iyice cirpiyoruz, sonra diger malzemeleri ilave edip cirpiyoruz. sonra dilediginiz kalipta 180 derecede pisiriyoruz. ilk 20 dakika firinin kapagini hic acmiyoruz ;)

sonrasinda pandispanyayi ikiye ya da uce bolup sutle islatiyoruz.

ara kremasi icin:

2.5 su bardagi sut
2 adet yumurta( ben 1 tane koydum)
1 su bardagi seker
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
1 paket vanilya
75 gr margarin

yumurta, un, seker, nisasta, sut cirpilip muhallebi kivamina gelinceye dek pisirilir. ocaktan alinca yag, muhallebi biraz soguyunca da vanilya ilave edilir.

ust kremasi icin de 1 paket krem santi. krem santiyi de dolapta guzelce sogutuyoruz.

pandispanyayi boluyoruz, islatiyoruz sutle. sonra arasina kremayi yayiyoruz guzeelce :) bunu buzdolabina koyuyoruz, guzelce soguyor. sonra ustune krem santiyi suruyoruz, siviyoruz, kenarlari da. yine buzdolabina kaldiriyoruz ya da buzluga. ustundeki krem santi elimize bulasmicak, kivam bu :))

suslemesi icin: seker hamurlariyla, istedigimiz sekerlemelerle susluyoruz :))

birkac saatte halledebilirsiniz, cidden cok kolay. ozellikle de kurabiyelerin tanesine 3-5 lira vermeye yazik yani ;)

günaydınlar,

klasik bir pazartesiden sonra bugün salı ve haftasonuna kadar geri sayıma başladım ben:)
bu ara kimi görsem 37'ye kadar çalış diyor ama benim halim kalmadı, en çok 35'i zorlarım, daha da çalışamam herhalde, evimde huzur içinde olmak istiyorum biraz da, geçenlerde 2 gün rapor almıştım da ohh ne güzeldi walla, bakalım daha hiç bir sey belli değil, önümüzdeki hafta pazartesi doktor kontrolümüz var ne diyecek çok merak ediyorum.

ya arkadaşlar akşam k.v. ile konuştuk da bana aldığı şeyleri anlattı, sağolsun kargoyla göndericekmiş bu hafta. ama konuşmamızdan sonra biraz kafam karıştı aslında, sizin de fikrinizi alayım istiyorum. şimdi bize 140*70 boyutunda ahşap bebek karyolası gelmişti, parmaklıklı, tekerlekli, derinliği ayarlanabiliyor. onu biz kapılardan geçiremiyoruz bu sebeple söküp yatak odamıza koyalım orada dursun demiştik. yatak odamız geniş.hem bebek de yanımızda olur diye. ama k.v. diyor ki, "bebeğin devamlı senin yanında durması lazım, yatak odasına koyup da orada uyusun, orada dursun diyemezsin, devamlı gözünün önünde olacak, bu yüzden portatif bir beşik bakın, yatak odanıza koyarsınız, gerekirse diğer odalara taşırsın.çocuk büyüdüğü zaman da kendi odasında o karyolada yatar."
bu tip beşikler de nereden baksan 300-400 lira, park yataklar da zira öyle.

2. bir mevzu da süt sağma makinesi.bir çok kişi bana "süt sağma makinesi ilk başta alma, nasıl olsa ilk 6 ya da 9 ay evde olacaksın, gerek yok" dediler.ama k.v. kendi torunu ilk doğduğunda memeyi emememiş, annesinin göğüsleri de sütten şişmiş, bu yüzden gelen sütü sağıp sağıp buzluğa atmışlar. sonradan kullanmışlar. bu yüzden süt sağma makinesi de alınmalı diyor. bu konuda ne yapayım sizce?

kayinvalidene katiliyorum canim, saolan diger odalara tasinabilecek ufak bi ana kucagi alinabilir. besik zaten ilk absta cok buyuk geliyormus bebeklere. burda bouncer diyolar titresimli olani var, rocker deniyor asagi yukari sallayabiliyosun, bi de salincak tipi olanlar var, eminim tr de de cok secenek vardir.
sut sagma makinesi de elle calisanlardan alabilirsin daha ekonomik olur. ne olur ne olmaz diye bi kenarda durmus olur.

kız 4000 tlye burda en az 10 çocuk doğrulur :9::9::9::9::9::9:
bizim burda 8000 dolar, Allahtan sigorta bi kismini karsiliyor, biz de 2000 dolar filan odiyces. halinize sukredin valla ne diyeyim.

günaydın kızlarrr:3: gögüs ucu kremi ve bebek bakım ürünleri olarak hangi markaları tavsiye edersiniz acabaa:49:
ben lansinoh aldim canim, sanirim tr de de varmis. bebek sampuani burt's bees aldim bu marka olmayabilir emin degilim.

kizlar dun pijama takimlari ile ilgili fikirlerinizi sormustum ama gormediniz galiba, neyse ya aman ben de cok skldm artik, kafama gore bi seyler alicam olsun bitsin, hep bi ikinci fikir olsa diye isterim bi sey alirken ama paylasacak kimsenin olmamasi cok kotu gercekten.

buyuyolar guzelim yerleri daraliyor ondandir, benim de bazi gunler cok oluyor bazi gunler daha az, ins bi sey olmaz dua edelim bol bol.

Canim ya bu hamilelik beni 5 yas yaslandirdi yaa. 2 aylikken dusuk tehlikesi bol kanamalar hastanede yatmalar, simdicocuk saglikli mi organ veya zeka olarak. Bu iki haftadir eskiye nazaran az hareketler. Off ne zormus bu is yaa

Canim ya bu hamilelik beni 5 yas yaslandirdi yaa. 2 aylikken dusuk tehlikesi bol kanamalar hastanede yatmalar, simdicocuk saglikli mi organ veya zeka olarak. Bu iki haftadir eskiye nazaran az hareketler. Off ne zormus bu is yaa

allah saglık versin canım bu kdar stres yapma bebegide etkier benim arada çok oynu bazen hiç kıpırdamıyo doktorlarda normal diyolar bu duruma

Back
X