2014 Şubat Anneleri

Z
ZEynep de yurumuyor elini tutmadan... Çok önemli değil bu. Ben 18 aylıkken yurumuşum. Allah'a şukur zeki de sayılırım:) öss matematik birincisiydim düşünün yani. Övünmek gibi olmasın:)

ben de yaşımı geçtikten sonra 13 aylıkken filan yürümüşüm, kızım 10,5 aylıkken yürüdü....biraz da ilgilenmeyle alakalı, ben 1 yaşımdayken annemin karnı burnunda hamileymiş, ilgilenememiş hiç.... derslerimde hep başarılıydım ama öyle üstün zeka yok ne yazık ki;)
erken yürüme ve erken konuşma üstün zekalı/üstün yetenekli çocukların ortak özelliği gibi görülüyor. ama erken yürüme dedikleri 7-9 aylıkken yürüme şeklinde...konuşma da öyle...mesela aralık annelerinde üstün zekalı bir bebek vardı, 6-7 aylıkken yürümeye başlamış, annesi çocuğa ayakkabı dayandıramıyorum diyordu, 1-2-3-4 diye sayıyormuş mesela o çocuk üstün zekalı olabilir diye ailesi bu çocukları eğiten bir kuruma götürecekti. sonuç ne oldu bilmiyorum takip etmedim.
mesela ivana sert in oğlu da üstün zekalıymış, öyle duydum, bu tip çocukların eğitimi de zor oluyor aile baş edemiyor, özel eğitim almaları gerekiyormuş.

Mina hani bebek diyorum bebegini gosteriyor diyorum hani bebegin burnu gosteriyor..kapiyi kat diyorum kapiya bakiyor ama kapatmiyor..mesala gecenlerde cekmeceden sarj makinesi almis pirize koymaya calisiyordu...sarj makinesini kaldirmisim pirize koymasi cok tehlikelii...hani kumanda gosteriyor topu gosteriyor oyle iste.

biz de priz koruması aldık, ufaklık fişleri prize takmaya çalışıyor hep elini sokmaya çalışıyordu şimdi yapamıyor cıss diyoruz.

kızlar bebişler ne alemde?gelişimleri nasıl gidiyor?mesala kapıyı ört dediğinizde örtüyormu?kumandayı getir dediğinizde getiriyormu?bunun gibi verebeileceğiniz örnekler varsa paylaşalım lütfen..

dün çerçeve vardı tv yanında getir bana dedim getirdi git koy yerine dedim tv fırlattı.
al bunu babana götür diyorum götürüyor ama bunları her zaman yapmıyor
yerden ver dediğim bir şeyi vermiyor ama onun elinde olan bir şeyi istersem veriyor.

Bebikleriniz nasil uyuyor???? Bizimki h E p emerek uyuyo bir kac gündür arada duck tv yi izlerken uyudu yatagimda ayni odadayiz uyudu yatagina yatirdim evet tv izlerken uyumamasi gerekiyo ama yavastan benden kopmasi lazim azcikta alissin vallla baska biseye zor oluyo herseydende uzak tutmam bu bile mucize benim icin

emerek uyuyoruz hala aman erken uyusun da çok önemli değil benim için

He bide kislar ısirma varmi bebelerinizde:KK45:

Yaw bu konudan çok muzdaribim:KK51:

Oğlum çok isiriyo en az günde 5 kere isiriyo

:KK51:

Ama ne ısirma valla 8 disinin izi cikiyoo_O

Farkediyorum:KK47:

Çok sevinip simardigi zaman yapiyo:eek:

Uffff Ciss diyorum yine yapiyo:KK51:

Meme mi koparacakti kanadı karnı mi bacağı mi kalcami kolumu nere olursa:KK12:

Yanıma yaklasinca kendi bebem den korkuyorum:KK48:

ısırmak mı ? parçalıyor resmen

geçen kendi koluna bir baktım ısırık izi kendi kendini ısırmış :)

Bizimkinin ısırması yok. Bebek nerde topunu getir anliyo getiriyo al ver kumandayi yapıyo kapıyı kapat şimdide baş parmaklarimizi birleştirip cos yapıyoruz hepimizin adının baş harfi cos :KK72:uyumada yatakta aramızda done done uyuyo sonra ben yatağına koyuyorum aynı odadayiz hala odasında yattığını hayal ediyorum ne güzel olurdu baharda baslatcam inşallah

ben de yaşımı geçtikten sonra 13 aylıkken filan yürümüşüm, kızım 10,5 aylıkken yürüdü....biraz da ilgilenmeyle alakalı, ben 1 yaşımdayken annemin karnı burnunda hamileymiş, ilgilenememiş hiç.... derslerimde hep başarılıydım ama öyle üstün zeka yok ne yazık ki;)
erken yürüme ve erken konuşma üstün zekalı/üstün yetenekli çocukların ortak özelliği gibi görülüyor. ama erken yürüme dedikleri 7-9 aylıkken yürüme şeklinde...konuşma da öyle...mesela aralık annelerinde üstün zekalı bir bebek vardı, 6-7 aylıkken yürümeye başlamış, annesi çocuğa ayakkabı dayandıramıyorum diyordu, 1-2-3-4 diye sayıyormuş mesela o çocuk üstün zekalı olabilir diye ailesi bu çocukları eğiten bir kuruma götürecekti. sonuç ne oldu bilmiyorum takip etmedim.
mesela ivana sert in oğlu da üstün zekalıymış, öyle duydum, bu tip çocukların eğitimi de zor oluyor aile baş edemiyor, özel eğitim almaları gerekiyormuş.

Her şeyin kararında olması iyi. Benim arkadaşımın kızı da ustun zekalı ama 5 yaşında farkettiler. O da her şeyi geç yapmıştı. Yani bu şekilde de olabiliyor. Yaşıtlarıyla aynı şehirde olmuyor gelişmesi. Geç yurudu ama 7 aylıkken elindeki kağıttan rakamları renkleri falan gosteriyordu. Aşırı olgun davranıyordu. Yaşıtlarıyla oynamıyordu. Şimdi ustun zekalılar okulunda okuyor.

Taube bence tam 15 aylıkken yürüyecek gibi geç yuruyenleri hep duyarım 15 aylıkken yürümeye başlıyorlar:KK55:
amaniiiin kizim da hala yurumuyor. 15. ayi beklemesin yaa. gozunun icine bakiyorum ama yurumeye hiiiic niyeti yok :))

Altını değiltiremiyorum ben de... Mümkün değil yatmıyor ki değiştireyim... Ayakta değiştiryoruz. Önceden reklam açıyordum yatıyordu. İzlerken değiştiriyordum. Şimdi oooo mümkün değil. Ne yapmak lazım ki :(
pis bezi altindan acincaya kadar yatiyor ama popo silinince firlayip kaciyor. ben de cogu kez ayakta yapiyorum..

bizimki de memeyi alınca öğürüyor bu ara, sonra emiyor... çocuk tiksinip bırakmasaydı bari:((
ayy umarim birakmaz. bizimki de birakmadan hemen once boyle yapmisti..

kizlar gripten dokuluyorum yaa. 2 haftadir anneannemiz yanimizdaydi.o gittigi gun hastalandim. keske o burdayken olsaydi. kuzucum da anneme iyice alusmis evin icinde onu arayip duruyor. bulamayinca da bana sardi iyice. tepemden inmiyor. grip ona da bulasacak diye korkuyorun ama uzak da tutamiyorum. ahhhh ahh yorgan dosek yatasim var ama yerde legolarla oynuyorum :)))

Benim kızım da bebeğinin ismini söyleyince onu kucağına alıyor nen nen diyerek sallıyor bir çok şeyi anlıyor ama daha kelime olarak söylediği bir şey yok anne baba dedirtemedim hala :KK51:sandalyelerin üzerinden masalara çıkıyor sandalyeleri ters çevirmek zorunda kaldim :KK53:yukardaki dolapları gösterip aç der gibi işaret ediyor :KK68: gün geçtikçe değişiyorlar sevimlik leri artıyor müzik çalınca oynamayı da çok seviyor:KK72:

amaniiiin kizim da hala yurumuyor. 15. ayi beklemesin yaa. gozunun icine bakiyorum ama yurumeye hiiiic niyeti yok :))

pis bezi altindan acincaya kadar yatiyor ama popo silinince firlayip kaciyor. ben de cogu kez ayakta yapiyorum..

ayy umarim birakmaz. bizimki de birakmadan hemen once boyle yapmisti..

selam sosyoloji, deme yaw memeyi bırakmadan evvel öyle mi yapmıştı, gerçi sabah ve öğlen eve gidince üzerime atladı yine emmek için ama kendi bırakırsa da öyle çok üzülmem artık, 14 ay emmiş ve kış dönemini de atlatmış olacak. ama bir sorunumuz var benim kızım ne formül mama ne de inek sütü içiyor...memeyi bırakırsa ne verecem ben ona süt namına?

bizimki de kumandayı getiriyor, hatta kumanda hastası oradan kanal değiştiriyor,
topunu getir dediğimizde topunu getiriyor, top sürüyor ayağıyla, bebeğini getiriyor, ayağına yastık koyup üzerine de bebeğini koyup eee diyerek sallıyor, gözünü, kulağını, burnunu gösteriyor, kitabının sayfalarını çevirip en sona gelince ellerini iki yana açıp "bitti" diyor. şşş diyerek susma işareti yapıyor.saklambaç oynuyor,
dışarı çıkmak isterse şapkasını kafasına giymeye çalışıyor, ayakkabılıktan ayakkabısını indiriyor giymeye çalışıyor.
küplerden kule yapıyor, yıldız, daire, kare gibi şekilleri doğru delikten geçirip kutusunun içine atıyor. oyuncaklarını kucağına alıp taşıyor,

kizlar gripten dokuluyorum yaa. 2 haftadir anneannemiz yanimizdaydi.o gittigi gun hastalandim. keske o burdayken olsaydi. kuzucum da anneme iyice alusmis evin icinde onu arayip duruyor. bulamayinca da bana sardi iyice. tepemden inmiyor. grip ona da bulasacak diye korkuyorun ama uzak da tutamiyorum. ahhhh ahh yorgan dosek yatasim var ama yerde legolarla oynuyorum :)))
geçmiş olsun kuzucum,

sambucol diye bir vitamin var tavsiye ederim gribe yakalanacakken içtiğinde hastalanmıyorsun, yakalandıysan 2-3 gün sonra iyileişiyorsun c vitamini ve çinko takviyesi ama mucizevi bir şey

selam sosyoloji, deme yaw memeyi bırakmadan evvel öyle mi yapmıştı, gerçi sabah ve öğlen eve gidince üzerime atladı yine emmek için ama kendi bırakırsa da öyle çok üzülmem artık, 14 ay emmiş ve kış dönemini de atlatmış olacak. ama bir sorunumuz var benim kızım ne formül mama ne de inek sütü içiyor...memeyi bırakırsa ne verecem ben ona süt namına?
Benim kizim emmeye cok duskundur istedigi zaman isirir oyun haline getirir..canim benim kizimda devam sutunu sevmedi inek sutunude sevmedi..

bizimki de kumandayı getiriyor, hatta kumanda hastası oradan kanal değiştiriyor,
topunu getir dediğimizde topunu getiriyor, top sürüyor ayağıyla, bebeğini getiriyor, ayağına yastık koyup üzerine de bebeğini koyup eee diyerek sallıyor, gözünü, kulağını, burnunu gösteriyor, kitabının sayfalarını çevirip en sona gelince ellerini iki yana açıp "bitti" diyor. şşş diyerek susma işareti yapıyor.saklambaç oynuyor,
dışarı çıkmak isterse şapkasını kafasına giymeye çalışıyor, ayakkabılıktan ayakkabısını indiriyor giymeye çalışıyor.
küplerden kule yapıyor, yıldız, daire, kare gibi şekilleri doğru delikten geçirip kutusunun içine atıyor. oyuncaklarını kucağına alıp taşıyor,
Masalllahh nisa bereneeee

Her şeyin kararında olması iyi. Benim arkadaşımın kızı da ustun zekalı ama 5 yaşında farkettiler. O da her şeyi geç yapmıştı. Yani bu şekilde de olabiliyor. Yaşıtlarıyla aynı şehirde olmuyor gelişmesi. Geç yurudu ama 7 aylıkken elindeki kağıttan rakamları renkleri falan gosteriyordu. Aşırı olgun davranıyordu. Yaşıtlarıyla oynamıyordu. Şimdi ustun zekalılar okulunda okuyor.

ya canım insan aslında bir şekilde kayıt altına alınmasından da korkuyor, düşünsene üstün zekalı diye ya kaçırırlarsa filan die korkarım ben...o yüzden normal olması iyi, zekasına çok güvenip de tembel de olmasın, çalışkan olsun...benim de bir arkadaşım vardı, o derneklerden birinde yöneticiydi, bunların kumarhaneye girmesi yasaktı, o zeka sayesinde rakamlarla öyle bir oynuyorlar ki kumarhanade hep kazanıyorlarmış o oyunlarda...

Back
X