2014 Şubat Anneleri

2 gün önce canım bişi istedi,eşimle yürüyüşe çıktık,alırız dedik hem....bi karı koca yürüyo önümüzde...kadının elinde sigara.eşim dedi ki kadın hamile....yok canım daha neler dedim....kilolu biraz sende dedim.hem hamile kadın içmez sigara dedim.sonra biz onları geçtik,yanlarından geçerken bi baktım kadın hamile hakkaten:5: ve sigarayı öle bi içişi var ki:53: cok üzüldüm cokk:14:

eşim bu da anne işte dedi:31:

Benim bir arkadaşımda içti hamileliği boyunca hemde günde bir paket filan :50::50::50:

Bende kendime kızıyorum dun canım jelibon çekti yedim 2 tane bişey olur mu diye millet sigara içiyo alkol alıyo beyaaa

hanımlar hadi cevap verin bakalım :9:

1- Hastane çantasına biberon, emzik koydunuz mu ve hangi marka ?
2- Mama koyacak mıyız ??

2- Mama koyacak mıyız ??

mama almadım canım.gerekirse eşim hemen alır eczaneden diye düşündüm(inş. gerekmez)

biberon da dr browns aldım ben.onu koycam çantaya.emzik de chiccoydu sanırım.yanlıs hatırlamıyosam:26:

biz hazırlıklı gidelim de,inşallah gerek kalmaz:34:

2- Mama koyacak mıyız ??

Biberon koymayı düşünmüyorum çantaya emzik koyarım sanırım.Dr browns biberon,avent emzik markaları...
Mamada koymam sanırım ihtiyaç olursa alınır :34::34:

Kaşıkla guzum.Biberona alıştırmak istemiyorum. Biberona alışınca emmiyormuş bebekler :50::50::50:

Hadi ya:31: e kasıkla da zor olmaz mı ama:26: ayy ne zor işler :31:

bugün de bi arkadaşım en küçük suluklar var ya ondan al koy dedi.miniminnacık bebek ihtiyaç olur mu ki ona ya.....:26:hem su veriyo mu bebişe,ben verilmiyor diye biliyorum.zemzem vercem bide hurma tattırcam okunmuş ilk olarak,o kadar:26:

Kucukların anacıkları nasılsınız bakimm?

Ben az evvel merdivenden düştüm çok şükür iyiyim ama korktum biraz. Sadece dizimi çarptım bi de düşmemek için elim öyle bi kenetlenmiş ki demirlere elim yanıyor..
:43:

Canim cok gecmis olsun allah korumus seniii...

bugün de bi arkadaşım en küçük suluklar var ya ondan al koy dedi.miniminnacık bebek ihtiyaç olur mu ki ona ya.....:26:hem su veriyo mu bebişe,ben verilmiyor diye biliyorum.zemzem vercem bide hurma tattırcam okunmuş ilk olarak,o kadar:26:

ben evde bulunsun diye avent in yenidoğanlar için olan cam biberonunu aldım canım. suluk filan almadım, bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü yeterli oluyor çünkü. zemzem suyu bulabilsem verirdim ama, herhalde bulamıycam. hurma benim de aklımda hastane çantama koyucam hurmayı.
ben de mama konusunda kararsızım alsam mı almasam mı diye. mama verilmesini istemiyorum ama ilk bir kaç gün de süt gelmezse ne yapıcaz? bir de mamaların katkısız olanı var mı yok mu hiç araştırmadım henüz...

Merhaba kızlaar,

4 gündür giremedim. Biraz yoğundum. Ama iyiyim, bi problem yok. Sizler nasılsınız? Umarım keyifler yerindedir.

Proletçim çok geçmiş olsun. Allah korumuş.

Kaşıkla guzum.Biberona alıştırmak istemiyorum. Biberona alışınca emmiyormuş bebekler :50::50::50:

Medela nın calma diye bi biberonu var kızlar. Anne göğsünden emer gibi zorluyormuş bebeği. O yüzden kolaya da alıştırmıyormuş. Biz araştırdık arkadaşım da bizden duydu. Şu an kullanıyor, çok memnun. İsterseniz siz de bir bakın.

ben de kaşığı duymuştum canım, zaten bebenin mideciği ufacık oluyor yeni doğduğunda. ağzına kaşıkla veriyorlarmış biberona alışmasın diye. ama yenidoğan biberonlarının akışı az olduğu için anne memesi gibi oluyormuş ve anne memesini reddetme gibi bir durumu olmuyor diye duydum. bence süt geliyor ve yeterliyse mamaya hiç alıştırmamak en iyisi. çünkü mamanın tadını alan sütü beğenip de emmiyormuş. bir de mamayla beslenen bebekler çok gereksiz yere kilolu oluyor.

Yazamasam da takipteydim kızlar..

Bu aralar çok fenayım. Belimin ağrısı başımın dönmesi, dışarıya tek başıma çıkmaya cesaret edememelerim vs.. hamileliğin başından beri vurup duruyordu. Keza yirmilik dişim çıkıyordu, dişime köprü yapılması gerekene kadar çürüklerim ve ağrı kesici kullanamamak..
Yirmilik dişimin diğer kısmının çıkması ise bu döneme denk geldi. Bir haftayı geçti. Sadece dişim ağrısa şükredicem ama gözüme ve başıma çok nadir de kulağıma vuruyor. İşin daha kötüsü galiba altındaki yirmiliğimde çıkıyor. Ağrının devamlılığından sinirlerim iyice yıprandı. Ağlamaya bil başladım artık. Bi taraftan hıçkırıyorum bir taraftan ağrı kesici getiriyim mi diyen eşime hayır diyorum. :1:

Hamileliğimin rahat geçeceğini düşünüyordum hep. Ama daha ikinci haftadan başlayan bel ağrılarım ve ağrıdan bacaklarımın üzerinde duramamamla başlayan süreç artarak devam etti. Ama minik kızımı düşünmek, hareket etmesi, tekmelemesi, kaburgalarıma dayanıp nefes aldırmaması... İki ay sonra bunların olamayacak olması da üzüyor beni. İçimde olduğunu hissetmemek herşeye rağmen kötü bir duyguymuş gibi geliyor. Yanında olup öpüp koklamak, sarılmak, oyunlar oynamak da cazip tabii :)

Bildiğim kadarıyla sadece bir doğum oldu daha değl mi? Hastaneden çıkabildi mi minik Emir? Sizler neler yapıyorsunuz?

2- Mama koyacak mıyız ??

ben ikisinide koymayı düşünmüyorum bebek biberon ve emzik emince göğsü tutmuyormuş doktor söyledi.süt hemen gelmez ise mama gerekirse eczaneden alınır şırınga ile verin dedi doktorum

uzun zamandır kendimi bukadar kötü hissetmemiştim , okuldayım 4 dersteydim gözümün önünde karıncalar uçuştu anlayamadım önce bilgisayrrdan oldu sandım sonra baktım hala devam ediyor, bi 15 dk sürdü sonra geçti ama sonrasında acayip bi baş ağrısı başladı, anlamadım hafifiten bulantıda var sanki ama bulnatı hafif noldu banaaa zil çalacak 10 dk kaldı hastaneye mi gitsem hemen belirtileri bilen varmıı acile gidicnede temelli hasta oluorum gitmek istemiorum

uzun zamandır kendimi bukadar kötü hissetmemiştim , okuldayım 4 dersteydim gözümün önünde karıncalar uçuştu anlayamadım önce bilgisayrrdan oldu sandım sonra baktım hala devam ediyor, bi 15 dk sürdü sonra geçti ama sonrasında acayip bi baş ağrısı başladı, anlamadım hafifiten bulantıda var sanki ama bulnatı hafif noldu banaaa zil çalacak 10 dk kaldı hastaneye mi gitsem hemen belirtileri bilen varmıı acile gidicnede temelli hasta oluorum gitmek istemiorum

Migren olabilir mi?

Back
X