2014 Şubat Anneleri

Arkadaşlar geçen hafta doktoruma gittim ve bebeğimin erkeğe benzediğini söyledi

ikili test yaptı dün aradı ve muayenede daum sendromu şüphesini uyandıracak bir bulgu olmadığını herşeyin normal olduğunu fakat kan testlerimde risk grubunda olduğumu söyledi. 5 hafta sonraki ayrıntılı ultrasonda değerlendireceğini söyledi. Moralimi bozmuyorum çünkü bu testler yanıltıcı olabiliyormuş. Allah hayırlısını versin hakkımızda.

benimde guatır sorunum vardı 1 ay önce TSH 2.14 tü doktorum değerin gayet iyi olduğunu söyledi edokrin uzmanımda gebelerde bu değerin 2.5 civarında olmasını istiyoruz dedi ama bu aralara tekrar ölçtürmek istiyorum bakalım değişklik olmuşmu

Benim karnım bayağı çıktı zaten göbekliydim 6 aylık gibi oldum nerdeyse :2: hamile pantolonları aldım. çünkü karın kısmı diğer pantolanların çok sıkıyor. Kilomda değişiklik ok şimdilik çok şükür ama göbek bayağı çıktı.

benimde fazla göbek çıkmadı görenler diyor sen bizi kandırıyomusun hamile değilmisin falan diye takılıyorlar bende istiyorum göbiş çıksın

sen hangi sieden aldın bunu penyemi bu kumaş mı
bize herşey yakışır tabi yaa:52:

ay ben öyle arayınca bulamıom inşallah sen bulursun
nezaman acil lazım olsa gözümün önünde satılan şeyler yok oluo

Siteyi hatırlamıyorum canım. Yaz başında almıştım ama markafonidir büyük olasılıkla.
Penye gibi ama biraz daha kalın havalar serinleyince de giyilir yani. Lastikli bi kumaş.

Şu doğum izniyle ilgili kanun bir çıksa daha netleşecek herşey. Muhtemelen 1 yıl ücretsiz izin alıcam canım. E doğum izni falan derken herhalde bebiş 1,5 yaşına gelmiş olur. Ondan sonra da bakıcı veya kreş.. mecburen...

1 yıl ücretsiz izin hakkın var mı? Ben 6 ay diye biliyordum onu?

benimde fazla göbek çıkmadı görenler diyor sen bizi kandırıyomusun hamile değilmisin falan diye takılıyorlar bende istiyorum göbiş çıksın

Şimdilik daha iyi canım nasıl olacak çıkacak artık ilerledi. Çıkınca işin daha zor oluyor ne giyeceğim derdi başlıyor.

Şu doğum izniyle ilgili kanun bir çıksa daha netleşecek herşey. Muhtemelen 1 yıl ücretsiz izin alıcam canım. E doğum izni falan derken herhalde bebiş 1,5 yaşına gelmiş olur. Ondan sonra da bakıcı veya kreş.. mecburen...

doğum iznini 6 aya çıkarma gibi bir planları vardı. Ama ne yazık ki sevindirici haber olmadı. 4 aylık yani 16 haftalık doğum izni 18 haftaya çıktı 2 haftacık arttırdılar.Nedenini de şöyle açıkladılar :Kadın istihdamını işten uzun süre uzaklaştırmak iyi değilmiş. Eylülde meclis açıldığında resmileşecek.

günaydın

kızlar şu albümlere nerden bakılıyor ben de göbiş görmek istiyorum.jake ve lepi ye bakayım dedim anlamadım,arkadaşlık isteği nasıl gönderilir,albüm nerede ve albüm nasıl oluşturulur henüz bilmiyorum:17: açıklayan olursa sevinirim.

bende göbek resmi çekeceğim ama bebeksiz halide kocamandı bir anlamı olurmu bilmem?

doğum iznini 6 aya çıkarma gibi bir planları vardı. Ama ne yazık ki sevindirici haber olmadı. 4 aylık yani 16 haftalık doğum izni 18 haftaya çıktı 2 haftacık arttırdılar.Nedenini de şöyle açıkladılar :Kadın istihdamını işten uzun süre uzaklaştırmak iyi değilmiş. Eylülde meclis açıldığında resmileşecek.

vallahi canım resmi gazete yayımlanmadan ben inanmıyorum artık 2 yıldır ha çıktı ha çıkacak diyor oyalıyorlar
belki şimdi yerel seçim bahenesine çıkarırlarsa bilmem 2 hafta 2 haftadır zaten çoğu özel sektör çalışanına ancak 40-50 gün izin veriyor özel sektör için değişen bişi olacağını sanmıyorum
oğlumda ben 16 haftanın tamamını kullandım döndüğümde nerseyse işten çıkarılıyordum yine bu iş yerimdeydim yok sen izin kullan dediler yok seni başka yere gönderelim dediler sonra nolduysa geri aldılar yerime
şimdide ben dönüşte çıkarmalarını istiyorum artık yoruldum çalışmaktan helede burda çalışmaktan
çıkarmazlarsada doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin hakkımı isticem isterse red etsin kendileri bilirler

yani aslında mantıklı bi açıklama
çünkü özel sektör pek iyi bakmaz bu duruma
zaten üstlerindeki işleri başkalarına paylaştırıp gidiyor doğuma giden
millet zaten maksimum limitte çalışırken bir de başkasının yükü 1 2 sene nasıl çekilsin ki.
avruprada adamlar izin kullanıo ama ortam farklı işte..
burada işe girerken sen şimdi gençsin yeni evlisin yakında dopurursun diyen var
bu yasa çıkarsa genç kadını hiç işe almazlar

günaydın

kızlar şu albümlere nerden bakılıyor ben de göbiş görmek istiyorum.jake ve lepi ye bakayım dedim anlamadım,arkadaşlık isteği nasıl gönderilir,albüm nerede ve albüm nasıl oluşturulur henüz bilmiyorum:17: açıklayan olursa sevinirim.

bende göbek resmi çekeceğim ama bebeksiz halide kocamandı bir anlamı olurmu bilmem?

isimlere tıkla profile gir orda arkadaşlık isteği yazıo solda ordan yapcan
ama ben kaldrıdım az evvel gelecek haftalarda bakarsın benimkine olur mu:34:
zaten görcek kadar göbeğimde yoktu hehe sen koy biz seninkine bakalım:1:

günaydın

ekledim ben seni canım.bildirilerinden kabul et.sonra profilime gir benim.albümden bak:34:

vallahi canım resmi gazete yayımlanmadan ben inanmıyorum artık 2 yıldır ha çıktı ha çıkacak diyor oyalıyorlar
belki şimdi yerel seçim bahenesine çıkarırlarsa bilmem 2 hafta 2 haftadır zaten çoğu özel sektör çalışanına ancak 40-50 gün izin veriyor özel sektör için değişen bişi olacağını sanmıyorum
oğlumda ben 16 haftanın tamamını kullandım döndüğümde nerseyse işten çıkarılıyordum yine bu iş yerimdeydim yok sen izin kullan dediler yok seni başka yere gönderelim dediler sonra nolduysa geri aldılar yerime
şimdide ben dönüşte çıkarmalarını istiyorum artık yoruldum çalışmaktan helede burda çalışmaktan
çıkarmazlarsada doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin hakkımı isticem isterse red etsin kendileri bilirler

ocak annelerinde de birini sırf hamile diye işten çıkarttılar.hani yasa çıkmıştı,inanamıyorum özel sektörde çalışmak bayanlar için çok zor.evlenmeyeceksin,çocuk yapmayacaksın kısaca özel hayatın hiç olmayacak anlayışı var.doğum izninin iki hft artacak olması bence çok ciddi bir gelişme değil ki .doğum öncesi beş haftayı sonraya aktarırsan iyi oluyor ama son üç haftaya kadar çalışmak çok zor.

ocak annelerinde de birini sırf hamile diye işten çıkarttılar.hani yasa çıkmıştı,inanamıyorum özel sektörde çalışmak bayanlar için çok zor.evlenmeyeceksin,çocuk yapmayacaksın kısaca özel hayatın hiç olmayacak anlayışı var.doğum izninin iki hft artacak olması bence çok ciddi bir gelişme değil ki .doğum öncesi beş haftayı sonraya aktarırsan iyi oluyor ama son üç haftaya kadar çalışmak çok zor.

Valla bende dediğini yapmayı, yani 8.ayı doldurunca izne ayrılmayı planlıyorum. Allah'ın izniyle tabi. Veledimle daha fazla zaman geçirebileyim diye ama bakalım vücudum elverecek mi?

Son düzenleme:

hamilelik öncesi biraz araştırdım 6 ay ücretsizi vermek zorunda canım.
isterse çıkarır işten

bende 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz düşünüyorum yıllık izinleirmle de birleşince 1 yılı dolduururm evde
ama çıkarırsa daha mutlu olurum o ayrı :1:

8. ayımda ne zamana denk gelirse artık işten de ayrılmayı planlıyorum kışın işe gelmesi sanırım zor olur

Son düzenleme:

doğru söylüyorsun bbilim, ben de doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 10 hafta ücretli, 6 ay da ücretsiz izin kullanmak istiyorum. hatta ücretsiz izni bir 6 ay daha uzatabilirsem çok çok iyi olur. benim kafamı karıştıran 2 yıla kadar yarım zamanlı çalışma olayı.bu nasıl olucak, aynı süt izni gibi öğlen olunca eve gidebilecek miyiz?

hamilelik öncesi biraz araştırdım 6 ay ücretsizi vermek zorunda canım.
isterse çıkarır işten

bende 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz düşünüyorum yıllık izinleirmle de birleşince 1 yılı dolduururm evde
ama çıkarırsa daha mutlu olurum o ayrı :1:

8. ayımda ne zamana denk gelirse artık işten de ayrılmayı planlıyorum kışın işe gelmesi sanırım zor olur

Valla kızlar, annem de kayınvalidem de çocuğa bakabilir çok şükür. Evim de iş yerime yürüyerek 10 dk ama yine de ben en azından 1 yaşını doldurana kadar çocuğumla kendim ilgilenmek istiyorum. Bu yüzden çıkarılmayı istemiyor değilim. Ama şu esnek çalışma uygulanmaya başlanırsa ve haklarımız korunursa asla bırakmam. Sabahtan süslenir işime gelir öğleden sonra bebişimle oynaşırım :12:

doğru söylüyorsun bbilim, ben de doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 10 hafta ücretli, 6 ay da ücretsiz izin kullanmak istiyorum. hatta ücretsiz izni bir 6 ay daha uzatabilirsem çok çok iyi olur. benim kafamı karıştıran 2 yıla kadar yarım zamanlı çalışma olayı.bu nasıl olucak, aynı süt izni gibi öğlen olunca eve gidebilecek miyiz?

o son dediğin olay yaş bence.
part time adama tam para vermez şirketler.
devlet bence o yasayı geçiremez (keşke olsa ama)

benim bildiğim devlet memuru isen ilk 6 ay günde 3 saat sonraki 6 ay günde 1 buçuk saat süt hakkın var
özelde de aynımı bilmiyorum
bazı özeller süt haklarını toplu verebilio şirketin insafına kalmış

Back
X