2014 Şubat Anneleri

Azimle şaapan duvarı delermiş misali 19073 ten bu sayfaya kadar üşenmeden teek teek okudum ya helal bana :46:

Senin göbeği görünce benim göbek dağ bayır gibi geldi ya kız ama yakındır bir aya kalmaz coşarsın sende :1: :nazar:

Maşallah ne kadar güzel bir görüntü bu canım :nazar:

Geçmiş olsun canım korkma çok önemli bir şey olmaz umarım :16:

Merhaba canım.Akıntım var oldukça çok ama amniyon sıvısı olacağını sanmıyorum açıkçası :16:

ben sürekli ıslaklık hissedince acaba mı dedim ve çok endişelendim araştırmalarıma göre bizim haftalarımız su gelmesi için baya erkenmiş ve bu haftalarda olursa Allah korusun yaşayamıyormuş bebişler:(( çok korktum açıkçası benimde randevum cumartesi ama gitsem mi bilemedim:(((

canım bu haftalarda sıvı akıntı çok normal korkmayın. zaten şu an amniyon sıvısı 30-40 ml. falandır. yani her gün akıntı olarak çıksa 3-4 günde bitmesi lazım:) gebelikte kokusuz şeffaf-beyaz veya sarımsı akıntılar normal.bu kadar kafaya takmayın bişey olmaz.ama çok tedirgin olursanız tabi ki kontrolunuzde doktora danışın. bazen bana da oluyor ama hiç aklıma öyle bir şey gelmedi.[/QUOTE]

umarım öledir çok teşekkür ederimm :))

merhaba kizlar nasi gidiyor? spse cim gecmis olsun canim, Allah korusun yavrunu ve seni, ins cumlemizi saglikla sihhatle bebislerimize kavustursun. kizlar bi sey sorucam, simdi benim dun boyle afedersiniz sari gibi turuncu gibi hardal sarisi gibi boyle bi akintim oldu, once biraz kokrtum ama normal mi acaba? sonucta kan yok, yani ins normaldir. bi de 12. haftadan sonar sirt ustu yatmayin diyolardi ya bazen oyle donuyorum, biraz da surekli yan yatmak da yorucu, ins bi zarari olmuyodur ya, siz hep yan mi yatiyosunuz?

canım su içmeyi çoğalt geçer bende de oluyor arada su içince geçiyor ama geçmezse doktoruna danış ve korkma kahverengi olmadığı sürece panik yapma:) ben yan yatmaya özen gösteriyorum zaten popom ağrıyor düz yatınca:)

canım aynı sorun bende de var....benim 8.haftada yaptılar tsh düşük çıktı yani 0,316 idi sonra t3 ve t4 e baktılar,onların normal olduğunu görünce kadın doğumcum bence ilaca gerek yok ama dahiliyeye görün dedi neyse gittim baktı t3 ve t4 normal olduğu için ilaç vermiyorum 16. haftada tekrarlıyacağız eğer bir sorun olursa ilaç veririz bu durumun gebeliğe bağlı olması çok yüksek dedi ve vermedi ilaç bende almadım haliyle ama çok dua ettim korkuyorum sonuçta:(((( bakalım haftaya yaptıracam sağlık ocağında tekrar ücretsiz nasılsa inşallah düzelmiştir ama düzelmediyse de ilacı var bunun....
gecmiş olsun canım benim kadın dogumcumda gebelikle alakalıdır dedi ya düsük tehlikesi derken bu cıktı hayırlısı insallah daha kötülerinden korusun Rabbim. benimde bi dahaki randevum 16. hafta tekrar yaptırırm testleri bakalım bi degişme varmı ....

Merhaba canım.Akıntım var oldukça çok ama amniyon sıvısı olacağını sanmıyorum açıkçası :16:[/COLOR]

canım senin akıntında su gibi mi? ve sürekli ıslak mı çamaşırın?[/QUOTE]

Sürekli ıslaklık hissediyorum ama su gibi de değil hani normaldir be canım korkutma kötü düşünme.İlk devlet hastanesine kontrole gittiğimde çok akıntım var zararı olur mu demiştim.Doktor; olurmu yat kalk dua et ıslaklık her zaman iyidir.Ne kuru gebelik geçirenler onların işi daha zor demişti o yüzden korkmuyorum sende takma kafana :16:

gecmiş olsun canım benim kadın dogumcumda gebelikle alakalıdır dedi ya düsük tehlikesi derken bu cıktı hayırlısı insallah daha kötülerinden korusun Rabbim. benimde bi dahaki randevum 16. hafta tekrar yaptırırm testleri bakalım bi degişme varmı ....

inşallah canım yaaa...bir de sordu bana daha önce varmıydı böyle sorunun diye bir de annemde felan varmıymış diye yok dedim...ben hamile kalmadan 3 ay önce yaptırmıştım tiroit testi yoktu öyle sorunum bir de doktor elleriyle tiroitlerimi kontrol etti yumuşaklığı iyi dedi sonuçta hamile olduğumuzu biliyorlar ve eğer tiroid kontrol edilmezse bebek için tehlikeli olduğunu da biliyorlar yani es geçmezler sorun görmediler demekki bu kadar rahat oldular diye düşünüyorum...internetten de araştırdım t4 önemliymiş eğer tsh ve t4 aynı oranda düşme yada çıkma gösterirse tiroit hastası kabul ediliyormuşsun,bir de bebek t4 den alırmış gerekli tiroidi bu yüzden içim rahatladı benim ama yine de rabbimize emanetiz:)

biz de en son 12+4'te gitmiştik, doktor söylememişti canım, 16. haftadan sonra öğrenicek artık bizim gibiler, bakalım hayırlısı...

bizde 12+ da gitmiştik şimdi 14+4 ama doktor bana da söylemedi ya göremedi ya emin olamadı çooook merak ediyorum. bi daha ki randevu 16. hafta :41: :emir_bebek:

canım senin akıntında su gibi mi? ve sürekli ıslak mı çamaşırın?

Sürekli ıslaklık hissediyorum ama su gibi de değil hani normaldir be canım korkutma kötü düşünme.İlk devlet hastanesine kontrole gittiğimde çok akıntım var zararı olur mu demiştim.Doktor; olurmu yat kalk dua et ıslaklık her zaman iyidir.Ne kuru gebelik geçirenler onların işi daha zor demişti o yüzden korkmuyorum sende takma kafana :16:[/QUOTE]

biz ıslak gebe miyiz:)))))))))

ilk sayfayı alıntı yapıp yazdım ama herhalde görür ilgin için sağol
Gordum canim ekliyorum.
Kzlar ya:(doktorum aradı idratda yuzde 90 kan hucresi çıkmış sende ya kum ya taş var yarin gel dedi:(cok korktum uriner ultrason cekilecek:(dua edin lutfen
Kuzum meraklanma. Hamile kalmadan 2 ay kadar once 2 adet bobrek tasim oldugunu pgrendim. Biri mesaneye indi ama 2 sini de hala dusuremedim. Bol su icmel en iyi cozum. Evet epey agri yapiyor ama dayanilmaz derece de degil. Kiz daha bebis dogurucaz biz :)) meraklanma sen. Bol su ve istirahat iyi gelir.
bazen oluyor canım ama hergün akıntım var ve koyu değil hafif cıvık...amniyon sıvısı mı diye ben de düşünmüyor değilim açıkçası....haftaya cuma randevu alcam doktordan soracam sıvı miktarı iyi mi diyee...haberdar ederim seni güzelim
ben sürekli ıslaklık hissedince acaba mı dedim ve çok endişelendim araştırmalarıma göre bizim haftalarımız su gelmesi için baya erkenmiş ve bu haftalarda olursa Allah korusun yaşayamıyormuş bebişler:(( çok korktum açıkçası benimde randevum cumartesi ama gitsem mi bilemedim:((([/QUOTE]Canim gunde 2 camasir degistirecek kadar akintim var. Ve maalesef daha once 2 dusuk yaptigim icin,her islaklik hissettigimde kanama oldu korkusuyla paranoyal olmustum. Bazilarinda fazla olabiliyor. Druma sormustum problem yok demisti..

Sürekli ıslaklık hissediyorum ama su gibi de değil hani normaldir be canım korkutma kötü düşünme.İlk devlet hastanesine kontrole gittiğimde çok akıntım var zararı olur mu demiştim.Doktor; olurmu yat kalk dua et ıslaklık her zaman iyidir.Ne kuru gebelik geçirenler onların işi daha zor demişti o yüzden korkmuyorum sende takma kafana :16:

biz ıslak gebe miyiz:)))))))))[/QUOTE]

eeeeveeettt çişimi yapıyom çişimi yapıyom popom kuyu kalıyooo gibi bir durum söz konusu hatun :1:

kıs sen nerelerdeydin bir kayboldun pir kayboldun mubarek:)))) ben de tiroit yaptırcam inşallah düşüktü benim tsh ama serbest t4 üm iyi diye vermediler ilaç bakalım şimdi ne alemde yoksa verecekler bana da ilaç....rabbim korusun bebeğimi yaaa umarım ilaç içmek için geç kalmamışımdır:(((((

ramazanıkayınvaldemde geçirdim bayramın birinci gnüde anneme gittik 3 gecede orda kaldım eve döndüm diyorum almayadan kesin dönüş yapan türkler gbyim:52::1:

tiroid senin daha düşükmüş bana nie düşük dediki benim degerim 3*449 normal referans degerinde ama gebelerde daha yüksek olması daha iyi dedi ilaç verdi 1 ay sonra gene ölçücek sizin daha düşük olunca içim rahatladı açıkcası korkmuştum inşallah ne kadar olması gerekiyosa o kadar olsun hepimizinki çok korkuyorum en ufak bişeyde rabbime emanet :31:

slm kızlar hormon testi yaptırdım tsh 0.212 çıktı sonra t3 t4 testleride yaptılar onlar normal. usg yaptılar o da temiz cıktı ama tsh 0.212 sonucları doktora göstermedim acaba sorun yaratırmı böyle düşük olması ilac gerekirmi ???????

seninde baya düşükmüş cnaım başka bi doktora mı gitsen benim 3*449ken ilaç verdi doktorum tiroitlerin daha cok çalışması lazım dedi geç kalmış olmayın diye söylüyorum inşallah yükselir hemen:38:

arkadaşlar tsh düşüklüğüyle ilgili sorun yaşayanlar olmuş. aynı sıkıntı bende de var..ve bence sizinkiler düşük değil. 8 haftada tsh 0.063 çıktı t3 ve t4 normaldi.çok iyi 2 dahiliyeciye gittim . ikisi de ilaç vermedi, hamilelikten kyankalanan geçici bi durum oldugunu söyledi. 10. haftada tekrarlattım testleri tsh 0.369.... dr gayet iyi normal değerler geçmiş olsun dedi gönderdi... canınızı sıkmayın... ama tabi içiniz rahat etmiyorsa bi dr görünün...

arkadaşlar tsh düşüklüğüyle ilgili sorun yaşayanlar olmuş. aynı sıkıntı bende de var..ve bence sizinkiler düşük değil. 8 haftada tsh 0.063 çıktı t3 ve t4 normaldi.çok iyi 2 dahiliyeciye gittim . ikisi de ilaç vermedi, hamilelikten kyankalanan geçici bi durum oldugunu söyledi. 10. haftada tekrarlattım testleri tsh 0.369.... dr gayet iyi normal değerler geçmiş olsun dedi gönderdi... canınızı sıkmayın... ama tabi içiniz rahat etmiyorsa bi dr görünün...

e benim doktor nie ilaç verdi bak şimdi kafam karıştı degerim 3*449 :44:

senin değerin 3.449 mu canım?? bu değer çok normal 0.27 ile 4.2 arasında olması lazım.. e seninki de öyle değil mi??? anlamadım şimdi...

şimdi nette okuyorum profösörlerin yazılarına felan baktım hamilelikte 2*5un altında olması gerekiyomuş 3bucuk 4 gb çıkanalra düşmesi için ilaç vermişler anlamadım ben şimdi benimki yüksekmi düşük mü puff yaa:ssz: bidahaki cumaya giderim diyodum doktora ama bu cumamı gitsem özele acaba kafam karıştı duramam 2 hafta:18:

Canım benim de 3,46 değerim doktorum Dahiliyeye yönlendirdi o da normal bu değer dedi Eylül de tekrar test yapıp değerlerine bakalım ona göre ilaç tedavisine başlarız ya da başlamayız dedi..:44:

degerlerimiz aynı cnaım bana ilaç verdi doktorum euthyrox adı günde bi tane aç karnına alıp 1 ay sonra gel testi tekrarlayalım dedi ama anormal bişi hissedersen hemen gel dedi:50:

şimdi nette okuyorum profösörlerin yazılarına felan baktım hamilelikte 2*5un altında olması gerekiyomuş 3bucuk 4 gb çıkanalra düşmesi için ilaç vermişler anlamadım ben şimdi benimki yüksekmi düşük mü puff yaa:ssz: bidahaki cumaya giderim diyodum doktora ama bu cumamı gitsem özele acaba kafam karıştı duramam 2 hafta:18:

degerlerimiz aynı cnaım bana ilaç verdi doktorum euthyrox adı günde bi tane aç karnına alıp 1 ay sonra gel testi tekrarlayalım dedi ama anormal bişi hissedersen hemen gel dedi:50:

dediğin gibi yüksek olmasına karsın dahiliyeye yönlendirmiştir... ama netice itibariyle olması gereken değerler belli 0.27 ile 4. 2 ...yine de dr lar emin olmak için yönlendiriyorlar... sıkma canını sen kullan ilacını en azından kullanmadım demiycen... ama mutlaka tekrarlat testini...

dediğin gibi yüksek olmasına karsın dahiliyeye yönlendirmiştir... ama netice itibariyle olması gereken değerler belli 0.27 ile 4. 2 ...yine de dr lar emin olmak için yönlendiriyorlar... sıkma canını sen kullan ilacını en azından kullanmadım demiycen... ama mutlaka tekrarlat testini...

ama doktorum bana yüksek demediki anlamadıgım o zaten okuduklarıma göre 2*5 altı olması gerekiyomuş hamşilelikte yüksek olanlara ilaç veriyolar doktorum bana degerin normal aralıklarda görünüyo ama hamilelerde bu degerin daha yüksek olmasını isteriz ilacı kullan bida ölçelim dedi benim korkum benimki yüksekse verdiği ilaç dahada yükseltir mi:18:

ama doktorum bana yüksek demediki anlamadıgım o zaten okuduklarıma göre 2*5 altı olması gerekiyomuş hamşilelikte yüksek olanlara ilaç veriyolar doktorum bana degerin normal aralıklarda görünüyo ama hamilelerde bu degerin daha yüksek olmasını isteriz ilacı kullan bida ölçelim dedi benim korkum benimki yüksekse verdiği ilaç dahada yükseltir mi:18:

bence yarın dr unu ara sor canım emin ol...bana da haber ver, merak ettim... bu değerin daha yüksek olmasını isteriz kısmına takıldım biraz.. zaten normal o çünkü ...ama sıkıntı yapma Allah ın izniyle bi sorun çıkmaz...

Ben şimdi baktım değerime 2,23 yazıyor sonuçta.Bana da normal dedi ne dahiliyeye yönlendirdi ne de ilaç verdi.Bi anlasak bu değerlerden süper olacakta :44:

ya kızlar şimdiye kadar hiç bir dr bana herhangi bir tahlil test bişey yapmadı ya bu tsh yeni duydum nezamn nerde yapılıyo bu:44:ne olduğunu biliyorum ama yapılması gereken bir tahlil olduğunu bilmiyordum..yaptırmak için geçmi kaldım acaba nezaman yapılıyoo:18:

Back
X