• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

kuzum hamileligim boyunca 12 kilo aldim. dogumdan 2 ay sonra hamilelik oncesinden sadece 2 kilo fazlam vardi. ben asilkiloyi son 6 ayda aldim :)) ustelik kuzusum emmeyi de birakti :KK43:(
neredeyse tum gun tek ogun yemek yiyorum amaaaaaaaa aksam kuzucuk yattiktan sonra 9 dan itibaren yatana kadar surekli biseyler yiyoruz. esimin tuzu kuru tabii. o yese de kilo almiyor.umarim kizim da babasina ceker :)))

aynen benim eşim de yer yer kilo almaz...ben de devamlı spor yapmak zorunda olan bir vücuda sahibim, ancak hareket ettiğimde metabolizmam hızlanıyor. spor yapamadığım için de kilo veremiyorum. ağustos ayında hem yediklerime dikkat edip hem de hafatda 3 gün pilatese gitmiştim 5 kilo verdim 1 ayda. isteyince oluyor, ama kış dönemi zor walla, ufaklığı bırakmaya kıyamıyorum, zaten gün boyu işteyim eve 7 de varıyorum, bir de spora gitsem bebeyi hiç göremeyecem.

aynen benim eşim de yer yer kilo almaz...ben de devamlı spor yapmak zorunda olan bir vücuda sahibim, ancak hareket ettiğimde metabolizmam hızlanıyor. spor yapamadığım için de kilo veremiyorum. ağustos ayında hem yediklerime dikkat edip hem de hafatda 3 gün pilatese gitmiştim 5 kilo verdim 1 ayda. isteyince oluyor, ama kış dönemi zor walla, ufaklığı bırakmaya kıyamıyorum, zaten gün boyu işteyim eve 7 de varıyorum, bir de spora gitsem bebeyi hiç göremeyecem.
vallahi ben su bogazimi tutamadigim surece kilo falan veremem. ben bu yil ucretsiz izine ayrildim evdeyim. esim ha bire hamurisi siparisi veriyor ben de yapiyor sonrada afiyetle yiyorum :))))
kuzumun 1 yasi icin fotograf cektirecektik, uzerime giyecek bisey bulamadim. hadi teni biseyler alayim dedim anaaaaam giydigim hicbisey yakismadi. aynada kendimi gorunce ne kadar kilo aldigim dank etti. e tabi ise gitmeyince surekli esofmanla
takiliyorum

Arkadaşlar ya 3 gündür rota virüsüyle savaşıyor yavrum doktor hemen anladı kaka numunesinde de belli oldu...kafa düşüyor sürekli uykulu halsiz ishal kusma biraz da ateş eşlik ediyor ara sıra...Yavrum iki kaşık yiyor onu da çıkarıyor aşıyı önemsememiştim mahfoldum ishal olunca pişik oldu yıkayıp duruyorum totoyu.. Perişanız ya...:KK61::KK61::KK61:
çok çok geçmiş olsun.ilk çocuğumda aşı yoktu tanıştık rotayla,aman allahım ne kusma.serumlarla toparlandık.ikincide aşı olduk ama yine oldu.ama abisi gibi çok şiddetli değildi ama yine perişan olduk.

ben de burayı yeni okumaya başladım menenjit aşısını unutmuşum.geç mi kaldım yoksa.

taubem maşallah senin sütün bende olsa 1.5 yaşına kadar ek gıdaya geçmezdim inan ki...benim öyle tanıdıklarım var 1.5 yaşına kadar sadece emziren ve sütü yeten,

valla doğa aslında bu şekilde, örneğin bebeklerin dişlerinin tamamlanma yaşı genel de 2 yaş. ama biz çevresel şartlar, stres, çalışan anneler vs sebebiyle gerektiği süre kadar emziremiyoruz, ya da erkenden ek gıdaya geçiyoruz. ben çok pişmanın 6 aylıkken ek gıdaya geçtiğime...bundan sonra çocuğum olursa daha geç başlıycam ve "baby led weaning" diye bir sistem var o şekilde ek gıdaya geçeceğim. baby led weaning, bebeklere hiç bir şekilde püre haline getirmeden yiyeceklere alıştırma sistemi. bebek kendi kendine yemek yiyor, mesela 6 aylık bebek tavuk yiyebiliyor:) sen onun damağında ezebileceği şekilde pişiriyorsun sebzeleri, çorbalara ekmek batırıp önüne koyuyorsun, meyveleri de ince uzun kesip veriyorsun o kendisi yiyor.

bununla ilgili yutub da videolar filan var, ben bu sistemden geç haberdar oldum, 9 aylıkken filan önüne yemek koymaya başlamıştım. şimdi kendisi eliyle alarak yemek yiyebiliyor çok şükür ama pütürlüye geçişimiz biraz zor olmuştu. püreyle ve sıvı çorbalarla başlamak hata olmuştu.
Canim zaten kizin yogunluk enne sutu iciyor kizim mesala gecende kardesim diyordu ya minanin yemegi yok masallah kilo aliyor bende dedim benim kizim anne sutu sayesinde kilo aliyor..mesala burda anneler gunluk menulerini yaziyorlar benim kizim okadarini yemez..mesala kizim bugun sadece ogle corba icmis okadar...bide canim masallah kizim geceleri cok sut emiyor cunku kizim geceleri cok uyaniyor her uyandiginda sut icer uyur.

çok çok geçmiş olsun.ilk çocuğumda aşı yoktu tanıştık rotayla,aman allahım ne kusma.serumlarla toparlandık.ikincide aşı olduk ama yine oldu.ama abisi gibi çok şiddetli değildi ama yine perişan olduk.

ben de burayı yeni okumaya başladım menenjit aşısını unutmuşum.geç mi kaldım yoksa.
yok canim 1 yasinda tek doz olarak da yapiliyormus. biz se bu hafta yaptirdik asimizi.

Iyi aksamlar anneler kac gündür giremedim yine kuzum hastalandi haftasonu cuma rutin kontrole gittik hic bir sey yoktu 10kilo 200gr civariydi tam anlayamadik.hic durmadi en son düğmeye basip kapatti paşa boy 80cm

cumartesi gece boyunca kustu pazar sabah ishal basladi aksama dogruda ates 40lardaydi hep dün geceyi acilde gecirdik :cry:
Serum fitil ilac bir sürü müdahale sbah 37ye düştü eve geldik oglene bir daha çıktı kendi doktorumuza gittik igne verdi 5tane.cok korkuyo artik igneden daha sunnetten kalan korku bitmedi kaka tahlili verdik baska hic bir problem yok dedi doktor sonuc almadik bakalim ne çıkacak rota aşısi da olmuştu ama yine de boyle oldu cok Üzgünüm bugun kiyafetle 9400gr geldi ikigunde nerdeyse bir kilo verdi su kaybetti :cry::cry:

Baksam 5ten beri daha iyi cok sukur atesi yukselmedi en azindan ishal devam ediyor sadece emiyor ağzını acmiyor kesinlikle insallah düzelir hemen kuzum bir heyecan doğumgüne hazirlaniyorduk dışarda bir mekan da yapilacak davetiyeler verildi anneanne dede teyzeler yola çıktı swhir dışından geliyor bakalim.ne.olacak persembe dogum gunu insallah düzelir minigim:cry::KK42:

Gecmise hic bakamadım simdi Muhammedi uyutuyorum fırsat bulursam okumaya çalışıcam umarim herkes iyidir

Iyi aksamlar anneler kac gündür giremedim yine kuzum hastalandi haftasonu cuma rutin kontrole gittik hic bir sey yoktu 10kilo 200gr civariydi tam anlayamadik.hic durmadi en son düğmeye basip kapatti paşa boy 80cm

cumartesi gece boyunca kustu pazar sabah ishal basladi aksama dogruda ates 40lardaydi hep dün geceyi acilde gecirdik :cry:
Serum fitil ilac bir sürü müdahale sbah 37ye düştü eve geldik oglene bir daha çıktı kendi doktorumuza gittik igne verdi 5tane.cok korkuyo artik igneden daha sunnetten kalan korku bitmedi kaka tahlili verdik baska hic bir problem yok dedi doktor sonuc almadik bakalim ne çıkacak rota aşısi da olmuştu ama yine de boyle oldu cok Üzgünüm bugun kiyafetle 9400gr geldi ikigunde nerdeyse bir kilo verdi su kaybetti :cry::cry:

Baksam 5ten beri daha iyi cok sukur atesi yukselmedi en azindan ishal devam ediyor sadece emiyor ağzını acmiyor kesinlikle insallah düzelir hemen kuzum bir heyecan doğumgüne hazirlaniyorduk dışarda bir mekan da yapilacak davetiyeler verildi anneanne dede teyzeler yola çıktı swhir dışından geliyor bakalim.ne.olacak persembe dogum gunu insallah düzelir minigim:cry::KK42:

Gecmise hic bakamadım simdi Muhammedi uyutuyorum fırsat bulursam okumaya çalışıcam umarim herkes iyidir
Offf çok ama çok geçmiş olsun muhammed baranimizao_O

Ins kuzucuk doğum gününde aslan gibi olur

:KK52:

Mb em kilo alınır :KK69:yeterki ishal kusma si kesilsin:KK69:

Bebekler nekadar çok hastalaniyomus
:KK57:
Hiç bi melek hastalanmaz inso_O

Canim cok gecmis olsun..insallah dogum gununde iylesmis olur..kiyamam onlara..

coook cok gecmis olsun. bu nedir boyle yaa bebislerin cogu hasta :((
onlara bisey olmasin, elimiz ayagimiz tutmaz oluyor...

Canim oglusun durumu nasil iyi oldumu?
Taubem şükür 4 gündür ateş yok :KK52:

Öksürük yok.keyfi yerinde:eek:

Boğazı kizarik mi onu bilmiyorum perşembe 1.yas kontrolum uz var o zaman boğazına bakar doktoru:eek:

Istahi eh işte çok. Olmasada yiyo bişeyler:KK52:

Bu günümüzede sukur:KK56:

Ama korkum geçen günde 5 gün ateşi yoktu tekrar ateslenmisti:KK57:

Ins Bu sefer tamamen gitmiştir bidaha gelmezo_O

Taubem şükür 4 gündür ateş yok :KK52:

Öksürük yok.keyfi yerinde:eek:

Boğazı kizarik mi onu bilmiyorum perşembe 1.yas kontrolum uz var o zaman boğazına bakar doktoru:eek:

Istahi eh işte çok. Olmasada yiyo bişeyler:KK52:

Bu günümüzede sukur:KK56:

Ama korkum geçen günde 5 gün ateşi yoktu tekrar ateslenmisti:KK57:

Ins Bu sefer tamamen gitmiştir bidaha gelmezo_O
Canim iylesmesine cok sevindim..bogazindaki kizariklarda gecmistir..istahsiz olmasi normakdir bunlar gececi donemdiler..eski istahina doner....

1799.gif

Bugün Muhammed Emir'imin doğum günü. :KK45:
Kaybettiğim 6 bebeklerimden sonra o kadar aci cektikten sonra:KK43: Rabbim seni verdi . Şükürler olsun:KK36:

Iyi doğdun oğlum iyiki varsin:KK36::KK36:

:KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

:KK45::oops:
Saol taubem darısı minaya ins:oops::KK45:

Tesekkurler:KK45::oops:
Tskler canim minaminda dogum gunu nude 10 gun sonradir...ne cabuk zaman geciyor bu zamanlae kizimi dortle gozle bekliyordum erken dogum riskim vardi heran gelebilirdi cok sukur taam zamaninda dogum yapti..sukurler olsun allahima bu duygu yasattigi icin....darisi olmayanlarin basina..

Back
X