2014 Şubat Anneleri

speddycim hayırlı olsunnn
kızlar nasılsınız tatildeyim sık giremiyorum
herkesi öptümmm

bilimcim bizim ev de aynı şekilde eve cips, kola girmeyen evlerden. hep ben de böyle düşünürüm. sonuçta çocuk büyükleri ne yer içerse onlardan gördüğünü yapıyor bence.

aynen dediğin gibi düşünüyorum ben de. gerçi şimdiye kadar bu düşüncelerimi bir yerde beyan ettiğimde "çocuğun olsun da gör öyle atıp tutmakla olmuyor işler" şeklinde eleştirildim hep. Allah hepimize çocuklarımızı gönlümüzdeki gibi yetiştirmeyi nasip etsin.

amin canım, ne de güzel söyledin...ben şimdiden eşime telkin ediyorum, mesela "durum ya da olaylara aynı tepkiyi vermemiz gerek, sen onay verir de ben vermezsem olmaz. çocuğu belli bir yaşa kadar tv ile tanıştırmamak, çikolata-şeker ile tanıştırmamak, eline telefon, pc,tablet vermemek vb..." hatta uzman kişilerin çocuk yetiştirme ile ilgili kitapları var onlardan faydalanalım istiyorum. o da bana "ben kitaba göre çocuk yetiştirmem" diyor. şu an deneyimli değiliz ve anne babalarımızın bizi yetiştirdiği dönemden 30 yıl ilerideyiz. dolayısıyla uzman kişilerden destek almanın ne zararı olabilir ki?

mesela ben bebekken çok gazım olurmuş ve bu yüzden de avaz avaz ağlarmışım, babam da ev kaloriferli diye hiç bir sey giydirtmezmiş üstüme,babaannem ayrı karışırmış, annem şimdi şimdi beni üşüttüklerini itiraf ediyor, ayrıca beni emzirirken inek sütü içiyormuş, o da dokunuyordu herhalde. şimdiki anneler keçi sütü içiyor mesela bebeğe dokunmaması için...

selam canlar doktordan anca gelebildim bayram sonu nasıl kalabalıktı puff:50: eşimle gidince yarım saatte çıkıyoruz o kadar şanssızımki evden 10da cıktım 11de doktordaydım eve geldiğimde saat 4ü çeyrek geçiyodu:53: bayılcaktım yolalrda yanlız gittim bugün:19:

2li testi istemedim yaptırmadım ... rabbim neylerse güzel eyler hepimizin evladını saglıklı hayırlı evlat eylesin ona emanet...:31:
ense kalınlıgına bakıldı normal herelde sorun olsa söylerdi... sonra doktorumla hemşirelerle vedalaştık çünkü artık fakülte hastanesine gitmicem doktorum normal sorun olmayan gebeliklere bakmıyo tüp bebek bölümü çünkü orası o yüzden vedalaştık... bende beni hiç tanımıyan bi doktara gitmenin beni tedirgin ettiğini söyledim kafama taskılan bişşi olursa gelmemi söyledi ve bu güne kadarki 2 senelik orsda yapılan testleri müdaleleri dosya yapıp verdi bide ilgili makama diye kendi yorumunuda yazdı sağolsun ...

şimdi nereye gitcem bilmiyorum :44: çok kafam karışık kendimi ortada kalmış gb hissediyorum:1:

bu arada 12+5 günlüğüz:49:

bi arkadaş yazmış 18 yaşına girmek isteyen kızlar gbyim büyütüyorum diye aynen bende bayramda soranlara bazılarına 3 aylık bazılarına 3bucuk aylık dedim eşimde diyo sende günde yarım ay büyüyosun diyo:9::9::9::52:

nabim biran önce büyüsün dogsun seveyim istiyorum:emir_bebek:

bu sefer göremedim utrasyonda :50: şuan resmi var elimde:31: keşke görseydim kuzumu :28:

selam canlar doktordan anca gelebildim bayram sonu nasıl kalabalıktı puff:50: eşimle gidince yarım saatte çıkıyoruz o kadar şanssızımki evden 10da cıktım 11de doktordaydım eve geldiğimde saat 4ü çeyrek geçiyodu:53: bayılcaktım yolalrda yanlız gittim bugün:19:

2li testi istemedim yaptırmadım ... rabbim neylerse güzel eyler hepimizin evladını saglıklı hayırlı evlat eylesin ona emanet...:31:
ense kalınlıgına bakıldı normal herelde sorun olsa söylerdi... sonra doktorumla hemşirelerle vedalaştık çünkü artık fakülte hastanesine gitmicem doktorum normal sorun olmayan gebeliklere bakmıyo tüp bebek bölümü çünkü orası o yüzden vedalaştık... bende beni hiç tanımıyan bi doktara gitmenin beni tedirgin ettiğini söyledim kafama taskılan bişşi olursa gelmemi söyledi ve bu güne kadarki 2 senelik orsda yapılan testleri müdaleleri dosya yapıp verdi bide ilgili makama diye kendi yorumunuda yazdı sağolsun ...

şimdi nereye gitcem bilmiyorum :44: çok kafam karışık kendimi ortada kalmış gb hissediyorum:1:

bu arada 12+5 günlüğüz:49:

bi arkadaş yazmış 18 yaşına girmek isteyen kızlar gbyim büyütüyorum diye aynen bende bayramda soranlara bazılarına 3 aylık bazılarına 3bucuk aylık dedim eşimde diyo sende günde yarım ay büyüyosun diyo:9::9::9::52:

nabim biran önce büyüsün dogsun seveyim istiyorum:emir_bebek:

bu sefer göremedim utrasyonda :50: şuan resmi var elimde:31: keşke görseydim kuzumu :28:

şimdi doktor arayacaksın kk dan bakabilirsin sana yakın giden kişiler vardır mutlaka.

ben demiştim ayenn de öyle

kimine 4. ayımdayım kimine 15. hafta kimine 3,5 aylık dedim tüm bayram bounca:9:

kızlar bayramda ne duydum size anlatmak istedim eşimin bir akrabası var kendisi 7,5 aylık gebe ekim başı doğumu görünüyor
bayramda karşılaştık doğumunu sordum hiç düşündünmü falan dedim
geçen kontrole gittim dedi doktor bana dediki diye anlatıyor
herhalde sezeryan istiyorsun demiş oda henüz bilmiyorum demiş doktoru buna demişki herhalde sezeryan isticeksin bu devirde teknoloji bu kadar ilerlemiş normal doğummu kaldı demiş ben bunu duyunca şok yaşadım resmen yüzüm aynen böyle :53::53::53::53::53:
benim eşim olsa yine sezeryan yaparım kız kardeşimide sezeryan yaptım demiş

dedim bu kadar şeyi duyduktan o doktora devam ediyormusun ben olsam bir daha adını anmam dedim
baktım kız dediki bana aslında doktor haklı sanırım benimde bir doktor arkadaşım var başka oda sezeryan en iyisini diyor falan filan
kızda zaten sezeryan istiyormuş yani
ama ne bilim doktorunda tutumu bana çok garip geldi
dedimki sen bu doktora normal doğrucam desen napar yapar seni sezeryan yapar zaten dedim ya boynunu kordon dolandı der ya suyu az der bişi bahane eder dedim oda olsun dedi
bu kadar sezeryan yanlısı doktor bana çok çok tuhaf geldi ya
hani sezeryan olunur olunmaz değil ama doktorun söyleyişi çok çok garip hani derki normal bekleriz ama zorunlu durumda sezeryen yaparız adam direk sezeryan tellalı çıkmış :20::20::20:
Dr ların çoğu aynı canım % 80 i sezeryancı.. Sebebini birçok kadın doğumcudan dinledim.. Normal doğum komplikasyonlarında İnanılmaz davalar açılıyor ne hastane ne devlet arkalarında duruyor..hikayeleri dinleyince hak verdiğim bile oldu.. Mesela dr lar bebeğin doğum kg yaklaşık tahmin edebiliyorlar, bebek 3 beklerken 5 kg doğdu, doğum sırasında bebekde solunum problemi oldu.. Sezeyan yapmayan dr suçlu bılunuyor, yıllarca bu davalarla uğraşan var..dr da niye riske gireyim diyor genel olarak sezeryan daha kolay saati günü belli, normal doğum yapmaya yapmaya deneyimini kaybedenler de var tabi..

Kısaca eğer kesinlikle normal istiyorsanız dr nuzun normal doğuma yaklaşımını mutlaka öğrenin, tanıdıklarınızın normal doğum yaptığı bir dr olsun.. Tabi normal diye gidilip saatlerce sancı çekip sezeryana dönen de var..gerçekten mecburi sebep olabiliyor o da kısmet ki gerekliyse ısrar etmemek gerek..benim ablamda bebek çok iriydi kafası sıkışmıştı bir arkadaşımında bebeğin kordonu dolanmıştı..sezeryanda da problem olmıcak diye bişey yok tabi.. Allahım hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin..

İşin kötü yanı. Biz eşimle nişanlıyken artistlik yapıyordu. İlerde torunum olunca ister bakarım ister bakmam diye.
Şimdi işi bırakıcam demeye başladı.

Annem de tutturmuş ben çok isterim ama önce kayınvalidene sor ayıp olur diyor.
Ben burnumu sokmıcam ama eşim konuşsun. Ona laf edemez.

bunun ayıbımı var ya
kim istiyorsan o baksın valla ayıbı falan yok inan sonra çok üzülürsün şuna ayıp buna bilmem ne diye

inan kaynanamla hiç kavga etmedim dili dilime değmedi daha fakat yeni doğum yaptığımda söylediklerini düşünüyorumda ( bu bebek doymuyo buna mama verelim demeler falan) ne kadar susmuşum alttan almışım diyorum bazı topiklerde okuyorum hepsi kavga sebebi valla
neyse hepsi geçti gitti bunda hiç karışamazlar zaten

cips konusunda tek arzulu olanın ben olmadığımı görünce çok sevindim çok seviyorum ama zararı olur diye yiyemiyorum, bazen canım o kadar çok istiyor ki küçük boylardan alıyorum o da yetiyor bana yedikten sonra pişman oluyorum ama duramıyorum ki canım istediğinde

canım bende tutamıyorum kendimi baharatlı ketçaplı çok severim ama onlara o aromayı veren glumat diye bişeymiş çin tuzuymuş çok zararlıymış bende alırken içindekiler kısmına bakıyorum sade cipslerden aldım ama oda beni sarmadı napcam bilmiyomm

şimdi doktor arayacaksın kk dan bakabilirsin sana yakın giden kişiler vardır mutlaka.

ben demiştim ayenn de öyle

kimine 4. ayımdayım kimine 15. hafta kimine 3,5 aylık dedim tüm bayram bounca:9:

:1::1:

aslında her özel hastanede gittiğim doktorlarım var medikalde baharda :)) yani kime gidersem küçükte olsa bi geçmişimiz olucak ahmet yılmaz medikal yada bahar hastanesinde güler hanım arasındayım biraz ücret konusu beni zorluyo ahmet bey ilk tercihim olur ama medikalde ahmet bey diger doktorlara göre 3 katı alıyo ücret özel muane gb ve dogum baha hastanesine göre 3 katı fiyatı ... bilmiyorum kafam çok karışıkhayırlısı olsun hakkımızda:31:

amin canım, ne de güzel söyledin...ben şimdiden eşime telkin ediyorum, mesela "durum ya da olaylara aynı tepkiyi vermemiz gerek, sen onay verir de ben vermezsem olmaz. çocuğu belli bir yaşa kadar tv ile tanıştırmamak, çikolata-şeker ile tanıştırmamak, eline telefon, pc,tablet vermemek vb..." hatta uzman kişilerin çocuk yetiştirme ile ilgili kitapları var onlardan faydalanalım istiyorum. o da bana "ben kitaba göre çocuk yetiştirmem" diyor. şu an deneyimli değiliz ve anne babalarımızın bizi yetiştirdiği dönemden 30 yıl ilerideyiz. dolayısıyla uzman kişilerden destek almanın ne zararı olabilir ki?

mesela ben bebekken çok gazım olurmuş ve bu yüzden de avaz avaz ağlarmışım, babam da ev kaloriferli diye hiç bir sey giydirtmezmiş üstüme,babaannem ayrı karışırmış, annem şimdi şimdi beni üşüttüklerini itiraf ediyor, ayrıca beni emzirirken inek sütü içiyormuş, o da dokunuyordu herhalde. şimdiki anneler keçi sütü içiyor mesela bebeğe dokunmaması için...
anım şeker konusunda şöyle diyim uzun süre oğluma şeker diye kuru üzüm verdim çekirdeksiz olanından oğlumda çok sever yerdi :1::1::1: sonra tabi 1,5 yaşından sonra şekerin ne olduğunu anladı ama hala sever yer kuru üzümü :34::34::34:
aslına bakarsan ben çocuğun çok üstüne titremeye karşıyım giyim konusunda falan ben genelde kendim giyindiğim gibi giydirdiğim oğlumu bunuda öyle yapmayı düşünüyorum ve kitaplar yararlıdır ama herşeyide bilmeleri imkansız tabi
speddycim hayırlı olsunnn
kızlar nasılsınız tatildeyim sık giremiyorum
herkesi öptümmm
ohhhhhhhh çıkar tatilin tadını :16::16:
Dr ların çoğu aynı canım % 80 i sezeryancı.. Sebebini birçok kadın doğumcudan dinledim.. Normal doğum komplikasyonlarında İnanılmaz davalar açılıyor ne hastane ne devlet arkalarında duruyor..hikayeleri dinleyince hak verdiğim bile oldu.. Mesela dr lar bebeğin doğum kg yaklaşık tahmin edebiliyorlar, bebek 3 beklerken 5 kg doğdu, doğum sırasında bebekde solunum problemi oldu.. Sezeyan yapmayan dr suçlu bılunuyor, yıllarca bu davalarla uğraşan var..dr da niye riske gireyim diyor genel olarak sezeryan daha kolay saati günü belli, normal doğum yapmaya yapmaya deneyimini kaybedenler de var tabi..

Kısaca eğer kesinlikle normal istiyorsanız dr nuzun normal doğuma yaklaşımını mutlaka öğrenin, tanıdıklarınızın normal doğum yaptığı bir dr olsun.. Tabi normal diye gidilip saatlerce sancı çekip sezeryana dönen de var..gerçekten mecburi sebep olabiliyor o da kısmet ki gerekliyse ısrar etmemek gerek..benim ablamda bebek çok iriydi kafası sıkışmıştı bir arkadaşımında bebeğin kordonu dolanmıştı..sezeryanda da problem olmıcak diye bişey yok tabi.. Allahım hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin..
dediğim gibi zorunlu durumlarda yapanalra bişi dediğim yok ama böylede sezeryancı doktorları sevmiyorum ben kesinlikle ayrıca 3 kilo deyip nasıl 5 kilo çıkıyor bebek hani yarım kilo oynuyor evet ama 2 kilo oynamaz inanki
ben normal doğum yaptım bundada inş. yapacağım kısmet olursa :34:

bunun ayıbımı var ya
kim istiyorsan o baksın valla ayıbı falan yok inan sonra çok üzülürsün şuna ayıp buna bilmem ne diye

inan kaynanamla hiç kavga etmedim dili dilime değmedi daha fakat yeni doğum yaptığımda söylediklerini düşünüyorumda ( bu bebek doymuyo buna mama verelim demeler falan) ne kadar susmuşum alttan almışım diyorum bazı topiklerde okuyorum hepsi kavga sebebi valla

Valla canım ben söylüyorum devir değişti doktorun dediklerini uygularım ben çocuk doğunca karışmayın kalpler kırılmasın diye. Bakalım neler olacak. İnşallah sorunsuz atlatırız o süreci..

:1::1:

aslında her özel hastanede gittiğim doktorlarım var medikalde baharda :)) yani kime gidersem küçükte olsa bi geçmişimiz olucak ahmet yılmaz medikal yada bahar hastanesinde güler hanım arasındayım biraz ücret konusu beni zorluyo ahmet bey ilk tercihim olur ama medikalde ahmet bey diger doktorlara göre 3 katı alıyo ücret özel muane gb ve dogum baha hastanesine göre 3 katı fiyatı ... bilmiyorum kafam çok karışıkhayırlısı olsun hakkımızda:31:

daha çok uzun süre daja gideceğiz bütçeye göre ayarla canım ama hiç bulamazsan mecburi gidersin yine de
aklın kalacaksa da iyice araştır

kızlar ben çıkıyorum şimdi bu arada kargom geldi az önce öldüm bittim kızlar mevlüt takımı bu kadarmı güzelmiş harika bişi çıktı

yarın sabah eklerim yada vaktim olursa az sonraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aldıklarımız topiğinde :9::9::9::9::9:

kızlar geçen hafta doğum izniyle ilgili çalışma hakkında gazetelerde haber çıkmış duyan oldu mu?bana da bugün işyerinden bir arkadaş söyledi.

ücretli doğum izni 16 haftadan 18 haftaya çıkarılacakmış, haber şöyle:

"Hazırlıkları sürdürülen ve eylül ayında Başbakan tarafından açıklanması planlanan paketin son durumu ile ilgili ulaştığı detaylara göre, hükümet daha önce 6 aya (24 hafta) çıkarılması öngörülen doğum izinlerinden vazgeçerek, yeni bir formül geliştirdi.

Kadın derneklerinden gelen "bu kadar uzun doğum izni süresi kadını istihdamdan uzaklaştırır, ona zarar verir. Özel sektörde işverenler kadın çalıştırmak istemezler" görüşünü dikkate alan bürokratlar, izin süresini daha kısa tutarak geri kalanını dünyanın birçok ülkesinde uygulanan "esnek çalışma" sistemiyle desteklemeyi planlıyor.

Yeni modelde, çalışan kadınların doğum izinlerine "18 hafta artı esnek çalışma" süresi öngörülüyor. Yani hali hazırda doğum öncesi 8 hafta izin aynen korunacakken, doğum sonrası yine 8 hafta olan izin 10 haftaya çıkarılacak. Bundan sonrasında ise en fazla 2 yıl süreli düşünülen "esnek çalışma" modeli uygulanacak.

Annelere çocuğu iki yaşına gelene kadar "zamansal" (iş yerinde kısmi süreli çalışma) ve "mekansal" (evden çalışma) olanakları sunulacak. Hem memurları hem de özel sektörü kapsayacak uygulamada, kadınların "kademeli yükselme" ve kıdem dahil tüm özlük hakları korunacak.

ÖĞLEDEN SONRA EVE

Özellikle doğum sonrası çocuğun kritik büyüme dönemini kapsayan esnek çalışma modelinin öğleden sonraki zamanı kapsaması planlanıyor. Sabah işe gelecek olan kadın, öğlene kadar çalışma öğleden sonrasını ise aile bütünlüğü açısında zamanını evinde tahsis etme imkânını yakalayabilecek. Ayrıca doğum izninden dönen kadın için işe alınma zorunluluğu getirilecek. Özel sektörde "200 çalışanı olan tüm işyerleri kreş açar" şeklinde yapılacak yeni düzenlemenin ise rafa kaldırıldığı öğrenildi."

ya 18 haftayı 20 yapsalardı bari ne olsa kardı...ne diyim.
esnek çalışma saatlerinde maaş etkileniyor mu onu öğrenmek lazım bi de yoksa güzel, düşünsene işe gelmişim sabah çalışmışım şimdi evdeyim çoktan maaşımda aynı tabi bu harika olur, bu çocuk kaç yaşına gelene kadar o da belli değil.

Hadi hayırlısı diyelim çalışan anneler adına :102::126:

kızlar ben çıkıyorum şimdi bu arada kargom geldi az önce öldüm bittim kızlar mevlüt takımı bu kadarmı güzelmiş harika bişi çıktı

yarın sabah eklerim yada vaktim olursa az sonraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aldıklarımız topiğinde :9::9::9::9::9:

güle güle giysin ;9
bende bi arkadaşımda minnak bebeğinin sünnet kıyafetlerini görüp çıldırmıştım kafada mini sünnet şapkası vardı nası şekerdi, o zaman dedim bi de erkek bebek istiyorummm :emir_bebek: :1:

güle güle giysin ;9
bende bi arkadaşımda minnak bebeğinin sünnet kıyafetlerini görüp çıldırmıştım kafada mini sünnet şapkası vardı nası şekerdi, o zaman dedim bi de erkek bebek istiyorummm :emir_bebek: :1:

ekledim bile yaaaa allah pişman etmesin hiç uslu durmuyorum hiçççççççççççç

bunun ayıbımı var ya

benimki de çok tatlı dillidir, elini birşeye sürmez ...ama iyidir iyi huyludur. yine de lohusayken insanın annesi gibi olmuyor, insan annesine kızsa bile rahatça diyebiliyor.
bende çok sıkılmıştım bebeğim ağlasa ay bizimki de ah ah vah vah, ben bi yandan çocukla uğraşıyorum bi yandan ona bişey yok normal filan diyorum, sonra bir de emzirirken seyredelerdi beni

kızlar kayınvalide sohbetinizi okudumda bence şükredin..ben iki doğm yaptım ikisindede yapayalnızdım .ne ana ne kaynana....bünyemde zayıftı iki gün su içmeye emekleyerek gittim mutfağa.başım dönüyodu.sütte bisküvi eritip yedim kaç gün kendimi toplayana kadar..bir allahın kulu yoktu yanımda...onun için çevrenizdeki insanların kıymetini bilin ufak tefek sözleri büyük meseleler haline getirmeyin ...keşke kayınvalidem oteldeki tatilini bırakıp gelseydide ikitanede laf sokuştursaydı önemli değil en azından o travmayı yaşamamış olurdum..allah kimseyi yanlız bırakmasın...

Back
X