günaydın kızlar..gebeliğim hiç iyi geçmiyor..2 yaşındaki oğlum sürekli oyun istiyor..idrar yollarımda enfeksiyon var sürekli mide bulantım oluyor..kilo almam gerekirken kilo veriyorum ..zaten suyum az ayın 26 sında bakalım ne diyecek doktor..çok yorgun ve bitkinim..lütfen dualarınızı eksik etmeyin..
bu arada bebeğimi en son 30+5 te görmüştüm..doktor geç döllenme dedi ve 11 mayıs olan satımı 18 mayısa çekti..yani bebeğim 29+5 te görmüş oldum..kilosu 1550 gr çıktı..sizce nasıl kilosu?bu kadar tereddüt etmemin sebebi karnımın hiç çıkmayışı ve kilo alamamam..sanki hamile değilim..ödem felanda yok..oysaki oğlumda 30 kilo almıştım..ne bileyim çok sıkıntılıyım..size bunu yazarken bile benim oğlan hadi anne hadi anne gel oynayalım diooo..offf offf

((
merhaba keping,
küçük çocuğu olan anne adaylarının biraz daha zor geçiyor hamilelikleri, çok haklısın.
idrar yolu enfeksiyonunu kontrol altına alamadılar mı canım, tekrar mı ediyor? bağışıklık sisteminin düşmüş olduğu tahmin ediyorum. bu durumda beslenmene dikkat etmen ve takviye vitaminleri aksatmaman lazım ama miden de bulanıyormuş aksi gibi. umarım doktorun çözüm bulabilir bu konuya. ama şunu bil ki en başından beri hepimizin başına birtakım olaylar geldi, kimimiz düşük tehlikesi, kimimiz plasentanın kötü yerleşimi, kimimiz erken doğum, kimimimiz de gebelik diyabeti nedeniyle sıkıntı yaşadık ve halen de yaşıyoruz. senin gibi idrar yolu enfeksiyonu geçirip mecburen antibiyotik kullanan da oldu. bunun dışında eşiyle, çocuğuyla, kayınvalidesiyle, işyeriyle çeşitli sıkıntılar yaşayanlar olduğu gibi, daha da kötüsü ailesinden birini kaybedenler bile oldu.
benim için de kasım-aralık ayları hiç iyi geçmedi diyebilirim. ama her şey biz insanlar için, şu an hep "hayatımız daha iyi olacak, bebeğimizi kucağıma aldığımda her sıkıntı bitecek" diyorum kendi kendime.
bebeğinin kilosu için endişe etme lütfen, ben 1.5 aydır gebelik diyabeti yüzünden diyet yapıyorum. ilk ay 2 kilo verdim, şimdi o verdiğim 2 kilonun 1 kilosunu tekrar aldım. ama bebek büyümeye devam ediyor. bazı besinleri yiyemiyorum buna üzülüyorum ama bebek alması gerekeni alıyor zaten.
dün bende kontrole gittiğimde benden 1 hafta geride olan bir hamile gördüm, karnı benimkinden daha büyüktü, ama benim bebeğim çok şükür sağlıklı. sen de bebeğinin sağlıklı olmasına şükret canım.
gebelik haftasına göre 30. haftada ortalama 1400 gram oluyormuş bebekler. buna kağan kocatepe'nin internet sayfasından bakıyorum.
yani bebeğinin kilosu için endişelenmeni gerektirecek hiç bir sebep yok.
bence şu an yapman gereken idrar yolu enfeksiyonunu tedavi etmek ve mide bulantını geçirecek bir çare bulmak, (zencefil denemiş miydin, ilk aylarda mide bulantısı yaşayanlara az miktarda zencefil öneriliyor) ve protein - kalsiyumu yeterli düzeyde almaya özen göstermek.
neden kilo almadım diye de düşünme, ben de son aylara girdiğim halde kilo alamıyorum ama bebek kilo alıyor,